Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: kupovina neregistriranog motocikla i upis novog vlasnika u knjižicu vozila  (Posjeta: 906 )

paky

• Vozi: na jednom od dva kola

Pozdrav svima  :)

Kupija san neregistriran motor kojeg je vlasnik odjavija... a ja platija porez i htjeo  ga u policiji prebacit na svoje ime(da je moje ime u knjižici vozila) ali kaže gospođa da nemože ukoliko nije registriran tj. nema tehnički pregled  :misli:

A reklo mi par ljudi da su to već radili :shock:
Evidentirano
Do you need Stunt Show?? Info about prices and bookings at:   www.pakystunt.com[/size]

Branko-ST

• Spol: Muški
  • Vozi: Honda NX650 Dominator

jesi li ikada isa registrirat motor?

da jesi vidija bi da ti na tehnickom ispisuje prometnu i knjizicu vozila :wink:
Evidentirano
▒▓█▀H▄A▀J▄D▀U▄▀K▄▀▄S▀▄P▀▄L▀▄I▀▄T▀█▓▒

paky

jesi li ikada isa registrirat motor?

da jesi vidija bi da ti na tehnickom ispisuje prometnu i knjizicu vozila :wink:

jesan, mnogo puta, mnogo vozila :misli: al kakve to ima veze s pitanjem  :misli:
u principu on nije tvoj dok ga ne zavedeš u policiji tako, tj u knjižici vozila... a što si platija porez na njega to je nebitno  :wink:
Evidentirano
Do you need Stunt Show?? Info about prices and bookings at:   www.pakystunt.com[/size]

maki_dj

• *

Ja sam ti imao tu istu situaciju prije mjesec dana i morao sam praviti novu knjižicu i prometnu(249 ccm),da je motor imao tehnički koji vrijedi i osiguranje mogao bih se upisati u staru knjižicu.509 kn me izaslo izdavanje novih papira,ja sam očekivao 300-350 kn :\  stavim slike računa poslije da malo prokomentiramo kakve se tu sve pizdarije naplaćuju..
Evidentirano

biso1

• **
  • Vozi: gsx750f

Nikad se nije mogo napravit upis, odnosno promijena vlasnistva ak vozilo nije registrirano, tak da ko ti je reko da je to radio, nekaj je pobrko.
Evidentirano
biso

kyzo

• **
  • Vozi: Ninja ZX-6R '08

Aj da ne otvaram novu temu.. Prije 2 god kupio sam odjavljeni skuter, ali nisam ga prebacivao na sebe (netreba mi rega tam di ga koristim). Jel točno da moram raditi novi kupoprodajni jer ovaj vrijedi samo 6 mjeseci?
Evidentirano

dust_

• **
  • Vozi: er5

prometnu dozvolu i knjižicu vozila na svoje ime dobiješ kada registriraš motor. To ne znači da motor nije tvoj ako to nepiše u prometnoj..
Kupoprodajni ugovor je dokaz da je motor tvoj jer glasi na tvoje ime, platio si porez..nemaš brige  :palacgore:

Evidentirano
http://mkpaklenabraca.com/

Svako je lud na svoj način - kaže vuk i sjedne u koprivu

Zdenek_Orao

• **
  • Vozi: Yamaha Fz6 s2

Pa e imaš kupoprodajni ugovor, ovjeren kod javnog bolježnika - onda je tvoj :mrgreen:
Evidentirano
MK Zagorski Orlovi
        Oroslavje

jozy

• **
  • Vozi: ktm duke II

jesan, mnogo puta, mnogo vozila :misli: al kakve to ima veze s pitanjem  :misli:
u principu on nije tvoj dok ga ne zavedeš u policiji tako, tj u knjižici vozila... a što si platija porez na njega to je nebitno  :wink:

Dok ga ne pozelis registrirat dovoljan je ugovor s placenim porezom, na temelju kojega ga naknadno mozes registrirat, prodat, poklonit...
tek kod registracije idu knjizice na tvoje ime
Evidentirano

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,

Aj da ne otvaram novu temu.. Prije 2 god kupio sam odjavljeni skuter, ali nisam ga prebacivao na sebe (netreba mi rega tam di ga koristim). Jel točno da moram raditi novi kupoprodajni jer ovaj vrijedi samo 6 mjeseci?
trebaš ili ga moraš prijaviti, a navodno se porez ne plaća za 50ccm - (nisam siguran, ali neko je negde to napisal)
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

loncaric

• *
  • Vozi: yamaha fazer

Moraš platit porez pazi da ne platiš kamatu .
Evidentirano
Budi ono ča si

vlado1981

• *

trebaš ili ga moraš prijaviti, a navodno se porez ne plaća za 50ccm - (nisam siguran, ali neko je negde to napisal)

Ja sam isto cuo da se neplaca porez za skutere do 50 ccm, al znat cu sigurno za mjesec dana kad budem rjesavao ( ici cu prvo na tehnicki pa na policiju pa cu pitat i jedne i druge)!
Evidentirano
samo me j... i produži dalje

kyzo

• **
  • Vozi: Ninja ZX-6R '08

Ma kad sam ga kupio nije se plaćao porez, ni to nije problem, al ako moram tražit opet tipa i ić novi ugovor radit, e to mi se baš i neda  :mrgreen:
Evidentirano

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!

Paky teta ti je dobro rekla.
A što bi ti htio uopće? :mrgreen:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

vickodu

• Vozi: klokana

Paky teta ti je dobro rekla.
A što bi ti htio uopće? :mrgreen:

Paky bi se jeba ali da mu ne uđe  :mrgreen:
Evidentirano
Bog je dao muškarcu dovoljno krvi za obje glave,problem je u tome što ne mogu funkcionirati istovremeno...

paky

Nikad se nije mogo napravit upis, odnosno promijena vlasnistva ak vozilo nije registrirano, tak da ko ti je reko da je to radio, nekaj je pobrko.
ja isto iman iskustvo da su neki radili to  :misli:
Evidentirano

paky

Paky bi se jeba ali da mu ne uđe  :mrgreen:
kloki razguli s tom spikom  :jesus:
Što je nelogicno uopće, ocu imat neregan motor na svom imenu :misli:
Evidentirano

BM0021

• **
  • Vozi: Bulldog; TAS 1.6D

U Zg mupu uvijek traže valjanu policu osiguranja da bi te upisali kao vlasnika u prometne dokumente. Kupoprodajni ugovor je dokaz o vlasništvu ako vozilo nije registrirano. Ja sam npr kupio rabljeni motor kojeg je vlasnik odjavio, nakon toga ga je jedan tip kupio za prodaju i nije registrirao, ja sam s njim napravio kupoprodajni i s tim i kupoprodajnim između njega i vlasnika u knjižici vozila obavio sve dalje na svoje ime.
Evidentirano

maki_dj

• *

kod daljnjeg prepisivanja, bitan je slijed kupoprodajnih ugovora i to je to...Dakle ne smije nedostajat kupoprodajni od nekog vlasnika,moraš predočiti sve i prepis se odradi bez problema (naravno uz potvrde o plaćenom porezu)
Evidentirano

derba

• **
  • Vozi: Honda CBR 600F

Ako je skuter do 50kubika neplaca se porez i kupoprodajni ugovor je valjan dokument za prijepis bez ogranicenja na vrijeme. Za sva ostala vozila mora se platiti porez na prijepis iz kupoprodajnog ugovora u roku od 15 dan, u protivnom ili se placa kamata na svaki neplaceni dan ili novi kupoprodajni ugovor kod drugog javnog bilježnika.Ovo drugo baš i nije legalno, ali se radi.
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10

Što je nelogicno uopće, ocu imat neregan motor na svom imenu :misli:

Meni logicno, al ko mene pita?  :mrgreen:

Zapravo, kad razmislim (a to rijetko radim  :mrgreen: ) - nije.
Neregano vozilo ni ne treba prometnu. Dokaz vlasnistva je kupoprodajni ugovor. Jedino ne kuzim u toj varijanti, zasto se ne upisuje u knjizicu vozila promjena vlasnika. Ona nebi trebala bit vezana uz regu
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi

Šta ako .... recimo ...  :misli: :misli:

Priznaju li Bosanci, Mađari, Talijani, Austrijanci i ini ostali ugovor sklopljen u HR ?  :misli: :misli:

jer recimo ... (možda čak i u Pakyjevom slučaju) .... može li se motor voziti u prikolici van granica HR sa kupoprodajnim ugovorom bez neke daljnje potrebe za papirologijom ?!? Jer recimo, ako je vlasništvo upisano u prometnu, može se bez ikakvih problema voziti motor na prikolici (uz vlasnika) bez obzira jel istekla rega ili nije ... A kakva je stvar sa ugovorom ?!?  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

paky

Šta ako .... recimo ...  :misli: :misli:

Priznaju li Bosanci, Mađari, Talijani, Austrijanci i ini ostali ugovor sklopljen u HR ?  :misli: :misli:

jer recimo ... (možda čak i u Pakyjevom slučaju) .... može li se motor voziti u prikolici van granica HR sa kupoprodajnim ugovorom bez neke daljnje potrebe za papirologijom ?!? Jer recimo, ako je vlasništvo upisano u prometnu, može se bez ikakvih problema voziti motor na prikolici (uz vlasnika) bez obzira jel istekla rega ili nije ... A kakva je stvar sa ugovorom

bravo riječni ronioče :)
Evidentirano

biso1

• **
  • Vozi: gsx750f

Uz valjani ugovor i u prisutnosti vlasnika, po mom misljenju nebi trebalo bit problema, osim ak se ne radi izvoz u drugu zemlju :misli:
Evidentirano
biso

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi

mene su često znali tražiti punomoć ako sam u tuđem autu .... a na granici je "tuđe" sve što nije tvoje... ;)

lik od kojeg je kupljen motor, može, ali NE MORA biti voljan potpisivati nikakve punomoći nakon što ti je prodao motor ... čak štoviše, kako ti može potpisati punomoć netko tko ustvari više i nije vlasnik vozila... ?!?!  :misli: :misli:

znači, da bi sve bilo uredno sa pravne strane, potrebno je motor registrirati na 5 minuta .... pri tome platiti sva potrebna davanja koja ti neće biti vraćena osim osiguranja ?!?  :misli: :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.124 sekundi uz 16 upita.