Da ne bi bilo previse dobro, malo me poceo prckati moj GSX14; K5 i 15000km; pocelo se dogadjati kada je motor potpuno ugrijan kod ubrzavanja sa malog broja okretaja da zacuka, kao da ne baci iskru ili kao da je smjesa siromasna. Kada sam prvi put primjetio (prije oko 1000km), zamijenio sam svjecice (koje su djelovale OK) i ucinilo mi se da je problem nestao (ali nije, nego sam vozio samo po gradu pa se nije uspio dobro ugrijati).
U petak smo krenuli na duzi put i nakon desetak km problem se vratio. Kod dinamicne voznje na srednjim okretajima sve OK, nakon kocenja motorom u ubrazavanja sa manjih okretaja (2500rpm) zacukao bi. Takodjer, nakon ravnomjerne voznje na oko 3000rpm kod ubrzavanja bi zacukao.
Ranije tog problema NIJE bilo.
Sa svijecicama sam mijenjao i filter zraka, neki zamjenski, pomislih da je mozda previse otvoren (sto bi teoretski rezultiralo siromasnom smjesom), pa sam jucer stavio nazad stari, ali cini mi se da je problem ostao (nisam stigao detaljno isprobati).
Ima li tko slicna iskustva, citam na GSX14 forumu da je problem specifican za GSX14 i da se rjesava ugradnjom PCIII, sto mi je bez veze jer ranije problema NIJE bilo, a PCIII mi ne treba jer mi je motor OK u stock stanju.
Ima li tko iskustva sa injection cleanerima ? FI lampica se ne pali...