Baš se nekako potrefilo da prijateljica kupuje auto i ja kupujem motor u isto vrijeme. Ja pikiram novi cbr 600 f, a ona gleda novi chevy spark.
Cbr je u rutinga 70 000 kn, a novi spark se prodaje za 60 000:
http://www.chevrolet.hr/modeli/novi-spark/Znam da usporedba nema smisla, ono kruške jabuke i to, ali kako jedan takav ''prosječan'' motor može biti skuplji od automobila s klimom, zračnim jastucima, absom....
Dakle, da se razumijemo, radi se o hornetu s plastičnim oklopima. Kad bi se taj motor i taj auto rastavili na dijelove, siguran sam da bi vrijednost auta bila duplo veća
Da budem totalno pragmatičan:
Cbr: 2 kotača, aluminijska rama, mašina 600cc, prednji-zadnji far, žmigavci, mjenjač, hladnjak, displej, sic, 3 diska, abs, tank, oklopi, retrovizori, auspuh
spark: 4 kotača, čelična rama, mašina 1000cc, 4 fara, mjenjač, hladnjak, displej, 2 sjedala s naslonjačem, stražnja klupa s naslonjačem, 4 diska, abs, tank, lim karoserija, retrovizori s mehanizmom, auspuh, prednja zadnja šajba, 4 stakla s električnim podizačima, rasvjeta unutar auta, pojasevi, zračni jastuci, klima uređaj, cd radio sa zvučnicima.... da ne nabrajam dalje
Čime to onda cbr (hornet) opravdava 10 000 kn veću cijenu?