Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Anketa

zanimaju li vas stari motori uopče

ne zanimaju uopĆe
- 90 (8.2%)
da zanimaju me
- 879 (80.2%)
preferiram samo nove motore
- 127 (11.6%)

Ukupno Glasova: 1082

Str: 1 ... 144 145 [146] 147 148 ... 400   Dolje

Autor Tema: stari motori  (Posjeta: 357217 )

limit

• Spol: Muški
  • Vozi: Kwaka - z900
Odg: stari motori
« Odgovori #3625 : 21. Svibanj 2010, 23:42:41 »

a jel se netko zapitao da možda maskarra ima pravo  8)

neznam toliko o povijesti tvornica, jer me više interesiraju prerade na bazi tih motora, ali o tome sam i ja nešto čuo...

rama je u svakom slučaju BSA, mislio sam da je mišung dijelova na tom motoru, ali ni maskarrin post mi nije baš toliko nevjerojatan

i još
prvi maskarrin post sam shvatio od prve (ono sa Rocketom i Tridentom). nije bilo baš tako teško, a zanimljivo je  8)

btw
sad će me neki pljuvati, ali raspoznavanje modela i poznavanje povijesti tvornica nije uvijek baš isto gradivo.

Nešto je tu čudno  :misli:  povijest Bsa http://www.napaliprop.com/66bsahistory.html

"Although an industrial giant, the company proved unable to compete well against the Japanese, and by 1970 they hit financial hardships.
The 1971 lineup saw major makeovers, including oil-in-frame 650 twins. BSA was bought by Norton (owned by Manganese Bronze) and
absorbed into the Norton-Villiers-Triumph group in 1971, which managed to design an uncomfortably high A65 Lightning at Umberslade Hall
before BSA collapsed. The name was finally abandoned and production ended in 1973."

prijevod ovoga gore
"Iako industrijski div, tvrtka je pokazala da se ne može natjecati protiv japanaca, i do 1970 su doživjeli financijski brodolom.
1971 linija je doživjela velike promjene, uključujući 650 twin sa uljem-u-okviru . BSA je bio kupljen od strane Nortona (u vlasništvu Manganese Bronze)
i ubačen u Norton-Villiers-Triumph grupu 1971 godine, koja je uspjela dizajnirati neugodno visoki A65 Lightning u Umberslade Hall pogonu
prije nego je BSA propala. Ime je konačno napušteno i proizvodnja je završila 1973."
Evidentirano

Gato

• Vozi: TuDuMa 850
« Odgovori #3626 : 22. Svibanj 2010, 00:08:11 »

Sad sam ponovo pogledao oglas i ono što sam vidio na ovoj slici još me više zbunilo  :shock:  Na deklu mašine piše jasno Bsa  :misli:
A vlasnik kaže sljedeće: Motocikl BSA-Triumph 650 cc, proizveden 1973, u V. Britaniji i prodan pakistanskoj vosci.
                                 Kupio sam ga u Lahoreu i restaurirao 1993. godine. Nakon restauracije je bio registriran u
                                 Pakistanu i u Zagrebu do 1997. Od tada je vožen samo malo oko kuće. U voznom je stanju
                                 i može se registrirati.

Možda ga i nazovem sutra  :mrgreen:
Ne znam vara li me pamcenje, ali kao da sam tu pricu citao u jednom staaarom Moto-Pulsu ili tako necemu...? :misli:
Evidentirano
Ne slusajte narodnjake, umrite prirodnom smrcu!

Free Rider - Mačak - Slavonija

papillon

• Ostao sam uvijek isti
  • Vozi: honda cbx 550 F1
« Odgovori #3627 : 22. Svibanj 2010, 00:19:16 »

Čitam iza HTZ-a a i ova priča je bila u Moto-Pulsu :mrgreen: i vidim da svi pomalo imaju pravu ali evo konačno je došlo do približavanja istine jer 70-tih se ugasilo osim BSA još puno tvornica s tim da su neke još neko vrijeme (iako otkupljene) u nekim državama nosile svoje ime a neke su brzinski mijenjane da se ni dekla nisu na brzinu uspijela izlijevati nego sa starim imenom - slično kao Velollocete,Talijanski Garelli,Morbidelli i još dosta toga tako da je to sličilo majicama koje su se kupovale a onda je krokodil bio za neke zakon ali nisu znali da nose majicu koja je bila original-kopija kako smo je i zvali a tu se i radila La Costa -Zrenjanin  :wink:
Evidentirano
"Ne pišaj mi iza leđa i ne govori mi da pada kiša''    "CALIMERO"   Jedan je Agostini,
Jedan je Fangio,Ostali su proizvod tehničke evolucije.
'' Apartmane i sobe s kupatilom; cijena po masi i dužini osobe ''

jota

• Vozi: Machine Agricole
« Odgovori #3628 : 22. Svibanj 2010, 09:57:06 »

vidim da vas je cura s jajima uspjela zbuniti :shock:
Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #3629 : 22. Svibanj 2010, 10:25:04 »

Vidim da je tu kod vas veselo..... :LOL:

Pitao sam vas i prije, a kako mi nitko nije odgovorio....pokušavam ponovno.

Da li znate da je netko u zadnjih 4-5 godina kupio BSA. U djelovima. Motor kupljen u centru ZG.....

Sve što znam o tom motoru je da je jedan cilindar, mislim da je rama bila crvena i da je bilo nešto gumenih djelova u dobrom stanju....

Itko??

Fala!

M.

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #3630 : 22. Svibanj 2010, 10:40:37 »

1969. dolaskom cb 750 four je zadan zavrsni udarac Britanskoj moto industriji i vec prije su mnoge stare firme propale a pocetkom 70-tih u problemima su velikani BSA Triumph i Norton....ovaj model iz oglasa po svemu sudeci je BSA al moguce i da je sta navrnjeno jel su BSA i Triumph suradjivali tako da je zadnja verzija Tridenta imala BSA rocket 3 masinu .
A ta sta pitas je najvj. BSA STAR  iz 1958 - 250 c15...1961 - 350 ss80
Evidentirano
Guzica poila dusu....

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #3631 : 22. Svibanj 2010, 10:54:28 »

1969. dolaskom cb 750 four je zadan zavrsni udarac Britanskoj moto industriji i vec prije su mnoge stare firme propale a pocetkom 70-tih u problemima su velikani BSA Triumph i Norton....ovaj model iz oglasa po svemu sudeci je BSA al moguce i da je sta navrnjeno jel su BSA i Triumph suradjivali tako da je zadnja verzija Tridenta imala BSA rocket 3 masinu .
A ta sta pitas je najvj. BSA STAR  iz 1958 - 250 c15...1961 - 350 ss80

To si meni odgovorio?

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #3632 : 22. Svibanj 2010, 10:58:07 »

samo pretpostavljam posto nisi nista nave osim da je 1 cilindar  :palacgore:
Evidentirano
Guzica poila dusu....

maskarra

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: tomoss
« Odgovori #3633 : 22. Svibanj 2010, 15:37:41 »

..eto i to smo riješili,mada neki nerado priznaju......osim ako netko nije zamijenio  :misli:
Evidentirano

alpine

• **
  • Vozi: Triumph Scrambler, karet, kolica Jugovinil
« Odgovori #3634 : 22. Svibanj 2010, 19:55:56 »

kolega prije je dobro spomenuo.. Triumph je pred kraj pripao koncernu BSA (Triumph-Norton-BSA) dok i ovaj nije propao i motori su se vodili pod Triumph-BSA.. jasno, dijelovi su kupovani zajedno pa su motori i okvir postali vrlo slicni..Vjerojatno cak i pise u knjizici Triumph-BSA pa to zbuni.

a da, bila je prica o tome i prvo je izasla u engleskom Classic Bike, onda dva tjedna posli u njemackom Motorrad Klassik a sad cujem i u nas. Sve isti clanak i slike  :shock:
Evidentirano

limit

« Odgovori #3635 : 22. Svibanj 2010, 20:30:43 »

kolega prije je dobro spomenuo.. Triumph je pred kraj pripao koncernu BSA (Triumph-Norton-BSA) dok i ovaj nije propao i motori su se vodili pod Triumph-BSA.. jasno, dijelovi su kupovani zajedno pa su motori i okvir postali vrlo slicni..Vjerojatno cak i pise u knjizici Triumph-BSA pa to zbuni.

a da, bila je prica o tome i prvo je izasla u engleskom Classic Bike, onda dva tjedna posli u njemackom Motorrad Klassik a sad cujem i u nas. Sve isti clanak i slike  :shock:

Jel ti to pišeš neku novu povijest ili se uključuješ u raspravu nakon pročitanog samo zadnjeg posta  :misli:
Kako možeš tvrdit da je Triumph pripao koncernu BSA kad je u stvari bilo obratno. BSA je pripojen grupi Norton-Villiers-Triumph
i to je već napisano nekoliko puta na zadnje 2-3 stranice ove teme. A priloženi su i linkovi na taj događaj  :no:
Evidentirano

alpine

• **
« Odgovori #3636 : 22. Svibanj 2010, 21:33:01 »

Do 73. je Triumph bio dio koncerna BSA a kad je ovaj propao osnovan je NVT.. otad su se proizvodili samo Nortoni (Wolverhampton) i Triumphi (Meriden).

vidim da, ako covik ovde sta krivo i napise ili nedajboze sta suprotno misljenjima vecine, je prag tolerancije prilicno nizak... 
Evidentirano

limit

« Odgovori #3637 : 22. Svibanj 2010, 21:43:31 »

Do 73. je Triumph bio dio koncerna BSA a kad je ovaj propao osnovan je NVT.. otad su se proizvodili samo Nortoni (Wolverhampton) i Triumphi (Meriden).

vidim da, ako covik ovde sta krivo i napise ili nedajboze sta suprotno misljenjima vecine, je prag tolerancije prilicno nizak...  

Oprosti, ajmo se mi opet vratit na prave motore :mrgreen:  Dosta mi je više ovih engleza, nepoznanica je i di se proizvode i ko koga posjeduje  :jesus:
Evidentirano

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #3638 : 22. Svibanj 2010, 23:00:31 »

Ima pravo limit.Vratite se na prave motore jer ovima gori stalno curi ulje,dosta je krpa i padela. :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

alpine

• **
Evidentirano

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #3640 : 23. Svibanj 2010, 11:17:00 »

Ima pravo limit.Vratite se na prave motore jer ovima gori stalno curi ulje,dosta je krpa i padela. :mrgreen: :mrgreen:

sjecam se jednog clanka  BSA rocketu 3 cil 750ccm otprilike ide ovako: "bio je jaci i brzi od Honde750 Four ali Europskim motoristima je bilo dosta gledanja ulja ispod masine,stalnih popravaka, voznje sa utrnulim rukama od vibracija.Dodaj jos disk kocnicu naprijed,4 cil i 4 auspuha i vecini evropske moto industrije zadan je smrtni udarac" :mrgreen:
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

BABA OS

• Vozi: engleski hibrid
« Odgovori #3641 : 23. Svibanj 2010, 14:59:26 »

Oprosti, ajmo se mi opet vratit na prave motore :mrgreen:  Dosta mi je više ovih engleza, nepoznanica je i di se proizvode i ko koga posjeduje  :jesus:

Tko si ti da oblikuješ svijest o engleskim motociklima ovdje na forumu na nepristojan način.I taj tvoj teorem o pravim motorima je zločest.Moj odgovor na to što si rekao je sljedeći.Što misliš o trenutno važećem svjetskom rekordu(182,5 mph) koji je napravio kanađanin Tom Melor na svom Triumphu nedavno.Bilo je to na slanom jezeru pred šokiranom publikom.Rastavljali su mu motor zbog sumnje da je prevara zbog strogih pravila za klasu u kojoj je rekord važeći.Prilog fotka s interneta i fotke koje mi je poslao prijatelj a snimio ih je osobno u Garaži vlasnika rekorda.I na kraju reci kako ti uspoređuješ motocikle?po snazi i brzini ili po ispoliranosti deklova na motoru?.

http://www.motorcycleclassics.com/motorcycle-reviews/tom-mellor-record-breaking-1969-triumph-trident-T150.aspx?page=4

:no:

z-1000mk

• Vozi: PraNinđu
« Odgovori #3642 : 23. Svibanj 2010, 15:14:38 »

:mrgreen:

Evidentirano
Barenstarke bikes fur kleine mause
Let the good times roll...
Il si Ninđa il si Minđa...
http://www.mojvideo.tv/videos/11917/kawasaki-z1%28kz900%29-drifting.html
Fuck you & have nice day

limit

« Odgovori #3643 : 23. Svibanj 2010, 19:57:24 »

Tko si ti da oblikuješ svijest o engleskim motociklima ovdje na forumu na nepristojan način.I taj tvoj teorem o pravim motorima je zločest.Moj odgovor na to što si rekao je sljedeći.Što misliš o trenutno važećem svjetskom rekordu(182,5 mph) koji je napravio kanađanin Tom Melor na svom Triumphu nedavno.Bilo je to na slanom jezeru pred šokiranom publikom.Rastavljali su mu motor zbog sumnje da je prevara zbog strogih pravila za klasu u kojoj je rekord važeći.Prilog fotka s interneta i fotke koje mi je poslao prijatelj a snimio ih je osobno u Garaži vlasnika rekorda.I na kraju reci kako ti uspoređuješ motocikle?po snazi i brzini ili po ispoliranosti deklova na motoru?.

:no:

Od kad sam ja ispolira dekla ti se nisi smirija  :LOL:  bit će da nemožeš spavat noću radi toga  :mrgreen:
A što se tiče svijesti o engleskim motorima, vrijeme je sve pokazalo. No to ne znači da ipak nebih volio imati jednog triumpha u garaži.
O rekordu koji spominješ ne mislim ništa, nije me se uopće dojmio. Da mi je do snage i brzine kupio bi hayabusu ili nešto slično  :(
Evidentirano

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #3644 : 23. Svibanj 2010, 22:47:45 »

Ne želim da se misli kako ja te motore ne volim( engleze). Imaju oni svoje čari i ono nešto što drugi nemaju ali vrijeme prolazi i stvari se mijenjaju.Ja sam u vrijeme tih promjena na tržištu (1972)kupio Hondu 750 Four (prva serija ) a prijatelji su imali Nortone ili Bsa a jedan je imao i Kawu 750 tri cilindra.Kawa je ubrzo nestala jer su skoro svi popadali ili loše završili (večina zbog  neodgovarajučeg sistema kočenja brzini koju je razvijao motocikl ),Nortoni i Bsa nisu bili trajni kao kvaliteta a Honda je samo pravila kilometre bez problema.Prodao sam je a da nisam nikad imao nijedan problem. Nastavio sam sa Hondama do danas.               
Englez je bio prvi očev pravi motor i to u doba kad ih nije bilo nego samo par u našem gradu.Matchless 500.U ono vrijeme 1956-7 za mene je bio nešto posebno.Stalno sam sjedio na njemu i skakao po kurbli.U sječanju mi je ostao onaj veliki zupčanik na zadnjem kolu kao i guma ,neuobičajena za ona vremena a i auspuh je imao poseban završetak sa nekakvim prigušivačem na sajlu.                   
I pored svega volio bih imati jednog da ga povremeno mogu provozati.
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

z-1000mk

• Vozi: PraNinđu
« Odgovori #3645 : 23. Svibanj 2010, 22:56:41 »

Stari motori ne puštaju ulje, oni obilježavaju svoj teritorij...  :starac:

We are going to teach them, Bubba...   :wink:
Evidentirano
Barenstarke bikes fur kleine mause
Let the good times roll...
Il si Ninđa il si Minđa...
http://www.mojvideo.tv/videos/11917/kawasaki-z1%28kz900%29-drifting.html
Fuck you & have nice day

BABA OS

« Odgovori #3646 : 23. Svibanj 2010, 23:08:24 »

Od kad sam ja ispolira dekla ti se nisi smirija  :LOL:  bit će da nemožeš spavat noću radi toga  :mrgreen:
A što se tiče svijesti o engleskim motorima, vrijeme je sve pokazalo. No to ne znači da ipak nebih volio imati jednog triumpha u garaži.
O rekordu koji spominješ ne mislim ništa, nije me se uopće dojmio. Da mi je do snage i brzine kupio bi hayabusu ili nešto slično  :(

Probaj upoznati tu vrstu motocikala.Ako neces nema veze ali nemoj pljuvat po legendarnoj koncepciji.Princip svojine nije jedini i najjaci kriterij.Probaj voziti.Ozbiljan si forumas cak s ozbiljnim autoritetom(zasluzeno)a i imas jako ozbiljan motocikl pa nebi trebalo da imas iskrivljenu sliku o engleskim motociklima.I ne samo o engleskim.

BABA OS

« Odgovori #3647 : 23. Svibanj 2010, 23:10:35 »

Stari motori ne puštaju ulje, oni obilježavaju svoj teritorij...  :starac:

We are going to teach them, Bubba...   :wink:

Opet konzumiras viagru ...

limit

« Odgovori #3648 : 23. Svibanj 2010, 23:28:01 »

Probaj upoznati tu vrstu motocikala.Ako neces nema veze ali nemoj pljuvat po legendarnoj koncepciji.Princip svojine nije jedini i najjaci kriterij.Probaj voziti.Ozbiljan si forumas cak s ozbiljnim autoritetom(zasluzeno)a i imas jako ozbiljan motocikl pa nebi trebalo da imas iskrivljenu sliku o engleskim motociklima.I ne samo o engleskim.

Ma Baba, ja se malo zaje*avan, ne moraš me uvijek svaćati ozbiljno i doslovno. Doduše, za mene je z1/z900 nenadmašiva koncepcija prošlog stoljeća,
ali to ne znači da ne postoje i drugi motori koje bi ja želio imati u svojoj garaži. A među njima jedno mjesto sigurno pripada Englezu. Čak sam prije moga
z900 bio zapaljen za Triumpha ali njega je teže naći da se prodaje u Hrvatskoj nego naći iglu u plastu sijena. Eto  :D
A, volio bih ga provati, samo neznam ko će mi ga dati  :mrgreen:
Evidentirano

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #3649 : 23. Svibanj 2010, 23:33:08 »

:misli: a evo da se i ja malo uključim, kad je već riječ o stvarima s kojima  sam naišao na problem, naime kod mene se našlo jedno čudo, englesko u koje je ugurana mašina od BSA-e M20, al nakon mnogo "mozganja i gatanja", skontali smo da  se tu radi o sasvim drugom motociklu, naime to je ARIEL 500ccm iz 1927ili max 28-me godine s OHV motorom, a sad sam tek na još većim mukama, je pronaći takav motor (agregat) mi je u zadnje vrijeme postala živa utopija, al evo bar da se malo izjadam i vama, pa ukoliko kakva informacija do mene  dodje , unaprijed sam zahvalan...
Evidentirano
 Str: 1 ... 144 145 [146] 147 148 ... 400   Gore

Stranica je generirana za 0.189 sekundi uz 18 upita.