Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Dolje

Autor Tema: Šator preporuka ?  (Posjeta: 16830 )

strasilo

• šafran
  • Spol: Muški
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
Odg: Šator preporuka ?
« Odgovori #50 : 05. Svibanj 2007, 16:12:57 »

ja danas kupio šatorčić za 89,10 kuna ... za dvije osobe, 197x143x95 i madrac na napuhavanje koji u "picinu dlaku" stane unutra.... 190x137x15 ... za 112,50 kuna ... znači sve zajedno 201,60

za moje potrebe se nadam da će biti OK ...  :misli:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Danijel1803

• *
  • Vozi: FZ6-S 2006
« Odgovori #51 : 05. Svibanj 2007, 16:55:57 »

ja danas kupio šatorčić za 89,10 kuna ... za dvije osobe, 197x143x95 i madrac na napuhavanje koji u "picinu dlaku" stane unutra.... 190x137x15 ... za 112,50 kuna ... znači sve zajedno 201,60

Boje šatora ti se slažu s bojom motora to ti je bitno ! :jesus:
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #52 : 05. Svibanj 2007, 17:52:07 »

Nadaj se lijepom vremenu i malo kiše  :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #53 : 05. Svibanj 2007, 18:10:34 »

Imaš u Intersportu McKinley Dakota 3, dobar i kvalitetan šator, a nije preskup (cca 350kn). Isto tak, u Iglu-sportu ti je Atol 3 za samo 249kn što je stvarno ok- 210x210cm, visina 130, težina 4.1kg, dvoslojan, ima čak i malo predvorje. Za mjesec dana dolaze kvalitetniji šatori (u Iglu-sport) ako te zanimaju malo skuplji modeli (800 i više kn).

Mi narucili u Iglu sportu trosezonski Ferrinov Australis 3, koji malo kasni  :x . Inace sam se prije penjao i spavao svugdje tako da kod satora nema sparanja-praksa pokazala da se ne isplati cjepidlaciti jer vlazna ili mokra vreca kad vrijeme ode do djavola nije ni najmanje pozeljna. Vareni savovi i aluminizirana podnica, vododbojnost od 2000-3000 mm  :palacgore:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

strasilo

• šafran
« Odgovori #54 : 05. Svibanj 2007, 19:29:29 »

Nadaj se lijepom vremenu i malo kiše  :palacgore:
evo upravo sam ga ostavio vani po poštenom pljusku, baš me zanima kako će se pokazati ...  :palacgore:

iako ni ne planiram okisnuti i to ....  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

AnteK

« Odgovori #55 : 05. Svibanj 2007, 20:47:49 »

evo upravo sam ga ostavio vani po poštenom pljusku, baš me zanima kako će se pokazati ...  :palacgore:

Dok je nov drži, no nakon nekog vremena popusti. No koliko si platio,
mora biti OK  :palacgore:
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #56 : 06. Svibanj 2007, 07:01:54 »

Dok je nov drži, no nakon nekog vremena popusti. No koliko si platio,
mora biti OK  :palacgore:

Evo iz moga skromnog iskustva. Naucio sam da sve ima svoje prednosti i mane, pa kad ih je covjek svjestan lakse odvagne.
Sator je izrazito jeftin i to mu je super prednost, malih dimenzija, vrlo lagan i malog volumena(to je i prednost i nedostatak).
Sator moze sluziti samo da dvoje prisnih prespava u njemu po lijepom vremenu. Po danu, mora biti u debeloj hladovini jer se u njega ne moze uci od vrucine i popodnevna dremka je zbila upitna. Navecer, dvoje zbog malog volumena, ga zbilja brzo ugriju i spavanjac je ugodan.
Sa druge strane malo skuplji dvokomorni, je puno ugodniji za spavanjac po danu, ali po noci treba zbilja biti dvoje ili morate imati dobru vrecu (naravno to sve vrijedi kad su oscilacije temperature po noci jos zamjetne). Takodjer konstrukcija mu je veca pa vam vire sipke iz ranca, prilikom voznje :?
Sto se tice vodo nepropusnosti to je u potpunosti na strani dvokomornog, jer ovaj jeftini pusta kisu :?
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERYDAY IS A RACE DAY

zebarac

• **
  • Vozi: midnight star 950
« Odgovori #57 : 06. Svibanj 2007, 08:46:48 »

odi vidi  u metro
imaš par modela za nikakvu lovu
ja sam ih gledao
čisto pristojno zgleda :palacgore:
Evidentirano
pravi muškarci ne jedu med...oni žvaču pčele

Sip

« Odgovori #58 : 06. Svibanj 2007, 08:48:58 »

odi vidi  u metro
imaš par modela za nikakvu lovu
ja sam ih gledao
čisto pristojno zgleda :palacgore:

Takodjer jednokomorni, 300 i nesto sitno kuna sa vrecama i podloskom. Od njih zbilja ne treba ocekivati previse :(
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

Kingman

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #59 : 06. Svibanj 2007, 08:50:24 »

U Metro-u još uvijek traje akcija(čini mi se) na par modela šatora i vreća za spavanje! Ne znam kakvi su jer nisam isprobao! Cijene od 130kn pa na dalje, ak se ne varam :misli:
Evidentirano
"Alcohol may be man's worst enemy, but the bible says love your enemy."

burnout

• Vozi: apriliu RS (2^7)-3
« Odgovori #60 : 06. Svibanj 2007, 10:06:29 »

Budem isao pogledati te u Metrou, ne planiram puno šatorašiti tak da mi se bas i neda dati oko 800kn za šator
Evidentirano

AnteK

« Odgovori #61 : 06. Svibanj 2007, 10:25:04 »

Evo iz moga skromnog iskustva. Naucio sam da sve ima svoje prednosti i mane, pa kad ih je covjek svjestan lakse odvagne.
Sator je izrazito jeftin i to mu je super prednost, malih dimenzija, vrlo lagan i malog volumena(to je i prednost i nedostatak).
Sator moze sluziti samo da dvoje prisnih prespava u njemu po lijepom vremenu. Po danu, mora biti u debeloj hladovini jer se u njega ne moze uci od vrucine i popodnevna dremka je zbila upitna. Navecer, dvoje zbog malog volumena, ga zbilja brzo ugriju i spavanjac je ugodan.
Sa druge strane malo skuplji dvokomorni, je puno ugodniji za spavanjac po danu, ali po noci treba zbilja biti dvoje ili morate imati dobru vrecu (naravno to sve vrijedi kad su oscilacije temperature po noci jos zamjetne). Takodjer konstrukcija mu je veca pa vam vire sipke iz ranca, prilikom voznje :?
Sto se tice vodo nepropusnosti to je u potpunosti na strani dvokomornog, jer ovaj jeftini pusta kisu :?

Apsolutno se slažem! Naime, sve ovisi o upotrebi, za ljeto i tople krajeve je sve OK. No
meni trenutno treba nešto kvalitetnije za Alpe - prije dvije godine sam se malo kupao
u šatoru ( posljedica dječje igre, ne nekvalitete ) osrednje kvalitete - kamp je bio
smješten u usjeku gdje piri vjetar užasno a noću je padala jaka kiša. Mislim da bi u
nekom ultrajeftinom šatoru bio žaba kreketuša  :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #62 : 06. Svibanj 2007, 11:39:07 »

vi pričate o VRLO širokom opsegu opotrebe ..  :misli:

Naravno da za Alpe nebih kupio šator za 80 kuna za koji nisam siguran jeli prokišnjava ili slične stvari ...  :palacgore:

Ovaj koji sam ja kupio, nadam se da će me služiti za ono što sam ja namijenio, a to je poneko spavanje na ponekom moto susretu uglavnom u ljetnoj sezoni.... a i ako (nedajbože) okisnem negdje, pa nisam od šećera (iako sam sladak za pokvizditi  :mrgreen: ) da ću se istopiti ...  :mrgreen:
Evidentirano

CRO-biker

• *
  • Vozi: bandit 1200s
« Odgovori #63 : 06. Svibanj 2007, 19:55:36 »

evo kako izgledaju satori u alpama.
moj je ovaj prvi i moram reci mada je noc bila hladna da je bilo prilicno vruce u satoru :LOL: :LOL: :LOL:
http://img440.imageshack.us/my.php?image=mojsuzuki006tx1.jpg
Evidentirano

CRO-biker

• *
  • Vozi: bandit 1200s
« Odgovori #64 : 06. Svibanj 2007, 19:58:05 »

Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #65 : 06. Svibanj 2007, 23:01:23 »

Vlaga će se iznutra dosta kondenzirati, al to nije toliki problem ak padne kiša.. Zato probaj s njim izbjegavat kišu, za samo prespavat po suhome je ok. I da- kupi si impregnacijski sprej i dobro ga posprejaj, posebno na šavovima.

Mi narucili u Iglu sportu trosezonski Ferrinov Australis 3, koji malo kasni  :x . Inace sam se prije penjao i spavao svugdje tako da kod satora nema sparanja-praksa pokazala da se ne isplati cjepidlaciti jer vlazna ili mokra vreca kad vrijeme ode do djavola nije ni najmanje pozeljna. Vareni savovi i aluminizirana podnica, vododbojnost od 2000-3000 mm  :palacgore:

E to je to, slažem se. Australis 3 je dobar šator, iako mi se Geo3 čini praktičnijim zbog bolje riješenog predvorja, a i lakši je. Moja preporuka ti je da, ako možeš, radije uzmeš Geo 3 i to sa aluminijskim šipkama (kvalitetnije, bolje na vjetru, lakše), koji je na akciji za 1100kn. A ak se odlučiš na to, onda se javi na PP da vidim jel možemo kakav dodatan popust dobit. Inače šatori bi trebali doći 1.6. u Iglu, trebali su ranije al standardno kasne.

sasa ri

• *
  • Vozi: mali strom ili EXC kako kad
« Odgovori #66 : 06. Svibanj 2007, 23:05:23 »

Imate li kakvu preporuku za vreče za spavanje, znači što manje a tople ako zatreba. Gledao sam u sportingu vreče od 350-600 kn ,ove za 600 kni nema ih što za vidjet,spremiš ih 10-tak u kofer.Dajte iz iskustva što kupiti da vrijedi a da ne bacam pare, godinama sam vukao nekakvu vreču sa sobom dok se nisam smrznuo ko pi...,pa bi sada uzeo nešto malo bolje.
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #67 : 06. Svibanj 2007, 23:12:59 »

Pošto si iz Rijeke, odi u Iglu i pogledaj kaj imaju. One Ferrino ljetne vreće nemoj ni greldat, jesu male, al su zbilja ljetne. Komforna temperatira im je na 15-20 stupnjeva, a kod nas je sve češće preko ljeta dosta hladnije. Imaš Outdoor Expert MicroLight koja je oko 350kn i nije ni prevelika, ni premala. Imaš i McKinley nešto660 koja je još manja, ja sam prošle godine normalno spavao u njoj. Mogla bi biti malo deblja ipak, tak da ti je ona Outdoor Expert taman. Ima i raznih po 100-200kn, al su uglavnom dost velike dok se slože i imaju po 1.5 kg i više. Pa ti biraj!

Dylan

• Vozi: Kawasaki ER 5
« Odgovori #68 : 07. Svibanj 2007, 07:06:01 »

Da li je istina da se u vreči spava u donjem rublju- odnosno da ti je toplije ako spavaš u donjem rublju nego potpuno obučen?
Evidentirano
...mi trkači... :)

Sip

« Odgovori #69 : 07. Svibanj 2007, 07:25:19 »

Da li je istina da se u vreči spava u donjem rublju- odnosno da ti je toplije ako spavaš u donjem rublju nego potpuno obučen?

To bas ne bi mogla biti istina. Mada ima vreca u kojima je ugodnije spavati samo u donjem rublju, ali zbog vrucine, a ne hladnoce.
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

Frgich

« Odgovori #70 : 07. Svibanj 2007, 11:05:14 »

E to je to, slažem se. Australis 3 je dobar šator, iako mi se Geo3 čini praktičnijim zbog bolje riješenog predvorja, a i lakši je. Moja preporuka ti je da, ako možeš, radije uzmeš Geo 3 i to sa aluminijskim šipkama (kvalitetnije, bolje na vjetru, lakše), koji je na akciji za 1100kn. A ak se odlučiš na to, onda se javi na PP da vidim jel možemo kakav dodatan popust dobit. Inače šatori bi trebali doći 1.6. u Iglu, trebali su ranije al standardno kasne.

Hvala na savjetu, ali se ne slazem da ima bolje rijeseno predvorje, tj da je prakticniji-predvorje je iste dubine i sirine, a Australis ima i dodatni prostor u straznjem dijelu satora-dimenzija 70x180 sto Geo nema. Za sipke se slazem da je alu bolji ali alu-sipke cu si napraviti za sitnu lovu i stime skinuti tih pola kile razlike a ostat ce mi jos para u dzepu. A sto se tice kasnjenja, uvijek ista prica u Iglu-sportu-penjao se dosta prije i trekkao i isao na pustolovne trke, al oprema uvijek kasnila, pa tako i danas  :mrgreen: ,

poz
Evidentirano
Lao Tzu

Frgich

« Odgovori #71 : 07. Svibanj 2007, 11:38:06 »

Imate li kakvu preporuku za vreče za spavanje, znači što manje a tople ako zatreba. Gledao sam u sportingu vreče od 350-600 kn ,ove za 600 kni nema ih što za vidjet,spremiš ih 10-tak u kofer.Dajte iz iskustva što kupiti da vrijedi a da ne bacam pare, godinama sam vukao nekakvu vreču sa sobom dok se nisam smrznuo ko pi...,pa bi sada uzeo nešto malo bolje.

Po onom sto si ti rekao tebi treba lagana vreca ili Down filling ili sinteticko punjenje. Down filling je kombinacija paperja i perja u raznim omjerima s tim da paperje dominira(u postotku ga je vise npr 80/20 %), a sinteticka vlakna su kombinacija supljih poliesterskih vlakana koja daju malu masu ali opet radi same konstrukcije vrece, punjenja i supljih vlakana dobro cuvaju temeperaturu(izoliraju). Vrece punjene perjem u pravilu su namijenjene nizim temperaturama-kad je bitna masa i volumen, pa se koriste pri niskim temp na vecim nadm. visinama, gdje je postotak vlage nizi-na mokrome ovakove vrece lose izoliraju. Sinteticke vrece se bolje ponasaju u vlaznom okruzenju-bolje izoliraju.
Kod vreca postoji temeperaturna skala-najbitnije su extremna i maksimalna temperatura. Extremna temp. je ona kod koje dolazi do pothladjivanja-slab san jelte; nakon nje dolazi prav komforna-ok spavanje za one koji nisu zimogrozni; zatim dolazi druga komforna-dobar san za zimogrozne; na kraju imamo maksimalnu temp. tj onu iznad koje ce u vreci za spavanje biti prevruce.
Ovakove dobre vrece imaju u ponudi firme koje se bave proizvodnjom alpinisticke opreme, pa ces ih i naci u takovim ducanima(npr Iglu sport). Tezina tekovih vreca se krece oko 700-injak grama ovisno o ovome sto sam ti gore napisao.
Sto se tice tih temepratura to su temp u satoru, gdje spavas u vreci na izolacijskom podmetacu obucen u dugo rublje.

@Dylan-da u vreci spavas u rublju, sa odredjenom tezinom vesa-debljina rublja(lw, mw i ew) mozes korigirati komfornu temperaturu i na taj nacin kod pada/rasta temp omogucit normalnu corku,

poz
Evidentirano
Lao Tzu

darkovsky

« Odgovori #72 : 07. Svibanj 2007, 12:00:12 »

Hvala na savjetu, ali se ne slazem da ima bolje rijeseno predvorje, tj da je prakticniji-predvorje je iste dubine i sirine, a Australis ima i dodatni prostor u straznjem dijelu satora-dimenzija 70x180 sto Geo nema. Za sipke se slazem da je alu bolji ali alu-sipke cu si napraviti za sitnu lovu i stime skinuti tih pola kile razlike a ostat ce mi jos para u dzepu. A sto se tice kasnjenja, uvijek ista prica u Iglu-sportu-penjao se dosta prije i trekkao i isao na pustolovne trke, al oprema uvijek kasnila, pa tako i danas  :mrgreen: ,

poz

Sad sam tek vidio da ima i iza malo predvorje  :palacgore: Iako, meni se ovo 'glavno' predvorje ne sviđa jer nije iste visine kao i cijeli šator, tj. 130cm. Dok na Geo3 je. Onda mi opet ispada slično kao i šator koji nema tu treću šipku, tj. ne možeš normalno sjedit u predvorju a i izaći je malo teže. Na to sam mislio. No, sviđa mi se to kaj ima i iza mali prostor.
A za šipke- da, daju se jako jeftino napravit i nisu ni tak loše! Ima profila za kupit tamo iza podsusedske cementare, mislim da se zove Strojometal ili slično.

Frgich

« Odgovori #73 : 07. Svibanj 2007, 12:39:37 »

Sad sam tek vidio da ima i iza malo predvorje  :palacgore: Iako, meni se ovo 'glavno' predvorje ne sviđa jer nije iste visine kao i cijeli šator, tj. 130cm. Dok na Geo3 je. Onda mi opet ispada slično kao i šator koji nema tu treću šipku, tj. ne možeš normalno sjedit u predvorju a i izaći je malo teže. Na to sam mislio. No, sviđa mi se to kaj ima i iza mali prostor.
A za šipke- da, daju se jako jeftino napravit i nisu ni tak loše! Ima profila za kupit tamo iza podsusedske cementare, mislim da se zove Strojometal ili slično.

Nema frke Darkovsky  :palacgore: , meni predvorja i uglavnom prazni prostor sluzi za odlagat stvari, svejedno dal putovao pjeske, biciklom ili motorom, tako da mi 10 cm visine gore/dole ne predstavlja bas neki faktor. Hvala za info za ove profile, u svakom slucaju koristan info kad sator dodje(valda i bude  :LOL: )-fiberglass out, alu in  :mrgreen: ,

poz
Evidentirano
Lao Tzu

cobRRa

« Odgovori #74 : 26. Ožujak 2009, 14:54:02 »

kupujem sator i ne zelim bilo kaj vec kad kupujem da bude kvalitetan i trajan pa sam malo prosurfal, izmedju par firmi koje se spominju kao kvaliteta opce poznata je i COLEMAN.

volio bih cuti misljenje vas koji ste upoznati sa tom firmom i da mi kazete sta mislite o ovom modelu.

hvala!

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B000JXQNTU/ciaouk-sports-21/ref=asc_df_B000JXQNTU330377

« Zadnja izmjena: 27. Ožujak 2009, 13:31:26 cobRRa »
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.179 sekundi uz 14 upita.