Ovisno kuda putujes i gdje odsjedas.
Obzirom da je uzitak u voznji obrnuto proporcionalan kolicinom prtljage, preferiram minimalizam: evo moje liste sa zadnjeg dvotjednog puta po Turskoj. Nista mi nije nedostajalo a sve je stalo u Ortliebovu vrecu od 50 litara i tankbag.

Mala napomena za donji ves - jako se isplati skoknuti do lokalnog planinarskog ducana i kupiti donji ves za planinare. Izuzetno je ugodan, dobro je skrojen, nigdje ne zulja (osjetih razliku izmedju savova normalnih gacica i ovih) te, sto je najvaznije, izuzetno brzo se susi! Pamucni donji ves ne dolazi u obzir!
Isto tako, vredi investirati u dobru vrecu za spavanje i karimat. Ovaj moj smotan i srolan zauzima samo 27 x 11cm. Vreca je takodjer slicnih dimenzija.
Motor:
sprej za gumu;
kartridgi sa zrakom, takodjer za gumu;
zeljeza za skidanje gume;
sprej za lanac (opcionalno - moze se naci usput);
pola litre ulja (opcionalno - moze se naci usput);
duct tape;
plasticne strapne;
rezervne sitnice;
rezervna svjecica/osiguraci;
rezervnu polugu za kuplung/kocnicu.
Odjeca (osim seta za voznju):
kisnjak, dvodjelni;
fleece jakna
2 T-shirt majce
1 majica s dugim rukavima
2 para gaca
2 para carapa
1 hlaca s mogucnosti skidanja nogavica
patike
rucnik
DETERDZENT ZA RUCNO PRANJE RUBLJA

set za osobnu higijenu
prvu pomoc + aspirin + aktivni ugljen + flasteri protiv opeklina
dodatni par rukavica za voznju
Kamping:
vreca za spavanje
samonapuhujuci karimat
svjetiljka/baterija
lanac
maleni nozic
Dokumenti/ostalo
kopije putovnice, osobne, vozacke, osiguranja, prometne i police na Netu i sa sobom
dodatni set rezervnih kljuceva koji se daje prijatelju koji s tobom putuje (i obrnuto)
dovoljno novaca + kreditne kartice (nikada nemoj sav novac drzati na istom mjestu!)
vodic + karta + GPS
fotoaparat + stativ + potrebni punjaci
‘sveznadara’ - listu tel. brojeva i svim vaznijim informacijama, passwordova za intertet itd..