Skuter je majka za po gradu...ali
Postoje mali skuteri sportski 200-250 gilera runer,vrx ali to su premali skuteri za tebe samoga a kamo li druge opcije....tvrd ovjes,dovoljno snage
Dakle trebao bi gledati nešto velikih kotača...aprilia sportcity je predivan skuter savršenih voznih osobina,jurca po gradu među autima,i dovoljno udoban...za sad 200ccm 4t 24k kn ali ti bi treba iči na 250 ie koji ima i dupli disk spreda al cijena od 29k kn hm....mada bi i to vjerojatno za tebe bilo premalo....onda imaš nezaobilazni beverly 250...koji je ok,ali za moj ukus malo je vozačev sic previše prema napred i 32k kn,i vjerojatno se ni na njemu ne bi osječao udobno.
Dalje imaš nexus 250 koji je jako lijep i rađen je na bazi nexusa 500 koji je najbolje što se može nači na tržištu maxi skutera ali cijena os 56k kn ili 53k kn,redovito odbija.....nexus 250 je 36k kn ali imajedan col manju pradnju gumu,dakle 14 i samo jedan disk spreda i drugu prednju vilicu i drugi zadnji ovjes,tj amortizere....i sad,nexus 500 je krasila savršena ciklistika..pitanje je koliko je od toga ostalo za nexus 250 nakon tih prerada....doduše moguče je da je to potpuno ok,jer 250tka nikad neče ići 160 na sat.
....onda imaš piagio x8 i x9 koji su ok...i jednu jako jeftinu soluciju za 25k kn kimco grand dink 250
www.kymco.hr koji dosta ružno izgleda ali nudi maximalni komfor u dvoje...veliki i udoban sic puno mjesta ispod njega dobra zaštita od vjetra,dobra i provjerena mehanika udoban ovjes,ravna podnica ali i mali kotači i sve šti ide uz njih,zaboravi sam spomenuti integralnu kočnicu....alfred stouks (ako se tako piše) ga je imao pa pitaj njega,i da,teško da će ti neko ići krasti takav skut,jer to je skut za svaki dan,nikakva šminka.
http://images.google.hr/images?q=grand+dink&hl=hr&btnG=Pretra%C5%BEi+slike...trebao bi uživo vidjeti kako ti koji odgovara,jer na slikama nemaš pravi dojam veličine.
..još od klase 500 je tu beverly 500 sa dosta lošim kočnicama i dosta lošim ubrzanjem do 60,i kymco excaiting 500..za kojeg kažu da je bolje uzeti 250 verziju jer je motor provjeren.Možeš još pogledati scarabea.
yamaha radi dobar skut x-max 250 koji je možda baš ono pravo za tebe ali 36k kn,mislim da je unutra minarelijeva mašina.
20-22ks i 250ccm su dovoljno za jednoga,i tad su brzine i ubrzanja ok,ali za dvoje (tj 180kg)...nikad stič do 120 ( možeš na auto putu.... i malo više od toga),preticanja uglavnom zaboravi iznad 60-80.
Problem klase 500 je što su im variomati podešeni na max brzinu, tako da su im ubrzanja u gradu koma....250tke ih regularno deru,u startu, jer su njima variomati podešeni na velika ubrzanja do 80 a dalje idu ok,ali ne više s toliko snage
ima tih skuteva još ali to je uglavnom što znam,moguče je da u nekim stvarima i griješim,ali uglavnom ono što valja košta kao i normalan motor,neki maxiji od yamahe ili honde,suze..a ovo drugo su sve više manje kompromisi.