DIONICA ZG (Sesvetski Kraljevec) - Biograd n/m (izmedju 300 i 320 km)
Autoputom do Karlovca, pa sve dalje stara cesta.
Posto je pojedincu tesko dati ocjenu jer se ne vozimo svi jednako, potrudit cu se da budem objektivan.
Sto se mene tice, 70 % ove dionice je cesta za 8/10.
Najlosija je u Benkovcu jedna kratka ruta, gdje stvarno treba olabavit gas i malo se isprzit na suncu – isplati se.
1. KVALITETA CESTE 8/10
Sveukupni dojam 8/10. Sljunka i drugih smetnji tako reci nema, uz standarni oprez od izlazaka drugih vozila na cestu iz restorana i odmorista.
2. INTENZITET PROMETA 7.mjesec-9/10 8.mjesec-5/10 9.mjesec-5/10
Cini mi se da je najslabiji u cijelom 7. mjesecu, dok se cijeli 8. i pocetkom 9. vec vidi vise auta na toj cesti. Najvise uvijek ima Ceha i Slovaka koji si zabiju 60 km/h, makar sa motorom nije problem to zaobici.
3. RIZIK 8/10
Na toj cesti nema puno slepera. Nema traktora, pjesaka niti bicikala. Lokalnih indijanaca takodjer. Tempo prometa je ok, jer vecinom tom cestom idu ljudi koji nejdu prvi put. Osim, naravno, stranaca, koji voze malo kontroliranije.
Ali opet, tesko je odredit tempo, jer tom dionicom te strasno vuce zelja za gasom, a i mogucnosti su solidne.
4. KRAJOLIK 5/10
Nista posebno. Nekome se svidjaju sume, pa malo krsa, spaljene trave (od sunca), planine... Posto sam objektivan ocjena je takva.
5. POPRATNI SADRZAJI 7/10
Kafica i restorancica ima dovoljno. Odmorista tipa onih pokraj puta za par auta ima dosta, dok ovih modernijih sa wc-ima ima svega par. NAJBOLJA OPCIJA ZA GORIVO – Natocim punog u Kraljevcu i do benzinske pumpe u Korenici ima ravno 180 km. Tamo natocim i miran sam do kraja i jos malo vise.
6. FUN FACTOR 7/10
Volim se vozit, obozavam zapravo, te jednostavno uzivam u svakom pogledu voznje. Tom cestom sam isao milijun puta autom, a malo manje s motorom. Znam zavoje i gust je kada znas i vidis di mozes dati malo vise gasa, pa cak i ako to iziskuje prelazak na suprotnu stranu da bi se posteno nagnuo. Misljenja se razlikuju, pa opet kazem – objektivan sam u ocjenjivanju.
Dio rute kojom se prolazi:
ZG-KA, Tusilovic, Slunj, plitvicka jezera, Korenica, Udbina, Ondic, Bruvno, Gracac, Obrovac, Benkovac, Vrana i na kraju Biograd