Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: Koji skuter za ozbiljno putovanje ?  (Posjeta: 4560 )

Sledgehammer

• Gost
Odg: Koji skuter za ozbiljno putovanje ?
« Odgovori #50 : 17. Listopad 2006, 13:14:39 »

Malo ste pomiješali lončiče, remen je remen bio on na 50 ili 500 ccm. Jedino T-max ima lanac, a Burgman zupčanike, sve ostalo je remen, tj potrošna roba koja može biti jedino izloženija večem stresu na jačim skuterima

Misliš li na primarne i sekundarne prijenose, ili samo na završne?

Još veći stres je mali skuter kojeg debelo preopteretiš...
Evidentirano

joke

• Spol: Muški
  • Vozi: Šta stigne
« Odgovori #51 : 17. Listopad 2006, 13:23:32 »

Misliš li na primarne i sekundarne prijenose, ili samo na završne?

Još veći stres je mali skuter kojeg debelo preopteretiš...

Mislim direktno na remen, jer kod ova dva navedena uopče nema remena u klasičnom smislu (između variomata i remenice kvačila)

Stres kod malog skutera npr. od 50 ccm. uopče nije velik, jer je projektiran sa tendencijom da če se voziti u teškim uvjetima(bar talijani) Najbolji pokazatelj je rent-a-scooter koji s 50-icama rade čuda sa vrlo rjetkim servisnim intervalima.
Stres kod velike zapremnine je veliki pošto svako dodavanje gasa ispoljava enormni okretni moment koji onda u trzaju optereti remen, isto kao i pakne kvačila pri polasku.

Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #52 : 17. Listopad 2006, 13:59:39 »

Malo si se zahebio,  glede novaca, jerbo su mnogi od njih bili i skuplji od, npr., nekakvog ER-5 ili KLE-a... i još su to uvijek.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #53 : 17. Listopad 2006, 14:00:58 »

Mislim direktno na remen, jer kod ova dva navedena uopče nema remena u klasičnom smislu (između variomata i remenice kvačila)

A kakva je situation sa Scarabeom 500? Kakvi su njegovi prijenosi (pitam ozbiljno)?
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #54 : 17. Listopad 2006, 14:34:29 »

A kakva je situation sa Scarabeom 500? Kakvi su njegovi prijenosi (pitam ozbiljno)?
Remen. Kontrola na 6.000 (moja preporuka: kontrola i na 9.000) , izmjena na 12.000
Evidentirano
D.F.F.D.

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #55 : 17. Listopad 2006, 14:35:21 »

Ja mislim da skuteri koliko god "velikim" motorom bili opremljeni nisu namjenjenji putovanjima. Pogotovo modeli sa piaggiovom masinom od 500ccm jer znamo i koje su probleme imali s uljem i gorivom. Ti su skuteri uglavnom namjenjeni glumetanju ispred kafića onima koji nemaju novce za motor koji žele.
na 50.000 prstenovi kao novi  :wink:
Evidentirano
D.F.F.D.

nessuno

• Vozi: Aprilia RSV Mille my02
« Odgovori #56 : 17. Listopad 2006, 14:55:32 »

:misli: :misli: :misli: :misli: :misli: Daj to malo argumentiraj...

ispod pisu argumenti i rekao sam da je to moje vidjenje.. nekome odgovara, ali meni ne odgovara te tezina i minimalna okretnost...

a vozio sam dosta maxi skutera... i prije bih se odlucio za bilo kakav podhvat na x8/x9/nexus nego na beverlyu ili scarabeu (scarabea nisam vozio, pa samo nagadjam zbog specifikacija da je "krmaca" kao i beverly)

ono sto hocu reci da nisam imao ugodno iskustvo s beverlyem... ganjali smo se po gradu, pokazao se kao izuzetno tezak motor za manevriranje.. a imam 90 kila i 185 cm visine, tako da i nisam bas kilavo celjade da ne moze kontrolirati takvu mrcinu... ledja su me bolila dva dana nakon voznje...

ganjali smo se po lokalnim cestama i beverly mi ne odgovara za polaganja u krivine, gdje je recimo nexus 500% bolji... sportska voznja otpada... kao cigla mi je bio... kako uletis, tako izletis

jedino gdje me je zadivio (recimo) je ravna cesta gdje brzo postigne respektabilnu brzinu inema nikakvih /anomalija/ u voznji.. miran i stabilan...

meni ne odgovara za voznju iako je impozantan svojom pojavom

my 2cents
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #57 : 17. Listopad 2006, 15:18:43 »

Beverly je tipičan GRADSKI maksi-skuter, i po opremi i po namjeni. Zato ti i nije pasao za to kaj si htio.
Evidentirano

nessuno

« Odgovori #58 : 17. Listopad 2006, 15:20:53 »

Beverly je tipičan GRADSKI maksi-skuter, i po opremi i po namjeni. Zato ti i nije pasao za to kaj si htio.

upravo mi nije pasao za GRAD

jednostavnije mi voziti auto po gradu nego beverly :palacdolje:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #59 : 17. Listopad 2006, 15:23:59 »

Dojmovi su vrlo subjektivni.

Talijani su to baš drugačije osmislili. Kao brzi maksi-skuter za brze gradske prometnice, obilaznice i međugradske poteze... Vjerujem da si ga možda i testirao na krivom mjestu, jer on - kao i Scarabeo i svi ti maksiji od 400 i više kubika - i ne služe za probijanje između retrovizora. Dok stojiš, ili ideš ispod 20 na sta, on je težak, to je točno.
Evidentirano

nessuno

« Odgovori #60 : 17. Listopad 2006, 15:26:36 »

Dojmovi su vrlo subjektivni.

Talijani su to baš drugačije osmislili. Kao brzi maksi-skuter za brze gradske prometnice, obilaznice i međugradske poteze... Vjerujem da si ga možda i testirao na krivom mjestu, jer on - kao i Scarabeo i svi ti maksiji od 400 i više kubika - i ne služe za probijanje između retrovizora. Dok stojiš, ili ideš ispod 20 na sta, on je težak, to je točno.

upravo to mi je zasmetalo.. zbog cestih guzvi te njegova tezina izlomi...
al dobro se pokazao na otvorenoj cesti.. na ravnim snitama naravno, bez prometa gdje das gas i stavis prst u uho ;)

testirao sam ga na svim vrstama cesta.. i eto, pokazao se najbolje na, kako ti kazes
Kao brzi maksi-skuter za brze gradske prometnice, obilaznice i međugradske poteze...
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #61 : 17. Listopad 2006, 15:28:25 »

Potpuno se slažem, i mene je Scarabeo, sa svojih 235 kila, znao slomiti, ali zato na ravnom ili na otvorenoj cesti bez velike gužve...  :D :D :D :D :D
Evidentirano

CatchME

• **
  • Vozi: miškoooo
« Odgovori #62 : 17. Listopad 2006, 15:44:20 »

Ja mislim da skuteri koliko god "velikim" motorom bili opremljeni nisu namjenjenji putovanjima. Pogotovo modeli sa piaggiovom masinom od 500ccm jer znamo i koje su probleme imali s uljem i gorivom. Ti su skuteri uglavnom namjenjeni glumetanju ispred kafića onima koji nemaju novce za motor koji žele.

Nebi se baš složio sa ovom tvrdnjom da su maxi skuteri namjenjeni onima koji nemaju novce da si kupe motor koji žele!
Oni imaju svoju namjenu i super su za po gradu tj puno su bolji nego bilo koji motor jer imaju mjesto ispod sjedala koji motor nema,puno su udobniji itd itd.
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #63 : 18. Listopad 2006, 07:27:23 »

To sledj: kad sam rekao skupi motor za putovanja, sigurno nisam mislim na igračku kao er5. To si vjerojatno ti promislio.

Znan, lipi, ma no nesmin kazat'...  :wink: :wink:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #64 : 18. Listopad 2006, 07:31:55 »

Nebi se baš složio sa ovom tvrdnjom da su maxi skuteri namjenjeni onima koji nemaju novce da si kupe motor koji žele!
Oni imaju svoju namjenu i super su za po gradu tj puno su bolji nego bilo koji motor jer imaju mjesto ispod sjedala koji motor nema,puno su udobniji itd itd.

I ja bih se složio sa ovime u potpunosti...

Glede šminke, baš i nisam nikada vidio da je netko došao pred kafiće šminkati se sa nekakvim maksi-skuterom, osim ako ne računaš kafiće ili kioske unutar srednjih škola gdje ssu učenici koji idu skuterima u školu, no oni baš i nisu opremljeni maksi, već malim, 50-ccm skuterima...

PRRed biRRtijama se nalaze, naRRavski, pRRavi MotoRRisti sa pRRavom opRRemom; japanke, sunčane naočale, kRRatke hlačice i kaciga oko zgloba lijeve RRuke... čast izuzecima, koji su gotovo svi redom na ovom forumu.
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #65 : 18. Listopad 2006, 07:36:27 »

Drugo je pitanje koliko je to pametno, koliko je dobro i pametno tjerati mak na konac i isprobavati krajnje granice sebe i motora po pitanju sigurnosti i izdržljivosti, što je sve vrlo upitno čak i da je idealna situacija... Loših scenarija ima milijun, a ti si baš odrediš da niti u jednom od svih tih scenarija nemaš mogućnosti uživati u bilo kakvoj pomoći!! I zadana tura mahom kroz necivilizirane istočne zemlje, i kilometraža, i sigurnost, i sve ostalo je banana...

Koje su to necivilizirane istočne države i gdje je sigurnost u banani?
Pretjeruješ i to debelo. Osim toga, put od 10-ak tkm uopće nije tjeranje
ni sebe ni motora do granica ni po pitanju izdržljivosti ni sigurnosti. Što
god da ti se desi u bilo kojoj istočnoeuropskoj državi, uopće nisi bez
pomoći, nije to Sahara. Osim toga, ako nema nekog feelinga AVANTURE
u vožnji, onda je put za klinac, ili bolje rečeno, nije to_to.
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #66 : 18. Listopad 2006, 07:50:39 »

Koje su to necivilizirane istočne države i gdje je sigurnost u banani?
Pretjeruješ i to debelo. Osim toga, put od 10-ak tkm uopće nije tjeranje
ni sebe ni motora do granica ni po pitanju izdržljivosti ni sigurnosti. Što
god da ti se desi u bilo kojoj istočnoeuropskoj državi, uopće nisi bez
pomoći, nije to Sahara. Osim toga, ako nema nekog feelinga AVANTURE
u vožnji, onda je put za klinac, ili bolje rečeno, nije to_to.

Pa pod "necivilizirane" države smatram sve gdje je dobiti originalni rezervni dio ili kvalitetan servis za taj skuter živa lutrija... npr. Rusija ili sve te istočne "-stan" države, bliski istok itd itd...

Sigurnost je u banani ako ideš na put preopterećen, ili ako je motor preoterećen, što definitivno je ako sa 125 ccm i variomatom ideš na 10.000 km puta, prigodom kojeg propustiš i serrvisne intervale... Sigurnost je uvijek ugrožena i ako ti ne možeš pratiti tempo kretanja kolona na otvorenoj cesti ili pogotovo u gradovima, ili ako motor dobije morsku bolest kada vidi malo bolje brdo...

Avantura u vožnji NIJE poigravanje sa vlastitom sigurnošću i prelaženje sigurnosnih standarda na vlastitu štetu; to se zove glupost... Avantura je obići i vidjeti, doživjeti i uživati, a ne brinuti i strepiti...

A ako ti je to gušt, ako smatraš da je baš super stavljati svoju sigurnost na kocku, onda imaš nemali problem u glavi... Niti na jednom stranom forumu koji okuplja putopisce i avanturiste, i koji onda donose velike reportaže sa svih tih pustopoljina ove planete, nisam vidio da je netko shvaćao avanturu na način da se na bilo koji način svjesno igrao sa sigurnošću, ili sa bilo kojim drugim parametrom na koji može osobno utjecati, a da bi doživio "avanturu"... Nitko se od njih nije osuđivao na motocikl koji jedva da ide, i koji definitivno nije dorastao takvom angažmanu, a 125 ccm definitivno nisu dorasli tome... pa čak i 250 ccm su na debeloj granici da bi zadovoljavali...
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #67 : 18. Listopad 2006, 08:13:29 »

Pa pod "necivilizirane" države smatram sve gdje je dobiti originalni rezervni dio ili kvalitetan servis za taj skuter živa lutrija... npr. Rusija ili sve te istočne "-stan" države, bliski istok itd itd...

Po toj logici razmišljanja, i HR je necivilizirana, jer čitajući po forumu
ni ovdje nije sa rezervnim dijelovima bajka. Uostalom, svi zaboravljate
vrlo jednostavnu stvar - postoje ljudi koji sami znaju servisirati vozilo.
Nadalje, nek ti i treba neki rezervni dio - postoje dostavne službe
worldwide, par dana čekanja i riješen problem.

Sigurnost je u banani ako ideš na put preopterećen, ili ako je motor preoterećen, što definitivno je ako sa 125 ccm i variomatom ideš na 10.000 km puta, prigodom kojeg propustiš i serrvisne intervale... Sigurnost je uvijek ugrožena i ako ti ne možeš pratiti tempo kretanja kolona na otvorenoj cesti ili pogotovo u gradovima, ili ako motor dobije morsku bolest kada vidi malo bolje brdo...

Avantura u vožnji NIJE poigravanje sa vlastitom sigurnošću i prelaženje sigurnosnih standarda na vlastitu štetu; to se zove glupost... Avantura je obići i vidjeti, doživjeti i uživati, a ne brinuti i strepiti...

Jebate, ovo si napisao kao da je namjera preći Saharu sa skuterom. Od
običnog malo dužeg putovanja izvodiš potpuno krive zaključke, potpuno
konformistične i bez imalo duha. Točno je da je avantura obići i vidjeti,
doživjeti i uživati, no to ovdje nije isključeno. Brinuti i strepiti ? To ovisi
o osobi, tko će brinuti uvijek će brinuti, tko neće, nikad neće i snaći će
se u svakoj situaciji. AVANTURA može biti i vožnja oko kuće, no ostaje
pitanje koliko velika - put do Grossa sa velikim i jakim motorom je jako
slaba avantura, dok odlazak omanjim skuterom do npr. Crnog mora, to
je zasigurno bitno veća avantura. Osim toga, putovanje ne znači brzu
vožnju, a tempo 80-90 km/h može držati i slabiji skuter. A to je ovome
tko planira dovoljno.

A ako ti je to gušt, ako smatraš da je baš super stavljati svoju sigurnost na kocku, onda imaš nemali problem u glavi... Niti na jednom stranom forumu koji okuplja putopisce i avanturiste, i koji onda donose velike reportaže sa svih tih pustopoljina ove planete, nisam vidio da je netko shvaćao avanturu na način da se na bilo koji način svjesno igrao sa sigurnošću, ili sa bilo kojim drugim parametrom na koji može osobno utjecati, a da bi doživio "avanturu"... Nitko se od njih nije osuđivao na motocikl koji jedva da ide, i koji definitivno nije dorastao takvom angažmanu, a 125 ccm definitivno nisu dorasli tome... pa čak i 250 ccm su na debeloj granici da bi zadovoljavali...

Ne gledaš prave forume, HU naprimjer. Imaš tamo sasvim dovoljno pravih
avanturista, u odnosu na čija putovanja je ovo što moj susjed planira
čista nula. Cijelo vrijeme briješ o sigurnosti, kao da si opsjednut time, a
ne znaš ni kud se točno ide  :mrgreen: 250 ccm je sasvim dovoljno, nije
za brzine, no u laganini tempu zadovoljava. Zato sam i pitao da vidim koji
su skuteri u praksi manje mušičavi, jer usput odraditi sam jedan servis tipa
promjenit ulje ili slično, to je trivijala. Pa ako treba, ponijeti i remen nije
problem.

Cijelo vrijeme se zamarate filozofijom razmišljanja po kojoj je za putovanje
bolji veliki putni motor od skutera. Fakat nisam znao. No čovjek hoće skuter
i preporuke tog tipa su potpuno nekorisne. Izuzev dvojice, nitko drugi mi
nije konkretno rekao mane/vrline pojedinog skutera, nego je sve otišlo u off.
OK, ja volim off, no ipak bi trebao neku korisnu informaciju, barem jedan post
po stranici.  :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
« Odgovori #68 : 18. Listopad 2006, 09:32:13 »

"... Nitko se od njih nije osuđivao na motocikl koji jedva da ide, i koji definitivno nije dorastao takvom angažmanu, a 125 ccm definitivno nisu dorasli tome... pa čak i 250 ccm su na debeloj granici da bi zadovoljavali...

Poigravanje sa vlastitom sigurnoscu je svakako na granici ludila ali otici na put, pa cak i na put oko svijeta s motorima male zapremine nije avantura u takvome smislu. Da pratis takve stvari sigurno bi bio upoznat da su mnogi putovali s takvim motorima a kvare se u tim tvojim "neciviliziranim" zemljama i veliki motori poput recimo BMW-a GS serije i sve se to da rijesiti na ovaj ili onaj nacin, negdje brze, negdje sporije. Ne voze svi nove motore, mnogi na takva putovanja odlaze s 20-godisnjacima pa i starijima, vecina ih prije puta repariraju ali ne mozes na motoru bas sve staviti novo. Imao sam ovo ljeto upoznati dvoje Svicaraca koji su krenuli na put oko svijeta s repariranim starim Tenerkama. Jednom se od njih u "neciviliziranoj" Mongoliji motor pokvario ali je brzom postom taj dio bio tamo za 5-6 dana.  :palacgore:
Evidentirano

Rob_Roy

• *
  • Vozi: 4-taktni, 1-cilindricni agregat
« Odgovori #69 : 18. Listopad 2006, 09:50:06 »

upravo to mi je zasmetalo.. zbog cestih guzvi te njegova tezina izlomi...
al dobro se pokazao na otvorenoj cesti.. na ravnim snitama naravno, bez prometa gdje das gas i stavis prst u uho ;)

testirao sam ga na svim vrstama cesta.. i eto, pokazao se najbolje na, kako ti kazes

Hmm...ili sam premalo skutera vozio ili ja to ne osjetim, ali nikada , n i k a d a nisam osjetio umor na bev 500 (niti zelim braniti marku i klasu, uostalom opet cu promjeniti motor), ali ne kuzim kako te moze tezina izlomiti, pa motor drzis ravno na semaforu ili koloni a ne pod nagibom, taj motor mi je 5x bolji od bev200, on jest tezak ali kada se naviknes ni ne osjetis jer mu je teziste nisko, jedino sto me smeta je njegov lagani prednji dio koji na 150km/h pocne lelujati pa se covjek malo usere, a ostalo sve za 5! Eh da usput, ja imam 68kg i visok sam 174cm pa ako meni nije bio problem....ili si sa 50cc presao na 500 e onda te potpuno razumijem :mrgreen:
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #70 : 18. Listopad 2006, 11:47:44 »

Izuzev dvojice, nitko drugi mi
nije konkretno rekao mane/vrline pojedinog skutera, nego je sve otišlo u off.

Koja su to dva sretnika ?
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

AnteK

« Odgovori #71 : 18. Listopad 2006, 14:55:03 »

Koja su to dva sretnika ?

Pa ti i Dylan, Nike je svoje odavno rekao  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano

fjaka

• Vozi: DT125, stalker50, beverly250
« Odgovori #72 : 18. Listopad 2006, 15:20:37 »

eto suzuki je za 2007 najavio burgmana 200... neka se razmisli i o njemu...

ja sa svojim x8 200 sam super zadovoljan, u prvoj godini presao 10000km (samo na otvorenoj cesti) bez ikakvih problema...

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #73 : 18. Listopad 2006, 15:21:41 »

Gle 200 il 250 ti je dost slabo za takva putovanja, ja bi ti preporucio Beverly 500, X9,
i sl, to su putne krstarice  :palacgore:
mora da se salis

preteska je to krmaca za ista osim za pokazivanje
?????

Pa i Bev500 i x9 500 imaju jednako kila (po 195)
Rakela je sa Beverly-jem napravio 30.000 po Europi i nikakvih problema ni padova nije imao
Ja sam sa x9 500 napravio 51.000

Ne znam odakle ti takvi argumenti???
Evidentirano
D.F.F.D.

nessuno

« Odgovori #74 : 18. Listopad 2006, 15:23:56 »

Ne znam odakle ti takvi argumenti???

osobno iskustvo.. zar NITKO ne cita ostale postove?

jel moram svima pojedinacno objasnjavati? :misli:
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.202 sekundi uz 14 upita.