Hvala sven na savjetima, posluzit ce mi neki.
Vozim motore vec 3 godine i vozio sam vxr jedno 50km mozda, snaga motora mi nije bitna jer ce svaki vxr ici ako mu se napravi standardni servis, vaznije su mi druge stvari.
Radi se o runnerima od 180-200ccm, 4t, 02-05godiste (takav namjeravam kupiti). Pogledao sam dosada 4 motora i imam par pitanja.
U voznji pri srednjoj brzini osjetim kao da mi prednji kraj previse bjezi lijevo i desno na mali pomak volana, kao da mi bježi, je li to zato jer je prednja guma u lošem stanju? (vxr180 koji ima navodno 5000km)
Kad palim motor nakon sto pustim dugme jos uvjek se cuje koju sekundu, sekundu i po verglanje, al mislim da je to normalno kod svih vxra, anlaser i to nesto?
Je li moguce da lezaj zadnjeg kotaca otiđe kvragu nakon samo 20 000km? (al smanjuju kilometre)
Dam gas, povuče, i kad pustim gas ne guši se kao što bi trebao 4t skuter, ne usporava, nego jos ide, kao da ima visoku minimalu. No minimala je normalna, i jos smo je kacavidom smanjili i mirno radi, no ipak ne pocne odma nego nakon 3-5 sekundi pocne onako uvlaciti u sebe, usporavati, sta je to? (vxr180 od '5000km')
Koliko motoru treba da se zagrije? I je li normalno da dok je hladan ima 'stucavu' minimalu i zna se ugasit na minimali. Covjek je napravio po ljetnoj vrucini 5km i onda sam ja 1km malo napucavao gas, trebao se zagrijati, a za motor trazi 20000kn (to much) i izgleda kao nov.
Btw, ako tko prodaje vxr ja sam kupac. Ali da je cjena razumna naravno.