novouređena dionica ceste Malinska-Krk 15 km
1. kvaliteta ceste-10/10 stara trasa ceste je poravnata, dodana je biciklistička staza, svi zavoji su izvedeni sa nagibom, perfektna horizontalna i vertikalna signalizacija, asfalt idealne granulacije savršeno postavljen, jedina zamjerka je što na čeličnim branicima uz cestu nije postavljen i donji zaštitni profil (što se uvijek može ispraviti), u svakom pogledu ogledni primjer kako bi trebala izgledati savršena cesta
2. intenzitet prometa-10/10 u sezoni gušći van sezone rjeđi, još nisam na čistu što mi se više sviđa 
3. rizik -2/10gotovo nikakav, nenaseljeseljeno područje, eventualno medvjed ili vepar 
4. krajolik-10/10 gromače i nisko raslinje, dakle sva je pozornost na cestu
5. popratni sadrzaji-10/10 ništa- vozi Miško!!
6. fun factor-10/10 perfektni zavoji s pravim nagibom, zanimljivi prijevoji i udoline....
Slažem se sa
abercrombie-om u potpunosti ali bi, iz svog svakodnevnog iskustva (tu dionicu prolazim svaki dan barem dva puta) htio dodati:
- za popratne sadržaje ocjena je potpuno kriva -trebalo bi biti
1/10 a ne 10/10 - to što nema popratnih sadržaja je jako
loše a ne jako
dobro - nije da ja očekujem neka '
(Bodulska) Vrata jadrana' na toj cesti, ali da na cijeloj dionici nema
niti jedno mjesto za zaustavljanje vozila, a, silom prilika (odličan asfalt, zavoji s nagibom ....) se vozi brzo - to je po meni potpuni promašaj - jer zamislite se samo u situaciji kada iza zavoja pičite stotkom a ono stoji auto sa sva četiri žmigavca nasred ceste (jer se ne može pomaknuti nigdje u stranu) ....

- drugo, koliko god jezavojita cesta zakon za nas na dva kotača, toliko je iskušenje za one na četiri da sjeku zavoje da bi vozili još brže. Zato oprez jer
SVI SJEKU ZAVOJE, bez obzira dali vi dolazite u susret ili ne. A po ljeti prometa ima mnogo, to znate ....
odlična cesta nakon rekonstrukcije
samo neznam dali sam ju ikada prošao u sezoni a da me nisu uštopale kolone bar nekoliko puta na potezu od tih 10-15 km...
Radi gore iznesenog ja kao alternativu po ljeti često koristim cestu
Krk - Kras - Dobrinj - Soline - Čižići - šumska cesta do ispod aerodroma.
To jeste sporedna cesta, a šumski dio je i potpuno neobilježen (bez vertikalne i horizontalne signalizacije

), ali uz dobru dozu opreza (posebno u zavojima koje, vidi slučajnosti, opet svi automobilisti redovito sjeku

) i sporu vožnju moguće je uštediti brdo živaca. Najveća prednost je da nema (puno) prometa.

Vojo