Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Dolje

Autor Tema: Royal Enfield  (Posjeta: 14080 )

maksica6

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: SUZUKI GSX 550, SKYP-maksica6
Odg: Royal Enfield
« Odgovori #50 : 18. Prosinac 2006, 14:12:31 »

Par slika slikanih u Opatiji!
ovo izgleda benzinac, a ja sam pregledaval disela,ali je super motor 8)
Evidentirano
U radu je spas,u neradu blagostanje ,ja se drzim blagostanja!

SKYP-           MAKSICA6

pak

• **
  • Vozi: suzuki SV-1000-N
« Odgovori #51 : 18. Prosinac 2006, 22:37:55 »

Kao vlasnik jednog od RE mogu samo reći da se sasvim ugodno vozim na posao svaki dan kao i da sam bio na moru ovog ljeta, sve bez ikakvih problema.
Dakle, promjedba da to nisu motori za svakodnevnu upotrebu ne stoji.
To su motori koji zahtjevaju nešto malo više pažnje u smislu održavanja kao i ponešto tehničkog znanja i volja, inače, sve pet.
A imao sam Horexa, hm, na prvi pogled slični, ali drugačiji su to motori, velika je razlika.

pa pošto ga ti imaš,mogao bi nešto malo više napisati o RE.....kakav je u vožnji,vibracije,kočnice,potrošnja,razrada,održavanje,ovjes??????

ima ovdje dosta ljudi koje bi to zanimalo
Evidentirano

Grex

• **
  • Vozi: Honda VFR 750 RC36
« Odgovori #52 : 19. Prosinac 2006, 00:26:13 »

A jel netko zna koji je ovo model ili je to covjek sam preradio.
Ovo mi izgleda ludnica...  :palacgore:
Evidentirano
There is no right and wrong. There's only fun and boring.

Three can keep a secret, if two of them are dead.

Osjecam se kao da sam dijagonalno parkiran u paralelnom svemiru...

tomore

• *
  • Vozi: Royal Enfield Bullet 500 ES
« Odgovori #53 : 19. Prosinac 2006, 08:58:12 »

pa pošto ga ti imaš,mogao bi nešto malo više napisati o RE.....kakav je u vožnji,vibracije,kočnice,potrošnja,razrada,održavanje,ovjes??????

ima ovdje dosta ljudi koje bi to zanimalo

Evo, imam RE Bullet 500 classic s anlaserom.
Kupljen u srpnju i vozio sam ga do pred neki dan. Do sad nisam imao nikakvih problema.
U glavnom se vozim na posao(cca 15 km), a ljetos sam išao na more i probao ga na turi od 300 km.
Sve je bilo bez greške. Ne računam pri tome na sitna podešavanja sajli, pritezanje ponekog šarafa i slično.
Bitno je da se taj motor shvati kao da je pravi oldtimer, tj. nema tu forsiranja ipak je to stara koncepcija.
To što je nov daje određenu sigurnost, ali ne treba zaboraviti da to ipak nije neka nova japanska bezgrešna pila.
U osnovi je to dosta nježan motor, nije pretežak, rama je minimalizirana tak da ne treba očekivati čuda, ali ako se lagano vozi, onak, s guštom, onda nema problema, čista uživancija. Isto vrijedi i za ovjes.Nekak mu najbolje paše brzina od 70 do 80 kmh. Kočnice su bubanj i naprijed i otraga i tu je najveći problem, nisu neko cvijeće, ali može se stati, no ak se voziš kak sam gore napisao, onda ni tu nema frke. Po gradu troši cca 4,5, a po otvorenoj cesti između 3 i 3,5 litara. Vibracije se ne osjete toliko međutim treba s vremena na vrijeme provjeriti skoro pa sve šarafe da ne bi bilo iznenađenja. Oko razrade ovih motora, čini mi se , digla se prašina, npr. prvih 3000 km ne smiješ preko 50 kmh, a dalje pomalo u nekim fazama dok ne stigneš do putne brzine i slično.
U knjižici piše ovako: 0-500 km, 50 kmh, 500-1000km, 60(70) kmh, a od 1000km polagano povećavati brzinu, zapravo bez ograničenja, ali bez duže vožnje pod punim gasom i vađenja masti. Ja sam se toga držao, naravno uz promjenu ulja na 500 km, s tim da ga vozim do 80 kmh, vrlo rijetko i kratko ga dignem na 90 -100 kmh. Mislim da je uredno razrađen, sve štima, ne troši ulje itd.
Održavanje za sad samo ulje i filter, a tako bi do daljnjeg trebalo i ostati.
Evo, ako ima kakvih pitanja, tu sam.

Evidentirano

miha_vg

• **
  • Vozi: V-Strom 650 A K8, Mali Sivi Miš, 38 500 km.
« Odgovori #54 : 19. Prosinac 2006, 10:27:16 »

Viđam ga stalno na Vukovarskoj. Čak sam ga i uslikao sa mobom baš zbog ovog posta !!!
Naravno da sam zatiltao, jer motor stvarno izgleda ko pravi restaurirani oldtimer.
Super mi je i meni je pravi retro bike  :palacgore: A obzirom na cijenu još jedan  :palacgore:

Sa laganom, otvorenom, šminka kacigom i retro naočalama, kožna jakna
i peri - deri -  od birtije do birtije   :palacgore:
upravo to.
Evidentirano
Uh, kak sam zgodan, sve mi se cure sviđaju...

Destilirano zlo

• *
« Odgovori #55 : 19. Prosinac 2006, 11:13:23 »

Simpatična naprava. Kao veliki Tamagochi!  :D
I nekek je zgodna...  :palacgore:
Evidentirano
Milisekunda je vrijeme od kada se upali zeleno svjetlo na semaforu do kada vozač iza tebe počne trubiti!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
Captain slow

maksica6

• *
  • Vozi: SUZUKI GSX 550, SKYP-maksica6
« Odgovori #56 : 19. Prosinac 2006, 12:29:00 »

ima li netko RE disela,da cujemo nesto o njemu.
Evidentirano
U radu je spas,u neradu blagostanje ,ja se drzim blagostanja!

SKYP-           MAKSICA6

tomore

• *
« Odgovori #57 : 19. Prosinac 2006, 12:38:41 »

Mislim da je to bullet 500 classic, jedino kaj je stavio solo sic, žmigavce.......
Evidentirano

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #58 : 19. Prosinac 2006, 14:03:52 »

Evo, imam RE Bullet 500 classic s anlaserom.

Kakva je situacija s rezervnim djelovima? Dobavljivost i cjena?

Ovaj Royal Enfield Bullet 500 mi je preljep i čak nije ni puno novaca. 22KS mi je čisto dovoljno, ne troši puno a ima ono što se meni sviđa - sve se može popraviti sa čekićem i jednim šafarcigerom.
Ne gine mi taj RE ili kupovanje nove mašine za ETZ-a, a vidim da ih ima u Njemačkoj ganc novih za 1000€.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

tomore

• *
« Odgovori #59 : 19. Prosinac 2006, 23:05:37 »

Kakva je situacija s rezervnim djelovima? Dobavljivost i cjena?

Ovaj Royal Enfield Bullet 500 mi je preljep i čak nije ni puno novaca. 22KS mi je čisto dovoljno, ne troši puno a ima ono što se meni sviđa - sve se može popraviti sa čekićem i jednim šafarcigerom.
Ne gine mi taj RE ili kupovanje nove mašine za ETZ-a, a vidim da ih ima u Njemačkoj ganc novih za 1000€.

RE prodaje Motormania, imaju i servis. Budući da su tek počeli s prodajom, dakle motori su svi još novi nemaju potrebe za svim dijelovima, samo osnovni su u pitanju, potrošna roba i sl. Nadam se da će se s vremenom opskrbiti sa svim potrebnim. Inače, dijelova ima i može se do njih, Austrija, Italija, Njemačka, a mislim i da se prek interneta može sve nabaviti. Posel bi bil naći nekog u Indiji, tamo su vrlo jeftini dijelovi i sve komponente za nadogradnju.
Cijene možeš vidjeti na nekoj od stranica vezanih za RE.
Evidentirano

Niram69

• *
  • Vozi: Royal Enfiel Bullet 500 ES
« Odgovori #60 : 15. Siječanj 2007, 13:07:32 »

Eto, nekoliko puta spominjani tip iz threada se pojavio. Zatreba li tko kakvu informaciju o bezvremenskim agregatima, stojim na raspolaganju.

//Marin

P.S. RE Bullet 500, 2003g.,  trenutno na 19300km. Stao do sada ravno - 0 puta. Bio na servisu ravno - 0 puta!  :D
Evidentirano

tomore

• *
« Odgovori #61 : 16. Siječanj 2007, 10:00:33 »

Eto, nekoliko puta spominjani tip iz threada se pojavio. Zatreba li tko kakvu informaciju o bezvremenskim agregatima, stojim na raspolaganju.

//Marin

P.S. RE Bullet 500, 2003g.,  trenutno na 19300km. Stao do sada ravno - 0 puta. Bio na servisu ravno - 0 puta!  :D

Pozdravljam Marina,

Naravno da ima pitanja, naročito glede ovih 0 odlazaka na servis.
Evidentirano

Niram69

• *
  • Vozi: Royal Enfiel Bullet 500 ES
« Odgovori #62 : 16. Siječanj 2007, 10:31:32 »

Sam svoj majstor.
Malo čitanja, spretne ruke, zera mozga i dobro uho (najbitnije! :) ). I to je to.
Pitaj ako te zanima nešto konkretnije.

//Marin
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #63 : 16. Siječanj 2007, 12:50:10 »

//Marin

Dobrodošao  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #64 : 16. Siječanj 2007, 13:02:38 »

Ne bih se složio ni s jednom od "strana" u ovoj raspravi.

IMHO, nijedan motor nije smeće. Vjerujem da većina nas voli svoj motor i nikome ne bi bilo ugodno da netko za njegovu pilu kaže da je smeće. Jednostavno nekome se sviđa takv kvazi - oldtimer i to je OK.

E sada, zašto kvazi. To je u biti 40 godina star novi motor proizveden u Indiji. Moje shvaćanje oldtimera i njihovog šarma je upravo u tome da su stari, a Enfield to nije. Novi motor sa 22 PS i prastarim tehničkim rješenjima, ne znam...  :neznam: Nije isto restaurirati stari motor koji je netko izvukao iz štale i kupiti novi motor koji izgleda kao stari u dućanu. Mislim da usporedba sa legendarnim Horexom ne drži vodu.

Engleski motori iz 50ih (Enfield je u biti motor konstruiran '49) nisu bili poznati po pouzdanosti, pa vjerojatno ni "novi" nije puno bolji, a kvalitetu indijske proizvodnje i materijala nije potrebno komentirati.

Istina, za te novce se ne može očekivati ništa bolje.

PS.
Vjerojatno se dosta ljudi neće složiti sa mnom, ali bar nisam u offu.  :mrgreen:

tak je , reci im! :mrgreen:

kičma mi počne škripat kad počne opće oduševljenje nečim kaj nema veze s ničim

kaj se ne vidi da je to hrpa nekakvog pleha koje sa drvenim čekićima sastavljaju polupismeni indijanci negdje u Indiji?

il sam se ja zajebal jer ne kužim fantastični spoj slavnog imena, vrhunskih materijala, nemjerljive preciznosti i poštene cijene?

bit će da sam se zajebal.... :mrgreen:

srki
MK Guatemala Riders
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

dannyghost

• brišem sa i bez veze
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kiLLeRR - gazim po želji
« Odgovori #65 : 16. Siječanj 2007, 13:26:44 »

:misli:

koliko sam primjetio, oba vlasnika ne škrguću zbuima oko izrade, voze se bez problema... zašto onda ti postovi o indijskoj krami?? :misli:

neznam kako izgleda proizvodnja RE u Indiji, ali zato i nedajem kritike na izradu.

s obzirom da bi forum trebao biti spoj različitih tipova obožavanja vožnje na dva (ili jedan 8)) kotača, bilokakvo izrugivanje tudjeg prometala je besmisleno, a u krajnjem slučaju i bezobrazno.

svakom se svidja svoj motor, a drugi bi trebali poštovati tudji izbor.
Evidentirano
ljetovanja i rad na plantaži bannana sa Moderator Airlines
"LJUDI, ja sam zaista životinja, samo što sam lijepo odjeven", rekao je Mike Tyson

Srki

• Dezurni pojebavatelj
« Odgovori #66 : 16. Siječanj 2007, 13:49:59 »

:misli:

koliko sam primjetio, oba vlasnika ne škrguću zbuima oko izrade, voze se bez problema... zašto onda ti postovi o indijskoj krami?? :misli:

neznam kako izgleda proizvodnja RE u Indiji, ali zato i nedajem kritike na izradu.

s obzirom da bi forum trebao biti spoj različitih tipova obožavanja vožnje na dva (ili jedan 8)) kotača, bilokakvo izrugivanje tudjeg prometala je besmisleno, a u krajnjem slučaju i bezobrazno.

svakom se svidja svoj motor, a drugi bi trebali poštovati tudji izbor.

nije ideja nikog vrijeđat, pročitaj post još jednom

ideja je reći svoje mišljenje a to kaj se to nekom ne sviđa, bad luck

svaki motor ima svoje kupce i one kojima se iz nekog razloga sviđa

al to ne mijenja činjenicu da se radi o plehu i drvenom indijancu, pardon čekiću

ionak većina vozi ono kaj si može priuštiti a ne ono kaj bi htjeli

tu fazu smo svi prošli, kakvih krama sam imal to je prestrašno, al sam znal da je to krama

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #67 : 16. Siječanj 2007, 15:21:38 »

nije ideja nikog vrijeđat, pročitaj post još jednom

ideja je reći svoje mišljenje a to kaj se to nekom ne sviđa, bad luck

svaki motor ima svoje kupce i one kojima se iz nekog razloga sviđa

al to ne mijenja činjenicu da se radi o plehu i drvenom indijancu, pardon čekiću

Sve to stoji, no postoji nešto što se zove lifestyle... Mnoge ne zanima tehnika,
nego osobnost... A takvima nije lako udovoljiti... Gledano s tehničke strane, npr.
HD je krama po svim pitanjima - zastario, jadnih performansi, prerazvikane kvalitete,
loših voznih osobina ... No ipak je HD i ima veliku klijentelu... Žišku ?  :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Srki

• Dezurni pojebavatelj
« Odgovori #68 : 16. Siječanj 2007, 15:40:32 »

Sve to stoji, no postoji nešto što se zove lifestyle... Mnoge ne zanima tehnika,
nego osobnost... A takvima nije lako udovoljiti... Gledano s tehničke strane, npr.
HD je krama po svim pitanjima - zastario, jadnih performansi, prerazvikane kvalitete,
loših voznih osobina ... No ipak je HD i ima veliku klijentelu... Žišku ?  :palacgore:

žimku :mrgreen:

sve stoji, samo volim malo potpalit :mrgreen:

jaaaako bi dosadno bilo sa se malo ne natežemo

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net

Frane

• Vozi: 625sxc '06
« Odgovori #69 : 16. Siječanj 2007, 16:06:07 »

žimku :mrgreen:

sve stoji, samo volim malo potpalit :mrgreen:

jaaaako bi dosadno bilo sa se malo ne natežemo

srki
JEBO
Evidentirano

tomore

• *
« Odgovori #70 : 16. Siječanj 2007, 17:17:29 »

srki
[/quote]

čisto za informaciju, mogu si priuštiti i daleko skuplje(ne i bolje) motore, ali eto, želio sam baš RE.
i više cijenim zaljubljenika na MZ-u ili Jawi nego napuhance na R-ovima koji usput(ne svi), nemaju ni za regu, a doma vjerojatno papaju suho tijesto i grah...bitno da nije krama. 8)
Evidentirano

DooDo

• Vozi: DUCATI
« Odgovori #71 : 16. Siječanj 2007, 17:20:41 »

čisto za informaciju, mogu si priuštiti i daleko skuplje(ne i bolje) motore, ali eto, želio sam baš RE.
i više cijenim zaljubljenika na MZ-u ili Jawi nego napuhance na R-ovima koji usput(ne svi), nemaju ni za regu, a doma vjerojatno papaju suho tijesto i grah...bitno da nije krama. 8)

... nemoj se vrijeđat. cijenim ovo gore što si napisao i nije u redu da se bikeri dijele po tome tko kakav motor vozi... to kaj netko pljuje po RE... pa pljuju i po drugim markama (posebno Ducatiju :mrgreen:) to je dio našeg folklora :wink:
Evidentirano

nessuno

• Vozi: Aprilia RSV Mille my02
« Odgovori #72 : 16. Siječanj 2007, 17:22:12 »

potpuno jednako kao proizvodnja yamahe i honde u indiji ;)
Evidentirano

tomore

• *
« Odgovori #73 : 16. Siječanj 2007, 17:25:17 »

... nemoj se vrijeđat. cijenim ovo gore što si napisao i nije u redu da se bikeri dijele po tome tko kakav motor vozi... to kaj netko pljuje po RE... pa pljuju i po drugim markama (posebno Ducatiju :mrgreen:) to je dio našeg folklora :wink:

ma kaj bi se vrijeđal, pa nisam od jučer, sve mi je jasno. ne volim kad ljudi pljuju onak, samo da bi pljuvali, neovisno o temi, nije samo o motorima riječ.
Evidentirano

Srki

• Dezurni pojebavatelj
« Odgovori #74 : 16. Siječanj 2007, 17:26:22 »

srki

ok, onda super, imaš to kaj želiš, i ja imam tu sreću

ak si primjetil, ja pričam o motorima a ne o ljudima koji ih voze

motiva za imat motor ima bezbroj, a to dal je neko napuhanac i jede grah jebe mi se. i ja jedem grah :mrgreen:

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.19 sekundi uz 16 upita.