Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Kupnja rabljenog-prijedlog što napisati u kupoprodajnom ugovoru  (Posjeta: 948 )

TREK

• **
  • Spol: Muški

Ukoliko nije problem molim neka se post stavi gdje treba ako sam nepotrebno otvorio temu.

Dakle,često smo svjedoci da se prodavač rabljenog motocikla zaklinje kako je prvi vlasnik,kako je motor prešao "stvarne" kilometre te da nikada nije padano ili bilo što farbano.
Ovo je moj prijedlog što napisati u kupoprodajnom ugovoru prilikom kupnje rabljenog motocikla od prvog vlasnika (napominjem od prvog jer kada ima više vlasnika ovo je teško provedivo).Molim Vaše mišljenje                                   

Prodavatelj pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuje sljedeće:
da je prvi vlasnik
motocikl nikada nije bio karamboliran ili na bilo koji način oštećen
motocikl nije naknadno bojan i boja na motociklu je izvorno tvornička
motocikl nema skriveni kvar za koji prodavatelj ima saznanja da postoji
prijeđena kilometraža motocikla je stvarno prijeđena i ni na koji način nije izmijenjena
na motociklu ne postoji nikakva vrsta potraživanja u smislu naplate možebitnih dugova porezne uprave ili slično
ukoliko bilo koji navedeni uvjet nije zadovoljen prodavatelj se obvezuje kupcu isplatiti odštetu u vrijednosti od (prava vrijednost motocikla koja nije navedena u ugovoru pošto se u ugovor uvijek cijena malo "frizira"),a kupac se obvezuje prodavatelju vratiti motocikl
Evidentirano
Because beauty is not only in the eye but also the ear of the beholder

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
Odg: Kupnja rabljenog-prijedlog što napisati u kupoprodajnom ugovoru
« Odgovori #1 : 30. Siječanj 2012, 10:43:40 »

Pa probaj staviti to u ugovor.

Tko stvarno prodaje posteno nece imati problema s potpisom na tako nesto. Tko ima, nece htjeti potpisati.

So simple...

:mrgreen:
Evidentirano

limit

• Vozi: Kwaka - z900
« Odgovori #2 : 30. Siječanj 2012, 10:46:01 »

Znači ja kupim motor, vozim ga jedno ljeto, zatim lakiram tank i idem prodavaču jeb*t sve po spisku jer me zajebao, vratit motor i dobit novce nazad  :palacgore:  :mrgreen:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #3 : 30. Siječanj 2012, 10:50:51 »

Znači ja kupim motor, vozim ga jedno ljeto, zatim lakiram tank i idem prodavaču jeb*t sve po spisku jer me zajebao, vratit motor i dobit novce nazad  :palacgore:  :mrgreen:
Pa na neki način je Zakonom regulirano u Italiji ili Njemačkoj da možeš ostvariti "zadovoljštinu" ukoliko si prevaren ili doveden u zabludu bez obzira što se radi o rabljenom.
Imaš li ti kakav prijedlog kako se "zaštiti" da si kupio ono što prodavač izjavljuje?
Evidentirano

limit

« Odgovori #4 : 30. Siječanj 2012, 10:55:20 »

Pa na neki način je Zakonom regulirano u Italiji ili Njemačkoj da možeš ostvariti "zadovoljštinu" ukoliko si prevaren ili doveden u zabludu bez obzira što se radi o rabljenom.
Imaš li ti kakav prijedlog kako se "zaštiti" da si kupio ono što prodavač izjavljuje?

To imaš i u našem zakonu. A zaštiti se možeš da odvedeš vozilo kod nekog iskusnog majstora ili više njih. Ako ni ti ni oni ne primjetite nekakve mane
onda nije ni bitno da li je vozilo razbijeno jer je očito vrhunski popravljeno.
Evidentirano

vlado1981

• *
« Odgovori #5 : 30. Siječanj 2012, 10:57:05 »

Nažalost nikako, jer kupnja novoga je često mačak u vreći a da nespominjemo kupnju rabljenoga.
Bojim se da će malo tko htjeti potpisati tj.pristati na takve uvjete prodaje.
Evidentirano
samo me j... i produži dalje

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #6 : 30. Siječanj 2012, 11:00:31 »

Baš me zanima i da nađeš takav motor i vlasnika spremnog da to potpiše, da li si ti spreman platiti 10-20% više za takav savršeni primjerak?
Drugim riječima koliko tebi vrijedi takav potpis izrečen u hrvatsko/europskim novcima?

Ili si to mislio neplatiti i još rušiti cijenu?
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

TREK

• **
« Odgovori #7 : 30. Siječanj 2012, 11:01:02 »

To imaš i u našem zakonu. A zaštiti se možeš da odvedeš vozilo kod nekog iskusnog majstora ili više njih. Ako ni ti ni oni ne primjetite nekakve mane
onda nije ni bitno da li je vozilo razbijeno jer je očito vrhunski popravljeno.
a što kad kupuješ 200 km od dobrog majstora
Evidentirano

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...
« Odgovori #8 : 30. Siječanj 2012, 11:02:29 »

Ukoliko nije problem molim neka se post stavi gdje treba ako sam nepotrebno otvorio temu.

Dakle,često smo svjedoci da se prodavač rabljenog motocikla zaklinje kako je prvi vlasnik,kako je motor prešao "stvarne" kilometre te da nikada nije padano ili bilo što farbano.
Ovo je moj prijedlog što napisati u kupoprodajnom ugovoru prilikom kupnje rabljenog motocikla od prvog vlasnika (napominjem od prvog jer kada ima više vlasnika ovo je teško provedivo).Molim Vaše mišljenje                                   

da je prvi vlasnik
prijeđena kilometraža motocikla je stvarno prijeđena i ni na koji način nije izmijenjena
na motociklu ne postoji nikakva vrsta potraživanja u smislu naplate možebitnih dugova porezne uprave ili slično
ukoliko bilo koji navedeni uvjet nije zadovoljen prodavatelj se obvezuje kupcu isplatiti odštetu u vrijednosti od (prava vrijednost motocikla koja nije navedena u ugovoru pošto se u ugovor uvijek cijena malo "frizira"),a kupac se obvezuje prodavatelju vratiti motocikl

Tko ovo može tvrditi, i ako se nešto desi poslije kupnje, kako misliš dokazati da je prodavatelj znao za "skriveni" kvar.

Npr.
1.Jednostavno otpadne komad izolatora iz svjećice i propali klip, motor prdne, a ti ga ideš vratiti i tražiš povrat love.
2.Zbog nečistog goriva ili prebogate smjese, ispere se cilindar, zariba motor,  a ti ga ideš vratiti i tražiš povrat love.
3.Mome pijatelju pukla je osovina od stražnjeg amortizera u vožnji, tko može znati da će se to dogoditi i kako predvidjeti taj kvar?
4.Pukne ti lanac, rezbije blok i ...?

itd,itd...
Polovno je polovno ma koliko mi pisali o tome...
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

limit

« Odgovori #9 : 30. Siječanj 2012, 11:03:41 »

a što kad kupuješ 200 km od dobrog majstora
Tvoj problem  8)
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #10 : 30. Siječanj 2012, 11:05:38 »

Baš me zanima i da nađeš takav motor i vlasnika spremnog da to potpiše, da li si ti spreman platiti 10-20% više za takav savršeni primjerak?
Drugim riječima koliko tebi vrijedi takav potpis izrečen u hrvatsko/europskim novcima?

Ili si to mislio neplatiti i još rušiti cijenu?
možeš malo pojasniti,nisam te baš razumio
Evidentirano

karadolo46

• Vozi: Ninja ZX-6R >2008<
« Odgovori #11 : 30. Siječanj 2012, 11:07:51 »

Tko ovo može tvrditi, i ako se nešto desi poslije kupnje, kako misliš dokazati da je prodavatelj znao za "skriveni" kvar.

Npr.
1.Jednostavno otpadne komad izolatora iz svjećice i propali klip, motor prdne, a ti ga ideš vratiti i tražiš povrat love.
2.Zbog nečistog goriva ili prebogate smjese, ispere se cilindar, zariba motor,  a ti ga ideš vratiti i tražiš povrat love.
3.Mome pijatelju pukla je osovina od stražnjeg amortizera u vožnji, tko može znati da će se to dogoditi i kako predvidjeti taj kvar?
4.Pukne ti lanac, rezbije blok i ...?

itd,itd...
Polovno je polovno ma koliko mi pisali o tome...

za tu stavku se ne može tvrdit,al ove druge da...

da je prvi vlasnik, da nije bio nikad karamoliran, da nije naknadno bojan, da je prijeđena km stvarna, da nema nikakvih dugova prema poreznoj, itd...  ja za svog to sve mogu potvrdit... :palacgore:
Evidentirano

Super Jura

« Odgovori #12 : 30. Siječanj 2012, 11:09:01 »

Da li takav motor (sa potpisom) vrijedi više od prosječnog "mačka u vreči"?

Logika mi je da takav motor sa garancijom mora koštati više.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

limit

« Odgovori #13 : 30. Siječanj 2012, 11:09:15 »

Imaš dva ista motora, u istom stanju, sve identično ali jedan prodavač traži 5000 novaca i neće to potpisati a drugi traži 6000 novaca i on će potpisati tvoj ugovor.
Što ćeš ti napraviti  :misli:
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #14 : 30. Siječanj 2012, 11:09:29 »

pa da takav primjerak, onaj ko ga prodaje i zna da je tip top sigurno neće dat za kikiriki  :mrgreen:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #15 : 30. Siječanj 2012, 11:10:54 »

da je prvi vlasnik, da nije bio nikad karamoliran, da nije naknadno bojan, da je prijeđena km stvarna, da nema nikakvih dugova prema poreznoj, itd...  ja za svog to sve mogu potvrdit... :palacgore:
ok,znači za neke stvari se ipak može garantirati i citirano znači puno nekome tko kupuje rabljeni,
prihvaćam opaske u svezi kvara za koji se nije znalo,ali npr.ne može se tvrditi da motor ne troši enormno puno ulja a troši
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #16 : 30. Siječanj 2012, 11:11:51 »

Imaš dva ista motora, u istom stanju, sve identično ali jedan prodavač traži 5000 novaca i neće to potpisati a drugi traži 6000 novaca i on će potpisati tvoj ugovor.

uzet će ovog za 5000e, još će mu spustit 300e i kud ćeš bolje... :mrgreen:
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #17 : 30. Siječanj 2012, 11:15:07 »

ok,znači za neke stvari se ipak može garantirati i citirano znači puno nekome tko kupuje rabljeni,
prihvaćam opaske u svezi kvara za koji se nije znalo,ali npr.ne može se tvrditi da motor ne troši enormno puno ulja a troši

ja ti za svog i to garantiram...  od kad je kupljen 2008, od početka redovni servisi u KMS-u i od servisa do servisa nema nikakvog nadolivanja... kako Dario ulije tako ga dočeka i na sljedećem servisu...   sad motor ima 18700km, kasnim 700km na servis :mrgreen:, jer sam namjerno pustio tako da sad u trećem mjesecu napravim, nije imalo smisla u 12mj.mjenjat kad ga ni ne vozim... :wink:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #18 : 30. Siječanj 2012, 11:17:12 »

Da li takav motor (sa potpisom) vrijedi više od prosječnog "mačka u vreči"?

Logika mi je da takav motor sa garancijom mora koštati više.
u oglasniku nisam vidio da piše prodajem "mačka u vreći"
što želim reći,ako prodavatelj tvrdi da je prvi vlasnik,da motor ima stvarne kilometre,da nije nikada bio razbijen i da ne postoji dug porezne tada nema šanse da to ne potpiše
zašto bi motor koštao više zato jer smo napisali i ovjerili ono što je usmeno rečeno
pa ne kupujem izjavu nego očuvani i ispravni motor od prvog vlasnika za cijenu koju se dogovorimo
Evidentirano

Super Jura

« Odgovori #19 : 30. Siječanj 2012, 11:19:37 »

u oglasniku nisam vidio da piše prodajem "mačka u vreći"
što želim reći,ako prodavatelj tvrdi da je prvi vlasnik,da motor ima stvarne kilometre,da nije nikada bio razbijen i da ne postoji dug porezne tada nema šanse da to ne potpiše
zašto bi motor koštao više zato jer smo napisali i ovjerili ono što je usmeno rečeno
pa ne kupujem izjavu nego očuvani i ispravni motor od prvog vlasnika za cijenu koju se dogovorimo

Da prodajem savršeni motor, zašto bi ti ti potpisao ako mi plaćaš kao i za bilo koju drugu kramu iz oglasnika?
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #20 : 30. Siječanj 2012, 11:20:52 »

Kao što smo se usaglasili ako se radi o izjavi da je prvi vlasnik,da su kilometri stvarni,da ne postoji dug porezne,da nije bio karamboliran zaključit ću da ovaj od 5000 nije to za što se izdaje i kao takvog ga neću ni pogledat,naravno ukoliko tražim motor od 1,vlasnika itd.ž
a drugog ću usporedit sa ostalim takvim koji mi hoće potpisati izjavu
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #21 : 30. Siječanj 2012, 11:25:34 »

ma danas će ljudi za 500e manje rađe uzet drlu...sve kako bi prošli jeftinije...     jer ako preplatiš motor onda ispadaš majmun.... a to što ovaj jeftiniji ne valja to je manje bitno...    najbitnije je da u startu prođu što jeftinije, a naknadna ulaganja niko ne gleda... :palacdolje:

bitno je kad se kupi da se mogu pohvalit... u kako sam jebeno proša... dobio ga tako reć za đabe    :mrgreen:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #22 : 30. Siječanj 2012, 11:25:37 »

Da prodajem savršeni motor, zašto bi ti ti potpisao ako mi plaćaš kao i za bilo koju drugu kramu iz oglasnika?
super jura,ti si neki molto simpatico lik :palacgore:
pojasni
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #23 : 30. Siječanj 2012, 11:27:16 »

Trek, tebi se nešto u glavi okrenulo, do sad, bar na forumu, nisi imao ovakvih ispada. :mrgreen: Problem koji navodiš se jednostavno riješi, kupiš ga u firmi koja se bavi preprodajom polovnih i od njih uzmeš garanciju. :mrgreen:
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #24 : 30. Siječanj 2012, 11:29:59 »

pa ti motori za koje vlasnici to sve mogu garantirat sigurno su malo skuplji... :wink:

evo recimo prijatelj prodavao Fazera 2007...  prvi je vlasnik,stariji čovjek, više manje svi s ove regije znaju kakav je motor i kako je pažen... i bio je malo skuplji od nekog prosjeka cijena i normalno niko ga nije zvao tako reć... bilo nešto zamjena što nije htio...

sad je i odustao od prodaje... sigurno da ga neće da da za đabe...
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #25 : 30. Siječanj 2012, 11:30:34 »

ma danas će ljudi za 500e manje rađe uzet drlu...sve kako bi prošli jeftinije...     jer ako preplatiš motor onda ispadaš majmun.... a to što ovaj jeftiniji ne valja to je manje bitno...    najbitnije je da u startu prođu što jeftinije, a naknadna ulaganja niko ne gleda... :palacdolje:

bitno je kad se kupi da se mogu pohvalit... u kako sam jebeno proša... dobio ga tako reć za đabe    :mrgreen:
nisam taj  :D ali znam što si mislio reć
Evidentirano

karadolo46

« Odgovori #26 : 30. Siječanj 2012, 11:34:43 »

Trek, tebi se nešto u glavi okrenulo, do sad, bar na forumu, nisi imao ovakvih ispada. :mrgreen: Problem koji navodiš se jednostavno riješi, kupiš ga u firmi koja se bavi preprodajom polovnih i od njih uzmeš garanciju. :mrgreen:

pa danas ko god traži motor po oglasu mora i puknut... 90% motora krš, skinuti kilometri, farbani po par puta, itd... :mrgreen:

neki dan naletio na svoj stari motor koji sam prodao 2008... valjda ovaj vozio unazad... još malo će doć na kilometražu koju je motor imao krajem 2006    :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #27 : 30. Siječanj 2012, 11:40:56 »

mate,ovo nisam očekivao (ili jesam  :D) od tebe
inače firmi za preprodaju ima puno i sve vrvi od izbora,a i takve firme prodaju motore iz uvoza ili slično što mi ne ulijeva povjerenje (kažem meni),
sad za ozbiljno,
našao sam jedan dobar rabljeni motor i jednostavno sam želio staviti na papir ono što vlasnik tvrdi s obzirom da ga ne poznajem
pritom sam htio pomoći ljudima koji su u sličnoj situaciji,forum=pomoć
Evidentirano

Super Jura

« Odgovori #28 : 30. Siječanj 2012, 11:55:40 »

super jura,ti si neki molto simpatico lik :palacgore:
pojasni

:palacgore:

Ne kužiš zato jer stalno gledaš iz kuta kupca  :wink:

Prodavač ne dobiva ništa osim kaznene odgovornosti ovim potpisom, možda će malo ranije prodati motor. A ima dobru šansu povlačiti se po sudovima samo zato jer je kupcu nešta riknulo nakon kupnje. I sve to za istu lovu kao da je prodavao kramu bez potpisa.

Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #29 : 30. Siječanj 2012, 12:06:56 »

:palacgore:

Ne kužiš zato jer stalno gledaš iz kuta kupca  :wink:

Prodavač ne dobiva ništa osim kaznene odgovornosti ovim potpisom, možda će malo ranije prodati motor. A ima dobru šansu povlačiti se po sudovima samo zato jer je kupcu nešta riknulo nakon kupnje. I sve to za istu lovu kao da je prodavao kramu bez potpisa.
Jura čitaš ti sve ili samo moje postove,usaglasili smo da bi u izjavi bilo četiri stvari:
1 vlasnik,nije bio karamboliran,stvarni kilometri,dug porezne ili sličan dug

Evidentirano

kuglager

• **
  • Vozi: 660R
« Odgovori #30 : 30. Siječanj 2012, 12:40:50 »

pa ti motori za koje vlasnici to sve mogu garantirat sigurno su malo skuplji... :wink:

evo recimo prijatelj prodavao Fazera 2007...  prvi je vlasnik,stariji čovjek, više manje svi s ove regije znaju kakav je motor i kako je pažen... i bio je malo skuplji od nekog prosjeka cijena i normalno niko ga nije zvao tako reć... bilo nešto zamjena što nije htio...

sad je i odustao od prodaje... sigurno da ga neće da da za đabe...

Nemora bit,prodavao sam motor prije par god,mehanički savršen,stavio 15 posto niže od neke srednje cijene,trebale mi pare,tražio sam od kupca odlazak na preventivni pregled.... niko nije ni došo pogledat motor,eventualno zvali da još ruše cijenu(valjda neki prekupci  :palacdolje:
Nema pravila,nakraju pop...o i odusto od prodaje  :palacdolje:
Evidentirano

Zog

• Vozi: od davnina
« Odgovori #31 : 30. Siječanj 2012, 12:49:18 »

da je prvi vlasnik

Bi li ti to potpisa da si prodavatelj? :misli:
Ako kupiš polovni motor i posli ga prodaješ, ni ti nisi prvi vlasnik, kako ćeš ga onda prodat? :misli:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #32 : 30. Siječanj 2012, 13:00:28 »

Bi li ti to potpisa da si prodavatelj? :misli:
Ako kupiš polovni motor i posli ga prodaješ, ni ti nisi prvi vlasnik, kako ćeš ga onda prodat? :misli:
čitati sa razumijevanjem prvi post
citiram (napominjem od prvog jer kada ima više vlasnika ovo je teško provedivo).Molim Vaše mišljenje                                   
Evidentirano

Zog

« Odgovori #33 : 30. Siječanj 2012, 13:30:12 »

čitati sa razumijevanjem prvi post
citiram (napominjem od prvog jer kada ima više vlasnika ovo je teško provedivo).Molim Vaše mišljenje                                   

Evo npr. ti želiš T-max od prvog vlasnika a ja san prodavatelj:

Ja sam prvi vlasnik što dokazujem računom iz prodavaonice, knižicom vozila u kojoj piše da sam prvi vlasnik i tri originalna ključa(dva crna, i jedan crveni) - paše li ti to? :misli:

Motor je u početku servisiran u ovlaštenom servisu(to se vidi u servisnoj knjižici), a poslije u mojoj režiji (iman brdo alata, i ponešto tehničkog znanja) - paše li ti to? :misli:

T-max je kupljen 2009g u desetom mj. i prešao je 31500km(ima ABS).  -  sigurno ti ne paše kilometraža koja je stvarna, ali na zadovoljstvo tebe kao kupca to se da korigirat. :misli:

Vozilo nije imalo karambol u vožnji, osim jednog prevrtanja na desnu stranu na mjestu-posljedica je nekoliko neznatnih ogrebotina. - mislin da ti ovo ne paše. :misli:

Cijena: 59 000kn.  -  to ti sigurno ne paše. :misli:

Sad ti malo prokomentiraj moj post, pa možemo dalje. :LOL:
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #34 : 30. Siječanj 2012, 13:30:52 »

nemožeš ni za to dati lijevo jaje.. ;)

znam primjer (osobno vidio) gdje je golf4 (tad novi) kupljen kod Zubaka i čovjeku zaštekao el. podizač stakla... kad smo skinuli tapacirung, a vrata iščekićana .... čovjek je dobio odštetu jer je vozilo održavao u ovlaštenom servisu, ali recimo da mu nije zaštekao el. podizač, mogao ga je prodati kao "nikad padano" ... i za to garantirati čime hoćeš ...  :wink:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

TREK

• **
« Odgovori #35 : 30. Siječanj 2012, 13:44:55 »

Evo npr. ti želiš T-max od prvog vlasnika a ja san prodavatelj:

Ja sam prvi vlasnik što dokazujem računom iz prodavaonice, knižicom vozila u kojoj piše da sam prvi vlasnik i tri originalna ključa(dva crna, i jedan crveni) - paše li ti to? :misli:

Motor je u početku servisiran u ovlaštenom servisu(to se vidi u servisnoj knjižici), a poslije u mojoj režiji (iman brdo alata, i ponešto tehničkog znanja) - paše li ti to? :misli:

T-max je kupljen 2009g u desetom mj. i prešao je 31500km(ima ABS).  -  sigurno ti ne paše kilometraža koja je stvarna, ali na zadovoljstvo tebe kao kupca to se da korigirat. :misli:

Vozilo nije imalo karambol u vožnji, osim jednog prevrtanja na desnu stranu na mjestu-posljedica je nekoliko neznatnih ogrebotina. - mislin da ti ovo ne paše. :misli:

Cijena: 59 000kn.  -  to ti sigurno ne paše. :misli:

Sad ti malo prokomentiraj moj post, pa možemo dalje. :LOL:

ne znam zašto bih ja,ako otvorim temu,morao svima odgovarati,ja sam nešto predložio s ciljem da dobijem nekakve povratne savjete ili slično
možda tvoj motor paše onom tko traži motor sa takvim uvjetima,ima i takvih u oglasu :palacgore:"kupujem oštećene motocikle"

znači suzili smo izbor na četiri stavke koje bi se mogle "ugraditi"  u kupoprodajni ugovor između prvog vlasnika i kupca,
stavku kvarovi i više vlasnika smo izbacili
možemo dalje  :palacgore:
Evidentirano

Zog

« Odgovori #36 : 30. Siječanj 2012, 13:54:11 »

ne znam zašto bih ja,ako otvorim temu,morao svima odgovarati,ja sam nešto predložio s ciljem da dobijem nekakve povratne savjete ili slično
možda tvoj motor paše onom tko traži motor sa takvim uvjetima,ima i takvih u oglasu :palacgore:"kupujem oštećene motocikle"
znači suzili smo izbor na četiri stavke koje bi se mogle "ugraditi"  u kupoprodajni ugovor između prvog vlasnika i kupca,

Svako oštećenje nije isto :mrgreen:, ne očekuješ valjda polovni motor star par godina sa primjerenom kilometražom da bude bez ogrebotine :misli: :mrgreen:.

Iz tvojih postova se da zaključit da veoma poštuješ sebe, i svoj novac, i mislim da bi te svak poželio za kupca(to bi bio užitak i relaksacija). :misli: :mrgreen: :LOL: :jesus:
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #37 : 30. Siječanj 2012, 13:57:09 »

Postoji špranca kupoprodajnog ugovora ali zakonski nigdje nije određeno da ugovor ne može izgledati drugačije. Znači, pristanak na bilo kakve uvjete je čisto stvar dobre volje. Trenutno prodajem motor koji zadovoljava tvoje uvjete ali da me pitaš da ti to potpišem, ne bi. Kupac si, ne poznajem te i nemam pojma kakve su ti namjere pa da riskiram nepotrebno povlačenje po sudovima. Ima i prodavača kojima gori za lovu pa će ti potpisat bilo šta a ti sutra privatnom tužbom dokazuj da li te je prevario ili nije. Kad krene plaćanje sudskih taksi i vještačenja iznos će biti veći od iznosa motora a nikad, ali baš nikad, ne možeš biti siguran da ćeš dobiti parnicu.
Ako ti ova argumentacija nije dovoljna, ne znam šta bi dalje. :mrgreen:
Evidentirano

Zog

« Odgovori #38 : 30. Siječanj 2012, 14:09:01 »

S obzirom da postavljaš veoma visoke kriterije kao kupac, znači da si zahtjevan i principijelan, nebi bilo loše da u profilu u rubriku Dob staviš godine starosti(ne znam zašto to želiš zatajiti ostalim forumašima? :misli:) :wink:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #39 : 30. Siječanj 2012, 14:36:16 »

Svako oštećenje nije isto :mrgreen:, ne očekuješ valjda polovni motor star par godina sa primjerenom kilometražom da bude bez ogrebotine :misli: :mrgreen:.

Iz tvojih postova se da zaključit da veoma poštuješ sebe, i svoj novac, i mislim da bi te svak poželio za kupca(to bi bio užitak i relaksacija). :misli: :mrgreen: :LOL: :jesus:
imao sam takav motor i bio sam takav prodavač pa znam o čemu pričam  :palacgore:  suština nije par ogrebotina nego da se stoji iza onoga što izjavljuješ prilikom prodaje pogotovo danas kada je teško prodat bilo šta 
Evidentirano

dROGAR

• **
  • Vozi: kLAUDIU dRHTAVICU, fINALLY !!!
« Odgovori #40 : 30. Siječanj 2012, 14:49:21 »

imao sam recimo slicnu situaciju kada sam kupovao auto. naime naidem na oglas u oglasniku astra h, 1.7dti 2004.g. 6000 eura, 80tkm. ja se napalio, sjeli stari i ja u autu osli pogledat. auto prva liga, ali.........
kaze gospodin ovako, ja jos imam 3 rate kredita za otplatit i knjizica od auta je u banci, pa ga ne bi prenesli (jer ne mozemo) dok on to ne odplati ! ja upitam, gospodine, gdje je meni garancija da cete vi uplatit te 3 rate, kaze lik - ma nema problema, pa ja sam nogometni sudac, pa ja imam djecu, pa 100 %, itd...
kazem ja njemu, reko ajmo se dogovorit, auto sve ok, al u ugovor cemo stavit slijedec, da ako vi ne otplatite te tri rate (znaci za 3 mjeseca), ja vama auto nazad vi meni novce !!!
lik poludio, da sto mi njega zajebavamo, da sta mi mislimo.
odma nam je sve bilo jasno, iako i po cijeni odma je bilo predobro da bi bilo istinito :)

tako da se ne mora ni potpisivati nista, samo predloziti i odma ce se vidjet kako prodavatelj dise
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #41 : 30. Siječanj 2012, 14:53:00 »

imao sam recimo slicnu situaciju kada sam kupovao auto. naime naidem na oglas u oglasniku astra h, 1.7dti 2004.g. 6000 eura, 80tkm. ja se napalio, sjeli stari i ja u autu osli pogledat. auto prva liga, ali.........
kaze gospodin ovako, ja jos imam 3 rate kredita za otplatit i knjizica od auta je u banci, pa ga ne bi prenesli (jer ne mozemo) dok on to ne odplati ! ja upitam, gospodine, gdje je meni garancija da cete vi uplatit te 3 rate, kaze lik - ma nema problema, pa ja sam nogometni sudac, pa ja imam djecu, pa 100 %, itd...
kazem ja njemu, reko ajmo se dogovorit, auto sve ok, al u ugovor cemo stavit slijedec, da ako vi ne otplatite te tri rate (znaci za 3 mjeseca), ja vama auto nazad vi meni novce !!!
odma nam je sve bilo jasno, iako i po cijeni odma je bilo predobro da bi bilo istinito :)

tako da se ne mora ni potpisivati nista, samo predloziti i odma ce se vidjet kako prodavatelj dise
slažem se,vjerovatno postoji neki "ključ",možda slično kao kad kupuješ od nekog stan koji je na kredit odnosno ima hipoteku
Evidentirano

NRas

• **
  • Vozi: Suzuki GSX-R 1000 K7
« Odgovori #42 : 30. Siječanj 2012, 15:50:27 »

Možda da i prodavatelj traži od kupca da potpiše:

-da će koristiti vozilo na način koji tvornica propisuje te u skladu sa prometnim propisima
-da neće sam ništa dirati i da će ubuduće sve servise i zahvate obavljati u ovlaštenom servisu
-da će točiti isključivo gorivo kojem kvaliteta nije niža od tvornički propisane

Pa da se u najgorem slučaju sudimo do sudnjeg dana...

Evidentirano
FREE RIDER

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #43 : 30. Siječanj 2012, 16:12:09 »

da je prvi vlasnik
ovo ti nebuju ni u dučanu prihvatili, sam sam bio svjedok padanja novih motora u dučanu, pa onda popravljani itd.
polovni motor se kupuje po načelu viđeno-kupljeno i drugo ne prolazi, ali ga možeš odfurati u ovlašteni servis i dati pregledati ako nevjeruješ svojim očima, a kaj se tiće papirologije to se da jednostavno provjeriti.
Nisu svi na svjetu varalice niti žmukleri, te ih tako niti nemreš tretirati.
Sve kaj je napisnao u ugovoru podliježe sudu o obveznim odnosima i digneš parnicu i navlači se kolko hočeš od dve godine naviše i opet niš nebuš dokazal niti pravdu dobil na pladnju za nju se trebaš izboriti, pa da ne dođe do toga vjeruj svojim očima i ušima a i dojmu.
Osobno mislim da ljudi koji su tako sumnjičavi i sami su takvi žmukleri od kakvbih se žele ograditi.
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

bobo RR

• Vozi: Yamaha thunderace 1000
« Odgovori #44 : 30. Siječanj 2012, 16:16:14 »

a sta reci  :mrgreen: i baj d vej,da mi dodje takav kupac stero bi ga...neki nemaju tak stroge kriterije u odabiru zena..i ti bi sve sto posto legalno i onda bi frizirao cijenu da platis manji prenos..ccccc,jao jao...
Evidentirano
Bog je velik..ali ti si i dalje glup

sehrz

• *
« Odgovori #45 : 30. Siječanj 2012, 18:56:35 »

u danasnje vrijeme nepismenosti ljudi samo sastavis ugovor bubnes mu ga pred nos i on potpise ....dali stvarno mislis da ce o to citat!?
ps: kao i svaki ozbiljan hrvat koji na ulici potpisuje ugovore s t-cim hehe od 5 stranica koje ni ne vidi :)
Evidentirano
jos sam mlad ne potpisujem se :)

Shepa

• Vozi: GS500 K1
Re: Kupnja rabljenog-prijedlog što napisati u kupoprodajnom ugovoru
« Odgovori #46 : 30. Siječanj 2012, 19:19:50 »

Tema je do jaja.
Šta je netko reka, takvu garanciju ti ne daju ni u dućanu kad kupiš novo, a kamo li će čovik kojeg vidiš prvi put.
Tko prodavaču garantira da ti nisi neki zajeb, i da možda ne živiš od jelena koji su takav papir potpisali?

Ja kad prodajem vozilo, ostavljam kupcu na volju u koji će servis po svom izboru i svom trošku na pregled. Šta se mene tiče, može angažirat i sudskog vještaka za svoje pare, puca mi kuki, ali neka mu onda serviser ili vještak potpišu garanciju, ja potpisujem isključivo tipizirani kupoprodajni i odjavu na MUP-u.

Btw, vidija sam Clio koji je čovik izveza iz salona, znači glancija, a na kederu bočnog zadnjeg stakla tragovi friške piture.
Kasnije se ispostavilo da je oštećen u transportu na kamionu, ali to su mu rekli tek kad je uložija reklamaciju i zapritija tužbom.

Sent from my toilet seat using HTC FartPhone
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

tomo3

• *
  • Vozi: Moto Guzzi Falcone, BMW R 1150 GS, R 1200 RT
« Odgovori #47 : 30. Siječanj 2012, 19:38:16 »

Evo mog iskustva;

do sada kupio sam ukupno četiri polovna motora;

Guzzi - vidio da je drlog ali bio sam spreman šerafiti i slagati (na kraju ispalo da treba samo lakiranje i ležaj bregaste osovine, ostalo bilo OK)
Vespa - bila na prvi pogled u redu, promijenio samo kuplung sajlu.
Varadero - u odličnom stanju, bivši vlasnik rekao da je pao (ja ne bi skužio), nakon kupovine servis ( bivši vlasnik izrecitirao što treba), ubrzo ga prodao i kupio
BMW - bivši vlasnik (60 god.) pregled u Tomiću, izmjena kugle na ovjesu, nove gume i ulja.
iz ovoga se vidi da sam četiri puta imao sreće ali i kupovao motore s kojima se ne divlja. Nisam siguran da bi tako prošao da sam kupovao R-ove.

Kad sam prodavao aute ili motore, inzistirao sam da kupci pregledaju u ovlaštenom servisu prije kupovine ali niti jedan nije pristao, sami su doveli svoje majstore.
Kod prodaje imam sve račune tako da sam siguran da to uvelike olakšava prodaju.
Evidentirano

nexus

• **
  • Vozi: er6f/09
« Odgovori #48 : 30. Siječanj 2012, 20:07:02 »

Ak nemreš sam procijenit jel rabljeni motor koji kupuješ dobar il nije onda ga sigurno možeš odfurat nekom kompetentnijem na procjenu. Ak si tak skeptičan oko kupovine rabljenog, a za novog nemaš novaca onda najbolje da kupiš bicikl (novi) il nastaviš klepat pješke!
Evidentirano
bolje bit malo glup, nego malo pametan...

thule_5689

• **
  • Vozi: CBR 600RR HANNspree, Pegaso 650
« Odgovori #49 : 30. Siječanj 2012, 20:07:41 »

što ste čovjeka udavili?
...pa on samo traži da potpiše prodavatelj ono što tvrdi ( da je prvi vlasnik, da nije padano, da je to stvarna kilometraža i da na vozilu nema tereta). Mislim da to najvše govori o vama samima ( vi koji ni u snu nebi to potpisali), koliko ste pošteni, a ja bi mu to potpisao isti čas ili nebi to tvrdio prilikom prodaje. Ali to valjda najviše govori o mojoj naivnosti ( ili možda poštenju). Ipak sam ja rođen  i odgajan u Rijeci (Hrvatska) kao i moji preci u desetom koljenu.

TREK

• **
« Odgovori #50 : 30. Siječanj 2012, 20:25:57 »

pokušat ću još jednom objasniti što sam mislio postići,
radi se o manje prevara prilikom kupovanja rabljenog,
ponavljam da se radi o samo četiri osnovne stvari:stvarni prijeđeni kilometri,karambol,1 vlasnik i mogući dug porezne.
Ukoliko prodavatelj (1.vlasnik) meni kao kupcu to usmeno tvrdi onda nema razloga da se to ne uglavi u kupop.ugovor pod opaske
također ne radi se drugoj vrsti ugovora već svaki tipski kupop.ugovor ima mogućnost zabilježbe.
Jedno su pricipi,a drugo je prevara.Nemamo svi mogućnost na policiji provjeriti koliko je motocikl imao vlasnika i da li je imao udes ili ga voditi kod svog servisera koji je udaljen 200 km od prodavača.
Pa šta je problem prvom vlasniku potpisat ove četiri stvari,to ne znači da kupcu daje garanciju na 12 mjeseci ali je kupac sigurniji da je to stvarno tako.
Diler rabljenih automobila ti daje 6 mjeseci garancije (vjerovatno samo na blok motora) ali ja ovdje ne pričam o garanciji nego o (ne)dovođenju u zabludu.
Najveća istina je ono što je rekao netko da je dovoljno samo spomenuti da se potpišu ove četiri stvari  pa se već vidi kako ko diše.
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #51 : 30. Siječanj 2012, 20:34:13 »

Jedno su pricipi,a drugo je prevara.

Tražeći potpis znači da apriori ne poštuješ principe prodavače jer misliš da laže. To je tvoj pravo. Čime ti garantiraš da sutra nećeš izmislit priču da kilometri nisu točni, pozvati nekog svog frenda sudskog vještaka i tražiti povrat novca? Ili to nije upitno jer to si ipak ti, poštenjačina. :cool:
Evidentirano

plavi15

• **
  • Vozi: Ninja
« Odgovori #52 : 30. Siječanj 2012, 20:38:24 »

Kod kupnje bilo cega, kod nas treba imati srece. Jedan moj kolega je kupio polovni auto i za dva dana ostao bez njega dok je bio parkiran u dvoristu ispred kuce.
Sad pitanje za nekoga tko zna provjereno, mislim da sam prije koju godinu negdje procitao da mozes otici s papirima vozila u bilo koju stanicu za tehnicki i provjeriti kilometrazu, a svi su bar danas povezani.
Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #53 : 30. Siječanj 2012, 20:44:20 »

Kod kupnje bilo cega, kod nas treba imati srece. Jedan moj kolega je kupio polovni auto i za dva dana ostao bez njega dok je bio parkiran u dvoristu ispred kuce.
Sad pitanje za nekoga tko zna provjereno, mislim da sam prije koju godinu negdje procitao da mozes otici s papirima vozila u bilo koju stanicu za tehnicki i provjeriti kilometrazu, a svi su bar danas povezani.

Na svakom servisu se upisuju svi podaci, uključujući kilometražu. Isto vrijedi i za tehnički.
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #54 : 30. Siječanj 2012, 20:44:34 »

Tražeći potpis znači da apriori ne poštuješ principe prodavače jer misliš da laže. To je tvoj pravo. Čime ti garantiraš da sutra nećeš izmislit priču da kilometri nisu točni, pozvati nekog svog frenda sudskog vještaka i tražiti povrat novca? Ili to nije upitno jer to si ipak ti, poštenjačina. :cool:
Ukoliko prodavatelj potpiše da su kilometri stvarni onda su stvarni,a ja ako izmislim priču sa svojim frendom vještakom sam prevarant i izgubit ću parnicu na sudu. :D

Evidentirano

mate

• Administrator
« Odgovori #55 : 30. Siječanj 2012, 20:48:15 »

Ukoliko prodavatelj potpiše da su kilometri stvarni onda su stvarni,a ja ako izmislim priču sa svojim frendom vještakom sam prevarant i izgubit ću parnicu na sudu. :D

Od nekoga tko ovako razmišlja ni ne čudi postavljeno pitanje. :mrgreen: Da prekinemo ovu blesavu raspravu, i kupac i prodavač mašu sa svojom lovom/robom i imaju pravo tražiti šta hoće. Kupoprodaja je stvar dogovora i nije obavezna. Ako nekome nešto ne paše, neka traži dalje.
Aj ti još završnu riječ i pozdravi ekipu.  :jesus:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #56 : 30. Siječanj 2012, 20:48:22 »

na tehničkom možeš saznati prijeđenu kilometražu za vozila do 6 godina starosti čini mi se,
treba ti br.šasije i br.prometne i da,oko 30 kn :palacgore:
Evidentirano

TREK

• **
« Odgovori #57 : 30. Siječanj 2012, 20:49:39 »

Od nekoga tko ovako razmišlja ni ne čudi postavljeno pitanje. :mrgreen: Da prekinemo ovu blesavu raspravu, i kupac i prodavač mašu sa svojom lovom i imaju pravo tražiti šta hoće. Kupoprodaja je stvar dogovora i nije obavezna. Ako bilo kome nešto ne paše, neka traži dalje.
Aj ti još završnu riječ i pozdravi ekipu.  :jesus:
potpisujem tvoje :mrgreen:
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.387 sekundi uz 15 upita.