Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: kupovina neregistriranog motocikla i upis novog vlasnika u knjižicu vozila  (Posjeta: 906 )

dust_

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: er5

mene su često znali tražiti punomoć ako sam u tuđem autu .... a na granici je "tuđe" sve što nije tvoje... ;)

lik od kojeg je kupljen motor, može, ali NE MORA biti voljan potpisivati nikakve punomoći nakon što ti je prodao motor ... čak štoviše, kako ti može potpisati punomoć netko tko ustvari više i nije vlasnik vozila... ?!?!  :misli: :misli:

znači, da bi sve bilo uredno sa pravne strane, potrebno je motor registrirati na 5 minuta .... pri tome platiti sva potrebna davanja koja ti neće biti vraćena osim osiguranja ?!?  :misli: :misli:

ako imas kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog biljeznika i ako je motor odjavljen mislim da se moze voziti preko granice bez potrebnih punomoci (sta ce ti punomoc od bivseg vlasnika motora, koji je to vozilo odjavio a na ugovoru pise da si ga ti kupio  :misli: )

to sto su te na granici trazili punomoc jer ne vozis svoj auto je potpuno normalno..jer vozilo nije tvoje i nikako (osim punomoci) nemozes dokazati da ti je osoba koja je vlasnik vozila dala da s autom ides izvan granice RH
Evidentirano
http://mkpaklenabraca.com/

Svako je lud na svoj način - kaže vuk i sjedne u koprivu

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi

druge države priznaju punomoć ... ali priznaju li i ugovor ?  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

dust_

• **

ajd ovako, bosanac kupuje motor u rvackoj, odu kod javnog biljeznika, dodje na granicu i sta ona? to je jedini i valjd dovoljno dobar dokaz da je motor njegov
Evidentirano

strasilo

• šafran

ako ide regularnim i zakonskim putem, tu bi svoje prste trebala imati i carina i špedicija...  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

dust_

• **

dobro, glup primjer
ali ajd mi reci, zasto bi neko uopce vozio neregistriran motor preko granice osim ako ga zeli izvesti/uvesti u tu drugu zemlju?
Evidentirano

strasilo

• šafran

popravak ... farbanje...

a u slučaku Pakyja ... stunt takmičenje, freestyle ...

za nekog trećeg možda utrke ... ;)

za nekog petog možda samo tranzit .. ;)

zar je bitan razlog .... a vjeruj mi da razloga ima...  :palacgore:
Evidentirano

dust_

• **

u svakom slucaju mislim da je ugovor dovoljan, eventualno da se isti taj ugovor treba kopirati i ovjeriti u drzavi u koju se motor prevozi
Evidentirano

M900

• Vozi: VELIKI BRAT VIDI...

znači, da bi sve bilo uredno sa pravne strane, potrebno je motor registrirati na 5 minuta .... pri tome platiti sva potrebna davanja koja ti neće biti vraćena osim osiguranja ?!?  :misli: :misli:

Točno tako, regaj, pa kad te upišu u knjižicu vozila kao vlasnika, odjavi motor uzmi povrat osiguranja i još ti ostane poništena prometna dozvola, drugačije neide... je da gubiš , ali bože moj danas ništa nije zabadava.
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

3alfa3

• Vozi: Z750 '10

to sto su te na granici trazili punomoc jer ne vozis svoj auto je potpuno normalno..jer vozilo nije tvoje i nikako (osim punomoci) nemozes dokazati da ti je osoba koja je vlasnik vozila dala da s autom ides izvan granice RH

U 20 godina koliko vozim, valjda stotinu puta sam prelazio granicu s tudjim (obiteljskim ili autom od prijatelja) i ponekad su me trazili da pokazem prometnu. Pitali ciji je auto, ja odgovorio i nastavio put.
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

strasilo

• šafran

Točno tako, regaj, pa kad te upišu u knjižicu vozila kao vlasnika, odjavi motor uzmi povrat osiguranja i još ti ostane poništena prometna dozvola, drugačije neide... je da gubiš , ali bože moj danas ništa nije zabadava.

ali u tom slučaju motor mora biti tehnički ispravan .. ;)
Evidentirano

paky

• Vozi: na jednom od dva kola

ali u tom slučaju motor mora biti tehnički ispravan .. ;)

ma nije problem, samo moram na atest za duplu zadnju kočnicu, zadnji disk od 320mm, četveroklipna zadnja kliješta, ravni volan, par onih šipki, drugačijih svjetala  :mrgreen:  :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
Do you need Stunt Show?? Info about prices and bookings at:   www.pakystunt.com[/size]

kyzo

• **
  • Vozi: Ninja ZX-6R '08

Ako je skuter do 50kubika neplaca se porez i kupoprodajni ugovor je valjan dokument za prijepis bez ogranicenja na vrijeme. Za sva ostala vozila mora se platiti porez na prijepis iz kupoprodajnog ugovora u roku od 15 dan, u protivnom ili se placa kamata na svaki neplaceni dan ili novi kupoprodajni ugovor kod drugog javnog bilježnika.Ovo drugo baš i nije legalno, ali se radi.

Hvala na info, moram to onda otić obavit prije nego ga zagubim negdje  :mrgreen:
Evidentirano

remez

• *

odmah mi je lakse kad vidim da nisam jedini koji ima nedoumica oko ovakvih stvari.

naime, ja bih volio da mi potvrdite ili opovrgnete/savjetujete moju situaciju.

danas sam kupio motor, znaci napravio sam kupoprodajni ugovor sa prodavateljom i potom ga ovjerio kod javnog biljeznika. nakon toga ga naravno isplatio.
poslije smo otisli na policiju kako bi ga on odjavio.

i sad ja doma imam kupoprodajni ugovor, prometnu dozvolu, knjizicu vozila i Potvrdu o obracunu i naplati naknade za uporabu javnih cesta bla bla bla :D

Sad sto mi je ciniti? (ispravite me ako sam gdje pogrijesio)
1. otici na poreznu upravu i napraviti onaj prijepis vozila ili kak se to vec zove, platit porez, onih 5%, jel?
2. nakon toga otici na tehnicki, obavit tehnicki i registrirat vozilo jel?
3. i potom otici na MUP sa svim ovim papirima i izvaditi novu knjizicu vozila, novu prometnu (sa upisanim mojim imenom)?

Sad sto je mene zbunilo, ja sam gledao oglasnik i vidio da je motor registriran do 05/2012, jel ta registracija jos uvijek vrijedi ili je to ponisteno posto je prodavatelj zadrzao svoje tablice (naime on je iz koprivnice a ja iz zagreba), sto znaci da ja ponovno moram registrirati motocikl, obavit tehnicki i tek potom otici na Mup kako bi od njih dobio nove tablice.

Nadam se da sam donekle razumljivo objasnio situaciju i hvala Vam ako nadete koju minutu da mi odgovorite.
Evidentirano

M900

odmah mi je lakse kad vidim da nisam jedini koji ima nedoumica oko ovakvih stvari.

naime, ja bih volio da mi potvrdite ili opovrgnete/savjetujete moju situaciju.

danas sam kupio motor, znaci napravio sam kupoprodajni ugovor sa prodavateljom i potom ga ovjerio kod javnog biljeznika. nakon toga ga naravno isplatio.
poslije smo otisli na policiju kako bi ga on odjavio.

i sad ja doma imam kupoprodajni ugovor, prometnu dozvolu, knjizicu vozila i Potvrdu o obracunu i naplati naknade za uporabu javnih cesta bla bla bla :D

Sad sto mi je ciniti? (ispravite me ako sam gdje pogrijesio)
1. otici na poreznu upravu i napraviti onaj prijepis vozila ili kak se to vec zove, platit porez, onih 5%, jel?
2. nakon toga otici na tehnicki, obavit tehnicki i registrirat vozilo jel?
3. i potom otici na MUP sa svim ovim papirima i izvaditi novu knjizicu vozila, novu prometnu (sa upisanim mojim imenom)?

Sad sto je mene zbunilo, ja sam gledao oglasnik i vidio da je motor registriran do 05/2012, jel ta registracija jos uvijek vrijedi ili je to ponisteno posto je prodavatelj zadrzao svoje tablice (naime on je iz koprivnice a ja iz zagreba), sto znaci da ja ponovno moram registrirati motocikl, obavit tehnicki i tek potom otici na Mup kako bi od njih dobio nove tablice.

Nadam se da sam donekle razumljivo objasnio situaciju i hvala Vam ako nadete koju minutu da mi odgovorite.

Ako u prometnoj dozvoli piše da teh.pregled vrijedi do svibnja, onda sa kupoprodajnim ugovorom,potvrdom o plaćenom porezu i važećom policom osiguranja(koju si trebao dobiti od bivšeg vlasnika). Možeš upisati sebe kao vlasnika u knj. vozila, dobiti (platiti) novu prometnu dozvolu(koju moraš ponovo produžiti u svibnju kad obaviš teh.pregled) i reg.tablicu na svoje ime.

Ako ti nije dao svoju policu osiguranja ili je on tražio povrat neiskorištenog dijela osiguranja,  onda ti je trebao dati potvrdu od njegove osiguravateljske kuće koja se daje kupcu kojemu ne prepušta svoju policu do redovnog isteka osiguranja i registracije.
Onda s tom potvrdom trebaš otići u osiguranje po tvom izboru, osigurati motor i sa važećom policom, kupoprodajnim ugovorom i potvrdom o plaćenom porezu možeš upisati sebe kao vlasnika u knj. vozila, dobiti (platiti) novu prometnu dozvolu(koju moraš ponovo produžiti u svibnju kad obaviš teh.pregled) i reg.tablicu na svoje ime.

« Zadnja izmjena: 10. Veljača 2012, 12:43:37 M900 »
Evidentirano
God must have been an engineer....who else would put a waste disposal unit next to a Reproduction Plant???

remez

• *

Posto se jos ne kuzim bas u tu papirologiju, evo da provjerim jesam li dobro shvatio sto si mi napisao.

Ako u prometnoj dozvoli piše da teh.pregled vrijedi do svibnja, onda sa kupoprodajnim ugovorom,potvrdom o plaćenom porezu i važećom policom osiguranja(koju si trebao dobiti od bivšeg vlasnika). Možeš upisati sebe kao vlasnika u knj. vozila, dobiti (platiti) novu prometnu dozvolu(koju moraš ponovo produžiti u svibnju kad obaviš teh.pregled) i reg.tablicu na svoje ime.
Pise u prometnoj da vrijedi do 04/2012, ALI, ali na poledini sad pise (sto je jucer udareno u Mup-u da je vozilo odjavljeno sa jucerasnjim datumom.. Vazecu policu osiguranja izgleda nemam, imam neki papir (potvrdu) na kojoj pise ovako: "Stanica za tehnicki pregled vozila, sukladno ovlastenju iz clanka 259. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08), a temeljm sklopljenog ugovora, u ime Zupanijske uprave za ceste izdaje slijedecu POTVRDU o obracunu i naplati naknade za uporabu javnih cesta, koja se placa pri registraciji motornih i prikljucnih vozila, temeljem clanka 62. Zakona o javnim cestama i Pravilnika o visini godisnje naknade za uporabu javnih cesta sto se placa pri registraciji motornih i prikljucnih vozila."... i sad tu dalje pisu njegovi podatci, podaci o motoru, i cijene za pojedine stavke koje su placene. To je ono sto mi je on dao uz prometnu i knjizicu vozila.

Sad, prvo moje neznanje je sto je tocno ta potvrda, mislim pise, ali ne kuzim bas sto mi to tocno znaci, i jel me to nesto kosta, ili manje kosta pri daljnjoj registraciji, prijenosu mojih podataka na novu prometnu i knjizicu vozila?
Citat:
Ako ti nije dao svoju policu osiguranja ili je on tražio povrat neiskorištenog dijela osiguranja,  onda ti je trebao dati potvrdu od njegove osiguravateljske kuće koja se daje kupcu kojemu ne prepušta svoju policu do redovnog isteka osiguranja i registracije.
Onda s tom potvrdom trebaš otići u osiguranje po tvom izboru, osigurati motor i sa važećom policom, kupoprodajnim ugovorom i potvrdom o plaćenom porezu možeš upisati sebe kao vlasnika u knj. vozila, dobiti (platiti) novu prometnu dozvolu(koju moraš ponovo produžiti u svibnju kad obaviš teh.pregled) i reg.tablicu na svoje ime.
Vidis, izgleda da mi nije dao nikakvu tu potvrdu. Sto mi je ciniti kad mi nije dao tu potvrdu, ili je to ta potvrda koju sam u prethodnom odlomku napisao?
Evidentirano

dust_

• **

mislim da to nije potrebno, jer se u kupoprodajnom ugovoru oznacava jel ti prodavatelj ostavio reg. tablice i policu osiguranja..

dovoljna ti je ta potvrda sa tehnickog, sto ima napomenu: "u slucaju prijenosa vlasnistva na vozilu ova potvrda je dokaz o placenoj naknadi za uporabu javnih cesta (...)"

to ti je manje za   215.00 kn (osnovna naknada) i 75.25 kn  (godisnja naknada za uporabu cesta) tako kod mene pise..

ti trebas:
1. u poreznoj platiti 5%
2. odes osigurati motor
3. na tehnickom dobijes prometnu i knjizicu vozila (nemoras radit tehnicki, jer je motor registriran, to pise u prometnoj i na onoj naljepnici na motoru)
4. otici u policiju samo da ti lupe pečat i ovjere prometnu i knjizicu vozila
5. otic u osiguranje da ti izda zeleni karton (koji ti nemoze dati prije nego sto upise tvoju reg. oznaku, a reg oznaku nemozes znati dok neodes u stanicu za tehnicki pregled)
6. idi u stanicu za tehnicki pregled da ti daju reg. tablicu
7.  :021:

Evidentirano

biso1

• **
  • Vozi: gsx750f

Mislim da si nekaj pobrkal, bilo je govora o polici osiguranja, ak mu je bivsi vlasnik nije dao ili je to odbio, onda mora postupiti kak mu je covijek napiso, jer ga drugcije ne bu regal bez police. Inace sve drugo stoji.
Evidentirano
biso

M900

mislim da to nije potrebno, jer se u kupoprodajnom ugovoru oznacava jel ti prodavatelj ostavio reg. tablice i policu osiguranja..

dovoljna ti je ta potvrda sa tehnickog, sto ima napomenu: "u slucaju prijenosa vlasnistva na vozilu ova potvrda je dokaz o placenoj naknadi za uporabu javnih cesta (...)"

to ti je manje za   215.00 kn (osnovna naknada) i 75.25 kn  (godisnja naknada za uporabu cesta) tako kod mene pise..

ti trebas:
1. u poreznoj platiti 5%
2. odes osigurati motor
3. na tehnickom dobijes prometnu i knjizicu vozila (nemoras radit tehnicki, jer je motor registriran, to pise u prometnoj i na onoj naljepnici na motoru)
4. otici u policiju samo da ti lupe pečat i ovjere prometnu i knjizicu vozila
5. otic u osiguranje da ti izda zeleni karton (koji ti nemoze dati prije nego sto upise tvoju reg. oznaku, a reg oznaku nemozes znati dok neodes u stanicu za tehnicki pregled)
6. idi u stanicu za tehnicki pregled da ti daju reg. tablicu
7.  :021:

Imaš pravo potvrda je za cestarinu, a ne za osig. sorry moja greška
Evidentirano

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!

u svakom slucaju mislim da je ugovor dovoljan, eventualno da se isti taj ugovor treba kopirati i ovjeriti u drzavi u koju se motor prevozi
Nije. Prilikom izvoza treba na granici kod carinika izvaditi ATA karnet. Potvrdu o privremenom izvozu. Naravno na temelju kupoprodajnog ugovora.
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

strasilo

• šafran

znači, generalno je zajeb u samom zakonu ...  :misli: :misli:
Evidentirano

Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.159 sekundi uz 15 upita.