odmah mi je lakse kad vidim da nisam jedini koji ima nedoumica oko ovakvih stvari.
naime, ja bih volio da mi potvrdite ili opovrgnete/savjetujete moju situaciju.
danas sam kupio motor, znaci napravio sam kupoprodajni ugovor sa prodavateljom i potom ga ovjerio kod javnog biljeznika. nakon toga ga naravno isplatio.
poslije smo otisli na policiju kako bi ga on odjavio.
i sad ja doma imam kupoprodajni ugovor, prometnu dozvolu, knjizicu vozila i Potvrdu o obracunu i naplati naknade za uporabu javnih cesta bla bla bla

Sad sto mi je ciniti? (ispravite me ako sam gdje pogrijesio)
1. otici na poreznu upravu i napraviti onaj prijepis vozila ili kak se to vec zove, platit porez, onih 5%, jel?
2. nakon toga otici na tehnicki, obavit tehnicki i registrirat vozilo jel?
3. i potom otici na MUP sa svim ovim papirima i izvaditi novu knjizicu vozila, novu prometnu (sa upisanim mojim imenom)?
Sad sto je mene zbunilo, ja sam gledao oglasnik i vidio da je motor registriran do 05/2012, jel ta registracija jos uvijek vrijedi ili je to ponisteno posto je prodavatelj zadrzao svoje tablice (naime on je iz koprivnice a ja iz zagreba), sto znaci da ja ponovno moram registrirati motocikl, obavit tehnicki i tek potom otici na Mup kako bi od njih dobio nove tablice.
Nadam se da sam donekle razumljivo objasnio situaciju i hvala Vam ako nadete koju minutu da mi odgovorite.