vožnju na stazi može istrenirati skoro svako bitno je samo imat love i trenirat jako puno dok cestovne utrke poput ove ipak pokazuju ko je pravi majstor i ko ima muda 
Stari moj sve je u treningu i za sve ti treba novaca. Gradske i ulicne utrke se isto treniraju. Neki ih treniraju svakodnevnom voznjom motorom po gradu (citaj jurnjavom) a neki su od te jurnjave odustali nakon previse padova, stradavanja i pogibelje prijatelja. Neki su odlucili da im je pun kurac udaranja u automobile, izljetanja bakica na ulicu, skupljanja pasa po vukovarskoj, padova zbog sahtova i slicno pa su jurnjavu gradom zamijenili jurnjavom stazom, a po gradu se voze na skuterima ili motorima pogodnim za gradove.
Pazi sad ovo, jel ti znas da doslovce svi hrvatski trkaci ili ne voze motore po gradovima ili se voze na skuterima.
Kec ne vozi motor uopce
Zujic se vozi na skuteru
Kemo se ne vozi uopce
Luigi mislim na skuteru
Shepi na dostavnom vozilu

Ja na skuteru ili na KLV-u
Loris gotovo nikad ne izlazi na cestu vec vozi motocros po Grobnickim brdima
ko jos, ima ih koliko te volja.
E da, Gajic, i njemu je dojadilo pa se vozi skuterom.
Doslovce svi su se skinuli sa ceste i presli na stazu.
Za mene se osobno smatra da sam utrenirani vozac na stazi. Vozaci poput Keca, Luigija, Zujica, Kezica, Kemenovica, Lorisa su 5x utreniraniji od mene i godinama su na stazi. Kezo vrti grobnik 15 godina, Kec valjda 10, Luigi od kad nismo niti znali sto je to motor itd. itd.
Jel razumijes o cemu pricam. Stavi bilo kojeg cestovnog trkaca (citaj sebe i slicnih koji nisu u PH) i stavi jednog od trkaca (bilo koje) Svi ce ga naprat na cesti ili ce barem biti rame uz rame a na stazi ce ga iberundat valjda u 5 krugova.
Na Manu je slicna prica. Tamo su legende stare iskusnjare koji su odrastali na cestovnim utrkama jednostavno zato jer drugih nije niti bilo. Nove generacije bi se tamo ili poubijale (recimo Mato) ili ne bi niti vozili.
Iz tih i slicnih razloga sam vec odavno rekao u savezu da bi se gradske i cestovne utrke trebale odvojiti od utrka na stazama pa ko voli neka izvoli. Ja bi za gradske utrke sigurno drugacije prirpemio motor i sebe. Prije svega ne bi toliko ulagao u motor i nikada ne bi vozi na novom motoru. No kako sam rekao, meni osobno su vec dojadili rinzoli, stupovi, automobili i ostale nepredvidive prepreke. Osobno volim stazu pa makar to bio i Novi Marof gdje me takve stvari ne mogu iznenaditi. Pao sam prosle godine 5 puta i izletao nekoliko. Jos uvijek sam citav i sve su mi kosti na broju. Da sam toliko puta pao u gradu i na cesti, sigurno bi odlezao barem nekoliko tjedana u bolnici. Ne kazem da se na stazi ne moze zdrobiti, moze, ali je vjerojatnost puno manja.