Danas me zaustavila policija a ja još nemam vozačku dozvolu (upravo polažem a1 kategoriju). Policajac mi je uzea podatke i reka s obzirom da sam maloljetna i da mi je ovo prvi put da ce vjerovatno bit samo opomena. nije pisao nikakav zapisnik niti sam ja sta potpisivala i sad mene zanima šta mogu očekivat?? znam da moze biti kazna 5-15 t kn i 2 god zabrane pologanja ali se sve tjesim da cu proci samo sa opomenom...ako mi sudac i odredi nekakvu kaznu da pišem nekakvu žalbu/molbu za poništenje s obzirom na okolnosti (imala kacigu, vozila koliko je i ogranicenje, ubrzo polaganje vožnje) ??? i da napomenem nakon toga me opet pustija u promet...
p.s. znam da sam falila podforum ali neznam gdje da stavim ovaj post osim da se prebaci u info pult....
jel vozit bez vozačke u redu, a nije, jbga.. al kad se već dogodilo..
vjerojatno ne bu niš došlo, kak je netko već i spomenuo..
ali ako dodje:
- pišeš prigovor na rješenje to i to (pisat će već neki broj) i šalješ ga tam od kud je došlo - policija il' sud
- prigovor ne obrazlažeš, samo prigovaraš - jedna rečenica i gotovo
- zovu te na sud - tu je ključno
- fina, pokorno, žao ti je, sve znaš, nije u redu, al pazila si, sve uredno, eto čak i položila (roza u đepu)
- i da napomenem - ne izvlači se na policajca koji te pustio, državu, sanadera i sl..
- položi, poklopi se ušima i se bu ok