Cetvrtak u 11 po lokalnom vremenu krenula je stalna postava u sastavu Kasandra,debela crna i ja put Bleda i Bohinja.Nakon tri tjedna dijete.
Od Köflacha preko Wolfsberga,Klagenfurta,Podljubeja za Trzic i onda lokalnom cesticom prek Begunja (Elan) za Bled i odmah dalje bez stajanja za Bohinj.Ta cesta je stvarno dusu dala za voznju. Nema prometa a cesta dobra sa laganim,dugim zavojima.Bohinjska Bistrica je potpuno u sjeni Bleda.I kamp je ne na vodi nego 5 km dalko.
Natrag smo isli preko Jezerskog (Seeberg). Naravno da sam zadnjih 50 km vozil po jakoj konstantnoj kisi a zadnjih 30 km po noci.Od toga zadnjih 15km sam vozil kao Ljuk Skajvoker (bez vida i sluha). Kisa je isparavala sa toplog asfalta i to je u noci bilo i za kratka svjetla kao neprozirna magla.Ti zadnji 30 km su i inace serpentine za vecinom 2 brzinu. Dodatni problem su i zabe koje cuce na cesti u izobilju i to od malih do velikih kao tanjuric za kavu. Nekak sam ih uspijeval izbjeci jer i tak nije bilo opce nikakvog prometa po cesti (ali krcme i parkingi ispred puni). To je dodatni osjecaj kad covjek osjeti kak je mali sam u noci crnoj sa dosadnom kisom i avetinjskom maglom.
Inace je izlet trajal 11 sati bruto i oko 9,5 sati na motoru.Napravili smo 440 km i nisam napravili nikakvu gresku a motor je isel da bolje nemre i trosil je 6,2 litre.Doma dosli mokri i zadovoljni.
Inace smo morali vozit po glavnoj cesti od Bleda prema Kranju jedno 10 km i tu je ne gust promet nego neprekinute trake u oba smjera.To je jako sumorna buducnost.
Inace mi je malo prek 49 godina pa evo prije punoljetnosti da napravim koji km i vidim da li jos mogu 9 sati sedeti na motoru.
Inace je bila nesreca u serpentinama. Pet Njemaca na R ovima a jedan je u desnom zavoju otisel preko i zabil se u osobni bocno.Stal sam da bi pomogel ali je ve sve bilo utovareno i covek u bolnici (svi su bili moji vrsnjaci sudeci po kosi i borama). Eto tolko.Nadam se da bu Fredi ljubomoran.

Prijelaz Podljubej.Pogled na Sloveniju.

Starkelja.Tu smo htjeli pogledati kamp u Bohinjskoj Bistrici ali smo skuzili da nije na jezeru-ono je par km dalje.

To je par metara od jezera Bohinjskog. Mislim da se zove Ribicev laz ili tak nekak.

Jeli smo porciju raznjica.Ona dva a ja jedan.(oko 5,5 eura).

Bledski kic.

Vidi se stari grad.Ulaz kosta oko 10 eura ili vise. Pogledaj oblake kak me cekaju.

Mi se nismo imali vremena kupati,nazalost.

Ulaz u Gornji grad.

Pogled prema prijelazu Jezersko (Seeberg sattel). Oblaci cekaju.

Zgornje Jezersko (prije granice) U maju sam tu snimal i umjesto oblaka je bil vrh sav u snijegu.

Tu mi se najvise svidjaju ovi udobni naslonjaci i kaj nema nikog i lijepi pogled.

Bili smo vec blizu Wolfsberga kad smo napokon dostigli oluju. Tu se tak jos ne vidi ali za dve minute je pocelo tak puhati i grmeti i sijevati da mi je sama od sebe pala na pamet ona strofa iz obavezne lektire za srednje skole:...pognase se nebom vjetri a za njima plahe munje nebeskijem ognjem sijevajuci, sad ti bljeste smrtne oci,sad jos guscu neg bje prije,navlace ti na um tminu...

Onda smo se morali skloniti (ne od kise) od vjetra i elektrostatickih praznjenja koje se dogadjalo prijeteci blizu. Inace je cekaonica za buse na cesdti dostatna.
(Powered by frubar.net)