Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Povijest motosporta: Isle of Man TT  (Posjeta: 1667 )

nessuno

• Spol: Muški
  • Vozi: Aprilia RSV Mille my02
Povijest motosporta: Isle of Man TT
« : 04. Veljača 2007, 14:42:05 »

Isle of Man - sinonim za prave titane moto svijeta.
Pojam pred kojim su današnji heroji ulickanih natjecanja,
poput MotoGP ili SBK, potpuno nevažni. Nakon 100 godina
održavanja najopasnije utrke na svijetu, na startnoj liniji se
redaju velikani moto svijeta tražeći ultimativni izazov.
Rade to iz istog razloga kao gospoda prije 100 godina.

LINK: Povijest Isle of Man
preporucujem procitati
Evidentirano

toni d

• **
  • Vozi: XJR 1300
Odg: Povijest motosporta: Isle of Man TT
« Odgovori #1 : 04. Veljača 2007, 17:11:39 »

evo filmic

ovaj objašnjava kompletan krug
Evidentirano
nisu pile za debile

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #2 : 07. Veljača 2007, 13:14:55 »

Čitajući sve one pobjednike Mana mora se jednostavno zaključiti da su ondašnji vozači GP-a (Agostini , Read, Haslam, Mortimer, Ekerold, Heron....itd..) bili i majstori ceste i praktički svoje krune najboljih na svijetu morali dokazivati i na Manu gdje , složit ćemo se, svi trebaju imati posebno razvijena jaja i dovoljnu količinu adrenalina i hrabrosti da bi se i tamo postalo najboljim....

Stoga kad pročitam sva ova imena na jednom mjestu, zapitam se kako bi današnji vrhunski GP i SBK vozači prošli na Manu..??
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki
« Odgovori #3 : 07. Veljača 2007, 13:25:26 »

Zato ja i dan danas mislim da je Mirko Kalsek najljuci protivnik svakome tko se stane na Grobnicku startnu crtu uz njega.
Evidentirano

nessuno

« Odgovori #4 : 07. Veljača 2007, 13:33:41 »

Koliko mi je poznato iz materijala po kojima sam radio, Foggy je posljednji iz "usminkanih natjecanja" koji je svoja muda pokazao na IOM TT...

Al da bi volio vidjeti ove male pjetliće poput Haydena, Pedrose i Eliasa na Man-u, volio bih vise nego ista...
A rezultat je poznat: McGuiness 1 : MotoGP 0
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #5 : 07. Veljača 2007, 13:49:00 »

nova generacija vozaca ti nikad nece voziti te utrke. Nije tu samo stvar u mudima nego je stvar u odgoju, mislim na onaj sportski odgoj.
Evidentirano

nessuno

« Odgovori #6 : 07. Veljača 2007, 13:51:18 »

nova generacija vozaca ti nikad nece voziti te utrke. Nije tu samo stvar u mudima nego je stvar u odgoju, mislim na onaj sportski odgoj.

ajd pojasni, ne vidim na sto ciljas..  :misli: :neznam:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #7 : 07. Veljača 2007, 13:54:56 »

Pa kada jedan vozac trenira na pisti, i to radi od malih nogu, pogotovo kada to radi profesionalno poput Rossija da je svaki tjedan na drugim stazama na raznim testovima ... takvi vozaci si nece niti dopustiti voznju na cesti, pogotovo jednu opasnu i pogibeljnu kao Man.
Evidentirano

101

• Vozi: Kaj vozi ? Svira !!!
« Odgovori #8 : 07. Veljača 2007, 14:02:10 »

Ili recimo , kao Saša .... :whistle: :whistle:
Evidentirano
Semaforr prrofesor

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #9 : 07. Veljača 2007, 14:47:20 »

Pa kada jedan vozac trenira na pisti, i to radi od malih nogu, pogotovo kada to radi profesionalno poput Rossija da je svaki tjedan na drugim stazama na raznim testovima ... takvi vozaci si nece niti dopustiti voznju na cesti, pogotovo jednu opasnu i pogibeljnu kao Man.

Da, mislim da je to istina a još bi trebalo dodat da su u današnjim ugovorima osiguranja i načini ponašanja definirani tako da se kojim slučajem i pojavi željica nekom od vodećih vozača za takvom avanturom, praktički bi bilo nemoguće, jedino da za to postoji interes tvornice u šta sumnjam.

S druge strane ova analiza Mana me ponukala i podsjetila da više počmem cjenit rezultate sa PH obzirom da se vozi kao gemišt piste i ništ manje opasnih gradskih utrka. :wink:...
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

marko88

• ex. bikerboy
  • Vozi: Yamahu R6 2007
« Odgovori #10 : 07. Veljača 2007, 23:12:05 »

vožnju na stazi može istrenirati skoro svako bitno je samo imat love i trenirat jako puno dok cestovne utrke poput ove ipak pokazuju ko je pravi majstor i ko ima muda :palacgore:
Evidentirano

Shokrefumi

• "Maestro delle termocoperte"
  • Vozi: ne precesto
« Odgovori #11 : 07. Veljača 2007, 23:13:13 »

vožnju na stazi može istrenirati skoro svako bitno je samo imat love i trenirat jako puno dok cestovne utrke poput ove ipak pokazuju ko je pravi majstor i ko ima muda :palacgore:
hoces rec da za ovakve utrke ne treba imat novaca?
Evidentirano
Living a dream. But it's a lonely one.

mato

« Odgovori #12 : 07. Veljača 2007, 23:46:19 »

ja bi to išo vozit samo znam da bi me s lopatom za snjeg skidali za nekog zida
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #13 : 08. Veljača 2007, 09:38:06 »

Stari moj sve je u treningu i za sve ti treba novaca. Gradske i ulicne utrke se isto treniraju. Neki ih treniraju svakodnevnom voznjom motorom po gradu (citaj jurnjavom) a neki su od te jurnjave odustali nakon previse padova, stradavanja i pogibelje prijatelja. Neki su odlucili da im je pun kurac udaranja u automobile, izljetanja bakica na ulicu, skupljanja pasa po vukovarskoj, padova zbog sahtova i slicno pa su jurnjavu gradom zamijenili jurnjavom stazom, a po gradu se voze na skuterima ili motorima pogodnim za gradove.
Pazi sad ovo, jel ti znas da doslovce svi hrvatski trkaci ili ne voze motore po gradovima ili se voze na skuterima.
Kec ne vozi motor uopce
Zujic se vozi na skuteru
Kemo se ne vozi uopce
Luigi mislim na skuteru
Shepi na dostavnom vozilu :)
Ja na skuteru ili na KLV-u
Loris gotovo nikad ne izlazi na cestu vec vozi motocros po Grobnickim brdima
ko jos, ima ih koliko te volja.
E da, Gajic, i njemu je dojadilo pa se vozi skuterom.

Doslovce svi su se skinuli sa ceste i presli na stazu.

Za mene se osobno smatra da sam utrenirani vozac na stazi. Vozaci poput Keca, Luigija, Zujica, Kezica, Kemenovica, Lorisa su 5x utreniraniji od mene i godinama su na stazi. Kezo vrti grobnik 15 godina, Kec valjda 10, Luigi od kad nismo niti znali sto je to motor itd. itd.

Jel razumijes o cemu pricam. Stavi bilo kojeg cestovnog trkaca (citaj sebe i slicnih koji nisu u PH) i stavi jednog od trkaca (bilo koje) Svi ce ga naprat na cesti ili ce barem biti rame uz rame a na stazi ce ga iberundat valjda u 5 krugova.

Na Manu je slicna prica. Tamo su legende stare iskusnjare koji su odrastali na cestovnim utrkama jednostavno zato jer drugih nije niti bilo. Nove generacije bi se tamo ili poubijale (recimo Mato) ili ne bi niti vozili.

Iz tih i slicnih razloga sam vec odavno rekao u savezu da bi se gradske i cestovne utrke trebale odvojiti od utrka na stazama pa ko voli neka izvoli. Ja bi za gradske utrke sigurno drugacije prirpemio motor i sebe. Prije svega ne bi toliko ulagao u motor i nikada ne bi vozi na novom motoru. No kako sam rekao, meni osobno su vec dojadili rinzoli, stupovi, automobili i ostale nepredvidive prepreke. Osobno volim stazu pa makar to bio i Novi Marof gdje me takve stvari ne mogu iznenaditi. Pao sam prosle godine 5 puta i izletao nekoliko. Jos uvijek sam citav i sve su mi kosti na broju. Da sam toliko puta pao u gradu i na cesti, sigurno bi odlezao barem nekoliko tjedana u bolnici. Ne kazem da se na stazi ne moze zdrobiti, moze, ali je vjerojatnost puno manja.
Evidentirano

Ceki

• **
« Odgovori #14 : 08. Veljača 2007, 10:00:08 »

Kemo se ne vozi uopce

Kemo se zna nekad na skuteru prepeljati ;)
Evidentirano
Trgo - prijevoz RT :)

Grawe RR

• Gost
« Odgovori #15 : 08. Veljača 2007, 10:53:39 »

Zato je mile 69 zakon!
Evidentirano

101

• Vozi: Kaj vozi ? Svira !!!
« Odgovori #16 : 08. Veljača 2007, 11:01:49 »

Evidentirano
Semaforr prrofesor

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #17 : 08. Veljača 2007, 12:09:59 »

U filmu Faster Rossi je izjavio da mu ne pada na pamet izlaziti motorom na cestu - preopsano je, ima previše glupih vozača auta.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

mato

« Odgovori #18 : 08. Veljača 2007, 12:11:51 »

a neki su sami sebi najveća opasnost :mrgreen:
Evidentirano

Grawe RR

• Gost
« Odgovori #19 : 08. Veljača 2007, 13:15:31 »

Evidentirano

DamirK

• Vozi: o
« Odgovori #20 : 08. Veljača 2007, 13:22:54 »

Evidentirano
bR-1 :smoke:

jelka

• Vražičak mali
  • Spol: Ženski
  • Vozi: se sa GMC645 E, A319 , 8-Q400
« Odgovori #21 : 08. Veljača 2007, 15:20:10 »

Kemo se zna nekad na skuteru prepeljati ;)

istina....
i to rijetko

a i za keca ste u pravu
Evidentirano

marko88

• ex. bikerboy
  • Vozi: Yamahu R6 2007
« Odgovori #22 : 08. Veljača 2007, 15:25:21 »

Stari moj sve je u treningu i za sve ti treba novaca. Gradske i ulicne utrke se isto treniraju. Neki ih treniraju svakodnevnom voznjom motorom po gradu (citaj jurnjavom) a neki su od te jurnjave odustali nakon previse padova, stradavanja i pogibelje prijatelja. Neki su odlucili da im je pun kurac udaranja u automobile, izljetanja bakica na ulicu, skupljanja pasa po vukovarskoj, padova zbog sahtova i slicno pa su jurnjavu gradom zamijenili jurnjavom stazom, a po gradu se voze na skuterima ili motorima pogodnim za gradove.
Pazi sad ovo, jel ti znas da doslovce svi hrvatski trkaci ili ne voze motore po gradovima ili se voze na skuterima.
Kec ne vozi motor uopce
Zujic se vozi na skuteru
Kemo se ne vozi uopce
Luigi mislim na skuteru
Shepi na dostavnom vozilu :)
Ja na skuteru ili na KLV-u
Loris gotovo nikad ne izlazi na cestu vec vozi motocros po Grobnickim brdima
ko jos, ima ih koliko te volja.
E da, Gajic, i njemu je dojadilo pa se vozi skuterom.

Doslovce svi su se skinuli sa ceste i presli na stazu.

Za mene se osobno smatra da sam utrenirani vozac na stazi. Vozaci poput Keca, Luigija, Zujica, Kezica, Kemenovica, Lorisa su 5x utreniraniji od mene i godinama su na stazi. Kezo vrti grobnik 15 godina, Kec valjda 10, Luigi od kad nismo niti znali sto je to motor itd. itd.

Jel razumijes o cemu pricam. Stavi bilo kojeg cestovnog trkaca (citaj sebe i slicnih koji nisu u PH) i stavi jednog od trkaca (bilo koje) Svi ce ga naprat na cesti ili ce barem biti rame uz rame a na stazi ce ga iberundat valjda u 5 krugova.

Na Manu je slicna prica. Tamo su legende stare iskusnjare koji su odrastali na cestovnim utrkama jednostavno zato jer drugih nije niti bilo. Nove generacije bi se tamo ili poubijale (recimo Mato) ili ne bi niti vozili.

Iz tih i slicnih razloga sam vec odavno rekao u savezu da bi se gradske i cestovne utrke trebale odvojiti od utrka na stazama pa ko voli neka izvoli. Ja bi za gradske utrke sigurno drugacije prirpemio motor i sebe. Prije svega ne bi toliko ulagao u motor i nikada ne bi vozi na novom motoru. No kako sam rekao, meni osobno su vec dojadili rinzoli, stupovi, automobili i ostale nepredvidive prepreke. Osobno volim stazu pa makar to bio i Novi Marof gdje me takve stvari ne mogu iznenaditi. Pao sam prosle godine 5 puta i izletao nekoliko. Jos uvijek sam citav i sve su mi kosti na broju. Da sam toliko puta pao u gradu i na cesti, sigurno bi odlezao barem nekoliko tjedana u bolnici. Ne kazem da se na stazi ne moze zdrobiti, moze, ali je vjerojatnost puno manja.
:palacgore: :palacgore: :palacgore:
u pravu si da je cesta opasna pogotovo u današnje vrijeme kad svaka kuča ima minimalno 2auta,kad je cesta puna pijanaca i slično!svaka čast tebi i svima kaj vozite PH :naklon: jer su u hrvatskoj to može vozit samo ako si stvarno istinski zaljubljenik u motre i stazu!što se tiće grobnika namjeravam ga i sam probat još ove godine ako novi motor dobim kak je planirano!što se tiće PH ko zna možda budem i ja sudionik za kakve 3-4god!
onim sam više htjeo reči da ako nekoga ko je jako brz na cest staviš na stazu i tamo će biti jako brz što nemora značiti u obrnutom slučaju :wink:!
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #23 : 08. Veljača 2007, 16:14:36 »

:palacgore: :palacgore: :palacgore:
u pravu si da je cesta opasna pogotovo u današnje vrijeme kad svaka kuča ima minimalno 2auta,kad je cesta puna pijanaca i slično!svaka čast tebi i svima kaj vozite PH :naklon: jer su u hrvatskoj to može vozit samo ako si stvarno istinski zaljubljenik u motre i stazu!što se tiće grobnika namjeravam ga i sam probat još ove godine ako novi motor dobim kak je planirano!što se tiće PH ko zna možda budem i ja sudionik za kakve 3-4god!
onim sam više htjeo reči da ako nekoga ko je jako brz na cest staviš na stazu i tamo će biti jako brz što nemora značiti u obrnutom slučaju :wink:!

ne bi se bas slozio sa tobom. Neki cestovni trkaci su jako brzi na cesti a spori na stazi. Cak sam i sam svjedocio da je jedan od brzih cestovnih trkaca koje sma vidio, vozio Grobnik po toliko krivim putanjama i sa toliko nevjerojatno nepravilnim ulascima da je na kraju zavrsio pored staze. Za natjeravanje po cesti moras izmedju ostalog biti malo lud a za natjeravanje po stazi mora postojati i nekakva tehnika, nekakva percepcija zavoja i osjecaj za zavoj te za kocenje. Na cesti vise ide sto ludje to brze.
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #24 : 08. Veljača 2007, 16:43:54 »

ne bi se bas slozio sa tobom. Neki cestovni trkaci su jako brzi na cesti a spori na stazi. Cak sam i sam svjedocio da je jedan od brzih cestovnih trkaca koje sma vidio, vozio Grobnik po toliko krivim putanjama i sa toliko nevjerojatno nepravilnim ulascima da je na kraju zavrsio pored staze. Za natjeravanje po cesti moras izmedju ostalog biti malo lud a za natjeravanje po stazi mora postojati i nekakva tehnika, nekakva percepcija zavoja i osjecaj za zavoj te za kocenje. Na cesti vise ide sto ludje to brze.
moj stari je imao podjednako dobre (odlične) uspjehe i na stazi i na cestovnim utrkama... Ali kao što si naveo, za stazu je potrebno i ponešto više tehnike, dok za cestu prvenstveno moraš biti lud...  :mrgreen:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

TOJO

• **
  • Vozi: Motor neki !
« Odgovori #25 : 10. Veljača 2007, 01:59:15 »

:misli: Znaci za sve treba imati muda !  :LOL:
Evidentirano
Ne razlikuje se nista za razliku od nicega .....

www.bolimekita.com

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #26 : 10. Veljača 2007, 07:53:03 »

vozio Grobnik po toliko krivim putanjama i sa toliko nevjerojatno nepravilnim ulascima da je na kraju zavrsio pored staze.

Nemrem a da se ne nasmijem, obzirom da znam o kome se radi. No, mislim da bi suhome trebalo dati priliku da odradi stazu kak treba, ali isto tako mislim da suhi ima "sindrom prometa iz suprotnog smjera" i da je to bio razlog njegovog fulavanja putanji...ono izljetanje je bilo zato kaj je tam bila dekica i košarica sa gablecom :mrgreen:
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

matej

• Gost
« Odgovori #27 : 11. Veljača 2007, 21:19:16 »

Isle of Man - sinonim za prave titane moto svijeta.
Pojam pred kojim su današnji heroji ulickanih natjecanja,
poput MotoGP ili SBK, potpuno nevažni. Nakon 100 godina
održavanja najopasnije utrke na svijetu, na startnoj liniji se
redaju velikani moto svijeta tražeći ultimativni izazov.
Rade to iz istog razloga kao gospoda prije 100 godina.

LINK: Povijest Isle of Man
preporucujem procitatikojeg datuma je tt,idemo ja i kum na gp u englesku motorima ali rađe bi na tt ako se razumijemo :mrgreen:
Evidentirano

nessuno

« Odgovori #28 : 11. Veljača 2007, 21:29:19 »

TT 2007: Saturday 26th May to Friday 8th June.

jos 103 dana 21 sat i 32 Minute :mrgreen:

http://www.iomtt.com/Calendar.aspx
Evidentirano

matej

• Gost
« Odgovori #29 : 12. Veljača 2007, 07:50:54 »

TT 2007: Saturday 26th May to Friday 8th June.

jos 103 dana 21 sat i 32 Minute :mrgreen:

http://www.iomtt.com/Calendar.aspx
uf jebi ga to mi je knap,kum nemože dobit godišnji prije otprl.polovice šestog mj.

hvala
Evidentirano

Krama

• **
  • Vozi: SUZUKI GSX 1400 testosteronsko durilo
« Odgovori #30 : 13. Veljača 2007, 11:20:46 »

Brijem da bi Vuhecu lego Man ?
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #31 : 14. Rujan 2011, 12:18:55 »

najgluplji pad na TT  :mrgreen: :mrgreen:

Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

PacicLittle

• **
  • Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #32 : 16. Rujan 2011, 13:18:30 »

Lol stras gdje si uspio ovaj topic iscupat  :misli: :mrgreen: :mrgreen:

Inace pad je  :palacgore:
Evidentirano
Tits or gtfo.

svjetli

• **
  • Vozi: exc-r 450
« Odgovori #33 : 16. Rujan 2011, 21:52:43 »

Čitajući sve one pobjednike Mana mora se jednostavno zaključiti da su ondašnji vozači GP-a (Agostini , Read, Haslam, Mortimer, Ekerold, Heron....itd..) bili i majstori ceste i praktički svoje krune najboljih na svijetu morali dokazivati i na Manu gdje , složit ćemo se, svi trebaju imati posebno razvijena jaja i dovoljnu količinu adrenalina i hrabrosti da bi se i tamo postalo najboljim....

Stoga kad pročitam sva ova imena na jednom mjestu, zapitam se kako bi današnji vrhunski GP i SBK vozači prošli na Manu..??
Tadašnje piste svjetskog prvenstva su bile redom opasne, recimo naš legendarni preluk, tako da man nije tada bio posebno opasan. a Vozači kažu da im je na manu najteže zapamtiti sve zavoje zbog dužine kruga,što je opasnost sama za sebe.
To što se man vozi 100 godina, to je nešto posebno, u uvjetima skoro kao prije 50 !!
Evidentirano
pozdrav iz vinograda
ulica orange

Skripter

• **
  • Vozi: Kawasaki ZX-9R
« Odgovori #34 : 16. Rujan 2011, 22:53:46 »

Svaka čast na iskopu teme... :palacgore:
A za Isle of Man TT .. uuuuf. Utrka bez konkurencije u današnje vrijeme. Macao je majko mila... ali IoM .. to fakat moraš biti lud, znati kaj radiš i imati pilu.
Serijski motori se čine da samo krstare po cesti prema bajkovima "ozbiljnih" pacijenata. Svaka im čast, ali s današnjom tehnikom i mašinama... moraš biti skroz lud. :gace:
Evidentirano
Bez komentara
 Str: 1 2 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.195 sekundi uz 17 upita.