Siehe Karte: Die gesamte Reiseroute | Abfahrtsort | < Vorher | Weiter > | Ankunftsort
Zoommodus
Zoom -
Zoom +
Nadam se da bude karta vidljiva?
Subotnje jutro osvanulo suncano i bez vjetra,dakle toplo.No moja ledja nisu bila bas u super stanju. Ipak smo krenuli Kasandra,crna i ja na jednu "kracu" ruticu oko kuce.Polazak u 13 sati iz Köflacha preko prijevoja Gaberl do Judenburga,preko Tribena za Admont.Onda po nac. parku Gesäuse na Erzberg. Zatim na Leoben i Knitefeld te opet preko prijevoja Gaberl za Köflach.
Vrijeme super,cesta veri good a prometa malo-samo motori. Prvi motorist stoji vec prije Gaberla,nasrecu samo tehnika zakazala.Nemam foto pa necu spominjati da je bil Suzuki.
Prelazimo predio koji se zove Hohe Tauren. Visoko,zavojito sa krasnim pogledima na blazeno zelenu prirodu. Judenburg je lijep grad. Nakon njega ide cesta dolinom rijecice Enns. Tu sam se odmah zmislil za Adventura jer se tu rafta (vecinom u proljece). Covjek si dusu odmori sam kaj gleda kak rijecica pjeni i sumi.Zatim bi trebalo skrenuti i pogledati Leopoldsteiner See ali je bil cajtnot pak smo isli dalje za Erzberg.Cak smo i iz krcme otisli jer je posluga bila malo sporija (domaci djelatnici

). Dosta stajanja radi fotkanja.Tu sam si pozelil da imam kameru i da Kasandra stalno snima.Ova ruta je stvarno nekaj posebno a to se vidlo i po nebrojnim motorima na cesti.
Leoben je lijepo mjesto ali oznake te stalno salju na auto put.Zgubil sam pol vure dok sam dosel na paralelnu cestu sa autoputom pravac Leoben-Judenburg.Tu je nekaj posebno moguce dozivjeti.Naime cesta ide djelomicni samo par metra daleko od auto puta odvojena ogradom i nema prometa i dosta je ravnai mores preticati aute koji voze po auto putu sa desne strane-takoreci.
Knitelfeld je isto lijep ali covjek mora znati kam oce jer inace se kaze na auto put.
Doma dosli u 19,30 a cajger kaze 299,7 km.
Malo slika i preporucam sa stovanjem ovu rutu.

Otud smo krenuli. Sad vidite da imam povlasteni parking za moju najdrazu.

Prijevoj Gaberl

Pogled sa Gaberla na moje selo malo.

Pogled prema planinama koje posjecujemo

Evo ga. Je to je Harley. Nisam stel bolje fotkat jer si je covjek (starkelja) potral natkoljenicu.Makar motor ima hiper kres barove.Ipak je to motor za dnevnu sobu.

Tu smo steli stati i jesti ali je posluga ne bila dosta brza.Naime dosta se vozi u hladu jer su okolo klanci pa smo odlucili vozit a ne mezit(nas grijeh).

Gvozdeno brdo

Pauza prije zadnje dionice. Bas je bilo vruce (a u hladu frisko).

(Powered by frubar.net)