E, da vam ispričam priču o meni i B-kategoriji. Nije to lijepa priča, ali nije ni ovo lijep svijet.

Ako ste slabog srca, prestanite čitati.

Dakle, odmah na poantu - sav živi svijet oće da ja upišem B-kategoriju. Hvala Bogu, to je sad već "htio je". Za početak, čitava familija je protiv A-kategorije. Posebno stara, koja mi pretvara život u pakao s tim

, al o tome neću ić u detalje. Uglavnom, dođem se prijavit u autoškolu i ispunjavam prijavnicu. Ima rubrika "Način plaćanja i cijena". Pitam čovjeka koji iznos da napišem i veli mi iznos koji je inače za B-kategoriju. Ja velim, ne, idem za A, a on blene: A

!???! Za Boga miloga, pa kaj niko nikad nije išo za A? Inače, niš protiv tipa, predavač mi je i baš je simpa. Onda idem na lječnički. Počne ispunjavat doktorica/sestra (?) karton i pita me jel za B? Al već ona zaokružila B. Velim ja, ne, A

!!! Ide ona brzo brisat s korektorom. Ok, do sad sam već malo isfrustriran. Mislim, bilo je zabavno neko vrijeme (ili ne), al sad je već zamorno. Lječnički obavljen, iako ne baš bezbolno, s obzirom da sam naletil na neku totalno bezobraznu kučketinu od doktorice, al kaj te ne ubije, očeliči te. Valjda. Na redu je upis. Napravi meni tajnica/sekretarica/whatever u autoškoli ugovor. Al nekam mi se žuri i mislim si, bum poslije pročital kaj sve piše u njemu. Obavim kaj imam za obavit, odem u studentski centar, nažderem se i reko, sad je pravo vrijeme da se zavalim i u miru pročitam kaj je u ugovoru. Počnem čitat i... Da, naravno! Piše da sam upiso B-kategoriju. Pa Isuse Kriste, what does it take

!???! Mislim, otišo sam natrag, bez problema zamjenil ugovor, al... Mislim, da ti pamet stane! Još sam s nekim tipom na faksu pričo kak mislim ić za motor - dođem onda i velim mu da sam napokon upiso autoškolu. A on: B? Ma kakav B

!!! A da ne bi baš sve bilo bez ironije, frend koji je u tančine upućen u moje muke po motoru (isti onaj koji me gurnul u pravom smjeru) pričo malo svojoj baki kak sam se napokon upiso. I od svih ljudi, ona pita: A? DA, DA DA! Pa hvala, hvala, hvala!

Hoće se ko kladit u to kolko bu mi se to još puta desilo i u kakvim prilikama?
P.S. Samo sve najbolje o ljudima iz autoškole (Rubikon u Cerničkoj). Jako su ugodni i neću da me se krivo shvati, ko da imam nekaj protiv njih za reć. Samo je ispalo kak je ispalo, i zapravo je smiješno. I samo kaj naživcira čovjeka.