pa pošto ga ti imaš,mogao bi nešto malo više napisati o RE.....kakav je u vožnji,vibracije,kočnice,potrošnja,razrada,održavanje,ovjes??????
ima ovdje dosta ljudi koje bi to zanimalo
Evo, imam RE Bullet 500 classic s anlaserom.
Kupljen u srpnju i vozio sam ga do pred neki dan. Do sad nisam imao nikakvih problema.
U glavnom se vozim na posao(cca 15 km), a ljetos sam išao na more i probao ga na turi od 300 km.
Sve je bilo bez greške. Ne računam pri tome na sitna podešavanja sajli, pritezanje ponekog šarafa i slično.
Bitno je da se taj motor shvati kao da je pravi oldtimer, tj. nema tu forsiranja ipak je to stara koncepcija.
To što je nov daje određenu sigurnost, ali ne treba zaboraviti da to ipak nije neka nova japanska bezgrešna pila.
U osnovi je to dosta nježan motor, nije pretežak, rama je minimalizirana tak da ne treba očekivati čuda, ali ako se lagano vozi, onak, s guštom, onda nema problema, čista uživancija. Isto vrijedi i za ovjes.Nekak mu najbolje paše brzina od 70 do 80 kmh. Kočnice su bubanj i naprijed i otraga i tu je najveći problem, nisu neko cvijeće, ali može se stati, no ak se voziš kak sam gore napisao, onda ni tu nema frke. Po gradu troši cca 4,5, a po otvorenoj cesti između 3 i 3,5 litara. Vibracije se ne osjete toliko međutim treba s vremena na vrijeme provjeriti skoro pa sve šarafe da ne bi bilo iznenađenja. Oko razrade ovih motora, čini mi se , digla se prašina, npr. prvih 3000 km ne smiješ preko 50 kmh, a dalje pomalo u nekim fazama dok ne stigneš do putne brzine i slično.
U knjižici piše ovako: 0-500 km, 50 kmh, 500-1000km, 60(70) kmh, a od 1000km polagano povećavati brzinu, zapravo bez ograničenja, ali bez duže vožnje pod punim gasom i vađenja masti. Ja sam se toga držao, naravno uz promjenu ulja na 500 km, s tim da ga vozim do 80 kmh, vrlo rijetko i kratko ga dignem na 90 -100 kmh. Mislim da je uredno razrađen, sve štima, ne troši ulje itd.
Održavanje za sad samo ulje i filter, a tako bi do daljnjeg trebalo i ostati.
Evo, ako ima kakvih pitanja, tu sam.