Toni, ono što pišeš, tvoj potpis...govori mi puno o tebi. Uglavnom, za tvoje dobro...
Znaš u čemu je tvoj problem? Postavio si pitanje, a ne prihvćaš odgovore koji ti ne odgovaraju. Drugim riječima, hoćeš da ti ljudi odgovore baš ono što ti želiš, zato jer si ti sebi zacrtao da želiš baš taj motor. Vjerojatno je većina tvojih vršnjaka tvoje pameti. Uglavnom, probat ću ti to objasniti na ovaj način.
1 - Ako želiš prema gore, moraš se penjati po stepenicama. Prva stepenica je tomosov APN-ac. Recimo da je možda ta tvoja aprilija na drugoj stepenici. Između aprilije RX125 i KTM-a za koji si zapeo, je još puuuno stepenica. Najpametnije je penjati se stepenicu po stepenicu. Možda se može iznimno kooja preskočiti, ali preskakati stepenice nikako nije dobro, pametno, sigurno...
To ne vrijedi samo ovdje, nego i inače u životu.
2 - mnogi ljudi griješe kada uspoređuju motore po tome koliko oni imaju konja. Taj podatak je brojka na papiru i nije važan ni blizu toliko kako neki misle. Neki motori imaju jednaki broj konja, a između njih je nekoliko "stepenica". Dakle, moj savjet ti je: ne gledaj koliko ti motori imaju konja. Ne pokušavam te podcjeniti, ali vjeruj mi da je taj KTM, (čak i da ga nađeš u dobrom stanju) na stepenici koja je jako daleko od tebe.
Da si bliže, organizirao bi ti da probaš neke od "stepenica" malo iznad te tvoje aprilije u realnim uvjetima, samo da vidiš gdje je ono šta tebi treba u odnosu na tvoju apriliu. Poslušaj dečke iz dalmatinske teme, pridruži im se u vožnji. V iše ćeš znati.
Opet kažem, za tvoje dobro.