Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Dionice hrvatskih cesta  (Posjeta: 7718 )

nessuno

• Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia RSV Mille my02
Dionice hrvatskih cesta
« : 27. Srpanj 2006, 13:24:57 »

Britanska vlade, tocnije odjel "Driver and Vehicle Licensing Agency" je pokrenuo inicijativu u kojoj se na njihov web javljaju vozaci motocikala i opisuju, te ocjenjuju najbolje dionice za voznju motociklom u Velikoj Britaniji.

Tim primjerom, na www.motori.hr će se uz vasu pomoć stvoriti baza podata u kojoj ce biti opisane pojedine dionice na hrvatskim cestama i ujedno ocjenjene.

Stoga nam je potrebna vasa suradnja.
Zelimo da opisete dionice kojima ste vozili, kojima volite voziti i kojima cesto vozite. Naravno, motorom.
Pola kartice teksta je dovoljna velicina teksta koju bih vas zamolio da napisete.

Ono sto je bitno, jesu ocjene.
Trenutacne kategorije ocjenjivanja su:

1. kvaliteta ceste (kvaliteta asfalta, sljunak pokraj ceste...)
2. intenzitet prometa (gustoca prometa)
3. rizik (tempo prometa, vrsta vozila na cesti, lokalni "indijanci")
4. krajolik (zanimljivosti pokraj ceste)
5. popratni sadrzaji (odmorista, caffe barovi, benzinske pumpe)
6. fun factor (faktor zabave temeljen na vlastitom zapazanju -ocjena neformalna)

Ocjene su u rasponu od 1/10 do 10/10. Uz ocjenu je pozeljan kratak komentar ukoliko vec nije opisano u tekstu.

Ukoliko imate prijedologe za razradu ove ideje, javite mi se na pp.

Molio bih da svoje tekstove ostavljate ovdje.

Tema je namjerno na glavnom forumu jer se radi o dionicama kojima volite voziti, a ne rutama u planiranim putovanjima.

Na karti hrvatske mozete obiljeziti gdje se nalazi dionica. Samo obiljezite bilo kako, prije objave ce dionica biti primjereno oznacena.

Suzdrzavajte se od off topica!

Hvala!
Evidentirano

GeN0

• **
  • Vozi: Runner VXR200
Odg: Dionice hrvatskih cesta
« Odgovori #1 : 03. Kolovoz 2006, 22:23:38 »

Niko ništa nije napisa? pa evo ja cu jednu dionicu meni jako dragu:

Šibenik-Primošten

1. kvaliteta ceste 6/10 novi asfalt, al je na nakim dionicama i stari, škalje gotovo i nema
2. intenzitet prometa 5/10 proliće-jesen nema baš tolko puno prometa, al liti je gusto u pm
3. rizik 8/10 posto je to magistrala, uz tu dionicu je puno naseljenih mista, uvik neki indijanci izliću sastrane
4. krajolik- ovo mi baš nije jasno, neznan ko normalan prati krajolik kraj ceste
5. popratni sadrzaji 9/10 jako dobra kava u primoštenu
6. fun factor 10/10 - zavoj na zavoju
Evidentirano

Bojan

• ex. boyx
  • Vozi: 636
« Odgovori #2 : 04. Kolovoz 2006, 00:38:39 »

dionica Gračac-Obrovac-Maslenica preko Prezida (Velebit)  meni naj zanimljiviji dio puta starom cetom do mora  :palacgore:

e sad ovo ocjenjivanje mi je malo onak ali ajd ...... neko če se složiti a neko ne ali kaj je tu je

1. kvaliteta cete i nije baš nešo ali nek bude 6/10
2. intenzitet prometa zavisi u koje doba godine putuješ 5/10
3. rizik velik ako se brzo voziš 10/10
4. krajolik baš i nebi preporučio previše gledati u vožji ali ako se stane ima se kaj za vidjeti 4/10
5. poprati sadržaj-nema ga 1/10
6. fun factor opet si ga sam određuješ ali meni definitivno 10/10 pogotovo kad ideš prema gore

dionica (ako to je  :misli: ) je dosta kratka ali meni je stvarno super pa sam je zato i stavio  :palacgore:
« Zadnja izmjena: 04. Kolovoz 2006, 15:23:32 boyx »
Evidentirano
... nikad ne reci nikad ...

http://vimeo.com/user3706931/videos

www.foto-video-lea.com

XXL Racing Team
http://www.xxlracingteam.com/
Q ekipa • forum samo za odabrane!

Grawe RR

• Gost
« Odgovori #3 : 04. Kolovoz 2006, 09:37:18 »

KA-RI, stara cesta
1. kvaliteta cete 7/10, ima dionica sa losijim asfaltom i zakrpama, al je overall good.
2. intenzitet prometa 2/10
3. rizik- ne zimku ovo rizik, al postoji mali rizik od traktora tu i tam... 3/10. mos zletit u stijenu il provaliju..kaj ja znam  :mrgreen:
4. krajolik do jaja ak šatorašiš. ak se zisvo libo te rac.
5. poprati sadržaj janjci i gemisti
6. fun factor 10/10

Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #4 : 04. Kolovoz 2006, 12:19:58 »

Bolka

• *
  • Vozi: BMW R 1100 GS
« Odgovori #5 : 04. Kolovoz 2006, 14:28:04 »

Dionica Ogulin - N. Vinodolski preko Male Kapele (67 km).

1. kvaliteta ceste 7/10 (15 km ceste je potpuno nova 10/10 puna duplih zavoja)
2. intenzitet prometa 8/10 (vrlo malo prometa, na cijeloj dionici vidjeh mozda desetak prometala)
3. rizik 7/10 (na nekim dijelovima nema odbojnika, medjutim nema niti sporednih cesti niti naselja)
4. krajolik 7/10 (cesta vecinom vodi kroz sumu, od Breze do N. Vinodolskog prekrasan pogled na Krcki kanal)
5. popratni sadrzaji 1/10 (Nema nista, samo cesta)
6. fun factor 8/10 (vrlo zavojito bez prometa, naselja i sporednih cesti sa dijelom potpuno nove ceste)
« Zadnja izmjena: 04. Kolovoz 2006, 16:28:49 Bolka »
Evidentirano
May the Helmet be with you...

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #6 : 04. Kolovoz 2006, 15:05:08 »

Cesta Duga Resa-Josipdol-Jezerane-Vratnik-Senj

1. Kvaliteta ceste u vecoj mjeri iznad ocekivanja, dobra i na kriticnim mjestima nedavno popravljen asfalt, osim na podrucju Kapele – kamencica i sljunka i po nekoliko cm debljine, najcesce u zavojima, rupe na cesti (katastrofa, izuzetno opasno). Ocjena bi bila 8/10 da nema Kapele, pa je onda 5/10
2. Intenzitet prometa – primjerice, zadnji tjedan srpnja, petak popodne – doslovno nikoga na cesti osim na potezima od Senja pa po magistrali u bilo kojem pravcu. Znalo je proci i po 15 km da ne vidim niti jedno vozilo. Ocjena 8/10
3. Rizik – mali. Sela su rijetka, a i tada malo prilagodite voznju. Jedini stvarni rizik je apfalt pun pijeska i kamencica oko Kapele. I izbjegavati pretjecanje na Vratniku. Na podrucju Kapele ocekujte i cca 10-ak stupnjeva nizu temperaturu. Ocjena 6/10
4. Krajolik – netaknut. Malo naselja, u pravilu zelenilo, lijepo pogled na Autocestu A1. Ocjena 7/10
5. Popratni sadrzaji – u pravilu ili nema ili je lose. Iako je cesta ocito zaboravljena, to ne znaci da ne bi mogla biti privlacna, samo da ima sadrzaja. Sada ih nema, pa je ocjena 3/10
6. Fun factor – Zavoji, zavoji i samo zavoji (osim Kapela dijela). Fun totalni, cak djelomicno i bolji od stare ceste ZG-RI. Ocjena dobrih 8/10.
Evidentirano

Kutaragi

• *
  • Vozi: KTM
« Odgovori #7 : 04. Kolovoz 2006, 17:15:58 »

Dionica Senj-Prizna:
1. kvaliteta ceste 9/10 - novi asfalt uz izuzetak odrona kamenja pogotovo u proljece/jesen/zima.
2. intenzitet prometa - 10/10 ljeto bolje izbjegavati, 3/10 proljece/jesen/zima.
3. rizik - ljeto 10/10 (visoki rizik poradi turista), 3/10 proljece/jesen/zima (paziti na lokalce).
4. krajolik - 9/10 ak' se ima vremena  :mrgreen:
5. popratni sadrzaji - 3/10 u Sv. Jurju dobra kava + kontemplacija o hrpama ljudi prevozenih iz istoga mjesta na Goli pred kojih par desetljeca.
6. fun factor - 10/10 zavoj na zavoju.

Dionica Zigljen-Posedarje:
1. kvaliteta ceste 9/10 - novi asfalt uz izuzetak shodra/zemlje/kamenja u proljece/jesen/zima od lokalaca za motokultivatorima.
2. intenzitet prometa - 10/10 ljeto bolje izbjegavati, 3/10 proljece/jesen/zima.
3. rizik - ljeto 10/10 (visoki rizik poradi turista), 5/10 proljece/jesen/zima (paziti na lokalce (pogotovo kasno popodne/predvecer kad se vracaju iz polja i/te ovce i magarce).
4. krajolik - 9/10 ak' se ima vremena  :mrgreen: (stati na: vrhu brda prije Paga i Paskom mostu)
5. popratni sadrzaji - 6/10 stati u Boskincu (Stara Novalja) na klopu/cugu, otici u Palomu (Novalja) na dorucak, oprez: nema pumpe od Novalje do Paga, te od Paga....
6. fun factor - 09/10 zavoj na zavoju sa par ljepih ravnih shnita...
Evidentirano
Nur Fau Cvaj

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
« Odgovori #8 : 06. Kolovoz 2006, 13:30:51 »

Dionica Virovitica-Grubišno polje pa natrag :mrgreen::
1. kvaliteta ceste 8/10
2. intenzitet prometa - 9/10 vikendom skoro prazno, poslije podne isto tako
3. rizik -  7/10 -jbg. uvijek ga ima - nakon kiše nije preporučljivo
4. krajolik - 9/10 zeleno, zeleno, zeleno
5. popratni sadrzaji - 0/10
6. fun factor - 10/10 zavoj na zavoju - brzi zavoji

Ukupan komentar - cestica moje mladosti!

Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

alfred stokes

• Vozi: Kymco B&W 125
« Odgovori #9 : 07. Kolovoz 2006, 10:04:52 »

Dionica Ogulin - N. Vinodolski preko Male Kapele (67 km).

1. kvaliteta ceste 7/10 (15 km ceste je potpuno nova 10/10 puna duplih zavoja)
2. intenzitet prometa 8/10 (vrlo malo prometa, na cijeloj dionici vidjeh mozda desetak prometala)
3. rizik 7/10 (na nekim dijelovima nema odbojnika, medjutim nema niti sporednih cesti niti naselja)
4. krajolik 7/10 (cesta vecinom vodi kroz sumu, od Breze do N. Vinodolskog prekrasan pogled na Krcki kanal)
5. popratni sadrzaji 1/10 (Nema nista, samo cesta)
6. fun factor 8/10 (vrlo zavojito bez prometa, naselja i sporednih cesti sa dijelom potpuno nove ceste)

Potpuno se slažem sa ovim ocjenama uz jednu malu opasku
Zna se naletit na pijesak.
Na proljeće je puna pijeska od zime

Prošli vikend sam bio i također je na par mjesta bilo malo pijeska
Nije u zavojima, al te malo smiri na gasu
Sve u svemu fantastična cesta :palcgore:
Evidentirano

sven54

• **
  • Vozi: VXR209,Yamaha YZF R6 (2005.g)
« Odgovori #10 : 08. Kolovoz 2006, 23:32:28 »

1. kvaliteta ceste 8/10
2. intenzitet prometa - 9/10 vikendom skoro prazno, poslije podne isto tako
3. rizik -  7/10 -jbg. uvijek ga ima - nakon kiše nije preporučljivo
4. krajolik - 9/10 zeleno, zeleno, zeleno
5. popratni sadrzaji - 0/10
6. fun factor - 10/10 zavoj na zavoju - brzi zavoji

Potpis  :palacgore: slazem se sa svime!

Tu dionicu znam maltene na zmirecki odvozit  :wink:
[/quote]
Evidentirano

GuardianAngel

• *
  • Vozi: Kawasaki KLE 500
« Odgovori #11 : 12. Kolovoz 2006, 01:07:45 »

Dionica Lovran-Brseč
1. kvaliteta ceste 10/10 - asfalt odličan, cesta zavojita ali dosta brza
2. intenzitet prometa 9/10 - ljeti se u špici izmjene turista znaju stvoriti lagane gužve (auti ne mogu pretjecati zbog zavoja)
3. rizik 8/10 - puno ravnih dionica nakon kojih slijede relativno oštri zavoji, pijeska nema, vjetar zna biti relativno jak
4. krajolik 12/10 - cesta vodi uz more na visini cca 30-40 m iznad mora, uz cestu provalija do mora, gore stijene, pogled na Cres puca k'o lud
5. popratni sadržaji 0/10 - samo gas
6. fun factor 9/10 - ravnica, zavoj... i tako puno puta, a sve brzo

Cesta me oduševljava prvenstveno zbog krajolika, naročito prijepodne, kada je vedro i sunčano.  Tako da mi je veći gušt lagano kliziti njome i uživati u pogledu na Kvarner.
Problem je kad dođete do Brseča - dalje je cesta užasna, puna rupa, pijeska, oštrih zavoja...  Najbolje se okrenuti i gas  :skuter:
Evidentirano
Don't drive faster than your GuardianAngel can fly!

Wrbex

• Vozi: Revo & Honda SC57
« Odgovori #12 : 12. Kolovoz 2006, 14:07:43 »

Novalja - Grad Pag

1. kvaliteta ceste 10/10 - cesta je odlicna bez rupa, zavoji prekrasni, ima ih brzih, kratkih, preglednih i nepreglednih, a asfalt je malo grublji tako da bolesno dobro drzi.

2. intenzitet prometa (gustoca prometa) 7/10 - Hebiga u sezoni je malo gusce, ali preko tjedna se moze voziti, a najbolje je u pred i pod sezoni

3. rizik (tempo prometa, vrsta vozila na cesti, lokalni "indijanci") 6/10 Istao kao i pod 2. u sezoni "malo" rizicnije jer moras pazit na ceskog turista koji je u zadnji cas odlucio stat na vidikovac

4. krajolik (zanimljivosti pokraj ceste) 10/10 ako se ima volje i vremena razgledati :-)

5. popratni sadrzaji (odmorista, caffe barovi, benzinske pumpe) 4/10 Tu i tamo koje seoce s kakvim restorancicem ili birtijom, ali nisam stajao.

6. fun factor (faktor zabave temeljen na vlastitom zapazanju -ocjena neformalna) 15/10 Kada se dode iz slavonije gdje se vozi po 10-15 km s dva-tri zavoja, a cesta je kao staklo ovo je totalni preporod za dusu i gume :-)

Imam i neke snimke voznje koje cu kasnije uplodat pa stavim linkove ovdje pa se tocno moze vidjeti cesta.

TomiTraktor

• **
  • Vozi: Runner 180SP
« Odgovori #13 : 12. Kolovoz 2006, 14:34:04 »

Novalja - Grad Pag

ovo je odlican dionica...prosli vikend smo imali blitzkrieg po toj cesti....mogao si to citati na hrawebu...kao i cesta paski most - grad pag
Evidentirano
www.dontcar.com

Male...21...muscular...will have sex for money or faster motorbike. PM 4 more info

Wrbex

« Odgovori #14 : 12. Kolovoz 2006, 14:55:56 »

ovo je odlican dionica...prosli vikend smo imali blitzkrieg po toj cesti....mogao si to citati na hrawebu...kao i cesta paski most - grad pag

Bome ja sam imao blitzkrieg po toj cesti konstantno od 28.07 do nekidan :-) MOguce da sam i nekog od vas pomeo :-P
Bome nisam bash pratio hraweb u zadnje vrijeme, ajd daj link na pp
A ovdje imas i nesto video matrijala s te ceste
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,24737.0.html

cdawg

• Vozi: XVS 950
« Odgovori #15 : 22. Kolovoz 2006, 09:11:31 »

DIONICA ZG (Sesvetski Kraljevec) - Biograd n/m (izmedju 300 i 320 km)

Autoputom do Karlovca, pa sve dalje stara cesta.
Posto je pojedincu tesko dati ocjenu jer se ne vozimo svi jednako, potrudit cu se da budem objektivan.
Sto se mene tice, 70 % ove dionice je cesta za 8/10.
Najlosija je u Benkovcu jedna kratka ruta, gdje stvarno treba olabavit gas i malo se isprzit na suncu – isplati se.

1. KVALITETA CESTE 8/10
Sveukupni dojam 8/10. Sljunka i drugih smetnji tako reci nema, uz standarni oprez od izlazaka drugih vozila na cestu iz restorana i odmorista.
2. INTENZITET PROMETA 7.mjesec-9/10  8.mjesec-5/10  9.mjesec-5/10
Cini mi se da je najslabiji u cijelom 7. mjesecu, dok se cijeli 8. i pocetkom 9. vec vidi vise auta na toj cesti. Najvise uvijek ima Ceha i Slovaka koji si zabiju 60 km/h, makar sa motorom nije problem to zaobici.
3. RIZIK 8/10
Na toj cesti nema puno slepera. Nema traktora, pjesaka niti bicikala. Lokalnih indijanaca takodjer. Tempo prometa je ok, jer vecinom tom cestom idu ljudi koji nejdu prvi put. Osim, naravno, stranaca, koji voze malo kontroliranije.
Ali opet, tesko je odredit tempo, jer tom dionicom te strasno vuce zelja za gasom, a i mogucnosti su solidne.
4. KRAJOLIK 5/10
Nista posebno. Nekome se svidjaju sume, pa malo krsa, spaljene trave (od sunca), planine... Posto sam objektivan ocjena je takva.
5. POPRATNI SADRZAJI 7/10
Kafica i restorancica ima dovoljno. Odmorista tipa onih pokraj puta za par auta ima dosta, dok ovih modernijih sa wc-ima ima svega par. NAJBOLJA OPCIJA ZA GORIVO – Natocim punog u Kraljevcu i do benzinske pumpe u Korenici ima ravno 180 km. Tamo natocim i miran sam do kraja i jos malo vise.
6. FUN FACTOR 7/10
Volim se vozit, obozavam zapravo, te jednostavno uzivam u svakom pogledu voznje. Tom cestom sam isao milijun puta autom, a malo manje s motorom. Znam zavoje i gust je kada znas i vidis di mozes dati malo vise gasa, pa cak i ako to iziskuje prelazak na suprotnu stranu da bi se posteno nagnuo. Misljenja se razlikuju, pa opet kazem – objektivan sam u ocjenjivanju.

Dio rute kojom se prolazi:
ZG-KA, Tusilovic, Slunj, plitvicka jezera, Korenica, Udbina, Ondic, Bruvno, Gracac, Obrovac, Benkovac, Vrana i na kraju Biograd
Evidentirano
48. posjet gRRobniku - 1:19:038, ali snimka mi je na tavanu koji je izgorio u poplavi u zagorju prošle zime dok sam bio na kanarskim otocima na skijanju...

shonyo

• no brain, no pain
  • Vozi: iPunto - White Pow(d)er edition
« Odgovori #16 : 22. Kolovoz 2006, 09:17:20 »

Bome ja sam imao blitzkrieg po toj cesti konstantno od 28.07 do nekidan :-) MOguce da sam i nekog od vas pomeo :-P
Bome nisam bash pratio hraweb u zadnje vrijeme, ajd daj link na pp
A ovdje imas i nesto video matrijala s te ceste
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,24737.0.html

Molio bih Vas samo da se suzdržite od ikakvih komentara, tako da u cijelom topicu ostane samo ocjenjivanje pojedinih dionica!
Hvala!
Evidentirano
:blink:
To samo majka može voljeti.
Chuck Norris ne voli Raymonda.

bocchr

• **
  • Vozi: KTM SD
« Odgovori #17 : 22. Kolovoz 2006, 14:15:38 »

Dionica novo napravljena na Cresu iznad Vranskog jezera kako bi se izbjegle nesreća budući je prije cesta bila uska, a asfalt pun rupa i šugavih zakrpa(onaj tko je išao lani i ranije onuda zna o čemu pričam), a odma ispod ceste se nalazi pitka voda za Cres i Lošinj, što bi bilo pogubno za stanovnike da se desi da neka cisterna strada
1. Kvaliteta asfalta 10, novo napravljeno, špigl totalni...
2. Intenzitet prometa je osrednji, tj nema gužve i nije da si sam, što najviše volim jer mi je monotono ak nigdje nema baš nikoga tako da s moje strane i tu ocijena 10
3. Krajolik i nije bašnekaj, stari maslenici, šikara i borova šuma..ocijena 4ž
4. dionica i nije baš velika cca 8km tak da popratnih sadržaja i nema al kad se napravi to sve u komadu  :LOL:
5. Fun factor 10...  :LOL: :LOL: :LOL:

još bi morao izdvojit cesta na Krku, kad se ide od mosta za Valbisku di je trajekt za Cres:
1. Kvaliteta asfalta je na dijelovim (od mosta pa do prvog skretanja za Malinsku,di je disco Crossroad) očajna tj jednaka ocijni 3, cesta uska, al kad se pređe taj dio od Crossroada pa sve do Valbiske zabava može počet  :LOL: taj dio je 10
2. Isto kao i kvaliteta asfalta od mosta do Cross-a gužva a od Cross-a do Valbiske (zavisno od iskrcaja trajekta u Valbiski) može se desit da se sretne svega par autiju, s time da na ovom dijelu od mosta do Crossa treba pazit na lokalne
3. Krajolik tu po meni ima veliku ocijenu jer gledat Bakar i Rijeku u sumrak je nešto posebno i još k tome se leđero vozit na bike-u  :wink:
4. Popratni sadržaj je 10, ima odlična picerija na benzinskoj na djelu od Crossa do Valbiske koja se nalazi s lijeve strane(neznam čija je)
5. Fun Gactor a što drugo nego 10---iako mi je frend na Zecu nastradao na skretanju za Njivice na Zecu (sva sreća  ostao živ s šipkama u nozi)
Evidentirano
Tko se zna snač ni u wc-u nije gladan

riba

• *
Sv. Juraj - Oltari - Krasno - Kuterevo - Otočac
« Odgovori #18 : 15. Rujan 2006, 12:28:19 »

Prošao autom - plakao što nisam na dva kotača. Početak do Krasna prepun šljunka s bankina (auti haklaju - i ja sam, sorry), ali zavoji sjajni, svi nagnuti u pravu stranu. Prometa nema - osim kamiona i kombija Hrvatskih šuma koje sam jedva pratio. Asfalt popucan i oštećen, ali dobro drži - eto što je dobar kamen za asfalt. Oko Krasna počinju misteriozni nestanci jedne kolne trake - suženja na malo očekivanim mjestima, posebno na izlazu iz sela. Poslije toga već me uhvatilo lagano zasićenje, pa sam morao ublažiti tempo i pogledati mede u Kuterevu da se ohladim. Cesta neočekivano suha za šumsku cestu - dobro, nije bilo kiše dulje vrijeme. U svakom slučaju, odlična cesta, prekrasan okoliš, trebalo bi hvatati i odvojke prema nacionalnom parku - sigurno bi se mogao provesti cijeli dan u tim planinama bez da dosadi.
Evidentirano

IgorZ

• Vozi: aprilia & ducati
« Odgovori #19 : 15. Rujan 2006, 12:35:41 »

još bi morao izdvojit cesta na Krku, kad se ide od mosta za Valbisku di je trajekt za Cres:
1. Kvaliteta asfalta je na dijelovim (od mosta pa do prvog skretanja za Malinsku,di je disco Crossroad) očajna tj jednaka ocijni 3, cesta uska, al kad se pređe taj dio od Crossroada pa sve do Valbiske zabava može počet  :LOL: taj dio je 10

4. Popratni sadržaj je 10, ima odlična picerija na benzinskoj na djelu od Crossa do Valbiske koja se nalazi s lijeve strane(neznam čija je)

neznam kad si zadnji put na krku bio al cesta od mosta do malinske je savršena,osim djela oko njivica cca 1km

a pizza ima i boljih i jeftinijih(valbiska)
Evidentirano

bike me

• *
  • Vozi: Mille R
« Odgovori #20 : 18. Rujan 2006, 20:34:20 »

Slavonski Brod - Pozega (via Caglin-Jaksic)

50-ak kilometara je duga i bolji je izbor od puta preko Grizica

1.Kvaliteta ceste 8/10...pola ceste je nekoc bila novo, pa su je izgazili kamioni iz/za Mađarsku, iako nije upće losa. Od odvajanja sa ceste za Nasice ide novi asfalt skoro do Pozege, zavoji s odličnim nagibom, zemlje rijetko na cesti, asfalt dovljno grub...
2.Intenzitet prometa 8/10...rijetko kada bude traktora preko Dilja, samo katkada kamiona, ali je cesta jako siroka pa to nije greda, a u drugom dijelu (nakon odvajanja od Nasickog smjera) moze biti traktora. Ali sve jako rijetko i u malom broju.
3.Rizik 2/10...mal, skoro nikakav. Cesta pregledna, malo prometa, malo sela, dobri nagibi, asfalt solidan, a tu je i dobra signalizacija. Policija tek rijetko u selima blize Pozegi. Ako vas to brine :wink:
4.Krajolik 5/10...nista jako posebno-klasican ravnicarski dizajn s malo gorja. Ako niste vidjeli Valis aureau u 8. mjesecu kad dozrije zito--ne propustiti!
5.Popratni sadrzaji 1/10...ukratko-nista. Gorivo natankati u SB-u jer je prva benzina tek u Pozegi. Cijelom cestom ima tek par sela i samo suma ili ravnica. Jedva koja lokalna birtija. Kad dodjete u Pozegu kupiti u Zvecevu kile cokolade po smjesnim cijenama. Ili litre alkohola.
6.Funa factor 8/10...jedna od najboljih ruta u Slavoniji. Ima zavoja, ima ravnih snita, sve je dobro poslozeno, makinu medju noge i opleti... 8)a tek kad je znas napamet   :)

Za povratak je najbolje istom putanjom jer je druga opcija (Grizici) stvarno grozna.
Evidentirano
Hrabrost nije odsutnost pameti, nego spoznaja da je nešto bitnije od straha.

picolovac

• **
  • Vozi: cbr929rr i R1 07
« Odgovori #21 : 21. Rujan 2006, 19:28:59 »

Potpis  :palacgore: slazem se sa svime!

Tu dionicu znam maltene na zmirecki odvozit  :wink:

imate i moj + za tu dionicu

Haponja

• Vozi: Fazer S2
« Odgovori #22 : 12. Listopad 2006, 14:23:28 »

jos jedan potpis  :palacgore:
Evidentirano
HONDA VTR SP2 tribute
---------------------------------------------
YAMAHA Fazer 600 S2 - 2007.g 40000 kn

ppinjuh

• Pachich
  • **
  • Vozi: 206 HDi karavan (ou jea =))
« Odgovori #23 : 12. Listopad 2006, 18:28:55 »

Slavonski Brod - Pozega (via Caglin-Jaksic)

50-ak kilometara je duga i bolji je izbor od puta preko Grizica

1.Kvaliteta ceste 8/10...pola ceste je nekoc bila novo, pa su je izgazili kamioni iz/za Mađarsku, iako nije upće losa. Od odvajanja sa ceste za Nasice ide novi asfalt skoro do Pozege, zavoji s odličnim nagibom, zemlje rijetko na cesti, asfalt dovljno grub...
2.Intenzitet prometa 8/10...rijetko kada bude traktora preko Dilja, samo katkada kamiona, ali je cesta jako siroka pa to nije greda, a u drugom dijelu (nakon odvajanja od Nasickog smjera) moze biti traktora. Ali sve jako rijetko i u malom broju.
3.Rizik 2/10...mal, skoro nikakav. Cesta pregledna, malo prometa, malo sela, dobri nagibi, asfalt solidan, a tu je i dobra signalizacija. Policija tek rijetko u selima blize Pozegi. Ako vas to brine :wink:
4.Krajolik 5/10...nista jako posebno-klasican ravnicarski dizajn s malo gorja. Ako niste vidjeli Valis aureau u 8. mjesecu kad dozrije zito--ne propustiti!
5.Popratni sadrzaji 1/10...ukratko-nista. Gorivo natankati u SB-u jer je prva benzina tek u Pozegi. Cijelom cestom ima tek par sela i samo suma ili ravnica. Jedva koja lokalna birtija. Kad dodjete u Pozegu kupiti u Zvecevu kile cokolade po smjesnim cijenama. Ili litre alkohola.
6.Funa factor 8/10...jedna od najboljih ruta u Slavoniji. Ima zavoja, ima ravnih snita, sve je dobro poslozeno, makinu medju noge i opleti... 8)a tek kad je znas napamet   :)

Za povratak je najbolje istom putanjom jer je druga opcija (Grizici) stvarno grozna.

cesta dobra do j***! ! ! ! !  :palacgore:
Evidentirano
- Možeš otjerati motoristu s motora, ali motor iz njega NIKAD!!! -

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #24 : 12. Listopad 2006, 18:32:24 »

preko Grizica je stvarno katastrofa gladak asfalt... jebote, kao po staklu, nedaj bože malo kiše... nemožeš se pohvatati...  :palacdolje: ....
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

CroKick

• Tudum
  • Vozi: AR
« Odgovori #25 : 18. Listopad 2006, 13:00:18 »

Dionica : Zabok - Krapinske Toplice - Pregrada

1. Kvaliteta ceste na relaciji Zabok - Toplice je vrlo dobra,za nekih 8/10 dok do Pregrade i nije na jednom dijelu tako dobra pa ipak dobiva 6/10 (dodatan plus je kaj se trenutačno gradi nova kao zaobilazna cesta koja obilazi najgori dio...) - sveukupno 7/10
2. Intenzitet prometa i nije prevelik,poneki školski autobus povremeno,osim toga sasvim OK - 8/10
3. Rizik postoji,budući da se radi o Zagorju uvijek se tu može naći i poneki traktor,lokalnih indijanci nisu istaknuti... - 7/10
4. Krajolik je prekrasan kaj se tiče okoliša i dodatni plus mu daju Krapinske Toplice ako se poželi na kupanje,a blizu su i Tuheljske Toplice - 9/10
5. Popratni sadržaji su OK,uz Toplice ima nekoliko benzinskih pumpi,no bircevi nisu baš nekaj posebno - 7/10
6. Fun Factor ovisi o tome kaj volite,cesta je pregledna,sa povremeno dužim ravnim dionicama,ukratko tko voli malo potegnuti može bez problema,tko voli zavoje također bude zadovoljan - 8/10
Evidentirano
MK "Zle Majke"

Motorhead

• *
  • Vozi: Kawasaki ZR - 7
« Odgovori #26 : 19. Listopad 2006, 20:03:05 »

Cesta od Huma Na Sutli do Lupinjaka je do jaja! Naravno ak znate di je to! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kvaliteta ceste 8/10
intenzitet prometa 3/10 baš ga i nema osim tu i tam koji kamjon
rizik 5/10 babice se sečeju sa tačkama po cesti tu i tam
krajolik 4/10 šume ke ćeš
popratni sadržaji 5/10 imaju 2 birtije
fun factor 10/10 jebački zavoji i male ravnice

isplati se probati!!! SRETNO 8) :palacgore:

Evidentirano
Live to drive,
drive to live!

Goran zzz

• Vozi: Fiata (GROMA)
« Odgovori #27 : 09. Studeni 2006, 14:00:35 »

Cesta od Huma Na Sutli do Lupinjaka je do jaja! Naravno ak znate di je to! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kvaliteta ceste 8/10
intenzitet prometa 3/10 baš ga i nema osim tu i tam koji kamjon
rizik 5/10 babice se sečeju sa tačkama po cesti tu i tam
krajolik 4/10 šume ke ćeš
popratni sadržaji 5/10 imaju 2 birtije
fun factor 10/10 jebački zavoji i male ravnice

isplati se probati!!! SRETNO 8) :palacgore:

da i ak zletiš s ceste si u deželi  :jesus: :LOL:

jedino je pun qurac policije koji paze da neki indijanci nebi prek meje skakali
inače po ljetu odlična cesta sad je u qurcu puno lišća i skliska do bola
Evidentirano
Z1000 2004-2007 (27835km)
Tuono Factory 2007

bocchr

• **
  • Vozi: KTM SD
« Odgovori #28 : 24. Studeni 2006, 11:54:29 »

neznam kad si zadnji put na krku bio al cesta od mosta do malinske je savršena,osim djela oko njivica cca 1km

a pizza ima i boljih i jeftinijih(valbiska)
Pa od mosta do malinske mi i nije nekaj...
Evidentirano
Tko se zna snač ni u wc-u nije gladan

Stari vuk

• **
  • Vozi: Kawasaki Z 500
« Odgovori #29 : 23. Prosinac 2006, 10:13:44 »

Evo jedne u Istri: Stara cesta Pazin - Zminj - Vodnjan (sa Ipsilona u Pazinu van, u Vodnjanu van prema Puli)
1. kvaliteta ceste - 6/10 za razliku od mnogih drugih u Istri asfalt nije tako gladak i da se voziti. Sljunka uglavnom nema, problem su lose izvedeni zavoji na sjevernom dijelu dionice, koje treba sijeci. Preglednost u zavojim nije losa pa se i to moze.
2. intenzitet prometa - 4/10 Samo lokalni promet. Turisti ju ne koriste jer idu ipsilonom.
3. rizik - 5/10 Po danu "problemi" s presporim vozacima, navecer lokalni raceri u autima. Traktora nema previse. Drumski razbojnici rijetki.
4. krajolik - 8/10 Ako vas veseli lijep krajolik, ovo je bas dobro.
5. popratni sadrzaji - 9/10 Nonstop benzinska odmah na pocetku u Pazinu. Tu se da i jesti. Pizza nije nesto ali nije ni skupa. Druga benzinska u Zminju, ali po danu. U centru Zminja ima jako dobro za jesti, po istarski. Ako vam to sve ne treba, a hocete popiti kavu ili pivo, preporucam stati uz cestu u Jursicima, pred Vodnjanom. Prava istarska birtija samo za lokalne kamioniste, i radnike. Nema turista i sminkera. Po toplom ima stolova vani na parkingu pa mozete i paziti na svoje natovarene motore. Prava "Route 66" birtija ali onako, na domaci nacin.
6. fun factor - 7/10. Imate lijep pogled, logistiku, par kracih nenaseljenih ravnih dionica za potegnuti, malo smetnji po cesti. Meni bolji izbor nego voziti po Ipsilonu.
Evidentirano

xjr1300

• **
  • Vozi: Yamaha XJR 1300, beverly 250
« Odgovori #30 : 17. Siječanj 2007, 14:20:43 »

Za nas kontinentalce preporučujem i gornji dio - Učka - Buzet - Motovun - Pazin

1. kvaliteta Učka - Buzet 6, Buzet - Motovun 9/10 (novi asfalt)
2. intenzitet - nema frke
3. rizik - mali
4. krajolik - 9/10, pogotovo Buzet- Motovun, kanjon onog potoka, rijeke, šta li je.
5. Stari grad Buzet, Motovun, pa do Pazina svako selo...
6. Slažem se ispsilon je ko autoput. Za preopručit Istarska Konoba u Graćištu. Pršut, ombula, teletina... crnjak fenomenalan.
Evidentirano
I feel the need... the need for speed (Top Gun)

bubson

• **
  • Vozi: kawasaki 636 , APN-6s, piaggio zip 50,2t, vespa et
« Odgovori #31 : 16. Veljača 2007, 23:29:35 »

od Dubrovnika do Neuma pista, još kad nam asvaltiraju dionicu Slano-Doli,šala, ali nemamo gdje drugo voziti
Evidentirano
APN-6s automatsko paljenje nogom 6 puta snažno

pegaso

• **
  • Vozi: trenutno slaže
« Odgovori #32 : 12. Ožujak 2007, 19:29:11 »

kad ste već u buzetu može i buzet-cerovje-pazin-potpićan-vozilići pa desno-opatija ili ljevo-pula
1.kvaliteta ceste 6-8(dio dionice bu-ce,vozi se ph brdska utrka)
2.intenzitet prometa 2-3/10(osim pazina)
3. rizik zavisi o vozaču
4.krajolik 8/10,jezero butoniga,plominski zaljev,vidikovac plomin
5.popratni sadržaji 7/10,par benziski,oštarija ko u priči
6.fun factor ko i rizik

Evidentirano
pegaso

kekodiver

• *
  • Vozi: kle 500
« Odgovori #33 : 06. Travanj 2007, 09:29:43 »

šibenik-vrpolje-boraja-prapatnica-prgomet-trogir oko 45km.ušteda cca 10km.
kako izbjeći "litnje" gužve po magistrali, a da dođeš do trogira? kreneš ovon ruton. šibenik-vrpolje-boraja.nakon boraje nailaziš na crkvu i raskrižje di skreneš livo prema prgometu. tada poćinje gušt. cesta sa dosta ravnica ali i okuka.negdi oko 12 km je dužina relacije.dalje samo pratiš tabele koje te vode do raskrižja koji je zapadni ulaza u trogir.

1. Kvaliteta ceste- na relaciji šibenik-vrpolje-boraja je prilićno dobra,za nekih 7/10. velikin djelon novi asfalt.kad padne kiša problem.nakon skretanja prema   prgometu novi asfalt, a i cesta je malo proširena-8/10
2. Intenzitet prometa- velik,pogotovo kamiona i lokalnih traktoraša - 7/10.nakon raskrižja mali 3-4/10
3. Rizik -postoji u vrpolju i boraji zbog traktora i lokalnih indijanci koji ne paze kad izljeću... - 8/10. nakon skretanja pripaziti na sitno kamenje i moguće blato- 6/10
4. Krajolik- da se usputno pogledati - 6/10
5. Popratni sadržaji- su veoma dobri,pogotovo oni restorani sa janjetinon.benzinske nema - 7/10
6. Fun Factor - za skratiti vrime (ne ulaziš u trogir) a i put, dobar odabir.cesta sa dosta ravnice, a nakon skretanja sa okukama i 90 stupnjeva. ovisi o tome šta volite,moj odabir kad iden u split je ta cesta,tko voli zavoje također bude zadovoljan - 8/10
Evidentirano

leviathan

• **
  • Vozi: millllleta
« Odgovori #34 : 06. Travanj 2007, 09:40:42 »

2 EXD9M, sven 54 i haponja: slažem se sa svime što ste napisali, ali kvaliteta asfalta 8/10?
Asfalt jest grub i drži odlično, samo je u zadnjih godinu dana sve više krpanih dijelova  :palacdolje:
Evidentirano

kekodiver

• *
  • Vozi: kle 500
« Odgovori #35 : 06. Travanj 2007, 11:23:30 »

ali momci se trude da ne bude rupa pa često stavlju novi asfalt.iako još ima djelova di je nekolikoooo god star afalt. leviathan jeli ovo bilo meni upućeno
Evidentirano

leviathan

• **
« Odgovori #36 : 06. Travanj 2007, 19:20:03 »

ali momci se trude da ne bude rupa pa često stavlju novi asfalt.iako još ima djelova di je nekolikoooo god star afalt. leviathan jeli ovo bilo meni upućeno
upućeno je bilo za EXD9M, sven 54 i haponja, i za dionicu Vtc-Grubišno polje.
Evidentirano

Haponja

« Odgovori #37 : 06. Travanj 2007, 21:02:12 »

2 EXD9M, sven 54 i haponja: slažem se sa svime što ste napisali, ali kvaliteta asfalta 8/10?
Asfalt jest grub i drži odlično, samo je u zadnjih godinu dana sve više krpanih dijelova  :palacdolje:

evo bas sam danas bio malo tamo oko pola 6 i sreo nekog na RSV, da nisi mozda ti bio ?
a sto se tice asfalta, tamo negdje nakon spustanja niz brusove je najgori dio, puno zakrpa

Evidentirano
HONDA VTR SP2 tribute

leviathan

• **
« Odgovori #38 : 07. Travanj 2007, 11:55:11 »

evo bas sam danas bio malo tamo oko pola 6 i sreo nekog na RSV, da nisi mozda ti bio ?
a sto se tice asfalta, tamo negdje nakon spustanja niz brusove je najgori dio, puno zakrpa

E da sreli smo se, u Lončarici ako se ne varam?!
Evidentirano

Haponja

« Odgovori #39 : 08. Travanj 2007, 21:22:04 »

E da sreli smo se, u Lončarici ako se ne varam?!

e jesmo onda  :palacgore:
Evidentirano
HONDA VTR SP2 tribute

nixy

• **
  • Vozi: aprilia pegaso 650
« Odgovori #40 : 06. Svibanj 2007, 20:36:17 »

Dionica Lovran-Brseč
2. intenzitet prometa 9/10 - ljeti se u špici izmjene turista znaju stvoriti lagane gužve (auti ne mogu pretjecati zbog zavoja)
3. rizik 8/10 - puno ravnih dionica nakon kojih slijede relativno oštri zavoji, pijeska nema, vjetar zna biti relativno jak
4. krajolik 12/10 - cesta vodi uz more na visini cca 30-40 m iznad mora, uz cestu provalija do mora, gore stijene, pogled na Cres puca k'o lud

Cesta me oduševljava prvenstveno zbog krajolika, naročito prijepodne, kada je vedro i sunčano.  Tako da mi je veći gušt lagano kliziti njome i uživati u pogledu na Kvarner.
Problem je kad dođete do Brseča - dalje je cesta užasna, puna rupa, pijeska, oštrih zavoja...  Najbolje se okrenuti i gas  :skuter:
potpisujem

milan883

• *
« Odgovori #41 : 15. Svibanj 2007, 09:37:36 »

KA-RI, stara cesta
1. kvaliteta cete 7/10, ima dionica sa losijim asfaltom i zakrpama, al je overall good.
2. intenzitet prometa 2/10
3. rizik- ne zimku ovo rizik, al postoji mali rizik od traktora tu i tam... 3/10. mos zletit u stijenu il provaliju..kaj ja znam  :mrgreen:
4. krajolik do jaja ak šatorašiš. ak se zisvo libo te rac.
5. poprati sadržaj janjci i gemisti
6. fun factor 10/10

rizik od zivotinja postaje sve veci i veci ali od Ka do Ri je zaaaaaaaaaaakon
Evidentirano
Easy Rider

sonny_

• **
  • Vozi: Sta stignem!, Kawasaki ZZR 600
« Odgovori #42 : 25. Lipanj 2007, 19:47:11 »

imao bi zamolbu ako moze netko komentirat cestu sisak-pokupsko-karlovac?
hvala
.
.
.
hvala decki

« Zadnja izmjena: 26. Lipanj 2007, 09:35:31 sonny_ »
Evidentirano
Ako se nekad osetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvek se seti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
--
Najbolji Palindorm:       
1.Mišu pita Dara: "Da ti pušim?"
2.On krpu uvali lavu u prkno.

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #43 : 25. Lipanj 2007, 20:02:12 »

hvala
loše :palacdolje:

Mika

• **
  • Vozi: polako
« Odgovori #44 : 25. Lipanj 2007, 20:17:51 »

hvala

obzirom da ti u profilu stoji ZZR onda ta cesta nije za tebe, od Vratečkoga do Pokupskoga nemaš asfalt...naime taj dio se asfaltirao još u jugi jedno 3-4 puta, zato u svim kartama i stoji da je cesta ok, no uvijek je lova negdje zdimila a asfalt nikad nije ni stigao na tu dionicu...tako da (kao sto ti je GSX rekao) jednostavno zaobiđi...

Iako je ostali dio sasvim ok, no za ovaj neasfaltirani bi ti dio ipak trebao neki paKLEniji stroj  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
http://tinyurl.com/btj25vp , http://free-sk.t-com.hr/web/

Želim umrijeti mirno, u snu, kao moj djed. A ne vrišteći od užasa kao putnici u njegovom autobusu.

oomba

• yamaha cRRash test dummy
  • **
  • Vozi: ništ...
« Odgovori #45 : 22. Srpanj 2007, 16:37:59 »

Ako volite krivine definitivno najjača dionica koju sam ja odradio:
Zadar-Karobag via. Jadranska magistrala- Gospić - Gračac - prek Velebita Obrovac i Zadar.
cca-300 km.
Cesta 8/10 inače čista 10-ka osim nekih 10 km između Karlobaga i Gospića.
Atraktivnost 10/10, cijelo vrijeme uz samo more i onda u planinu s koje puca prejeben pogled, pa kroz sumu...
Opasnost 6/10 jebeni česi....izbjegavaju autoput pa ih ima svuda.

Sretno!
Evo koja slikica:
Evidentirano

smarty

• Vozi: FZ6 S2 N '07
« Odgovori #46 : 04. Kolovoz 2007, 13:14:19 »

Dionica Lovran-Brseč

Samo bi se nadovezao da se na toj dionici kreteni znaju sa autima okretati usred zavoja ljeti i tave budalaštine, pa treba pripaziti.
I kad malo jače zapuše bura ili jugo zna biti dosta "propuha".

Inače,  :palacgore:

Za cestu od Brseča dalje postoje planovi da se isto obnovi (Brseč-Plomin-Vozilići), bar je tako pisalo u poslovnom vjesniku da su dobili neki kredit za to srediti jer ono je stvarno sramota  :palacdolje:.

Ako se to ikada napravi biti će to prava stvar za  :skuter:

« Zadnja izmjena: 08. Kolovoz 2007, 15:25:13 smarty »
Evidentirano
www.young-4ever.org
Ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje"  N.T

joza123

• *
  • Vozi: BMW 1200 RT
« Odgovori #47 : 27. Kolovoz 2007, 10:52:23 »

VG-Kravarsko-Pokupsko-Glina-Petrinja-Sisak-VG

1. kvaliteta ceste 5/10 Relativno loš asfalt, dosta šljunka, treba pazit u zavojima
2. intenzitet prometa 1/10 Nema žive duše
3. rizik 1/10 (samo treba pazit na lokalne indijance s traktorima i zetove autobuse...)
4. krajolik 7/10 Od kravarskog do Gline, gusta zelena šuma, netaknuta priroda, ostalo prosječno...
5. popratni sadrzaji 2/10 U potezu od VG-a do Gline, par lokalnih birtija, u Sisku se već da nešto naći...
6. fun factor 4/10 Zanimljiva cesta s dosta zavoja (od VG-a do Gline), nakon toga katastrofa, magistralna cesta s pun k... murije i prometa
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #48 : 21. Lipanj 2009, 16:25:36 »

ajde ljudi , skoro dvije godine da niko nije upisao niti jednu dobru dionicu ...
vjerujem da se je u ovom roku sigurno potegno negdje komad novog asfalta ...

Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

sunsplash

• **
  • Vozi: yamahu XT 660R
« Odgovori #49 : 21. Lipanj 2009, 17:04:37 »

dionica: Duzlul-Kutjevo

asfalt dobar 7-8/10
krajolik 10/10
popratni sadržaj: vidikovac na vrhu prijevoja, i blizu kutjeva neka jezerca (opet priroda) 3/10
rizik: uvijek postoji 3-4-5/10
intenzitet prometa: ja kad kod sam prolazio bilo je stvarno malo, možda 1-2 auta; 8/10
fun factor: 10/10
Evidentirano
PRODAJEM YAMAHU XT660R 2006. GOD. SVE INF NA PP.
(moguća zamjena za yamahu fazer-a)

tvigi

• Vozi: on mene
« Odgovori #50 : 22. Lipanj 2009, 19:27:40 »

Često idem za Vinodolski pa sam već potrošio sve sisteme......staru Riječku do G.Jelenja neću spominjati.
Od Fužina-Lič-Bribir krajolik super,ali asfalt propao skroz.
U zadnje vrijeme idem za Ogulin-Jasenak-Banska vrata-Breze-Bater-Ledenice-Novi. :palacgore: po asfaltu dosta šodra.
Jučer sam se vračao,ali preko Klenovice,autom :mrgreen:. Klenovica-Luka Krmpotska-Alan-Krivi Put-Vratnik.
Žive duše nigdje.Pogledi super,asfalt je relativna stvar bar meni :mrgreen: izlazi se na onom jakom lijevom zavoju kad se
spušta u Senj.Problem je jedino jako uska cesta,malo me je žmikalo v riti na svakom zavoji,a koliko je uska vidi se na zadnjoj fotki.
Evidentirano
Alkohol mi budi strast,
a žena otriježnjenje.

svjetli

• **
  • Vozi: exc-r 450
« Odgovori #51 : 17. Srpanj 2009, 14:52:15 »

Ruševo(između Sl. Broda i Našica)  -  Đakovo

1. kvaliteta ceste   10/10  od skretanja u ruševu pa do "slobodne vlasti", dalje je 6/10 do Đakova
- potpuno nova cesta do prije godinu ili dvije još je bio makadam, taj prvi dio je zavoj na zavoju, ali jako spori i nešto brzih zavoja, sve sa ogradom i nema šljunka

2. intenzitet prometa  10/10 -nema nikoga, kroz šumu, nema niti puno puteva sa strane

3. rizik 2/10   nizak,ovisi samo o vama, zavoji su jako spori i sranje je samo ta ograda koja je stalno pokraj i "sprečava" jače nagibe, dobra stvar je mala brzina

4. krajolik  0/0 ništa posebno, šuma

5. popratni sadrzaji 0/0

6. fun factor 9/10    odlično   
  puno zatvorenih zavoja koji te natjeraju kočiti u zavoju, ali kad naučiš "stazu" moralo bi biti super
Evidentirano
pozdrav iz vinograda
ulica orange

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #52 : 17. Srpanj 2009, 15:14:41 »

Bilo je tamo već nekoliko padova.... ;)

što zbog traktora na cesti, što zbog izletanja domaćih i divljih životinja, a nekoliko i radi samih vozača...  :mrgreen:

ali da se lijepo provozati tamo ... je ... stvarno lijepo ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Wrbex

« Odgovori #53 : 17. Srpanj 2009, 15:38:52 »

1. kvaliteta ceste   10/10  od skretanja u ruševu pa do "slobodne vlasti", dalje je 6/10 do Đakova
- potpuno nova cesta do prije godinu ili dvije još je bio makadam, taj prvi dio je zavoj na zavoju, ali jako spori i nešto brzih zavoja, sve sa ogradom i nema šljunka

To da nema sljunka je ajmo reci istina, ali zemlje, prasine i blata bome ima, a u ovo vrijeme vjerujem da ima i poprilicno zita po cesti.
Inace dionica je stvarno oke za umjerenu voznju....za malo brzu voznju je vec opasnija dosta zbog puno sela, zemljoradnika itd....

svjetli

• **
  • Vozi: exc-r 450
« Odgovori #54 : 19. Srpanj 2009, 21:04:45 »

Evo prošao jučer i danas  u oba smjera, pa sad vidim ima nešto prometa, ali me najviše brinu blatni tragovi traktora, znači moglo bi se naletit i na onoga koji ih ostavlja, inače dionica koja je interesantna;ruševo- slobodna vlast(?) ima 19 km a onda ostaje točno još toliko do đakova, preporučam okret nazad!
Evidentirano
pozdrav iz vinograda
ulica orange

puskacbr

• **
  • Vozi: Honda cbr 600rr 06., Sintić aerox 0.50....
« Odgovori #55 : 20. Srpanj 2009, 20:52:31 »

Cesta Duga Resa-Josipdol-Jezerane-Vratnik-Senj

1. Kvaliteta ceste u vecoj mjeri iznad ocekivanja, dobra i na kriticnim mjestima nedavno popravljen asfalt, osim na podrucju Kapele – kamencica i sljunka i po nekoliko cm debljine, najcesce u zavojima, rupe na cesti (katastrofa, izuzetno opasno). Ocjena bi bila 8/10 da nema Kapele, pa je onda 5/10
2. Intenzitet prometa – primjerice, zadnji tjedan srpnja, petak popodne – doslovno nikoga na cesti osim na potezima od Senja pa po magistrali u bilo kojem pravcu. Znalo je proci i po 15 km da ne vidim niti jedno vozilo. Ocjena 8/10
3. Rizik – mali. Sela su rijetka, a i tada malo prilagodite voznju. Jedini stvarni rizik je apfalt pun pijeska i kamencica oko Kapele. I izbjegavati pretjecanje na Vratniku. Na podrucju Kapele ocekujte i cca 10-ak stupnjeva nizu temperaturu. Ocjena 6/10
4. Krajolik – netaknut. Malo naselja, u pravilu zelenilo, lijepo pogled na Autocestu A1. Ocjena 7/10
5. Popratni sadrzaji – u pravilu ili nema ili je lose. Iako je cesta ocito zaboravljena, to ne znaci da ne bi mogla biti privlacna, samo da ima sadrzaja. Sada ih nema, pa je ocjena 3/10
6. Fun factor – Zavoji, zavoji i samo zavoji (osim Kapela dijela). Fun totalni, cak djelomicno i bolji od stare ceste ZG-RI. Ocjena dobrih 8/10.

Koja je otprilike dužina tog lošeg dijela na Kapeli gdje ima pjeska i rupa, i zašto izbjegavati preticavanje na Vratniku?
Evidentirano
puska

maRRio 8

« Odgovori #56 : 21. Srpanj 2009, 07:16:01 »

Po toj cesti do Brinja sam prošao jedno 500 puta najmanje (deda i baka) i to je jedinih 150 km koje znam napamet u Hrvatskoj i mogu reći da se u tom slučaju baš lijepo voziti. Što se tiče Male Kapele cijeli uspon i silazak ti je oko 30-ak km, od malo poslje Josipdola pa do Jezerana. Lijepa cesta al jebiga vidi se da su zimi tamo ralice i primjetio sam baš zadnji put sa autom da zna bit pjeska baš nezgodno u zavoju tak da treba malo više pripazit. :palacgore:
Dalje od Brinja i Žute Lokve prema Vratniku je super cesta, bilo prema Otošcu ili Vratniku. Prema Otošcu je stvarno ravna cesta dosta i može se vozit jakoo brzo, a Vratnik je pak druga priča, pun serpentina i jako zabavan samo ljeti i dosta krcat autima.
Evidentirano

abercrombie

• **
  • Vozi: FZ6-SA HG
« Odgovori #57 : 21. Srpanj 2009, 08:15:36 »

novouređena dionica ceste Malinska-Krk 15 km
1. kvaliteta ceste-10/10 stara trasa ceste je poravnata, dodana je biciklistička staza, svi zavoji su izvedeni sa nagibom, perfektna horizontalna i vertikalna signalizacija, asfalt idealne granulacije savršeno postavljen, jedina zamjerka je što na čeličnim branicima uz cestu nije postavljen i donji zaštitni profil (što se uvijek može ispraviti), u svakom pogledu ogledni primjer kako bi trebala izgledati savršena cesta
2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa  :mrgreen:
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar  :mrgreen: a 06.09.2009. i stado ovaca, bilo je gusto...
4. krajolik-10/10 gromače i nisko raslinje, dakle sva je pozornost na cestu
5. popratni sadrzaji-10/10 ništa- vozi Miško!!
6. fun factor-10/10 perfektni zavoji s pravim nagibom, zanimljivi prijevoji i udoline....
« Zadnja izmjena: 25. Rujan 2009, 12:39:11 abercrombie »
Evidentirano
Iznajmljujem apartmane u Malinskoj

Silvio

• Vozi: ZZR1400
« Odgovori #58 : 21. Srpanj 2009, 12:37:21 »

1. kvaliteta ceste-10/10 stara trasa ceste je poravnata, dodana je biciklistička staza, svi zavoji su izvedeni sa nagibom, perfektna horizontalna i vertikalna signalizacija, asfalt idealne granulacije savršeno postavljen, jedina zamjerka je što na čeličnim branicima uz cestu nije postavljen i donji zaštitni profil (što se uvijek može ispraviti), u svakom pogledu ogledni primjer kako bi trebala izgledati savršena cesta
2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa  :mrgreen:
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar  :mrgreen:
6. fun factor-10/10 perfektni zavoji s pravim nagibom, zanimljivi prijevoji i udoline....

odlična cesta nakon rekonstrukcije  :palacgore: samo neznam dali sam ju ikada prošao u sezoni a da me nisu uštopale kolone bar nekoliko puta na potezu od tih 10-15 km...
nebih rekao da nema rizika,puno je sporednih uključenja na cestu koja se skoro ni ne vide zbog raslinja koje je tik uz cestu a zbog prijevoja i udolina koje i sam spominješ čovjek koji izlazi na tu glavnu cestu doslovno igra rulet... pa sad ti vozi 100 i kusur....
puno je motorista ostavilo kosti na toj cesti  :palacdolje:
u svakom slučaju lijepo...ali oprezno!
Evidentirano
It's my life  It's now or never  I ain't gonna live forever  I just wanna live while I'm alive

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #59 : 24. Rujan 2009, 21:03:30 »

novo uređena cesta ...
na dionici od Sv.Križa prema Ivancu , tocnije od Donje Šemnice do Novog Golubovca , nekih 10-etak kilometara predivnog asfalta , puno zavoja , dosta jakih sporih zavoja u usponima i nizbrdicama ...

1. kvaliteta ceste (kvaliteta asfalta, sljunak pokraj ceste...)  5+
2. intenzitet prometa (gustoca prometa) slab
3. rizik (tempo prometa, vrsta vozila na cesti, lokalni "indijanci") srednji prema manjem
4. krajolik (zanimljivosti pokraj ceste) 2
5. popratni sadrzaji (odmorista, caffe barovi, benzinske pumpe)  2
6. fun factor (faktor zabave temeljen na vlastitom zapazanju -ocjena neformalna) najmanje 5  :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

maRRio 8

« Odgovori #60 : 24. Rujan 2009, 21:53:40 »

Ston - Orebić

1. Kvaliteta ceste: 8/10 (dobar grublji asfalt, pravilni zavoji, čak i prije Stona par kilometara novog asfalta)
2. Intenzitet prometa: 4/10 (niti u sezoni nije bilo veće kolone od par auta, znači ne oduzimaju puno vremena) :mrgreen:
3. Rizik: 5/10 (kao i na svakoj dobroj cesti, največi je od tebe samog) :mrgreen:
4. Krajolik: 9/10 (više manje samo priroda, lijep)
5. Popratni sadržaji: 4/10 (kako rekoh, dosta zelenila i par mjesta, jedna benzinska u Draču, nisam siguran jel još negdje)
6. Fun factor: 8/10 (propisan) :mrgreen:
Evidentirano

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #61 : 24. Rujan 2009, 22:10:57 »

vozilići - brseč

1.Kvaliteta ceste: 10/10 novi asfalt
2.INtezitet prometa: 4/10 već sam bio par puta kako je novi asflat i nije bilo gužve ali mislim da u špici sezone se skupi sporo kretajućih objekata poput kampera
3.Rizik: 2/10 boo ako glumiš rossia onda velik ako se sporije voziš onda manji
4.Krajolik: 7/10 solidno s jedne strane more s druge brdo
5.Popratni sadržaji: 1/10 na vidikovcu plomin i to je to ako se ne varam, ne obraćam na to pozornost
6.Fun Factor: 13/10 odlično zavoj na zavoju, možda bi se R malo teže snašao jer su dosta uski zavoji ali za SM savršeno
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #62 : 24. Rujan 2009, 22:17:12 »

učka sa istarske strane

1.Kvaliteta ceste: 9/10 na jednom dijelu se vozi ph brdo i tu je asfalt super kasnije lošiji
2.Intezitet prometa: 1/10 rijetko stvarno rijetko ali ako neko ide često znaju kratit zavoje pa se nađu u tvojoj traci pa može biti malo usko :mrgreen:
3.Rizik: 2/10 kako se voziš, ako sporo manji ako brže veći
4.Krajolik: 5/10 šuma
5.Popratni sadržaji: 5/10 jedna birtija neznam joj ime i restoran dopolavoro :misli: čujem da je dobra hrana tamo zadnji put sam bio kad sam imao 12 godina tako da se ne sjećam, inaće samo projurim pored :wink:
6.Fun factor: 10/10 zavoj na zavoju, jako uski zavoji savršeno za SM ne baš za debele krave poput H-D hihi :mrgreen:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

maRRio 8

« Odgovori #63 : 24. Rujan 2009, 22:24:20 »

vozilići - brseč

1.Kvaliteta ceste: 10/10 novi asfalt
2.INtezitet prometa: 4/10 već sam bio par puta kako je novi asflat i nije bilo gužve ali mislim da u špici sezone se skupi sporo kretajućih objekata poput kampera
3.Rizik: 2/10 boo ako glumiš rossia onda velik ako se sporije voziš onda manji
4.Krajolik: 7/10 solidno s jedne strane more s druge brdo
5.Popratni sadržaji: 1/10 na vidikovcu plomin i to je to ako se ne varam, ne obraćam na to pozornost
6.Fun Factor: 13/10 odlično zavoj na zavoju, možda bi se R malo teže snašao jer su dosta uski zavoji ali za SM savršeno
Moram samo napisat da je ova dionica mrak, postrugao obuču i fuziče, dok još ni traka nije bilo. Htio sam sad baš za tu dionicu napisat. Uglavnom - Cesta (ni)je pista! :mrgreen:
Evidentirano

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #64 : 25. Rujan 2009, 08:26:25 »

2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa  :mrgreen:
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar  :mrgreen:

Slažem se sa abercrombie-om u potpunosti ali bi, iz svog svakodnevnog iskustva (tu dionicu prolazim svaki dan barem dva puta) htio dodati:
- za popratne sadržaje ocjena je potpuno kriva -trebalo bi biti 1/10 a ne 10/10 - to što nema popratnih sadržaja je jako loše a ne jako dobro - nije da ja očekujem neka '(Bodulska) Vrata jadrana' na toj cesti, ali da na cijeloj dionici nema niti jedno mjesto za zaustavljanje vozila, a, silom prilika (odličan asfalt, zavoji s nagibom ....) se vozi brzo - to je po meni potpuni promašaj - jer zamislite se samo u situaciji kada iza zavoja pičite stotkom a ono stoji auto sa sva četiri žmigavca nasred ceste (jer se ne može pomaknuti nigdje u stranu) .... :palacdolje:
- drugo, koliko god jezavojita cesta zakon za nas na dva kotača, toliko je iskušenje za one na četiri da sjeku zavoje da bi vozili još brže. Zato oprez jer SVI SJEKU ZAVOJE, bez obzira dali vi dolazite u susret ili ne. A po ljeti prometa ima mnogo, to znate ....

odlična cesta nakon rekonstrukcije  :palacgore: samo neznam dali sam ju ikada prošao u sezoni a da me nisu uštopale kolone bar nekoliko puta na potezu od tih 10-15 km...

Radi gore iznesenog ja kao alternativu po ljeti često koristim cestu Krk - Kras - Dobrinj - Soline - Čižići - šumska cesta do ispod aerodroma.
To jeste sporedna cesta, a šumski dio je i potpuno neobilježen (bez vertikalne i horizontalne signalizacije :palacdolje:), ali uz dobru dozu opreza (posebno u zavojima koje, vidi slučajnosti, opet svi automobilisti redovito sjeku :?) i sporu vožnju moguće je uštediti brdo živaca. Najveća prednost je da nema (puno) prometa. :palacgore:

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #65 : 28. Rujan 2009, 08:07:23 »

Dionica TUNEL UČKA - PLOMIN (alternativno) - cesta D100 Vranja - Kršan

To je cesta kojom se ide sa izlaska tunela Učka (istarska strana) pa 'natrag' na Plomin odnosno cesta koja je paralelna s obalnom cestom Opatija-Plomin ali s druge strane Učke (dakle ne s obalne strane, već s istarske strane).

1. kvaliteta ceste 9/10 
- dobar dio ceste (oko 40%) je renoviran, oko sela Vranje (odmah ispod izlaza tunela Učka s istarske strane) je napravljena zaobilaznica, a sve do Čepića je cesta potpuno rekonstruirana s propisnom širinom, ublažavanjem zavoja, uređenjem raskršća itd. Najlošiji je dio odmah od izlaska iz tunela jedno 2-3 km, tu je asfalt katastrofa. Onaj tko ne zna, kad vidi taj početni dio vrlo brzo odustane.

2. intenzitet prometa 9/10
- vrlo malo prometa, skoro pa nikog ....

3. rizik 2/10
- nizak, sve uglavnom ovisi samo o vama. Vjerojatnos da vam netko drugi bude kriv je gotovo nemoguća ....

4. krajolik 5/10
- meni je inače cijela Istra vrlo zanimljiva kao krajolik pa radi toga i ta dionica - posebno mi se sviđa kada se prije Kršana (konac ceste prema Plominu) polagam+no cesta diže pa se pruža lijep pogled na Čepić polje i na krivu (za nas Riječane) stranu Učke.

5. popratni sadrzaji 1/10
- osim par kafića ili gostiona po putu nema ništa. Iako su i ti kafići u naseljenim mjestima a (nova) cesta ih uglavnom zaobilazi.

6. fun factor 9/10
- odlično - slab promet i odlična cesta su garancija za veliku uživanciju, neovisno o brzini. Još ako je lijepo vrijeme ....

Preporuka: kada se ide bilo gdje u Istru iz Rijeke, da se ne ide kroz tunel - iako je sad za motore prolaz kroz tunel relativno jeftin - već preko Učke (i taj dio ceste je mejstimično popravljen - proširen i nanovo asfaltiran) - za prijelaz Učke treba 15-20 min umjerene vožnje tako da se ne gubi mnogo, a cesta i krajolik je prekrasna - mnogo zavoja (neki i dosta uski), ali dobro 'vise', asfalt je odličan, šodera minimalno, prometa malo do umjereno.
Kada se pređe Učka i dođe u Istru, samo se nastavi istom cestom dalje i odmah smo na toj cesti D500 o kojoj sam gore govorio.

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.415 sekundi uz 16 upita.