Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: LOUIS  (Posjeta: 3431 )

PLACENIK

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: intruder m800
LOUIS
« : 30. Listopad 2006, 23:44:59 »

Ogorcen cijenama i male ponude kod nas, odlucia sam se prekosutra zaletit do Louisa u Graz.

Ima li ko kakvi savjet? Neko ko je vec bia gori...i sta se tice nac ducan i kako priko granice...jeli provjeravaju...jel se moze provuc stagod...iskustva a i pokoji savjet bi dobro dosa
Evidentirano

bLind faiTh

• **
Odg: LOUIS
« Odgovori #1 : 30. Listopad 2006, 23:59:20 »

pogledaj si kaj imaju na akciji...te akcije su ok..i nađe se ponekad nekaj kaj ti zatreba... a kaj se tiche prek granice...samo uzmi sve naljepnice,cijene,etikete dole..sakri rachune i niko ti nemoze dokazati da je to novo...
prodash neku pricu i to je to...  :palacgore:
Evidentirano

Izi

• Vozi: KLE500
« Odgovori #2 : 31. Listopad 2006, 00:00:55 »

naci ces solidno po razumnim cijenama minus 22% kad dobiješ povrat poreza. Za odjeću obično ne prave probleme na granici, probaj si rasporedit na više računa da nemaš na jednom veliku cifru jer te često na carini traže da pokažeš koji racun. Izvadi si Louis fun card da dobijes obavijesti kad su akcije
Evidentirano

PLACENIK

• **
« Odgovori #3 : 31. Listopad 2006, 00:09:49 »

Ako maknem sve racune, naljepnice i ostalo...kako cu dobit povrat poreza??

Di uzimam povrat poreza a di placam carinu? ako ste vec uzimali gori aj molim te napisite koji je postupak kad prelazis granice. di vracaju porez, di te carine ...Hvala
Evidentirano

Rivi

• Il' si faca,ili nisi!!!
  • Vozi: Classic doggy style!
« Odgovori #4 : 31. Listopad 2006, 00:14:43 »

Ajmeeeeeee, ne opeeeet.
Evidentirano

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #5 : 31. Listopad 2006, 19:57:56 »

Evo, ja imam malo strpljenja, pa ću napisat. Kao prvo, povrat poreza nije 22%, nego je 12% (MwSt. iznosi 16%, ali 4% država sebi zadržava- isto u Sloveniji- 20%, a 16% dobiš natrag).
Kad kupiš robu, ako je velika cifra stavi si, kak je Izi rekao, na par računa tak da cariniku pokažeš onaj sa cca 350kn. Kad plaćaš, kažeš prodavačici da ti ispuni MwSt. obrazac, te joj daš putovnicu. Ona ti to ispuni, ti potpišeš. Na izlasku iz EU, znači na slovenskoj granici daješ cariniku račun i on ti potvrđuje isti. Račune koje ne želiš pokazati na granici sakriješ, ostale pripremiš. Na hr granici pokažeš taj koji si odredio i nadaš se najboljem.
Povrat MwSt.
Sa potvrđenim računom dođeš u onaj veliki trgovinski centar (H&M, New Yorker..) i tamo na porti tražiš povrat. Bar su tako mene uputili, jer u louisu ne daju natrag.
Eto.

speed attack

• Šverc commerce
  • Vozi: šaRRafe
« Odgovori #6 : 31. Listopad 2006, 20:00:06 »

Sa potvrđenim računom dođeš u onaj veliki trgovinski centar (H&M, New Yorker..) i tamo na porti tražiš povrat. Bar su tako mene uputili, jer u louisu ne daju natrag.
Eto.

kolko ja znam, sa Louisovim TaxFree racunima mozes porez vratit i u HR na posti
Evidentirano
prodajem kucu u srcu hrvatskog zagoRja
nije hitno, al je povoljno )))

progressof_B

• ex. PRObike Bojan
  • Vozi: APN6S
« Odgovori #7 : 31. Listopad 2006, 20:25:46 »

kolko ja znam, sa Louisovim TaxFree racunima mozes porez vratit i u HR na posti
Ja redovito uzimam porez iz Louisa  :palacgore: na pošti u Čakovcu...  8)
Evidentirano
Nisam zgodan, al sam nezgodan

www.amc-glad.hr

*Brzi*

• **
  • Vozi: Kawasaki ZR-7
« Odgovori #8 : 31. Listopad 2006, 20:38:01 »

Evo, ja imam malo strpljenja, pa ću napisat. Kao prvo, povrat poreza nije 22%, nego je 12% (MwSt. iznosi 16%, ali 4% država sebi zadržava- isto u Sloveniji- 20%, a 16% dobiš natrag).
Kad kupiš robu, ako je velika cifra stavi si, kak je Izi rekao, na par računa tak da cariniku pokažeš onaj sa cca 350kn. Kad plaćaš, kažeš prodavačici da ti ispuni MwSt. obrazac, te joj daš putovnicu. Ona ti to ispuni, ti potpišeš. Na izlasku iz EU, znači na slovenskoj granici daješ cariniku račun i on ti potvrđuje isti. Račune koje ne želiš pokazati na granici sakriješ, ostale pripremiš. Na hr granici pokažeš taj koji si odredio i nadaš se najboljem.
Povrat MwSt.
Eto.

A reci čovjeku i najgore! Ak te ulove, a svaki ovjereni MwSt prek cca 200€ automatski stiže poruka na kompjuter HR Carine iz Slo  :palacdolje:, naplate ti kaznu od 500 Kn i sva ostala davanja kaj te slijede redovno!

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #9 : 31. Listopad 2006, 20:57:47 »

A reci čovjeku i najgore! Ak te ulove, a svaki ovjereni MwSt prek cca 200€ automatski stiže poruka na kompjuter HR Carine iz Slo  :palacdolje:, naplate ti kaznu od 500 Kn i sva ostala davanja kaj te slijede redovno!

jel koga vec to zadesilo

il su to samo rekla kazala price???
Evidentirano

Chimpa

• Kontra-Admiral
  • Vozi: Baby Strom i KHS Comp
« Odgovori #10 : 31. Listopad 2006, 20:58:48 »

jel koga vec to zadesilo

il su to samo rekla kazala price???

znam ljude koji su dobivali naknadno carinske prijave

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #11 : 31. Listopad 2006, 21:02:54 »

znam ljude koji su dobivali naknadno carinske prijave

na osnov cega??? potvrdenog racuna?

ja sam npr. potvrdio racun od kacige i kombica a robu nisam u HR vozio. i zasto onda platit carinu?

zato jer sam zveslao janeze :mrgreen:  i evropu
Evidentirano

Chimpa

• Kontra-Admiral
  • Vozi: Baby Strom i KHS Comp
« Odgovori #12 : 31. Listopad 2006, 21:06:29 »

ja sam npr. potvrdio racun od kacige i kombica a robu nisam u HR vozio. i zasto onda platit carinu?

razgovarao sam sa carinikom .. imaju medusobni dogovor za porez i usporeduju knjige izvoza i uvoza .. kazu da u jednoj zemlji moras ostaviti porez  :mrgreen:  neznam koliko se odnosi na sitnice (pa makar i skuplje) ali na nesto vece gabarite sigurno, cak i za gume znaju javljati

a sad me nemoj pitati zasto i na osnovu cega  :misli:

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #13 : 31. Listopad 2006, 21:10:50 »

razgovarao sam sa carinikom .. imaju medusobni dogovor za porez i usporeduju knjige izvoza i uvoza .. kazu da u jednoj zemlji moras ostaviti porez  :mrgreen:  neznam koliko se odnosi na sitnice (pa makar i skuplje) ali na nesto vece gabarite sigurno, cak i za gume znaju javljati

a sad me nemoj pitati zasto i na osnovu cega  :misli:

onda dobro :mrgreen:

pajdi na kojeg su racuni isli nije nista doslo
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #14 : 31. Listopad 2006, 21:14:36 »

Ja redovito uzimam porez iz Louisa  :palacgore: na pošti u Čakovcu...  8)

I jel dobiš puni iznos ili manje?

Ne znam.. Za sad su to meni rekla-kazala priče, išao sam dosta puta i nikad ništa nisu javili. Nadam se da će tako i ostati  :D Zadnji puta sam kupio kofere i nosač, sve skupa cca 450Eur i nikom nikaj. Prošli puta crash-bar 2X, vizir, cca 300Eur i isto ništa. Oba sam potvrdio. Znao sam autom nosit i potvrdit odjeće za prek 500Eur i ništa. Znači, ovo podebljano nemre bit istina- možda ako naletiš, ali svakako ne jave SVE prek 200Eur.
E da, znači ako te uhvate, plaćaš carinski prekršaj 400kn i PDV 22%. Dobra kupovina  :mrgreen:
P.S. ako čita netko od državnih službenika, šalio sam se.

:LOL: Kaj da su te slučajno slovenci pitali di ti je roba??
I još nekaj, ako šalju prekršajne prijave naknadno, kak buš ti objasnio da si robu potvrdio, al ju nisi uveu u Hr? To se zakonski ne može izvesti

*Brzi*

• **
« Odgovori #15 : 31. Listopad 2006, 21:18:21 »

Mislim da je tema bila prvenstveno uvoz u HR! Ne znam za ovo naknadno, al sam vidio kad je tip htjeo prefurat nešto u Busu i pao s robom od 3-3,5 tisuće €! Osto bez robe i odma ga odvezli na Carinski sud na Velesajmu i tam mu oderali 15 000 Kn kazne!   :shock:

progressof_B

• ex. PRObike Bojan
  • Vozi: APN6S
« Odgovori #16 : 31. Listopad 2006, 21:19:54 »

I jel dobiš puni iznos ili manje?

Ne znam.. Za sad su to meni rekla-kazala priče, išao sam dosta puta i nikad ništa nisu javili. Nadam se da će tako i ostati  :D Zadnji puta sam kupio kofere i nosač, sve skupa cca 450Eur i nikom nikaj. Prošli puta crash-bar 2X, vizir, cca 300Eur i isto ništa. Oba sam potvrdio. Znao sam autom nosit i potvrdit odjeće za prek 500Eur i ništa. Znači, ovo podebljano nemre bit istina- možda ako naletiš, ali svakako ne jave SVE prek 200Eur.
E da, znači ako te uhvate, plaćaš carinski prekršaj 400kn i PDV 22%. Dobra kupovina  :mrgreen:
P.S. ako čita netko od državnih službenika, šalio sam se.

Dobi se cca 11-13%  :misli: kako gdje.........
Evidentirano
Nisam zgodan, al sam nezgodan

www.amc-glad.hr

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #17 : 31. Listopad 2006, 21:20:36 »

Mislim da je tema bila prvenstveno uvoz u HR! Ne znam za ovo naknadno, al sam vidio kad je tip htjeo prefurat nešto u Busu i pao s robom od 3-3,5 tisuće €! Osto bez robe i odma ga odvezli na Carinski sud na Velesajmu i tam mu oderali 15 000 Kn kazne!   :shock:

to je vec malo vise od vracanja mwst-a :mrgreen:
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #18 : 31. Listopad 2006, 21:24:18 »

to je vec malo vise od vracanja mwst-a :mrgreen:

:LOL:  :LOL:
I slijedeći put ide van u shopping ziher :-) Šalu na stranu, to je fakat zajeeeb. A jebiga, pretjerivat baš ne treba..

Freelancer

• **
  • Vozi: Brutalis ultimus
« Odgovori #19 : 01. Studeni 2006, 00:52:04 »

I još nekaj, ako šalju prekršajne prijave naknadno, kak buš ti objasnio da si robu potvrdio, al ju nisi uveu u Hr? To se zakonski ne može izvesti

nisu li oni ti koji moraju dokazati da si je uveo, e ne ti da nisi?
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
  • Vozi: BusaBuster
« Odgovori #20 : 01. Studeni 2006, 02:59:30 »

nije istina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :palacdolje:

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #21 : 01. Studeni 2006, 06:28:24 »

robu sam skoro svaki puta imao kod sebe, al sam je opet vratio u D. :mrgreen:

evo zadnji puta npr. potvrdio racun od ARAI RX7 a u vreci bila stara ARAI
niko nit ne pita di mi roba
Evidentirano

PLACENIK

• **
« Odgovori #22 : 01. Studeni 2006, 20:50:37 »

Ljudi mene najvise zanima kako ja mogu prenit 2 jakete, gace, kacigu i sissy-bar i jos neke stvari priko granice u autu?
da li je pametno obuc nesto, nesto stavit u borsu a kacigu ili stagod prijavit cisto reda radi?!
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #23 : 01. Studeni 2006, 20:57:43 »

Ljudi mene najvise zanima kako ja mogu prenit 2 jakete, gace, kacigu i sissy-bar i jos neke stvari priko granice u autu?
da li je pametno obuc nesto, nesto stavit u borsu a kacigu ili stagod prijavit cisto reda radi?!
upravo to :palacgore:

darkovsky

« Odgovori #24 : 01. Studeni 2006, 21:03:31 »

Pa i napisali smo ti gore da staviš na više računa i pokažeš na granici onaj sa cca 350-400kn (po osobi). Jakne na sebe, kaj možeš u rezervni kotač itd...

PLACENIK

• **
« Odgovori #25 : 01. Studeni 2006, 21:08:03 »

oli ti priznaju racune do 350 kn?!

Prica sam s jednom sta radi u carini i ona mi govori da bacim sve racune a eventualno da sacuvam jedan i da pokazem cisto reda radi. a za robu da se pravim lud i da recem da je moja osobna prtljaga i amen.
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #26 : 01. Studeni 2006, 21:11:55 »

Da baciš sve račune? Zašto? Onda niš od MwSt.-a. Mislim da po zakonu možeš uvesti robu do 300kn po osobi, ali toleriraju i malo više. I da- ako vas je npr. dvoje, nemoj misliti da onda smiješ uvesti kacigu za 600kn, jer stvari na tom računu moraju biti dijeljivi na 2 osobe.

PLACENIK

• **
« Odgovori #27 : 01. Studeni 2006, 21:17:49 »

kuzim. ma iskreno j... mi se za povrat poreza. i ovako mi je isplativije nego da kupim kod nas. ma valjda mi nece pravit problema. stvar je sta sam tek uzea motor. intrudera m800 i volia bi uzet sissy-bar, bisage, jaketu, gace, cizme, intercom i jos par stvari. da ih ovde kupim izaslo bi me najmanje 15000kn. tako da se toplo nadam da ce na carini proc sve ok
Evidentirano

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #28 : 01. Studeni 2006, 21:18:13 »

oli ti priznaju racune do 350 kn?!

Prica sam s jednom sta radi u carini i ona mi govori da bacim sve racune a eventualno da sacuvam jedan i da pokazem cisto reda radi. a za robu da se pravim lud i da recem da je moja osobna prtljaga i amen.
Alo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa jel ti čitaš šta ti pišemo???????????
Račun koji ćeš pokazati neka bude veći od 76E (ne puno) jebiga kaciga se vidi i to moraš pokazati. Nemoj gurati cariniku račun pod nos... složiš stvari po autu... kad dođeš na prelaz..
Carinik:šta imate za prijavit?
Ti:Evo možete vidit i otvoriš mu gepek(u gepek samo ono što ćeš pokazat na raćunu ili računima)sa smiješkom
Carinik:Hvala doviđenja!
Ti:doviđenja
I NEMOJ SAD NATOVARIT AUTO DO MAKSIMUMA!!!!!!!!!!!

darkovsky

« Odgovori #29 : 01. Studeni 2006, 21:22:52 »

kuzim. ma iskreno j... mi se za povrat poreza. i ovako mi je isplativije nego da kupim kod nas. ma valjda mi nece pravit problema. stvar je sta sam tek uzea motor. intrudera m800 i volia bi uzet sissy-bar, bisage, jaketu, gace, cizme, intercom i jos par stvari. da ih ovde kupim izaslo bi me najmanje 15000kn. tako da se toplo nadam da ce na carini proc sve ok

Ajde dobro. Iako, mislim da potvrđivanjem MwSt. nemreš ništa izgubit, samo dobiti. Sumnjam da javljaju, al kak hoćeš. I ja sam planirao do Louisa, najradije bih sutra s tobom da uzmem tvoj MwSt. kad ga ti baš nećeš  :mrgreen:

I nadam se da si kontaktirao Louis da znaš jel ima svega kaj kupuješ, da ne kreneš skroz iz Splita a gore jedna- dve stvari..

*Brzi*

• **
« Odgovori #30 : 01. Studeni 2006, 23:19:07 »

nije istina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :palacdolje:

Si siguran?

Najdi nekog carinika s Bregane pa pitaj!

darkovsky

« Odgovori #31 : 02. Studeni 2006, 00:02:18 »

Si siguran?

Najdi nekog carinika s Bregane pa pitaj!

Možda je istina, ali ne javljaju svaki puta. Ovisi kak naletiš.

chus

• zla vjestica na metli
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: didi
« Odgovori #32 : 02. Studeni 2006, 13:52:30 »

a sto ako ti carinik samo kaze hvala i dovidjenja a ti sve obavio kako treba?

primjer: obavili soping, potvrdili merver na slo granici, na nasoj granici dajem cariniku nase dokumente, carinik pita: imate sto za prijavit? uredno mu dajem racun na kojem su svi akritkli koje smo kupili (sve skupa 600 €). covjek pogleda racun i kaze hvala i dovidjenja  :shock: i sta ja sad da radim ?? da ga vucem za rukav da mi naplati to na licu mjesta? ili, da li postoji mogucnost da neki racun od carine dodje postom poslije, s obzirom da nije nikakve podake zapisivo... :? ili su strajkali taj dan ?  :mrgreen:
Evidentirano
bzz bzz
hmmm, a zasto se ne bi vratili odakle ste i dosli?

Ljiki

• **
  • Vozi: Miško
« Odgovori #33 : 02. Studeni 2006, 14:13:14 »

E, bemu miša, kome sad vjerovat???  :misli:

Primjer 1:
potrošili cca. 500 eura u Louisu u Beču. Rasporedili trošak na 2 računa. Sa robe poskidali sve etikete i spremili u prtljagu. Na izlazu iz SLO potvrdili samo jedan račun. Njega pokazali HR carinicima i nikom ništa.
Drugi račun potvrdili tri tjedna poslije, na povratku iz Čateža, na velikoj Bregani. Ušli opet u Sloveniju i izašli iz Slovenije na maloj Bregani. I nikom ništ.

E, sad, primjer broj 2:
Potrošili u Ljubljani cca. 2000 eura.
Na izlasku iz Slovenije potvrdili sve račune i od 5 računa sakrili 2.
Dolazak na Hrvatsku granicu i carinik traži račune. Od 5 računa pokazali 3. carinik pita gdje su ostali računi i ne odustaje dok ne vidi svih 5 računa- očito je da su Slovenci javili...

A sve valjda ovisi kak se potrefi i kakav je carinicima dan.
Koliko vidim, neki pokazuju račune od 600 eura pa ga carinik pusti, a ponekad bi te zbog 150 eura maltretirao tri sata na granici...

Ja u zadnje vrijeme prakticiram pokazivanje svih računa i to je možda još i najpametnije...
A možda i nije...  :misli:
Evidentirano
Maksimum 300: Preostaje 202

Prodajem oldtimer Peugeot 204, 1974. godište. Više informacija na PP.

chus

• zla vjestica na metli
  • **
« Odgovori #34 : 02. Studeni 2006, 15:30:23 »

to se pita i moj frend... vec par puta mu se tako dogodilo. na kraju je zakljucak bio da da javljaju za iznose preko 1000 €... barem po njegovo iskustvu... ima li tko drugacije ?

pitanje broj dva... da li netko ima LouisFunCard u Hrvatskoj?? mi smo ispunili podatke za karticu prije jedno 2 mjeseca kad smo kupovali jakne u Grazu.... kartica jos nije dosla nikakva ali uredno na email dolaze obavijesti od Louisa...
Evidentirano
bzz bzz

*Brzi*

• **
« Odgovori #35 : 02. Studeni 2006, 15:42:55 »

To je istina, ne trče oni baš za svaki osobni auto gldat na monitor, ali ja sam samo, kao što sam napomenuo napisao čovjeku koji je najgori scenarij. To se jako rijetko događa, ali nek čovjek zna kaj je sve moguče!

darkovsky

« Odgovori #36 : 02. Studeni 2006, 20:31:27 »

pitanje broj dva... da li netko ima LouisFunCard u Hrvatskoj?? mi smo ispunili podatke za karticu prije jedno 2 mjeseca kad smo kupovali jakne u Grazu.... kartica jos nije dosla nikakva ali uredno na email dolaze obavijesti od Louisa...

Pošalji im mail, možda su poslali na krivu adresu ili slično. Meni je došla jako brzo.

E, bemu miša, kome sad vjerovat???  :misli:

Primjer 1:
potrošili cca. 500 eura u Louisu u Beču. Rasporedili trošak na 2 računa. Sa robe poskidali sve etikete i spremili u prtljagu. Na izlazu iz SLO potvrdili samo jedan račun. Njega pokazali HR carinicima i nikom ništa.
Drugi račun potvrdili tri tjedna poslije, na povratku iz Čateža, na velikoj Bregani. Ušli opet u Sloveniju i izašli iz Slovenije na maloj Bregani. I nikom ništ.

E, sad, primjer broj 2:
Potrošili u Ljubljani cca. 2000 eura.
Na izlasku iz Slovenije potvrdili sve račune i od 5 računa sakrili 2.
Dolazak na Hrvatsku granicu i carinik traži račune. Od 5 računa pokazali 3. carinik pita gdje su ostali računi i ne odustaje dok ne vidi svih 5 računa- očito je da su Slovenci javili...

Znači, vjerojatno javljaju za dosta velike iznose. Sumnjam da jave za ispod 1000Eur. Ovo da je carinik inzistirao da pokažeš sve račune- možda su tu slovenci lupili broj na sve račine, a ti pokazala npr. prvi, treći i peti. Znaju to napravit. Opet, ja sam jednom isto imao 5 računa, ako ne i više, bila je isto dosta velika svota. Carinik pogledao i rekao doviđenja. Ovo za naknadno slanje mi se čini glupost.

Ovaj prvi primjer- gadno je da su te, kad si drugi put potvrđivala, tražili da im pokažeš robu. Jedino ak si ju opet stavila u auto. Dosta su me puta kad sam potvrđivao račun pitali: 'A DI JE BLAGO'??  :mrgreen:
Najbolje je ići s motorom, strpat stvari u kofere, nikad me nitko nije tražio da ih otvaram.

Ljiki

• **
  • Vozi: Miško
« Odgovori #37 : 03. Studeni 2006, 09:36:34 »

Ovaj prvi primjer- gadno je da su te, kad si drugi put potvrđivala, tražili da im pokažeš robu. Jedino ak si ju opet stavila u auto. Dosta su me puta kad sam potvrđivao račun pitali: 'A DI JE BLAGO'??  :mrgreen:
Najbolje je ići s motorom, strpat stvari u kofere, nikad me nitko nije tražio da ih otvaram.
E, al mi smo kupovali moto opremu, natovarili je na sebe i uredno potvrdili račune. da su pitali di je blago - eto ga na meni, pa nek si misli...
Najbolje je ić avionom - kad god bih išla na neka dalja putovanja, potrošim brdo love na shopping, a nikad me nitko nikaj ne pita na carini. a i da me pita - kaj oni znaju di sam potvrdila račune i koja je moja osobna prtljaga - samo skineš sve etikete i uredno spakiraš u kofer. Ili dva, tri kofera...  :LOL:  :LOL:  :LOL:
Evidentirano
Maksimum 300: Preostaje 202

Prodajem oldtimer Peugeot 204, 1974. godište. Više informacija na PP.

robe

• **
  • Vozi: BMW R1200RT
« Odgovori #38 : 30. Studeni 2006, 15:07:15 »

Prije mjesec dana online kupim 2 kompleta opreme u Louisu (rukavice, hlače, jakne, čizme, pojasevi). Bilo mi komplicirano naručivat ovamo u Bosnu pa sam naručio na adresu prijatelja u Austriji. Stiglo vrlo brzo kod njih. Kad je frend dolazio ovamo povezao sve u autu i nitko ga nije pitao na granicama. Super sam prošao jer je sve bilo na sniženju u pola cijene. Nika više ne bih niti pokušao tražiti kod ovih naših prodavača.
Evidentirano

Gnjus

• ex. Aries
  • *
  • Vozi: XJR 1300 ('02) - XZ 550 ('81)
« Odgovori #39 : 23. Ožujak 2007, 02:41:47 »

Da ja sad pitam konkretno pitanje.

Villach ili Graz ?

Plan je sjesti na motor, i krenuti za louis. Ali koji...
Kretanje je iz Ri, mozda iz Zg.
Koji je bolje opremljen, koji je blize, do kojeg se jednostavnije dodje (moj njemacki je slican kineskom pa zato bolje da ne pitam ljude po cesti, postoji mogucnost da zavrsim u laponiji kod djeda mraza! :mrgreen:).

Any help, preporuke, iskustva... Thx :palacgore:
Evidentirano
There are old bikers,
there are foolish bikers,
but there are no old foolish bikers!

And there is mrva... still...

PLACENIK

• **
« Odgovori #40 : 23. Ožujak 2007, 02:51:01 »

Ja sam bia u Grazu i nisam se nesto odusevia. sve te robe s malom cijenom sta reklamiraju i nisu nesto. a sta se tice ponude, u po ure mos pogledat cili ducan.sta se tice Villacha nemam pojma, al pretpostavljam da ne moze bit losiji od Graza...moze samo bolji bit
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #41 : 23. Ožujak 2007, 14:41:45 »

Ajde ko prvi bude isao u Louis u Grazu neka im jebe mater jer su mi dali neki obrazac za Tax free (MWST povratak) koji u Posti ne priznaju...

Tako da kako stvari stoje, ostajem bez 50€ koje sam trebao dobiti nazad...

Ili ima primjera iz prakse kako doci do love???

:neznam:
Evidentirano

chus

• zla vjestica na metli
  • **
« Odgovori #42 : 23. Ožujak 2007, 14:44:59 »

Ajde ko prvi bude isao u Louis u Grazu neka im jebe mater jer su mi dali neki obrazac za Tax free (MWST povratak) koji u Posti ne priznaju...

iskreno, ove nove obrasce nisam ni pokusavala dic kod nas u posti, nego sve dizem na tex friju u austriji... ak ti nije bed da mi posaljes sken od obrasca ili uzmes sa sobom pa ak se vidimo u pitu da bacim oko...  jel ti baba rekla zasto ih nece primiti ???

nadalje... od kojeg je datuma to... ako ne istekne rok dok cu ja ic u eu ponovo pa di uzmem tamo.
Evidentirano
bzz bzz

goc

• Vozi: po ograničenju
« Odgovori #43 : 24. Ožujak 2007, 14:45:24 »

Ako nekome može pomoći,ja često idem u Graz pa kada sam već gore,svratim i u Louis da vidim kaj se nudi.

Oprema koja se nudi nije nekih razvikanih ili renomiranih proizvođača iako nađe se i toga ali svejedno ima i kvalitetnih stvari,npr.našao sam hlače sa svim protektorima,vjetrootporne i sa termo podstavom na skidanje za samo 30-ak €,iako sam bio malo skeptičan na njihovu funkcionalnost pokazale su se zaista dobre jer dobar dio ove zime sam proveo u njima bez ikakvih problema.
Uzeo sam kod njih i kišni kombinezon za cca.50 € sa kojim sam isto super zadovoljan,dosta puta sam se prošle godine vozio po kiši i pokazao se jako dobar,nije nigdje propustio niti kap čak niti nakon dužeg puta.

Moj savjet je,obavezno,dan-dva prije polaska za Graz provjeriti telefonski imaju li taj artikl koji tražite i veličinu i tada nema frke,odeš i znaš da češ kupiti ono kaj tražiš.

U Grazu imaju sasvim OK.ponudu i cijene s obzirom na cijene u HR. ali sve ovisi o tome kaj tražiš i koju kvalitetu želiš jer sve ima neki svoj rok trajanja,sve to uglavnom ovisi i o cijeni iako nije pravilo.
Evidentirano
daj ljudi pijte koktele a ne samo gemište i pivu!
www.mixyflairstyle.com

"SVE KAJ IMAM SAM UKRAL,JEDINO SAM ŠKOLU I DIPLOMU KUPIL!!!"

ne radim dobro ali zato radim vrlo polako!

Bruce

• **
  • Vozi: Hornet 600
« Odgovori #44 : 27. Ožujak 2007, 20:33:42 »

e ovako, imam jedno pitanje pa tko ima iskustva nek kaze!
nisam htio otvarati novu temu, nadam se da ce te i ovdje uociti.

dakle, kontaktirao sam LOUIS u vezi nabavke neke opreme i pitao ih u vezi postarine-koliko moram platiti.

i oni meni napisali kako postarina za bilo sto sto narucim stoji 18,41EUR , plus 2,56EUR po kilogramu onoga sto mi salju - npr. ako narucim nesto sto tezi npr 5 kg od postarine cu platiti 18,41EUR + 5 x 2,56EUR = 18,41 + 12,80 = 31,21EUR

i to je meni sve jasno, ali mene sad zanima dali ja jos moram platiti i nekavu carinu - gdje , kako , koliko????

molim one koji su narucivali iz LOUIS-a putem interneta, odnosno postom da napisu sto znaju!!

Hvala.
Evidentirano

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #45 : 27. Ožujak 2007, 20:35:24 »

e ovako, imam jedno pitanje pa tko ima iskustva nek kaze!
nisam htio otvarati novu temu, nadam se da ce te i ovdje uociti.

dakle, kontaktirao sam LOUIS u vezi nabavke neke opreme i pitao ih u vezi postarine-koliko moram platiti.

i oni meni napisali kako postarina za bilo sto sto narucim stoji 18,41EUR , plus 2,56EUR po kilogramu onoga sto mi salju - npr. ako narucim nesto sto tezi npr 5 kg od postarine cu platiti 18,41EUR + 5 x 2,56EUR = 18,41 + 12,80 = 31,21EUR

i to je meni sve jasno, ali mene sad zanima dali ja jos moram platiti i nekavu carinu - gdje , kako , koliko????

molim one koji su narucivali iz LOUIS-a putem interneta, odnosno postom da napisu sto znaju!!

Hvala.

sigurno ces i carinu platit

al to s louisom i postarinom nema veze
Evidentirano

Bruce

• **
« Odgovori #46 : 27. Ožujak 2007, 20:37:46 »

da, znam da to sa louisom nema veze, vec sa nasom carinom....
zato me i zanima gdje se to placa (na posti???) i koliko carine mogu ocekivati (mislim na postotak od vrijednosti onoga sto uzimam)......
Evidentirano

goc

« Odgovori #47 : 27. Ožujak 2007, 22:04:34 »

Nikako ti se ne isplati nručivati iz Louisa je morat ces platiti i carinu i PDV tako da ti je bolje i jednostavnije otići gore kupiti kaj trebaš i sve to dofurati doma bez ikakvih davanja državi........................
Evidentirano
www.mixyflairstyle.com

Vladek

• **
  • Vozi: naked?
« Odgovori #48 : 28. Ožujak 2007, 09:20:45 »

Nikako ti se ne isplati nručivati iz Louisa je morat ces platiti i carinu i PDV tako da ti je bolje i jednostavnije otići gore kupiti kaj trebaš i sve to dofurati doma bez ikakvih davanja državi........................

Potpuno se slažem s navedenim. U suprotnom će te izaći kao da si kupio i kod nas,pa gdje ti je onda ušteda. Još moraš čekati,a da ne velim u kakvim sve stanjima paketi znaju stići.
Evidentirano

Bruce

• **
« Odgovori #49 : 28. Ožujak 2007, 17:10:38 »

e da, hvala svima na trudu, saznao sam sto me zanimalo i shvatio da se to raditi definitivno ne isplati!!!
za onoliko novaca koliko bi me sve skupa naruđba izasla - sa postarinom, carinom, pedevejom i sta ti ja znam - kod nas mogu kupiti vjerovatno dosta kvalitetniju stvar :palacgore:
hvala svejedno na trudu :palacgore:
Evidentirano

Frips

• **
  • Vozi: FZ1S
« Odgovori #50 : 29. Ožujak 2007, 09:35:56 »

U Grazu kao svuda u EU dobiš EU obrazac za tax free (naj plavo-bijeli). Svugdje je taj obrazac isti. Isti je čak i u hr trgovinama koje rade po principu EU tax free.

Ako još nije poteklo 6 mjeseci, možeš taj obrazac unovčit recimo i u Brežicama na mjenjačnici Ažur.
Evidentirano
"Burn rubber, not your soul!"

DooDo

• Vozi: DUCATI
« Odgovori #51 : 29. Ožujak 2007, 09:54:06 »

e da, hvala svima na trudu, saznao sam sto me zanimalo i shvatio da se to raditi definitivno ne isplati!!!
za onoliko novaca koliko bi me sve skupa naruđba izasla - sa postarinom, carinom, pedevejom i sta ti ja znam - kod nas mogu kupiti vjerovatno dosta kvalitetniju stvar :palacgore:
hvala svejedno na trudu :palacgore:

ja sve sitnice iz Louisa naručujem preko jednog tipa... uglavnom izađe me ona cifra koja piše u katalogu, a njemu za uslugu ostaje mwst.

ako nekome treba nešto nek mi se javi na p.p. pa to sredimo :palacgore:
Evidentirano

ZZR1100

• **
  • Vozi: -II-
« Odgovori #52 : 05. Travanj 2007, 10:03:06 »

Može hitno kratka uputa kako doći do Louisa (samo onaj dio kad se približim Grazu) Koji silazak sa autoceste i sl. ?

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #53 : 05. Travanj 2007, 10:07:40 »

Može hitno kratka uputa kako doći do Louisa (samo onaj dio kad se približim Grazu) Koji silazak sa autoceste i sl. ?

Ajoj odokativno... silaziš na izlazak za Graz sa autoputa, to se ne može lagano faliti. Ali nakon nekih 1 km (valjda) imaš rotor. Izlaziš na drugom po redu izlazu van sa rotora (čini mi se), onom koji je prilikom ulaska na rotor u pravcu tvojeg dosadašnjeg kretanja.
Ako se sjećam dobro.... :misli:
Prvi izlaz je za sam Graz, drugi je za Ikeu, Louis, H&M i te gluposti, treći je za u nepoznato...
apdejt
ZAPRAVO JE TREĆI izlaz, valjda... :LOL:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/ItiWGPerformPage?reinit=1&strStartCityCountry=1752&strStartAddress=&strStartCP=&strStartCity=zagreb&strDestCityCountry=106&strDestAddress=Triesterstrasse+391&strDestCP=&strDestCity=graz&image2.x=8&image2.y=13
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

chus

• zla vjestica na metli
  • **
« Odgovori #54 : 05. Travanj 2007, 10:16:12 »

druga solucija je slijedeca.... prije graza par km imas soping centar siersberg (nermes ga fulat), table te upucuju na njega, koje ti obrojavaju 1km, 500m (ako se ne varam), tu sidjes s autoputa, i po toj cesti koaj je malo nize od autoputa i ide u istom smjeru vozis do malog kruznog tokica, e na tom kruznom tokicu ides desno, pa vodis po toj cesti do slijedeceg malog kruznog tokica i na njemu nastvljas ravno preko, prodjes kroz podvoznjak i dolazis na semafor, na semaforu ravno u parking zonu -  tu lijevo ti je louis. ako ispred samog louisa nema mjesta, izvrtis se po parkingu i popnes gore na krov gdje ima uvijek mjesta za sparkat...
e da, da ne bude zabune, ima i prije onog prvog kruznog tokica jedan kruzni tokic (sam siersberg soping centar), kod njega je shellova pumpa, e upute se ne odnose na taj sa pumpom nego na slijedeci.
« Zadnja izmjena: 05. Travanj 2007, 10:26:11 chus »
Evidentirano
bzz bzz

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #55 : 05. Travanj 2007, 12:53:27 »

:palacgore: Samo ne znam tko je od nas bio nejasniji :LOL:
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

chus

• zla vjestica na metli
  • **
« Odgovori #56 : 05. Travanj 2007, 12:59:16 »

:palacgore: Samo ne znam tko je od nas bio nejasniji :LOL:

bude se covjek javil kad dodje na austrijskocesku granicu pa cemo doznati  :LOL:
Evidentirano
bzz bzz

stari gnjus

• **
  • Vozi: V-Strom 1000
« Odgovori #57 : 05. Travanj 2007, 13:46:28 »

vozi kak je Chus napisala, ulica se zove Triestestrasse, čini mi se. U Grazu su jako dobro označene ulice, samo traži tablu
Evidentirano

goc

« Odgovori #58 : 05. Travanj 2007, 17:07:15 »

Nemaš kaj puno filozofirat i razmišljat kako češ pronaći Louis u Grazu,zapravo nemreš fulat,uostalom na stranici http://www.louis.de/_20b4719a9ac31d71b61c9faedd98c4c551/index.php?topic=filiale&ID=59 si pogledaj malo plan a možeš i skinuti plan Graza sa neta i sve će ti biti jasno,samo nemoj puno komplicirati jer inače nebuš nikad nikud niti otišo...............kaj ne?!?!?
Uvjeriti češ se i sam,kada dođeš u Graz i sam buš vidio da je to zapravo malo veće selo,nema šanse da se izgubiš!!!
Evidentirano
www.mixyflairstyle.com

Bekspejs

• **
  • Vozi: ....više ne... :(
« Odgovori #59 : 11. Svibanj 2007, 14:03:50 »

Ide li netko gore u dogledno vrijeme? Trebao bih jednu sitnicu - naljepnicu za tank. Onu s dizajnom "japanr", crvenu.
Evidentirano

Robischa

• **
  • Vozi: opet
« Odgovori #60 : 11. Svibanj 2007, 14:28:14 »

Ide li netko gore u dogledno vrijeme? Trebao bih jednu sitnicu - naljepnicu za tank. Onu s dizajnom "japanr", crvenu.

Ako hoces ja ti ju donesem. :palacgore:

Dolazim u nedelju u Kc.
Evidentirano
Speed Sparoga mi je idol :-D

Bekspejs

• **
« Odgovori #61 : 11. Svibanj 2007, 14:31:55 »

Dolazim u nedelju u Kc.

Pa... to bi bilo dobro al neam pojma kak bi je ja pokupio jerbo mi Kc baš nije usput.  :misli: Zg ili Sk da ali Kc...  :?
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #62 : 11. Svibanj 2007, 15:08:55 »

Djir do Kc u nedjelju sunce mu kalaisano. Napravis malo km, izgustas se i pokupis nalju  :palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

Bekspejs

• **
« Odgovori #63 : 11. Svibanj 2007, 15:11:43 »

Djir do Kc u nedjelju sunce mu kalaisano. Napravis malo km, izgustas se i pokupis nalju  :palacgore:

..poanta je, između ostalog, jeftinije kupit tank-naljepnicu. Ako u sve to uključim i vožnju do Kc onda mogu naljepnicu kupit i u Zg-u, a otić se vozit kam oću...  :jesus:  :mrgreen:
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #64 : 11. Svibanj 2007, 15:26:30 »

..poanta je, između ostalog, jeftinije kupit tank-naljepnicu. Ako u sve to uključim i vožnju do Kc onda mogu naljepnicu kupit i u Zg-u, a otić se vozit kam oću...  :jesus:  :mrgreen:

Da'b rijec reko  :hug:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

hondamoto

• **
  • Vozi: FZS 1000
« Odgovori #65 : 11. Svibanj 2007, 15:34:30 »

Kada pređeš na Šentilju idi starom cestom do Graza  cesta se zove  bundesbahn i oznaka joj je mislim b72 sa njom ideš preko sela i do graza te ona vodi prema centru . Ako ideš tom cestom ne treba ti vinjeta a sa desne strane će ti biti poslje aerodroma Louisova trgovina.(Triesterrstr.)  :palacgore: Par stotina metara dalje ima i Hain Gericke , nalazi s eispod kružnog toka. Sretno . Btw dobiješ tax free obrazac koji uredno ovjeriš na izlazu iz sl. možeš ga podići i kod nas u pošti.

Bekspejs

• **
« Odgovori #66 : 11. Svibanj 2007, 15:55:02 »

Kada pređeš na Šentilju idi starom cestom do Graza  cesta se zove  bundesbahn i oznaka joj je mislim b72 sa njom ideš preko sela i do graza te ona vodi prema centru . Ako ideš tom cestom ne treba ti vinjeta a sa desne strane će ti biti poslje aerodroma Louisova trgovina.(Triesterrstr.)  :palacgore: Par stotina metara dalje ima i Hain Gericke , nalazi s eispod kružnog toka. Sretno . Btw dobiješ tax free obrazac koji uredno ovjeriš na izlazu iz sl. možeš ga podići i kod nas u pošti.

:misli:
Ovo je bilo napisano "hitno" ali 5.4.  :mrgreen:
Evidentirano

hondamoto

• **
  • Vozi: FZS 1000
« Odgovori #67 : 11. Svibanj 2007, 17:28:02 »

:misli:
Ovo je bilo napisano "hitno" ali 5.4.  :mrgreen:
sorry, nisam gledao datum :mrgreen:

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #68 : 11. Svibanj 2007, 19:44:39 »

sakri rachune i niko ti nemoze dokazati da je to novo...

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Evidentirano

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #69 : 11. Svibanj 2007, 19:46:08 »

Kada pređeš na Šentilju idi starom cestom do Graza  cesta se zove  bundesbahn i oznaka joj je mislim b72 sa njom ideš preko sela i do graza te ona vodi prema centru . Ako ideš tom cestom ne treba ti vinjeta

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Evidentirano

Marv

• *
« Odgovori #70 : 14. Svibanj 2007, 15:22:30 »

Cura i ja smo nedavno slučajno saznali da Louis asortiman prodaje i dostavlja jedan moto shop iz Umaga. Web adresa im je www.trivium.hr. Naručili smo dva para štitnika za koljena, poslali su ih overseas expresom i po dostavi naplatili 150 kn (75 kn za par). Štitnici super izgledaju i jako mi je drago da nisam svojedobno pristao na pljačkačku cijenu ixs štitnika od preko 200 kn za par.

Uglavnom, kome se ne da ići za Austriju, može probati preko ovih dečki. Kaže cura (ona je to dogovarala) da su bili iznimno uslužni i pristojni.
Evidentirano

chus

• zla vjestica na metli
  • **
« Odgovori #71 : 14. Svibanj 2007, 15:27:44 »

Mala napomena... Ne znam zasto ali osim Vite jos je jedan frend dobio drugaciji obrazac za povrat poreza. Mi nismo trazili zadnji put pa ne znam da li je to nova fora, da li je Louis prekinuo suradnju sa Tax Free (onim plavim  :mrgreen:) ili je neka druga fora.
Uglavnom, trazite taj plavi TAX FREE obrazac da vam ispune. Ukoliko dobijete obrazac Austrija Refund onda je pushiona, jer nama nisu dali da to podignemo u Louisu, to na TAX FREE salterima ne racaju jer nije njihovo, kod nas vam to nece isplatiti, a u Grazu mi niko nije znao reci gdje se to podize...
Evidentirano
bzz bzz

Bekspejs

• **
« Odgovori #72 : 14. Svibanj 2007, 15:42:01 »

Dolazim u nedelju u Kc.

Eo. Robischa mi isporučio naljepnicu i sve  :palacgore:
Fala Robi!
Evidentirano

pegaso

• **
  • Vozi: trenutno slaže
« Odgovori #73 : 02. Lipanj 2007, 22:18:42 »

pogledaj cjenu u katalogu,meni naplatili i aus. i naš porez,carinu i svoju maržu,ukratko preskupi
Evidentirano
pegaso

GSX 1402

• Mister foruma 2009.
« Odgovori #74 : 03. Lipanj 2007, 16:19:23 »

pogledaj cjenu u katalogu,meni naplatili i aus. i naš porez,carinu i svoju maržu,ukratko preskupi
austrijski povrat digneš na izlazu iz SLO a s malo mašte u glavi ne platiš nikakav porez na ulazu u HR :mrgreen:

pegaso

• **
  • Vozi: trenutno slaže
« Odgovori #75 : 04. Lipanj 2007, 06:57:13 »

austrijski povrat digneš na izlazu iz SLO a s malo mašte u glavi ne platiš nikakav porez na ulazu u HR :mrgreen:
nisam mislio na kupovinu u aus. nego u umagu
Evidentirano
pegaso
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.397 sekundi uz 14 upita.