Ovako, potražio sam na tražilici neku temu vezanu za pripremu plastika za lakiranje, što se sve koristi i kakav je postupak, al nisam našel nekaj baš konkretno, u zadnje vrijeme tražim po netu i čitam vezano za tu temu jer imam doma zamjenske plastike koje trebam pripremit za lakiranje i polakirat, a na netu sam našel sve živo i neživo, primeri, fileri, lak, bezbojni lak, postupci su svakakvi pa bi ja zamolil nekog iz prve ruke da mi to malo bolje pojasni

Imam nekoliko konkretnih pitanja pa da krenem :
1. Večina plastika koje imam su več ugrubo pošmirglane, bez laka i primera, sve je skinuto dole al je dosta "hrapavo" pa sam si za to uzel vodobrusni šmirgl 1000 jer mi je nekoliko ljudi tak preporučilo pa je to valjda ispravno

Nakon kaj ja to pošmirglam na red ide primer, pročital sam tu na forumu da oni u spreju, renco, i nisu baš neke kvalitete pa budem to izbacil, neke preporuke molim

postupak nanošenja primera ?
Nakon kaj sam nanesel primer, u nekim postupcima sam pročital da se to sve ponovo pobrusi vodobrusnim 500

pa se nakon toga lakira ( meni je to iskreno prilično čudno ) a negdi da se samo prelazi na lakiranje bez ikakvog brušenja

Isto tak, jel mi treba filer ili ne ? napominjem da su to zamjenski oklopi koji budu na motoru isključivo na stazi pa ne mora biti nekaj posebno dobro ( zato ja to i radim sam

) i nije me sram priznat da ni neznam čemu filer služi

2. Rep i rezervar su ofarbani al u nekoj žblj boji koja mi nikak ne odg. pa kaj s tim ? isto sam dobil različite savjete, to očito ljudi rade kak kome paše pa valjda nebudem ni ja puno zajebo

pošmirglati moram, no jedni govore da samo skinem lak i na to ide direktno lakiranje, primer nebude trebal, a drugi mi govore da skinem lak sve do primera i ponovo nanesem primer gore pa posle toga lakiranje
oprostite na duljem postu, molim mudrace da ne komentiraju tipa ostavi se toga jer sam polakiral Tomos koji sam restauriral i ispal je jako dobro, bolje nego kaj sam očekival, imam onaj amaterski set za lakiranje i kompresor, ali to je ipak željezo i to nije bilo komplicirano, plastike nisam nikad radil pa vas molim za pomoć jer bi si to drage volje sam napravil a pošto sam od nedavno nezaposlen, vremena imam dovoljno

da i da pitam konkretno za boju, dvokomponentna boja ili ?
evo mislim da je tomosić ispal zadovoljavajuće
http://i42.tinypic.com/2u3wfut.jpg