Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Putovanje 2007: do Krete i natrag  (Posjeta: 2574 )

ib

• Gost
Putovanje 2007: do Krete i natrag
« : 10. Ožujak 2007, 11:54:09 »

Ako se netko zeli pridruziti, najavljujem svoje putovanje ove godine. Pokret 4.8.2007. iz Frankfurta, preko Hrvatske (uz obalu), Crne Gore, Albanije i konpenog dijela Grcke (dalje trajektom) do Krete. Tamo bih proveo tjedan dana uz obitelj i radio lagane voznje otokom. Povratak natrag trajektom u Tursku, zatim Bugarsku, Rumunjsku, Ukrajinu, Poljsku, Cesku i doma. Otprilike 6 dana putovanja do Krete (dakle dovoljno vremena za mirnu voznju), natrag 6-8 dana, ovisno o planovima i ruti.

Plan voznje je vrlo grub i vjerojatno ce se dosta mijenjati. Ne znam kakve su ceste kroz Albaniju prema jugu uz obalu do Grcke. Ako nema asfalta, onda bih prvo u Makedoniju. Malo drustvo, 2-3 motora uvrh glave.
Evidentirano

danek

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki KLV 1000
Odg: Putovanje 2007: do Krete i natrag
« Odgovori #1 : 10. Ožujak 2007, 17:27:31 »

Ako se netko zeli pridruziti, najavljujem svoje putovanje ove godine. Pokret 4.8.2007. iz Frankfurta, preko Hrvatske (uz obalu), Crne Gore, Albanije i konpenog dijela Grcke (dalje trajektom) do Krete. Tamo bih proveo tjedan dana uz obitelj i radio lagane voznje otokom. Povratak natrag trajektom u Tursku, zatim Bugarsku, Rumunjsku, Ukrajinu, Poljsku, Cesku i doma. Otprilike 6 dana putovanja do Krete (dakle dovoljno vremena za mirnu voznju), natrag 6-8 dana, ovisno o planovima i ruti.

Plan voznje je vrlo grub i vjerojatno ce se dosta mijenjati. Ne znam kakve su ceste kroz Albaniju prema jugu uz obalu do Grcke. Ako nema asfalta, onda bih prvo u Makedoniju. Malo drustvo, 2-3 motora uvrh glave.

Ovo mi zvuči ok,pogotovo ovaj povratak.To su 3 puna tjedna?
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #2 : 10. Ožujak 2007, 17:33:20 »

Ovo mi zvuči ok,pogotovo ovaj povratak.To su 3 puna tjedna?

Puna 3 tjedna, 21 dan. Ne moras cijelu rundu, mozes se prikljuciti sredinom drugog tjedna pa povratak zajedno, ako je frka za godisnji.
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #3 : 11. Ožujak 2007, 21:56:43 »

Igore, evo ti malo slika od Nikosa iz Atine koji je prosao tuda kuda ti planiras. Od Tirane na Girokaster, pa na Grcku granicu...

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #4 : 11. Ožujak 2007, 22:29:56 »

2004. je cesta Tirana - Drac - Kakavije bila sasvim OK, asfaltirana.
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

ib

• Gost
« Odgovori #5 : 12. Ožujak 2007, 10:20:06 »

2004. je cesta Tirana - Drac - Kakavije bila sasvim OK, asfaltirana.

Super, jer sam dio prema Makedoniji prosao pa bih radije tamo gdje jos nisam bio.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #6 : 12. Ožujak 2007, 10:22:48 »

Igore, evo ti malo slika od Nikosa iz Atine koji je prosao tuda kuda ti planiras. Od Tirane na Girokaster, pa na Grcku granicu...

Hvala Gasho, izgleda sasvim OK i to mi vise odgovara od varijante preko Makedonije. Tebe bi jos zamolio za par preporuka o Bugarskoj jer znam da si tamo bio. Nastojao bih se drzati grubog plana i iz Turske preko Bugarske uci u Rumunjsku.
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #7 : 12. Ožujak 2007, 14:57:39 »

iz atene prvi trajekt za chaniu ide u 4 popodne, tamo si oko ponoci
a iz soluna se vozi 24 sata za iraklion

eto, ako sam ista pomogao...
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Gasho

« Odgovori #8 : 12. Ožujak 2007, 15:07:21 »

Imas autoput od Istanbula do Edirnea, a taj autoput nastavlja i kroz Bugarsku, sve do Sofije. Preporucio bih ipak da prije Edirnea skrenes prema Bugarskoj granici, prema gradu Kirkareli. Poslije njega ulazis u lijepa brda, a sam granicni prelaz sa Bugarskom je na najvecoj visini. Imas lijepe free shopove, pa mozes potrositi dinare koji su ti ostali. Onda se spustas prema moru, i nastavis put uz obalu. Obavezno preporucujem da svratis u Sozopol i Nasebar... :palacgore:
Obalom ides kroz velike gradove, Burgas i Varnu, a istim putem mozes preci Rumunsku granicu, prema Costanzi...

ib

• Gost
« Odgovori #9 : 12. Ožujak 2007, 16:08:55 »

Imas autoput od Istanbula do Edirnea, a taj autoput nastavlja i kroz Bugarsku, sve do Sofije. Preporucio bih ipak da prije Edirnea skrenes prema Bugarskoj granici, prema gradu Kirkareli. Poslije njega ulazis u lijepa brda, a sam granicni prelaz sa Bugarskom je na najvecoj visini. Imas lijepe free shopove, pa mozes potrositi dinare koji su ti ostali. Onda se spustas prema moru, i nastavis put uz obalu. Obavezno preporucujem da svratis u Sozopol i Nasebar... :palacgore:
Obalom ides kroz velike gradove, Burgas i Varnu, a istim putem mozes preci Rumunsku granicu, prema Costanzi...

Hvala na preporuci. S obzirom da ce to biti klasicno moto putovanje u stilu "vidio sam sto se vidi s ceste", nastojao bih (kad god to bude moguce) putovati lokalnim cestama (tzv. "scenic routes").

Jos jedno pitanje za one koji su bili u Albaniji, osobito ako su morali nociti. Bojim se da jedan dan za prolazak Albanije do granice s Grckom nece biti dovoljan pa ako itko zna neko mjesto na Jadranskoj obali gdje ima bikers friendly smjestaj ili kakav solidan hotel a do kojeg vodi solidnija cesta. Strah me makadama u Albaniji ne toliko zbog makadama koliko zbog kamiona i prasine od koje se nista ne vidi.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #10 : 12. Ožujak 2007, 16:14:35 »

iz atene prvi trajekt za chaniu ide u 4 popodne, tamo si oko ponoci
a iz soluna se vozi 24 sata za iraklion

eto, ako sam ista pomogao...

Grcka mi je kao druga domovina. Supruga je Grkinja :). Isto tako, tamo cu imati drustvo lokalnih bikera pa se, sto se Grcke tice, uopce ne zabrinjavam. Albanija je uvijek izazov ;)

Imat cu pomoc Turskih motorista za rutu i ostalo, polako trazim kontakte u Ceskoj, Poljskoj i Ukrajini. Kolega je Rumunj i dat ce mi par ideja za Rumumjsku. Bugarska mi je totalna nepoznanica. U Krakowu i Pragu ce vjerojatno bit drustva za razgledat grad. Bit ce to veliko putovanje...
Evidentirano

Dodicuss

• **
« Odgovori #11 : 12. Ožujak 2007, 16:18:40 »

U Krakowu i Pragu ce vjerojatno bit drustva za razgledat grad. Bit ce to veliko putovanje...

Stari moj, ti si se skroz promijenio  :mrgreen:
Evidentirano
-=dux pessimus=-

ib

• Gost
« Odgovori #12 : 12. Ožujak 2007, 16:20:51 »

Stari moj, ti si se skroz promijenio  :mrgreen:

Vidi ti njega kako je iskocio iz zasjede  :mrgreen:
Evidentirano

Gasho

« Odgovori #13 : 12. Ožujak 2007, 16:27:51 »

Hvala na preporuci. S obzirom da ce to biti klasicno moto putovanje u stilu "vidio sam sto se vidi s ceste", nastojao bih (kad god to bude moguce) putovati lokalnim cestama (tzv. "scenic routes").

Jos jedno pitanje za one koji su bili u Albaniji, osobito ako su morali nociti. Bojim se da jedan dan za prolazak Albanije do granice s Grckom nece biti dovoljan pa ako itko zna neko mjesto na Jadranskoj obali gdje ima bikers friendly smjestaj ili kakav solidan hotel a do kojeg vodi solidnija cesta. Strah me makadama u Albaniji ne toliko zbog makadama koliko zbog kamiona i prasine od koje se nista ne vidi.

Prespavas u Baru i onda rano ujutro krenes. Mozes sve proci u jedan dan...

Dodicuss

• **
« Odgovori #14 : 12. Ožujak 2007, 16:34:10 »

Vidi ti njega kako je iskocio iz zasjede  :mrgreen:

Samo mi je palo na pamet kako te Ajaccio-u trebalo za rukav vuci da udjes u grad  :wink: ...a smrdilo mi je vec kad je Gasho predlozio rutu kroz gradove, a ti ne protestiras.  :mrgreen:

A za albaniju i corku ne brini, prespavas kod "kako da kazem" Rajka i ujutro ranije krenes, uz guranje na granici trebao bi izaci iz Al dok ne zadje sunce :)
Evidentirano
-=dux pessimus=-

ib

• Gost
« Odgovori #15 : 12. Ožujak 2007, 16:50:20 »

A za albaniju i corku ne brini, prespavas kod "kako da kazem" Rajka i ujutro ranije krenes, uz guranje na granici trebao bi izaci iz Al dok ne zadje sunce :)

Koliko je to km u pitanju? Pravac do Ohrida je otprilike 300 km, ovaj do Grcke, ovak nabrzinu gledajuci googlemaps, ima 400-450 km?
Evidentirano

Dodicuss

• **
« Odgovori #16 : 12. Ožujak 2007, 21:49:36 »

Koliko je to km u pitanju? Pravac do Ohrida je otprilike 300 km, ovaj do Grcke, ovak nabrzinu gledajuci googlemaps, ima 400-450 km?

Ich weiss nicht. Ali znam da kad dodjes na albansku granicu ne vrijede pravila kao za norveski trajekt  :mrgreen:, tako da opici preko reda i da ti nije palo na pamet stajati u koloni s autima... odma' pred rampu, malo po strani da ne smetas, sredi papire i po gasu. Ako upadens u kolotecinu i radis  po propisima ne gine ti 2h cekanja i to ako nije neka guzva  8)
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Gasho

« Odgovori #17 : 18. Ožujak 2007, 08:28:52 »

:palacgore:

itilas

• **
  • Vozi: vfr 800
« Odgovori #18 : 18. Ožujak 2007, 08:38:50 »

Jos jedno pitanje za one koji su bili u Albaniji, osobito ako su morali nociti.

Preporučujem ti da prespavaš u Draču(Durres) u hotelu Bela Vista (na Plazhi) potraži Tonija(poslat ću ti mob.ako hočeš na pp), hotel je na plaži, hrana vrlo dobra, sve jeftino, imaju garažu ispod-sve za 5...u jutro ako kreneš od tamo, bez brige stigneš gdje god poželiš :) ili kako Gašo kaže...uostalom, vidjet češ kako si s vremenom  :palacgore:
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #19 : 18. Ožujak 2007, 14:05:46 »

Preporučujem ti da prespavaš u Draču(Durres) u hotelu Bela Vista (na Plazhi) potraži Tonija(poslat ću ti mob.ako hočeš na pp), hotel je na plaži, hrana vrlo dobra, sve jeftino, imaju garažu ispod-sve za 5...u jutro ako kreneš od tamo, bez brige stigneš gdje god poželiš :) ili kako Gašo kaže...uostalom, vidjet češ kako si s vremenom  :palacgore:

Ne vidim puno smisla putovati zemljom u kojoj sam do sada bio sam jednom i prozujati u jednom danu. Volio bih lezernije, ostati negdje slobodan poslijepodne i malo prosetati, vidjeti kako ljudi zive, pojesti veceru na miru, itd... Zato sam uzeo 6 dana za put do Krete. Inace, da sam ko moj ludi frend Robert, mogao bih sve izvesti u 48 sati  :shock: :mrgreen:

Puno ti hvala za preporuku i svakako bih te molio za kontakt na pp. Ja cu se Toniju javiti par tjedana prije puta a tebe usput zamoliti da mu javis da si mi dao broj da covjeka ne zbunjujem ;)
Evidentirano

brum

• **
  • Vozi: Auto i bicikl
« Odgovori #20 : 20. Ožujak 2007, 23:50:49 »

Ako ti odgovara, mogu ti praviti društvo barem kroz SLO i HR  :palacgore:
Evidentirano
bruum, bruuum, bruuuum!!!!

ib

• Gost
« Odgovori #21 : 21. Ožujak 2007, 09:20:13 »

Ako ti odgovara, mogu ti praviti društvo barem kroz SLO i HR  :palacgore:

Naravno da mi odgovara  :palacgore:
Evidentirano

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
« Odgovori #22 : 21. Ožujak 2007, 12:42:13 »

Imas kod mene par putopisa o zemljama kroz koje planiras proci.
Mozda ti sta pomogne ili te potaknu...
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #23 : 21. Ožujak 2007, 12:49:20 »

Imas kod mene par putopisa o zemljama kroz koje planiras proci.
Mozda ti sta pomogne ili te potaknu...

Svaka pomoc je dobrodosla, hvala!
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #24 : 21. Ožujak 2007, 22:36:21 »

Evo Igore informacija o cestama i ostalome U Albaniji što sam obećao pa nek bude ovdje. Inače ako neko ima neko pitanje nek pita, ako znam napisat ću a ako ne pitam pa postam. Informacije koje imam su stare tjedan dana, a kolege iz firme gdje cura šljaka su bili dole na terenu mjesec dana(snimanje terena iz aviona za izradu karata).
Info:
1. Cesta od granice na prijelazu kod Hani i Hoti do Skadra je loša.
2. Cesta Skadar-Kukeš je ok.
3. Cesta Skadar-pa uz more na jug do otprilike mjesta koje se zove Bushnesh(na karti blizu grada Mamurasa) je dobra.
4. Cesta od Skadra do Kukeša je tak tak
4a. Od Bushnesha pa nadalje prema Tirani je loša cesta.
5. Cesta od Millota do Bulgize je loša(ima jedan tunel bez asfalta, i jedan fora viseći most)
6. Cesta od Drača do Rrogozhine je novi asfalt(poluautoput), dalje na sjever prema Cerriku i Elbasanu je novi asfalt.
7. Za slijedeći komad ceste od Elbasana do Ohridskog jezera nemam info kakva je cesta.
8. Cesta od Lushnje do Fiera je loša.
9. Cesta od Vlore do krajnjeg juga, tj mjesta Sarande je ok, ali zbog konfiguracije terena prosječna brzina vožnje je oko 50 km/h, pa prelazak te dionice traje oko 5h(Vlora-Sarande)
10. Cesta od Sarande pa na sjever do mjesta Jorgucat je novi asfalt, te Jorgucata na zapad prema gradu Gjirokasteru.
11. Cesta od Fiera do Gjirokastera je tak tak.
12. U Fieru u centru ima net caffe
13. Ako se ide u u unutrašnjost ima smještaj za 10 eura noćenje u gradu Beratu(pokušat ću nabaviti telefon)koji leži na rijeci Osum.
14. u Vlori u hotelu uz more ima smještaj za 20 eura noćenje sa doručkom(pokušat ću nabaviti telefon).

poz

Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.178 sekundi uz 15 upita.