Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 3 4 [5]  Sve   Dolje

Autor Tema: Koji skuter za ozbiljno putovanje ?  (Posjeta: 4560 )

CatchME

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: miškoooo
Odg: Koji skuter za ozbiljno putovanje ?
« Odgovori #100 : 19. Listopad 2006, 13:55:14 »

ma to su gluposti da je sa velikim skuterom nespretno,pa ja kroz grad i aute sa nexusom proletim isto kao i klinci sa runnerima i sl manjim skuterima,isto tako idem i sa R1 jedino kaj je na njemu sranje kaj moraš stalno šaltati pa prva-druga-kočnica itd, kome je nespretno voziti maxi po gradu neka vozi polako ili neka se vozi biciklom.....to su mi totalne gluposti kad čujem da je nespretno voziti 10cm širi i 50cm duži motor ne predstavlja nikakvu ulogu a kilaža mi recimo nije ni bitna toliko jel 120 ili 150 ili 180kg
Evidentirano

nessuno

• Vozi: Aprilia RSV Mille my02
« Odgovori #101 : 19. Listopad 2006, 14:09:46 »

al hebete zrak... nexus je drugi svijet u odnosu na beverly...
neusporedivo bolji u gradu (po meni)
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #102 : 19. Listopad 2006, 14:18:46 »

Zbog čega? I to baš u gradu?  :misli: :misli: :misli:

I tvornica tvrdi da je baš obrnuto, a sa time bih se složio i ja. Od udobnosti, veličine kotača itd itd, Beverly je puno više prilagođen gradu od Nexusa. A niti u ubrzanju ili širini nije nikakav drugi svijet, već potpuno usporediv, pa čak i lošiji u nekim segmentima. Pod vozačem iste težine, nije niti bolji u ubrzavanju da bi to bilo vrijedno spomena, a u maksimalnoj brzini nije uopće brži.

Nexus nije ništa nego preskupa šminka. Usto potpuno neprilagođena višim vozačima, koji imaju osjećaj da će, zbog niskosti i poniranja prednjeg dijela, stalno preletjeti preko upravljača naprijed... I taj dojam sam imao i ja, i mnogi profići iz redakcija sa kojima sam imao zadovoljstvo dijeliti dojmove.
Evidentirano

nessuno

• Vozi: Aprilia RSV Mille my02
« Odgovori #103 : 19. Listopad 2006, 14:21:08 »

Zbog čega? I to baš u gradu?  :misli: :misli: :misli:

I tvornica tvrdi da je baš obrnuto, a sa time bih se složio i ja. Od udobnosti, veličine kotača itd itd, Beverly je puno više prilagođen gradu od Nexusa. A niti u ubrzanju ili širini nije nikakav drugi svijet, već potpuno usporediv, pa čak i lošiji u nekim segmentima.

Nexus nije nišnta nego preskupa šminka. Usto potpuno neprilagođena višim vozačima, koji imaju osjećaj da će, zbog niskosti i poniranja prednjeg dijela, stalno preletjeti preko upravljača naprijed... I taj dojam sam imao i ja, i mnogi profići iz redakcija sa kojima sam imao zadovoljstvo dijeliti dojmove.

meni odgovara.. volim tvrdje skutere (izbacite perverzne misli!)
Evidentirano

Piaggissimo

• **
  • Vozi: Y2K sa plinskom turbinom
« Odgovori #104 : 19. Listopad 2006, 14:24:46 »

Da, i prodavac mi je rekao (ZG; motomondo,moto01 i scootercenter) da je Nexus naspmram X9/Beverly, sto se tice perfomansi, samo malo zivlji u odnosu na njih.
Evidentirano
"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."

B051LjKo

• *
« Odgovori #105 : 19. Listopad 2006, 14:57:31 »

Ok, sad ću ja ispaliti potencijalno veliku glupost....

Nemaju li Nexus i Beverly 500 isti ili vrlo sličan motor?
Evidentirano
Ljutu travu na ljutu ranu, a B051LjAk je trava ljuta...

tl1000

• fluke carrier
« Odgovori #106 : 19. Listopad 2006, 15:00:12 »

Citat:
Dakako da je usporediv, Scarabeo 250, ima u sitoj cijeni kao i Beverly 250 i prtljažnik u boji s naslonjačem (u koji stanu 2 integralne kacige) te integralni sustav kočenja. Ima i podesivi potporanj donjeg djela leđa koji se regulira vijcima pod sjedalom.  

Ima prtljaznik zato jer nema nista ispod sica.........
Kvaliteta izrade je totalno na strani beverlyja (provajte otvorit koji pretinac ili sic na jednome i drugome pa cete vidit o cemu govorim)masine su iste tako da tu nema prigovora..
Ja sam vozio i jednog i drugog(a valjda si i ti joke :D)po meni se masu bolje ponasa beverly na cesti nego scarabeo(za klasu bolje)...
a ta integralna kocnica (meni)samo smeta da ne mogu dignut motor normalno s nogara... :mrgreen:
Evidentirano
rsv t

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #107 : 19. Listopad 2006, 15:39:58 »

Nemaju vrlo sličan. Imaju ISTI. Piaggio Master. Samo što je razlika, zanemariva, u podešavanju obrtnog momenta i snage (1 KS), jer Nexus je podešeniji za brži start, ali je zato sporiji u krajnjoj brzini, zbog manjih kotača.

Ista je stvar i sa X9, Scarabeom, SpiderMaxom...
Evidentirano

Pitbull

• Grobnička jurilica
  • Vozi: CDTI i 636
« Odgovori #108 : 19. Listopad 2006, 16:35:52 »

NEmoj o tome ni razmišljat Scarabeo ti je najbolji od najboljih!  :palacgore:
Evidentirano
MK ROOSTERS

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #109 : 19. Listopad 2006, 17:41:17 »

Ima prtljaznik zato jer nema nista ispod sica.........
Kvaliteta izrade je totalno na strani beverlyja (provajte otvorit koji pretinac ili sic na jednome i drugome pa cete vidit o cemu govorim)masine su iste tako da tu nema prigovora..
Ja sam vozio i jednog i drugog(a valjda si i ti joke :D)po meni se masu bolje ponasa beverly na cesti nego scarabeo(za klasu bolje)...
a ta integralna kocnica (meni)samo smeta da ne mogu dignut motor normalno s nogara... :mrgreen:

1. Mašina nije ista, kod Beverlya je injection, a kod Scarabea rasplinjač
2. Beverly ima mjesta pod sjedalom, ali u njega ne stane nijedna kaciga osim specijalne Beverly koja nema pokrivene uši ni vizir, ni frontin, nešto slično kosovskim kapicama (odnosno to nije kaciga u klasičnom smislu)
3. Upotreba vijaka od prokroma kod svih Aprilija skutera, naspram običnih željeznih vijaka kod Piaggia govori sve o stupnju kvalitete. Da ne spominjem npr. željezno pojačanje koje Aprilija stavlja na Piaggiov motor od 200 ccm koji se ugrađuje u Sportcitya, dok isti takav kod Beverlya nema to pojačanje.
4. Tebi bi vjerovatno smetao i ABS da prokližeš zadnjim kotačem kad dođeš ispred kafića :mrgreen:
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

CatchME

• **
  • Vozi: miškoooo
« Odgovori #110 : 19. Listopad 2006, 19:26:58 »

ma to je stvar spretnosti,moj frend jedan ima 250 a drugi 500 i oba idu po gradu isto kako i ja,bez beda
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #111 : 19. Listopad 2006, 21:42:35 »

Upravo tako
Evidentirano
D.F.F.D.

tl1000

• fluke carrier
« Odgovori #112 : 20. Listopad 2006, 00:40:05 »

Citat:
Nisam mislio na beverly 250 i.e 2006 nego 250 2005 sa karburatorom :jesus: :jesus:
Ne stavlja se ispo sica samo kaciga moze se stavit i nesto drugo ili?????? :D :D
Ne kocim ispred kafica zadnjom malo sam prestar za to :mrgreen:
Evidentirano
rsv t

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #113 : 20. Listopad 2006, 20:05:42 »

NEmoj o tome ni razmišljat Scarabeo ti je najbolji od najboljih!  :palacgore:

Rekoše svi testovi...  :palacgore:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #114 : 20. Listopad 2006, 20:07:56 »

Joke, starino, a što mu dođe onaj "EFI"...?? Elektronsko ubrizgavanje kojem smjesu priprema rasplinjač?
Evidentirano

joke

« Odgovori #115 : 20. Listopad 2006, 20:58:24 »

Aktualni model u verziji od 250 nema rasplinjač, ali več je gotov novi model koji če imati injection 100% i vizualni slijed nove 500-ice. Vjerovatno će biti uskoro predstavljen (čim se rasprodaju stariji modeli :mrgreen:)
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #116 : 20. Listopad 2006, 21:00:27 »

Aktualni model u verziji od 250 nema rasplinjač, ali več je gotov novi model koji če imati injection 100% i vizualni slijed nove 500-ice. Vjerovatno će biti uskoro predstavljen (čim se rasprodaju stariji modeli :mrgreen:)

Mislio sam na moju kariolu... rođenu 2004.  :palacgore: Jer moja ima EFI...
Evidentirano

joke

« Odgovori #117 : 20. Listopad 2006, 21:03:16 »

Mislio sam na moju kariolu... rođenu 2004.  :palacgore: Jer moja ima EFI...

Tvoj je klasičan Piaggiov injection u 1. verziji, nema rasplinjača samo šprica i dovod zraka, max. potrošnja cca. 7 lit.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #118 : 20. Listopad 2006, 21:05:41 »

Tvoj je klasičan Piaggiov injection u 1. verziji, nema rasplinjača samo šprica i dovod zraka, max. potrošnja cca. 7 lit.

Potrošnja cca 5 - 5,5 litara...

Žena i ja zajedno, Zagreb - Crikvenica - Zagreb, cca 354 km prevaljeno sa 17 litara... ali sam na Tifon došao na parama...  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #119 : 20. Listopad 2006, 22:11:30 »

Potrošnja cca 5 - 5,5 litara...

Žena i ja zajedno, Zagreb - Crikvenica - Zagreb, cca 354 km prevaljeno sa 17 litara... ali sam na Tifon došao na parama...  :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Jedan Atlantic 500 u Splitu isto ima tako malu potrošnju... Moj x9 nije silazio ispod 7 osim na dionicama Maslenica-Senj i Korenica-Karlovac gdje bi puštao gas
Evidentirano
D.F.F.D.

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #120 : 21. Listopad 2006, 10:29:08 »

Jedan Atlantic 500 u Splitu isto ima tako malu potrošnju... Moj x9 nije silazio ispod 7 osim na dionicama Maslenica-Senj i Korenica-Karlovac gdje bi puštao gas

Zbog takvim mjerenja volim te džidže-midže na motociklima, iliti te vurice, satiće, pokazivače, displaye itd... Kod tankanja resetiram jedan od dva tripa, i znam da kada sam pred 300 prevaljenih km, vrijeme je za tankanje. Ima i pokazivač goriva, ali sam skužio da je podosta grub, bolje rečeno ne pokazuje najtočnije.

Potrošnjom od 5 - 5,5 litara sam dosta zadovoljan, jer je to povoljno za motocikl od 235 kila suhe vage (iliti preko 400 kada je u punoj borbenoj opremi - žena, ja i stvari...) i sa variomatom, te 460 ccm i 39 KS. Ali kada se sjetim mojeg ljubljenog željenog R 1200 GS, koji isto toliko troši sa 2,5x više snage i 2,5x više zapremine, onda vidim da sve ima svoje i da se, relativno gledano, može više, puno više... a opet na usporednom testu, naspram usporedivim modelima, i dalje tvrdim da je Scarabeo 500 jedan u samom vrhu ponude na tržištu.

Da li je tolika potrošnja Tvojeg X9 više pravilo ili više izuzetak? Kakva su servisna iskustva? Što je pregled utvrdio?
Evidentirano

joke

« Odgovori #121 : 21. Listopad 2006, 10:47:00 »

Primarno je moj psihijatrijski pregled utvrdio da sam ja nenormalan :mrgreen: jer sam vozio obe svoje 500-ice(X9 i Nexus) sa potpuno otvorenim gasom.
To osim što opterečuje motor koji onda i više troši, dodatno potrošnju povečava kad je gas potpuno otvoren, a nisu postignuti vršni okretaji (naljeva ga bez veze). Da ne spominjem da je to i opasno :mrgreen:
Zbog toga sam i napisao max. prosječna potrošnja, jer znam da to nije klasična prosječna, ali isto tako znam da i nitko nije više potrošio u 100 km.
Uvjek volim istaknuti kako smo u povratku s Grobnika ja i prijatelj s istom dijagnozom(vozio je Silverwinga) pretekli i ostavili zapanjenog njemačkog vozača Horneta 600 sa nebrojenim sportskim dodacima (nisu mu baš bili od koristi :mrgreen:)

Na Nexusu sam imao Malossi variomat, a na X9-ki nekoliko Shacala (svi izgorili :().
Servisni pregled Nexusa utvrdio je da se stražnje kolo vrtilo u prazno, odnosno proklizavalo :mrgreen:, što je centralnu jedinicu dovodilo u zabunu, ali bez tehničkih problema(samo zapis u memoriji).
X9 je bio na dva čiščenja dovodne cijevi zraka na injection u kojoj se talog nečistoče goriva uhvati na klapnu te bi vozilo izgubilo mininum(začepio bi se prolaz zraka potreban za rad na minimumu )

Ukratko, potrošnja najviše ovisi o vozaču
Evidentirano

Str: 1 ... 3 4 [5]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.137 sekundi uz 15 upita.