Prije nego sto pocnem opisivati, masu sprejeva, pasti i politura htio bi samo spomenuti prvi korak koji prethodi uporabi istih, a to je pranje (pogotovo ako je motor jako prljav).
O pranju doslovno svako ima svoje misljenje, ali tu cu iznjeti smao provjerene cinjenice.
Motor najbolje prati samponima za pranje automobila.
Izmedju njih skoro da nema razlika. Probao sam obicne, sa voskom, sa lastilom, specijalne i sampon od zene. Skoro su svi isti

Motor prvo treba isprskati visokotlacnim peracem. Vjerujem da se tu vec vecina buni, ali ne trebate se nista bojati. Ni sam ne znam koliko sam motora do sada prskao visokotlacnim peracem. Sto ganc nove, sto stare i niti jedan nije imao nikakvih problema. Svoj ganc novi motor sam dvije godine prao svake nedelje i nije imao niti ogrebotinu.
Naravno kod ovog vas upozoravam da morate prilagoditi tlak i mlaz pranja (na slikama vidite kako ja to radim) te da mlaznicu ne prinosite blizu motoru.
Bez problema perem hladnjak i nikad nisam ostetio niti jedno sace hladnjaka.
Kod prskanja trebate strogo izbjegavati prskati u lezajeve, elektroniku i komande te trebate zatvoriti ispusnu cijev.
Nakon uklanjanja velikih necistoca, pjenastom spuzvom operete cijeli motor te ga nanovo isprskajte.
Zaostale kapi obrisete "carobnim krpama" (posebno cu ih opisati)
Visokotlacni perac Karcher mozete kupiti u Metrou po 1200 kn (ostali su slabi i nisu dobri)
Cepic za ispuh mozete kupiti u Karlovcu u Apriliinoj trgovini kosta 24 kn.
Najava savjeta za sutra: Odrzavanje motora krpe za brisanje