Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Lakiranje motora  (Posjeta: 3529 )

Medo

• Spol: Muški
  • Vozi: Bi ja al mi zabranili
Odg: Lakiranje motora
« Odgovori #25 : 25. Listopad 2006, 23:58:12 »

Uvijek ide svijetlija boja ispod, dakle žuta jer slabije pokriva, pa onda tamnija gore, u ovom slučaju crna.
Mislim da si krivo skužio. Motor je bio crn i onda je farban u žuto, ali mislim da je boja samo pripremljena za farbanje i onda je ofarbano žutom bez ikakvog farbanja prije.
Evidentirano

cdawg

• Vozi: XVS 950
« Odgovori #26 : 26. Listopad 2006, 10:46:53 »

www.autolimarija-dm.hr

ja cu sad farbat kawca u perla narancastu.. to su mi frendovi ( blizanci ).. Trebas vidjet koje makine rade i kako rade.. Najbolji su od svih koje sam do sad vidio. Farbanje kompletnog motora sa rezevarom - oko 2500 kn (Perla narancasta) - dosta skupa boja..

Javi se na pp ako hoces prek mene do njih.
Evidentirano
48. posjet gRRobniku - 1:19:038, ali snimka mi je na tavanu koji je izgorio u poplavi u zagorju prošle zime dok sam bio na kanarskim otocima na skijanju...

Medo

• Vozi: Bi ja al mi zabranili
« Odgovori #27 : 26. Listopad 2006, 15:56:24 »

medo, ako povrsina ima neravnine o kojima si mi govorio PRIPREMA JE POTREBNA. I to ce ti se posebno naplatit. Mozda nije potrebno kitavanje zvog tih neravnina, ali ljudi ovdje misle da treba samo matirat sa vodobrusnim 1500 i bacit bazu i lak. Nije tako, i to nije po zanatu. Treba pobrusit stari lak, bacit spric kit, pomegat, bacit bazu pa lak. Cijena lakiranja ovisi i o vrsti baze i laka. Nije svejedno jel lakiras MOBIHEL-om ili SIKENS-om ili GLASURIT-om.
Neravnine su oni prijelazi sa žute na crno na rezervaru jer je tu naljepljena naljepnica koja je nakon farbanja skinuta i onda je lakirano.

Danas sam se čuo sa jednim kolegom u Žu koji se bavi lakiranjem i rekao je cijena 1500kn sa njegovim materijalom. S tim da sam mu rekao boju kao kod MV Aguste Brutale (crvena, on kaže da to nije obična boja i da će farbat u 3 sloja, podloga pa boja za efekt pa zadnji sloj).
A sad šta je na toj boji posebno nemam pojma, meni to obična crvena samo malo tamnija varijanta. :neznam:
Evidentirano

Bobo1

• **
  • Vozi: Er-6n
« Odgovori #28 : 26. Listopad 2006, 16:00:29 »

Taj za felge je najobicniji lopovcina jer za  pituravanje felgu ljudi uzimaju max 200-250kn
Možda je vidio tebe naivnoga a ti sretan kao beba jer nije 1000kn

Ja sam sam sebi piturao felge jer me cisto interesiralo kako ce ispasti a ispalo me skuplje nego da sam odmah nosio meštru
Uglavnom ako je aluminij cist treba uzesti podlogu za aluminij a ona je mislim bila oko 70kn i boja oko 50kn
Ako je felga vec piturana treba je samo ocistiti dobro i staviti boju
Kad sam se ja raspitivao najskuplje mi je lik trazio 250kn a najeftinije 100 ali sa mojom piturom (+50kn)

Dali si se raspitivao za plastificiranje felgi? :misli:
Evidentirano

Z-1000

• *
  • Vozi: Z-1000
« Odgovori #29 : 27. Listopad 2006, 03:32:20 »

Kupi sebi novu MV Aguste Brutale jeftinije ces proci  :) :) :)
Salu na stranu nemoj da ti cijena dole gore nekih 500 kuna bude presudna kod koga ces farbati ...pogledaj par motora vec uradjenih ako je to sto ti hoces onda se dogovori s majstorom za cijenu.
Zamisli platis pa posle nisi zadovoljan koliko bi te onda kostalo sve to blamiranje  :misli:
Evidentirano

block

• **
  • Vozi: Kawasaki ZX6R
« Odgovori #30 : 27. Listopad 2006, 10:16:04 »

Mislim da si krivo skužio. Motor je bio crn i onda je farban u žuto, ali mislim da je boja samo pripremljena za farbanje i onda je ofarbano žutom bez ikakvog farbanja prije.
to je po meni fušerski i nikad ne ispadne dobro. da se i tak ali ne sa te dvije boje. bilo bi bolje da je do kraja skinul boju bacil ga u filer, baza, lak 1, lak 2. ima posla ali je onda to to.
Citat:
medo, ako povrsina ima neravnine o kojima si mi govorio PRIPREMA JE POTREBNA. I to ce ti se posebno naplatit. Mozda nije potrebno kitavanje zvog tih neravnina, ali ljudi ovdje misle da treba samo matirat sa vodobrusnim 1500 i bacit bazu i lak. Nije tako, i to nije po zanatu. Treba pobrusit stari lak, bacit spric kit, pomegat, bacit bazu pa lak. Cijena lakiranja ovisi i o vrsti baze i laka. Nije svejedno jel lakiras MOBIHEL-om ili SIKENS-om ili GLASURIT-om.
još bi samo dodal da ti je i standox boja isto više kvalitete.

block

• **
  • Vozi: Kawasaki ZX6R
« Odgovori #31 : 27. Listopad 2006, 10:19:41 »

www.autolimarija-dm.hr

ja cu sad farbat kawca u perla narancastu.. to su mi frendovi ( blizanci ).. Trebas vidjet koje makine rade i kako rade.. Najbolji su od svih koje sam do sad vidio. Farbanje kompletnog motora sa rezevarom - oko 2500 kn (Perla narancasta) - dosta skupa boja..

Javi se na pp ako hoces prek mene do njih.
javi koliko ti je boje išlo na predlak i na lak. narančasta je slabo prekrivna pa zato pitam. btw. i moj je u toj boji.

frulek

• **
  • Vozi: yamaha fz6s
« Odgovori #32 : 27. Listopad 2006, 22:56:52 »

lakirao rezervar prošlo ljeto,naravno metalik farba,prezadovoljan sam učinjenim
stvarno čovjek je majstor nema šta, rekao mi je cijenu 250kn,dao sam mu 300kn i otišao sa smješkom..
preporuka :palacgore:
Evidentirano
same gas

matej

• Gost
« Odgovori #33 : 28. Listopad 2006, 14:04:33 »

500€ u italiji kompletni pofarbani oklopi za 600RR
i to ne jednobojno, vec grafike
znam;samo kad kupiš najskuplju farbu i lak , te materijal platiš 2500 kn mislim da 250 e za ruke nije previše,čovjek radi bez greške i precizan je do jaja,njegove su naljepnice i polir pasta,ako polira sa grubom srednjom pa finom računaj si koliko to dode , jedna ti je oko 400 kn
Evidentirano

BikesRule

• Banned
  • **
  • Vozi: Zakaparen Shiver 750
« Odgovori #34 : 03. Studeni 2006, 00:54:47 »

1500 kn kompletan motor + kučište satova, zaštita auspuha i zaštita kilera. Sve je rađeno originalnom Hondinom bojom, osim zaštite auspuha u sreberno  :palacgore:
Evidentirano
Burn rubber, not you soul!
 Dajem besplatne poduke vožnje po zadnjem kotaču  :palacgore:
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.092 sekundi uz 15 upita.