Drugi sistem je IXS-ov. Prava naljepnica 
IXS ima u svojoj ponudi vrlo kvalitetan sistem protiv magljenja. U sistemu dobijete foliju koja ima silikonski obrub i dva zatika (ovisi o modelu)
Ako niste vicni majstorluku, dajte odmah da vam nalijepe pin lock u trgovini (Sepic), ali ipak ste vi vicniji sarafanju te to mozete sami. 
Postupak; vlo dobro operite vizir te odprasite unutrasnju stranu (vrlo bitno), popite dvije rakijice (0,5) za smiriti ruku, savite vizir i zataknite dodatni prvo za jedan, a onda za drugi zatik.
Rukama dobro predjite vizir sa unutrasnje strane, dok ne vidite da je silikon sjeo po cijelom obrubu. Nista se ne bojte pin lock na sebi ima dodatnu foliju, koju ce te odlijepiti i posao je gotov.
Prednosti: obavlja posao malo bolje nego nolan, na cjenovno smjesnoj kacigi. Malo je manji onaj razmak.
Mane: vizir nije sklon pranju, vrlo je osjetljiv i cijena
Vizir i pin lock za IXS kacige mozete kupiti kod Sepica. Vizir 182 kn, pin lock 185.
Najav savjeta za sutra: Sprejevi za lanac
Samo par sitnih ispravki... Pinlock je trademark tvrtke Pinlock, a IXS samo koristi njihov proizvod, i to pod pravim imenom - Pinlock. Tako IXS proizvodi vizire sa već probušenim rupama za umetanje Pinlock pinova i kačenje Pinlock unutrašnjih anti-fog vizira...
Ali, Pinlock proizvodi i kitove za montažu na bilo koji vizir... Koga zanima više, nek pogleda na ovoj stranici:
http://www.pinlock.com/default1.aspKako je već rečeno, Pinlock unutrašnji vizir ima silikonski dihtung koji pomaže kod njegove funkcije, i može se zbog toga montirati samo sa jedne strane... I pinovi od Pinlock sistema su specifični, asimetrični,tako da se u određenoj mjeri, samom rotacijom pinova može zatezati fit od anti-fog unutrašnjeg vizira... A stavlja se kao i NFR anti-fog unutrašnji vizir, tako da se skinuti glavni vizir izravna koliko se može, pinlock vizir se uglavi u pinove, pa se glavni vizir otpusti i tako stisne pinlock uz sebe... Kod Pinlock-a je interesantno što kupnjom kita sa unutrašnjim vizirom u boji, automatski dobijate zatamnjeni vizir na svojoj kacigi... To je posebno interesantno za jeftinije kacige, koje se u pravilu više i magle, te nemaju zatamnjene vizire kao dodatnu opremu u prodaji...
Kako ćete primjetiti, na Pinlock webu nema Hrvatske kao zemlje u kojoj su oni prisutni, pa se njihovi kitovi mogu naručit samo preko weba ili iz zemalja u kojoj se ti kitovi prodaju... Ili možete pokušati, kao što sam ja učinio, kupiti Pinlock dodatak od IXS-a koji dolazi s pinovima, i pokušati sam izbušiti rupe na glavnom viziru te ubaciti Pinlock na njegovo mjesto... Problem je što pravog šablona za bušenje nema, već se radi odokativno, metodom srljanja...

Koga ovakav 'uradi sam' više zanima, nek pogleda ovdje:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=1381.0