Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 10 11 [12] 13   Dolje

Autor Tema: Slike iz hrvatskog motosporta  (Posjeta: 44008 )

BABA OS

• Spol: Muški
  • Vozi: engleski hibrid
Odg: Slike iz hrvatskog motosporta
« Odgovori #275 : 24. Ožujak 2010, 20:26:24 »

Hegel je tu bio kao "zvijer" ... :no:

Nemoj...

strasilo

• Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #276 : 24. Ožujak 2010, 20:46:06 »

Neću ...
Evidentirano
Ljudi me ustvari ne vole, ali mi se moraju uvlačiti jer sam moderator ... 8)

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Andrija M

• *
« Odgovori #277 : 24. Ožujak 2010, 21:18:06 »

Evo jos 2 slike sa trke u Prnjavoru 1979 godine, na slikama vidimo Vuka Tomanovića iz Beograda (čuči iza motora) i njegovu Yamahu 250.

U to vrijeme krajem 70-ih i pocetkom 80-ih era nepobjedivosti Marija Kosica je vec prosla a glavni konkurenti su bili Vladimir "Cobra" Hegel iz Zagreba i Vuk Tomanović iz Beograda. Inače uz njihovo rivalstvo vezana je jedna mala anegdota : bila je to mislim 1980 godina i vozila se zadnja trka na Ušću u Beogradu a Vuk i Hegel su po bodovima bili izjednačeni i onaj tko će biti bolji na trci odnijet će prvenstvo. E sad problem je nastao što se Hegel večer prije trke napio ko svinja te je trku zbog mamurluka odvezao potpuno indisponiran i tako je te godine Vuk Tomanović postao prvak jugoslavije.... (koliko je ta priča točna neznam jer nisam bio prisutan na toj trci ali tako su mi pričali dečki iz kluba koji su bili tamo :))
Evidentirano

BABA OS

« Odgovori #278 : 25. Ožujak 2010, 10:21:22 »

Vuk Tomanović danas sa cigaretom.Proglašenje rezultata u Srbiji na kraju 2009 g.

Prije nekoliko godina mi je rekao da opsesivno želi vidjeti Hegela...

Andrija M

• *
« Odgovori #279 : 25. Ožujak 2010, 18:38:04 »

Tesko, Hegel (inace moj nekadasnji susjed) jos prije 3 odselio se u Brunei i navodno da mu je jako lijepo i ne namjerava se vratiti a tek povremeno dodje u Zagreb preko ljeta na mjesec ili dva...
Evidentirano

Rahela

• **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #280 : 26. Ožujak 2010, 10:27:05 »

Tesko, Hegel (inace moj nekadasnji susjed) jos prije 3 odselio se u Brunei

A ne na Maldive? Mada, svejedno  :mrgreen:, čujem da uživa ko car  :palacgore:
Evidentirano

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #281 : 26. Ožujak 2010, 10:43:14 »

Vuk Tomanović danas sa cigaretom.Proglašenje rezultata u Srbiji na kraju 2009 g.

...a ovo je Vuk Tomanovič 1978 na prvom GP-u na Grobniku, vozio je Yamahu 250 ccm

Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

BABA OS

« Odgovori #282 : 26. Ožujak 2010, 18:23:19 »

...a ovo je Vuk Tomanovič 1978 na prvom GP-u na Grobniku, vozio je Yamahu 250 ccm

Upoznao sam ga prije nekoliko godina na jednoj utrci Classic u Srbiji.Uglavnom sve je isto kao i kod Hegela.Čak je i vozio nešto.Vidi se da je bio dobar nekad.Drago mi je što si stavio ovu fotku.Kažu da fotka priča 1000 riječi ali ova tvoja fotka priča bar 2000 rečenica.

Dolje desno uvijek nasmijani Vuk.Classic utrka prije godinu dana.Desno od njega taj veliki ,Stanojević koji je vozio za Severa(?) jedno vrijeme a lijevo u pozadini sad već ostarjeli bata pop iz Kraljeva(i on je vozio).

Andrija M

• *
« Odgovori #283 : 26. Ožujak 2010, 22:03:59 »

A ne na Maldive? Mada, svejedno  :mrgreen:, čujem da uživa ko car  :palacgore:

Ne, sigurno zivi u Bruneiu. Rekao mi je to Marijan Vlahovicek (valjda ga znas iz oldtimer klase?) kad smo nedavno bili na kavi u nasem kvartovskom kaficu, on je prvi susjed do Hegelove stare roditeljske kuce u Velikom Dolu tako da je ta informacija 100% provjerena (jedino ako sam ja krivo zapamtio sto mi je Vlaha rekao :mrgreen:)
Evidentirano

Andrija M

• *
« Odgovori #284 : 26. Ožujak 2010, 22:11:45 »

Evo jos malo slika sa trke u Prnjavoru 1979 :palacgore: ovaj put malo scene iz boxova prije trke:

U centru slike u bijeloj majci je svugdje prisutni i neizbjezni Vilko Sever, onaj rudlavi sa cvikerima sa kojim Sever prica zaboravio sam kako se zove no ako se dobro sjecam nije bio takmicar nego je bio vozac klupskog autobusa AMD Zagreb. Zenska okrenuta ledjima u plavoj majici sa bijelim tregereima je Marina a skroz na slici lijevo okrenut iz poluprofila se vidim i ja  :wink:

Evidentirano

Andrija M

• *
« Odgovori #285 : 26. Ožujak 2010, 22:21:17 »

Opet Prnjavor 79:

Dečko lijevo na slici u bijeloj majici zaboravio sam kako se zove :misli:, u sredini slike je Dorijan Dobrić - Grunf (mladjoj generaciji poznatiji vjerovatno kao vlasnik http://www.kawasaki.hr/onama.html) Desno od njega u bijeloj majci Vilko Sever nadgleda pripreme motora za start a skroz desno na slici čuče i nešto razgledavaju Zlatko Adamović - Adam i Boris Subotičanec - Ledenko
Evidentirano

Andrija M

• *
« Odgovori #286 : 01. Travanj 2010, 22:08:35 »

Prnjavor 1979: na slici su slijeva nadesno Darko Grdenić-Grga, Boris Subotičanec-Ledenko i Vilko Sever-Gazda. Nazalost nitko od njih troje vise nije medju živima

Darko Grdenic - Grga: okusao se kao trkac na par utrka no kako mu nije islo bas previse dobro prekvalificirao se u pratecu ekipu mehanicara, preminuo je iznenada proslog ljeto u 53-oj godini

Boris Suboticanec - Ledenko: poznavao sam ga jako dobro, cak smo bili i dosta dobri prijatelji pa je red da kazem nesto vise o njemu: zbog izrazito niskog rasta (jedva nekih 160-ak cm) neki su ga i zvali "spermić". Bio je veliki galamdzija izrazito dugog i ostrog jezika zbog cega je bilo dosta ljudi koji ga nisu voljeli a jednom prilikom cak se i ozbiljno potukao sa Severom u boxovima na grobniku :mrgreen: Bio je full sportski tip od glave do pete: po zimi je igrao hokej za Medvescak (zbog cega je i dobio nadimak "Ledenko") a preko ljeta je vozio moto trke. Motor koji je vozio bila je ex-Hegelova Yamaha 125 koju mu je Hegel prepustio kad je presao u klasu 250, najveci uspjeh u motoristickoj karijeri bilo je mislim par drugih ili trecih mjesta krajem 70-ih i pocetkom 80-ih godina u ukupnom poretku prvenstva jugoslavije u klasi 125. Preminuo je iznenada u 3mj 2001 u dobi od svega 47 godina

Vilko Sever - Gazda: o toj legendi hrvatskog moto sporta valjda svi sve znaju. Ako je ipak nekome promakla informacija, sad prije dva mjeseca (sada vec bivsi) predsjednik Stjepan Mesic posmrtno je odlikovao Vilka Severa odlikovanjem "Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara" zbog iznimnih zasluga za razvoj sporta u Hrvatskoj http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=60996&cHash=09d1410852

P.S. One dvije zenske u pozadini obadvije se zovu Marine, jedna je sretno udata i zivi u Americi a ona druga Marina takodjer je sretno udata i zivi u Zagrebu 8)
« Zadnja izmjena: 01. Travanj 2010, 22:17:42 Andrija M »
Evidentirano

Andrija M

• *
« Odgovori #287 : 01. Travanj 2010, 22:24:02 »

Jos jedna slika iz Prnjavora 1979:

U prvom planu je Branko Mataužić - Ban koji ugrijava motor pred utrku. Odostraga su se nesto zapričali Mladen Glažar-Guza i Vilko Sever a onaj brkonja sa njima u društvu je tada bio sportski tajnik AMD Zagreb, nažalost zaboravio sam mu ime. Skroz otraga u pozadini vidimo i Max Biaggia
Evidentirano

Taubi

• **
« Odgovori #288 : 15. Travanj 2010, 01:48:13 »

Evo jos malo slika sa trke u Prnjavoru 1979 :palacgore: ovaj put malo scene iz boxova prije trke:

U centru slike u bijeloj majci je svugdje prisutni i neizbjezni Vilko Sever, onaj rudlavi sa cvikerima sa kojim Sever prica zaboravio sam kako se zove no ako se dobro sjecam nije bio takmicar nego je bio vozac klupskog autobusa AMD Zagreb. Zenska okrenuta ledjima u plavoj majici sa bijelim tregereima je Marina a skroz na slici lijevo okrenut iz poluprofila se vidim i ja  :wink:

Rudlavi sa cvikerima je Knajter, veliki poznavaoc teorije i povjesti motociklizma a nikad nije voziotrke mada je imao nekakvu trkaću Yamahu. Uz njega ide priča kak negdje kod Siska "jureći" na Jawi 90 nije vidio da je rampa spuštena na pružnom prijelazu pa je ostao visjeti na njoj
Evidentirano

Taubi

• **
« Odgovori #289 : 15. Travanj 2010, 01:52:54 »

Opet Prnjavor 79:

Dečko lijevo na slici u bijeloj majici zaboravio sam kako se zove :misli:, u sredini slike je Dorijan Dobrić - Grunf (mladjoj generaciji poznatiji vjerovatno kao vlasnik http://www.kawasaki.hr/onama.html) Desno od njega u bijeloj majci Vilko Sever nadgleda pripreme motora za start a skroz desno na slici čuče i nešto razgledavaju Zlatko Adamović - Adam i Boris Subotičanec - Ledenko

Dećko s lijeva mislim da je Peršić ili tak nekak slično iz Križevca. Taj se je jako lijepo vozio sa ondašnjim 50-tacima.
Evidentirano

Rahela

• **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #290 : 15. Travanj 2010, 07:37:30 »

Dećko s lijeva mislim da je Peršić ili tak nekak slično iz Križevca. Taj se je jako lijepo vozio sa ondašnjim 50-tacima.

Je, to je Tihomir Peršić  :palacgore:
Evidentirano

snider

• *
  • Vozi: SUZUKI/YAMAHA
« Odgovori #291 : 15. Travanj 2010, 08:43:31 »

Kraj njega Leljak i pokojni Opa  :)

Sjećam se te utrke i te kako, jer bila je to prva na koju me dragi poveo  :mrgreen:

Dali ima netko sliku od pokojnog Ope ( Z. Opuvačića)  sa ovim motorom ???
Evidentirano

Taubi

• **
« Odgovori #292 : 15. Travanj 2010, 09:42:43 »

Ja bi  moral imati VHS snimku Ope s Haris-Suzukijem. Pogledam pa javim. Ustvari da priznam imam dosta toga na VHS-u ali nikak da prebacim na comp.
Evidentirano

snider

• *
« Odgovori #293 : 15. Travanj 2010, 12:01:02 »

Hvala u naprijed!!
Evidentirano

Andrija M

• *
« Odgovori #294 : 16. Travanj 2010, 22:22:48 »

Dali ima netko sliku od pokojnog Ope ( Z. Opuvačića)  sa ovim motorom ???

Imam ja nesto slika sa Opom, pretrazit cu malo po kutijama pa kad to zaskeniram posaljem.

Inace ako ti je promaklo ima jedno 20-30 poruka prije jedna slika sa HRT-a gdje smo Opa i ja u drustvu i druga slika sa sljemenske trke gdje je Opa u drustvu Zdravka Ljeljaka i Cine
« Zadnja izmjena: 16. Travanj 2010, 22:45:15 Andrija M »
Evidentirano

snider

• *
« Odgovori #295 : 18. Travanj 2010, 10:16:23 »

Inace ako ti je promaklo ima jedno 20-30 poruka prije jedna slika sa HRT-a gdje smo Opa i ja u drustvu i druga slika sa sljemenske trke gdje je Opa u drustvu Zdravka Ljeljaka i Cine
Nije mi promaklo nego nije s Harrisom !!  Harris je sad kod mene pa bi bilo lijepo da imam koju sliku od prije !!
Evidentirano

Andrija M

• *
« Odgovori #296 : 19. Travanj 2010, 21:22:52 »

Pretrazio sam sve slike, imam ih dosta sa Opom ali nazalost nije nijedna sa Harrisom....
Evidentirano

bcrljen

• *
  • Vozi: brzo
« Odgovori #297 : 18. Studeni 2011, 11:55:24 »

Keke Rosberg s F1 na Grobniku! Nemrem se sjetit s kojim od GP vozača se utrkival na Grobniku!  :misli:
nije se utrkivao bila je revijalna utrka..bio je to Agostini na MV Augusti
Evidentirano
going going gone.

Priest

• **
  • Vozi: prodajem Tuono
« Odgovori #298 : 22. Studeni 2011, 00:53:49 »

Ne znam jel već bilo, našao sam slike pada Branka Bevande u Prnjavoru.

Evidentirano
Ne čekaj da ljudi umru da im očituješ dobrotu i da osjete tvoju ljubav: za života, brate, za života ... to učini.

Priest

• **
  • Vozi: prodajem Tuono
« Odgovori #299 : 22. Studeni 2011, 01:08:12 »

Ovo mi je zanimljivo.  :palacgore:

Evidentirano
Ne čekaj da ljudi umru da im očituješ dobrotu i da osjete tvoju ljubav: za života, brate, za života ... to učini.
 Str: 1 ... 10 11 [12] 13   Gore

Stranica je generirana za 0.134 sekundi uz 16 upita.