Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: Dionice hrvatskih cesta  (Posjeta: 7718 )

tvigi

• Spol: Muški
  • Vozi: on mene
Odg: Dionice hrvatskih cesta
« Odgovori #50 : 22. Lipanj 2009, 19:27:40 »

Često idem za Vinodolski pa sam već potrošio sve sisteme......staru Riječku do G.Jelenja neću spominjati.
Od Fužina-Lič-Bribir krajolik super,ali asfalt propao skroz.
U zadnje vrijeme idem za Ogulin-Jasenak-Banska vrata-Breze-Bater-Ledenice-Novi. :palacgore: po asfaltu dosta šodra.
Jučer sam se vračao,ali preko Klenovice,autom :mrgreen:. Klenovica-Luka Krmpotska-Alan-Krivi Put-Vratnik.
Žive duše nigdje.Pogledi super,asfalt je relativna stvar bar meni :mrgreen: izlazi se na onom jakom lijevom zavoju kad se
spušta u Senj.Problem je jedino jako uska cesta,malo me je žmikalo v riti na svakom zavoji,a koliko je uska vidi se na zadnjoj fotki.
Evidentirano
Alkohol mi budi strast,
a žena otriježnjenje.

svjetli

• **
  • Vozi: exc-r 450
« Odgovori #51 : 17. Srpanj 2009, 14:52:15 »

Ruševo(između Sl. Broda i Našica)  -  Đakovo

1. kvaliteta ceste   10/10  od skretanja u ruševu pa do "slobodne vlasti", dalje je 6/10 do Đakova
- potpuno nova cesta do prije godinu ili dvije još je bio makadam, taj prvi dio je zavoj na zavoju, ali jako spori i nešto brzih zavoja, sve sa ogradom i nema šljunka

2. intenzitet prometa  10/10 -nema nikoga, kroz šumu, nema niti puno puteva sa strane

3. rizik 2/10   nizak,ovisi samo o vama, zavoji su jako spori i sranje je samo ta ograda koja je stalno pokraj i "sprečava" jače nagibe, dobra stvar je mala brzina

4. krajolik  0/0 ništa posebno, šuma

5. popratni sadrzaji 0/0

6. fun factor 9/10    odlično   
  puno zatvorenih zavoja koji te natjeraju kočiti u zavoju, ali kad naučiš "stazu" moralo bi biti super
Evidentirano
pozdrav iz vinograda
ulica orange

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #52 : 17. Srpanj 2009, 15:14:41 »

Bilo je tamo već nekoliko padova.... ;)

što zbog traktora na cesti, što zbog izletanja domaćih i divljih životinja, a nekoliko i radi samih vozača...  :mrgreen:

ali da se lijepo provozati tamo ... je ... stvarno lijepo ...  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Wrbex

• Vozi: Revo & Honda SC57
« Odgovori #53 : 17. Srpanj 2009, 15:38:52 »

1. kvaliteta ceste   10/10  od skretanja u ruševu pa do "slobodne vlasti", dalje je 6/10 do Đakova
- potpuno nova cesta do prije godinu ili dvije još je bio makadam, taj prvi dio je zavoj na zavoju, ali jako spori i nešto brzih zavoja, sve sa ogradom i nema šljunka

To da nema sljunka je ajmo reci istina, ali zemlje, prasine i blata bome ima, a u ovo vrijeme vjerujem da ima i poprilicno zita po cesti.
Inace dionica je stvarno oke za umjerenu voznju....za malo brzu voznju je vec opasnija dosta zbog puno sela, zemljoradnika itd....

svjetli

• **
  • Vozi: exc-r 450
« Odgovori #54 : 19. Srpanj 2009, 21:04:45 »

Evo prošao jučer i danas  u oba smjera, pa sad vidim ima nešto prometa, ali me najviše brinu blatni tragovi traktora, znači moglo bi se naletit i na onoga koji ih ostavlja, inače dionica koja je interesantna;ruševo- slobodna vlast(?) ima 19 km a onda ostaje točno još toliko do đakova, preporučam okret nazad!
Evidentirano
pozdrav iz vinograda
ulica orange

puskacbr

• **
  • Vozi: Honda cbr 600rr 06., Sintić aerox 0.50....
« Odgovori #55 : 20. Srpanj 2009, 20:52:31 »

Cesta Duga Resa-Josipdol-Jezerane-Vratnik-Senj

1. Kvaliteta ceste u vecoj mjeri iznad ocekivanja, dobra i na kriticnim mjestima nedavno popravljen asfalt, osim na podrucju Kapele – kamencica i sljunka i po nekoliko cm debljine, najcesce u zavojima, rupe na cesti (katastrofa, izuzetno opasno). Ocjena bi bila 8/10 da nema Kapele, pa je onda 5/10
2. Intenzitet prometa – primjerice, zadnji tjedan srpnja, petak popodne – doslovno nikoga na cesti osim na potezima od Senja pa po magistrali u bilo kojem pravcu. Znalo je proci i po 15 km da ne vidim niti jedno vozilo. Ocjena 8/10
3. Rizik – mali. Sela su rijetka, a i tada malo prilagodite voznju. Jedini stvarni rizik je apfalt pun pijeska i kamencica oko Kapele. I izbjegavati pretjecanje na Vratniku. Na podrucju Kapele ocekujte i cca 10-ak stupnjeva nizu temperaturu. Ocjena 6/10
4. Krajolik – netaknut. Malo naselja, u pravilu zelenilo, lijepo pogled na Autocestu A1. Ocjena 7/10
5. Popratni sadrzaji – u pravilu ili nema ili je lose. Iako je cesta ocito zaboravljena, to ne znaci da ne bi mogla biti privlacna, samo da ima sadrzaja. Sada ih nema, pa je ocjena 3/10
6. Fun factor – Zavoji, zavoji i samo zavoji (osim Kapela dijela). Fun totalni, cak djelomicno i bolji od stare ceste ZG-RI. Ocjena dobrih 8/10.

Koja je otprilike dužina tog lošeg dijela na Kapeli gdje ima pjeska i rupa, i zašto izbjegavati preticavanje na Vratniku?
Evidentirano
puska

maRRio 8

« Odgovori #56 : 21. Srpanj 2009, 07:16:01 »

Po toj cesti do Brinja sam prošao jedno 500 puta najmanje (deda i baka) i to je jedinih 150 km koje znam napamet u Hrvatskoj i mogu reći da se u tom slučaju baš lijepo voziti. Što se tiče Male Kapele cijeli uspon i silazak ti je oko 30-ak km, od malo poslje Josipdola pa do Jezerana. Lijepa cesta al jebiga vidi se da su zimi tamo ralice i primjetio sam baš zadnji put sa autom da zna bit pjeska baš nezgodno u zavoju tak da treba malo više pripazit. :palacgore:
Dalje od Brinja i Žute Lokve prema Vratniku je super cesta, bilo prema Otošcu ili Vratniku. Prema Otošcu je stvarno ravna cesta dosta i može se vozit jakoo brzo, a Vratnik je pak druga priča, pun serpentina i jako zabavan samo ljeti i dosta krcat autima.
Evidentirano

abercrombie

• **
  • Vozi: FZ6-SA HG
« Odgovori #57 : 21. Srpanj 2009, 08:15:36 »

novouređena dionica ceste Malinska-Krk 15 km
1. kvaliteta ceste-10/10 stara trasa ceste je poravnata, dodana je biciklistička staza, svi zavoji su izvedeni sa nagibom, perfektna horizontalna i vertikalna signalizacija, asfalt idealne granulacije savršeno postavljen, jedina zamjerka je što na čeličnim branicima uz cestu nije postavljen i donji zaštitni profil (što se uvijek može ispraviti), u svakom pogledu ogledni primjer kako bi trebala izgledati savršena cesta
2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa  :mrgreen:
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar  :mrgreen: a 06.09.2009. i stado ovaca, bilo je gusto...
4. krajolik-10/10 gromače i nisko raslinje, dakle sva je pozornost na cestu
5. popratni sadrzaji-10/10 ništa- vozi Miško!!
6. fun factor-10/10 perfektni zavoji s pravim nagibom, zanimljivi prijevoji i udoline....
« Zadnja izmjena: 25. Rujan 2009, 12:39:11 abercrombie »
Evidentirano
Iznajmljujem apartmane u Malinskoj

Silvio

• Vozi: ZZR1400
« Odgovori #58 : 21. Srpanj 2009, 12:37:21 »

1. kvaliteta ceste-10/10 stara trasa ceste je poravnata, dodana je biciklistička staza, svi zavoji su izvedeni sa nagibom, perfektna horizontalna i vertikalna signalizacija, asfalt idealne granulacije savršeno postavljen, jedina zamjerka je što na čeličnim branicima uz cestu nije postavljen i donji zaštitni profil (što se uvijek može ispraviti), u svakom pogledu ogledni primjer kako bi trebala izgledati savršena cesta
2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa  :mrgreen:
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar  :mrgreen:
6. fun factor-10/10 perfektni zavoji s pravim nagibom, zanimljivi prijevoji i udoline....

odlična cesta nakon rekonstrukcije  :palacgore: samo neznam dali sam ju ikada prošao u sezoni a da me nisu uštopale kolone bar nekoliko puta na potezu od tih 10-15 km...
nebih rekao da nema rizika,puno je sporednih uključenja na cestu koja se skoro ni ne vide zbog raslinja koje je tik uz cestu a zbog prijevoja i udolina koje i sam spominješ čovjek koji izlazi na tu glavnu cestu doslovno igra rulet... pa sad ti vozi 100 i kusur....
puno je motorista ostavilo kosti na toj cesti  :palacdolje:
u svakom slučaju lijepo...ali oprezno!
Evidentirano
It's my life  It's now or never  I ain't gonna live forever  I just wanna live while I'm alive

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #59 : 24. Rujan 2009, 21:03:30 »

novo uređena cesta ...
na dionici od Sv.Križa prema Ivancu , tocnije od Donje Šemnice do Novog Golubovca , nekih 10-etak kilometara predivnog asfalta , puno zavoja , dosta jakih sporih zavoja u usponima i nizbrdicama ...

1. kvaliteta ceste (kvaliteta asfalta, sljunak pokraj ceste...)  5+
2. intenzitet prometa (gustoca prometa) slab
3. rizik (tempo prometa, vrsta vozila na cesti, lokalni "indijanci") srednji prema manjem
4. krajolik (zanimljivosti pokraj ceste) 2
5. popratni sadrzaji (odmorista, caffe barovi, benzinske pumpe)  2
6. fun factor (faktor zabave temeljen na vlastitom zapazanju -ocjena neformalna) najmanje 5  :mrgreen:
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

maRRio 8

« Odgovori #60 : 24. Rujan 2009, 21:53:40 »

Ston - Orebić

1. Kvaliteta ceste: 8/10 (dobar grublji asfalt, pravilni zavoji, čak i prije Stona par kilometara novog asfalta)
2. Intenzitet prometa: 4/10 (niti u sezoni nije bilo veće kolone od par auta, znači ne oduzimaju puno vremena) :mrgreen:
3. Rizik: 5/10 (kao i na svakoj dobroj cesti, največi je od tebe samog) :mrgreen:
4. Krajolik: 9/10 (više manje samo priroda, lijep)
5. Popratni sadržaji: 4/10 (kako rekoh, dosta zelenila i par mjesta, jedna benzinska u Draču, nisam siguran jel još negdje)
6. Fun factor: 8/10 (propisan) :mrgreen:
Evidentirano

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #61 : 24. Rujan 2009, 22:10:57 »

vozilići - brseč

1.Kvaliteta ceste: 10/10 novi asfalt
2.INtezitet prometa: 4/10 već sam bio par puta kako je novi asflat i nije bilo gužve ali mislim da u špici sezone se skupi sporo kretajućih objekata poput kampera
3.Rizik: 2/10 boo ako glumiš rossia onda velik ako se sporije voziš onda manji
4.Krajolik: 7/10 solidno s jedne strane more s druge brdo
5.Popratni sadržaji: 1/10 na vidikovcu plomin i to je to ako se ne varam, ne obraćam na to pozornost
6.Fun Factor: 13/10 odlično zavoj na zavoju, možda bi se R malo teže snašao jer su dosta uski zavoji ali za SM savršeno
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #62 : 24. Rujan 2009, 22:17:12 »

učka sa istarske strane

1.Kvaliteta ceste: 9/10 na jednom dijelu se vozi ph brdo i tu je asfalt super kasnije lošiji
2.Intezitet prometa: 1/10 rijetko stvarno rijetko ali ako neko ide često znaju kratit zavoje pa se nađu u tvojoj traci pa može biti malo usko :mrgreen:
3.Rizik: 2/10 kako se voziš, ako sporo manji ako brže veći
4.Krajolik: 5/10 šuma
5.Popratni sadržaji: 5/10 jedna birtija neznam joj ime i restoran dopolavoro :misli: čujem da je dobra hrana tamo zadnji put sam bio kad sam imao 12 godina tako da se ne sjećam, inaće samo projurim pored :wink:
6.Fun factor: 10/10 zavoj na zavoju, jako uski zavoji savršeno za SM ne baš za debele krave poput H-D hihi :mrgreen:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

maRRio 8

« Odgovori #63 : 24. Rujan 2009, 22:24:20 »

vozilići - brseč

1.Kvaliteta ceste: 10/10 novi asfalt
2.INtezitet prometa: 4/10 već sam bio par puta kako je novi asflat i nije bilo gužve ali mislim da u špici sezone se skupi sporo kretajućih objekata poput kampera
3.Rizik: 2/10 boo ako glumiš rossia onda velik ako se sporije voziš onda manji
4.Krajolik: 7/10 solidno s jedne strane more s druge brdo
5.Popratni sadržaji: 1/10 na vidikovcu plomin i to je to ako se ne varam, ne obraćam na to pozornost
6.Fun Factor: 13/10 odlično zavoj na zavoju, možda bi se R malo teže snašao jer su dosta uski zavoji ali za SM savršeno
Moram samo napisat da je ova dionica mrak, postrugao obuču i fuziče, dok još ni traka nije bilo. Htio sam sad baš za tu dionicu napisat. Uglavnom - Cesta (ni)je pista! :mrgreen:
Evidentirano

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #64 : 25. Rujan 2009, 08:26:25 »

2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa  :mrgreen:
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar  :mrgreen:

Slažem se sa abercrombie-om u potpunosti ali bi, iz svog svakodnevnog iskustva (tu dionicu prolazim svaki dan barem dva puta) htio dodati:
- za popratne sadržaje ocjena je potpuno kriva -trebalo bi biti 1/10 a ne 10/10 - to što nema popratnih sadržaja je jako loše a ne jako dobro - nije da ja očekujem neka '(Bodulska) Vrata jadrana' na toj cesti, ali da na cijeloj dionici nema niti jedno mjesto za zaustavljanje vozila, a, silom prilika (odličan asfalt, zavoji s nagibom ....) se vozi brzo - to je po meni potpuni promašaj - jer zamislite se samo u situaciji kada iza zavoja pičite stotkom a ono stoji auto sa sva četiri žmigavca nasred ceste (jer se ne može pomaknuti nigdje u stranu) .... :palacdolje:
- drugo, koliko god jezavojita cesta zakon za nas na dva kotača, toliko je iskušenje za one na četiri da sjeku zavoje da bi vozili još brže. Zato oprez jer SVI SJEKU ZAVOJE, bez obzira dali vi dolazite u susret ili ne. A po ljeti prometa ima mnogo, to znate ....

odlična cesta nakon rekonstrukcije  :palacgore: samo neznam dali sam ju ikada prošao u sezoni a da me nisu uštopale kolone bar nekoliko puta na potezu od tih 10-15 km...

Radi gore iznesenog ja kao alternativu po ljeti često koristim cestu Krk - Kras - Dobrinj - Soline - Čižići - šumska cesta do ispod aerodroma.
To jeste sporedna cesta, a šumski dio je i potpuno neobilježen (bez vertikalne i horizontalne signalizacije :palacdolje:), ali uz dobru dozu opreza (posebno u zavojima koje, vidi slučajnosti, opet svi automobilisti redovito sjeku :?) i sporu vožnju moguće je uštediti brdo živaca. Najveća prednost je da nema (puno) prometa. :palacgore:

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....

vojo

• **
  • Vozi: BMW R850R - ex K-100RT; ex R-45; ex R-51/3
« Odgovori #65 : 28. Rujan 2009, 08:07:23 »

Dionica TUNEL UČKA - PLOMIN (alternativno) - cesta D100 Vranja - Kršan

To je cesta kojom se ide sa izlaska tunela Učka (istarska strana) pa 'natrag' na Plomin odnosno cesta koja je paralelna s obalnom cestom Opatija-Plomin ali s druge strane Učke (dakle ne s obalne strane, već s istarske strane).

1. kvaliteta ceste 9/10 
- dobar dio ceste (oko 40%) je renoviran, oko sela Vranje (odmah ispod izlaza tunela Učka s istarske strane) je napravljena zaobilaznica, a sve do Čepića je cesta potpuno rekonstruirana s propisnom širinom, ublažavanjem zavoja, uređenjem raskršća itd. Najlošiji je dio odmah od izlaska iz tunela jedno 2-3 km, tu je asfalt katastrofa. Onaj tko ne zna, kad vidi taj početni dio vrlo brzo odustane.

2. intenzitet prometa 9/10
- vrlo malo prometa, skoro pa nikog ....

3. rizik 2/10
- nizak, sve uglavnom ovisi samo o vama. Vjerojatnos da vam netko drugi bude kriv je gotovo nemoguća ....

4. krajolik 5/10
- meni je inače cijela Istra vrlo zanimljiva kao krajolik pa radi toga i ta dionica - posebno mi se sviđa kada se prije Kršana (konac ceste prema Plominu) polagam+no cesta diže pa se pruža lijep pogled na Čepić polje i na krivu (za nas Riječane) stranu Učke.

5. popratni sadrzaji 1/10
- osim par kafića ili gostiona po putu nema ništa. Iako su i ti kafići u naseljenim mjestima a (nova) cesta ih uglavnom zaobilazi.

6. fun factor 9/10
- odlično - slab promet i odlična cesta su garancija za veliku uživanciju, neovisno o brzini. Još ako je lijepo vrijeme ....

Preporuka: kada se ide bilo gdje u Istru iz Rijeke, da se ne ide kroz tunel - iako je sad za motore prolaz kroz tunel relativno jeftin - već preko Učke (i taj dio ceste je mejstimično popravljen - proširen i nanovo asfaltiran) - za prijelaz Učke treba 15-20 min umjerene vožnje tako da se ne gubi mnogo, a cesta i krajolik je prekrasna - mnogo zavoja (neki i dosta uski), ali dobro 'vise', asfalt je odličan, šodera minimalno, prometa malo do umjereno.
Kada se pređe Učka i dođe u Istru, samo se nastavi istom cestom dalje i odmah smo na toj cesti D500 o kojoj sam gore govorio.

Vojo
Evidentirano
Vrag zel i fugu ....
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.155 sekundi uz 15 upita.