Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Putovanje 2007: do Krete i natrag  (Posjeta: 2574 )

ib

• Gost
Putovanje 2007: do Krete i natrag
« : 10. Ožujak 2007, 11:54:09 »

Ako se netko zeli pridruziti, najavljujem svoje putovanje ove godine. Pokret 4.8.2007. iz Frankfurta, preko Hrvatske (uz obalu), Crne Gore, Albanije i konpenog dijela Grcke (dalje trajektom) do Krete. Tamo bih proveo tjedan dana uz obitelj i radio lagane voznje otokom. Povratak natrag trajektom u Tursku, zatim Bugarsku, Rumunjsku, Ukrajinu, Poljsku, Cesku i doma. Otprilike 6 dana putovanja do Krete (dakle dovoljno vremena za mirnu voznju), natrag 6-8 dana, ovisno o planovima i ruti.

Plan voznje je vrlo grub i vjerojatno ce se dosta mijenjati. Ne znam kakve su ceste kroz Albaniju prema jugu uz obalu do Grcke. Ako nema asfalta, onda bih prvo u Makedoniju. Malo drustvo, 2-3 motora uvrh glave.
Evidentirano

danek

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki KLV 1000
Odg: Putovanje 2007: do Krete i natrag
« Odgovori #1 : 10. Ožujak 2007, 17:27:31 »

Ako se netko zeli pridruziti, najavljujem svoje putovanje ove godine. Pokret 4.8.2007. iz Frankfurta, preko Hrvatske (uz obalu), Crne Gore, Albanije i konpenog dijela Grcke (dalje trajektom) do Krete. Tamo bih proveo tjedan dana uz obitelj i radio lagane voznje otokom. Povratak natrag trajektom u Tursku, zatim Bugarsku, Rumunjsku, Ukrajinu, Poljsku, Cesku i doma. Otprilike 6 dana putovanja do Krete (dakle dovoljno vremena za mirnu voznju), natrag 6-8 dana, ovisno o planovima i ruti.

Plan voznje je vrlo grub i vjerojatno ce se dosta mijenjati. Ne znam kakve su ceste kroz Albaniju prema jugu uz obalu do Grcke. Ako nema asfalta, onda bih prvo u Makedoniju. Malo drustvo, 2-3 motora uvrh glave.

Ovo mi zvuči ok,pogotovo ovaj povratak.To su 3 puna tjedna?
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #2 : 10. Ožujak 2007, 17:33:20 »

Ovo mi zvuči ok,pogotovo ovaj povratak.To su 3 puna tjedna?

Puna 3 tjedna, 21 dan. Ne moras cijelu rundu, mozes se prikljuciti sredinom drugog tjedna pa povratak zajedno, ako je frka za godisnji.
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #3 : 11. Ožujak 2007, 21:56:43 »

Igore, evo ti malo slika od Nikosa iz Atine koji je prosao tuda kuda ti planiras. Od Tirane na Girokaster, pa na Grcku granicu...

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #4 : 11. Ožujak 2007, 22:29:56 »

2004. je cesta Tirana - Drac - Kakavije bila sasvim OK, asfaltirana.
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

ib

• Gost
« Odgovori #5 : 12. Ožujak 2007, 10:20:06 »

Super, jer sam dio prema Makedoniji prosao pa bih radije tamo gdje jos nisam bio.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #6 : 12. Ožujak 2007, 10:22:48 »

Igore, evo ti malo slika od Nikosa iz Atine koji je prosao tuda kuda ti planiras. Od Tirane na Girokaster, pa na Grcku granicu...

Hvala Gasho, izgleda sasvim OK i to mi vise odgovara od varijante preko Makedonije. Tebe bi jos zamolio za par preporuka o Bugarskoj jer znam da si tamo bio. Nastojao bih se drzati grubog plana i iz Turske preko Bugarske uci u Rumunjsku.
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #7 : 12. Ožujak 2007, 14:57:39 »

iz atene prvi trajekt za chaniu ide u 4 popodne, tamo si oko ponoci
a iz soluna se vozi 24 sata za iraklion

eto, ako sam ista pomogao...
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Gasho

« Odgovori #8 : 12. Ožujak 2007, 15:07:21 »

Imas autoput od Istanbula do Edirnea, a taj autoput nastavlja i kroz Bugarsku, sve do Sofije. Preporucio bih ipak da prije Edirnea skrenes prema Bugarskoj granici, prema gradu Kirkareli. Poslije njega ulazis u lijepa brda, a sam granicni prelaz sa Bugarskom je na najvecoj visini. Imas lijepe free shopove, pa mozes potrositi dinare koji su ti ostali. Onda se spustas prema moru, i nastavis put uz obalu. Obavezno preporucujem da svratis u Sozopol i Nasebar... :palacgore:
Obalom ides kroz velike gradove, Burgas i Varnu, a istim putem mozes preci Rumunsku granicu, prema Costanzi...

ib

• Gost
« Odgovori #9 : 12. Ožujak 2007, 16:08:55 »

Imas autoput od Istanbula do Edirnea, a taj autoput nastavlja i kroz Bugarsku, sve do Sofije. Preporucio bih ipak da prije Edirnea skrenes prema Bugarskoj granici, prema gradu Kirkareli. Poslije njega ulazis u lijepa brda, a sam granicni prelaz sa Bugarskom je na najvecoj visini. Imas lijepe free shopove, pa mozes potrositi dinare koji su ti ostali. Onda se spustas prema moru, i nastavis put uz obalu. Obavezno preporucujem da svratis u Sozopol i Nasebar... :palacgore:
Obalom ides kroz velike gradove, Burgas i Varnu, a istim putem mozes preci Rumunsku granicu, prema Costanzi...

Hvala na preporuci. S obzirom da ce to biti klasicno moto putovanje u stilu "vidio sam sto se vidi s ceste", nastojao bih (kad god to bude moguce) putovati lokalnim cestama (tzv. "scenic routes").

Jos jedno pitanje za one koji su bili u Albaniji, osobito ako su morali nociti. Bojim se da jedan dan za prolazak Albanije do granice s Grckom nece biti dovoljan pa ako itko zna neko mjesto na Jadranskoj obali gdje ima bikers friendly smjestaj ili kakav solidan hotel a do kojeg vodi solidnija cesta. Strah me makadama u Albaniji ne toliko zbog makadama koliko zbog kamiona i prasine od koje se nista ne vidi.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #10 : 12. Ožujak 2007, 16:14:35 »

iz atene prvi trajekt za chaniu ide u 4 popodne, tamo si oko ponoci
a iz soluna se vozi 24 sata za iraklion

eto, ako sam ista pomogao...

Grcka mi je kao druga domovina. Supruga je Grkinja :). Isto tako, tamo cu imati drustvo lokalnih bikera pa se, sto se Grcke tice, uopce ne zabrinjavam. Albanija je uvijek izazov ;)

Imat cu pomoc Turskih motorista za rutu i ostalo, polako trazim kontakte u Ceskoj, Poljskoj i Ukrajini. Kolega je Rumunj i dat ce mi par ideja za Rumumjsku. Bugarska mi je totalna nepoznanica. U Krakowu i Pragu ce vjerojatno bit drustva za razgledat grad. Bit ce to veliko putovanje...
Evidentirano

Dodicuss

• **
« Odgovori #11 : 12. Ožujak 2007, 16:18:40 »

U Krakowu i Pragu ce vjerojatno bit drustva za razgledat grad. Bit ce to veliko putovanje...

Stari moj, ti si se skroz promijenio  :mrgreen:
Evidentirano
-=dux pessimus=-

ib

• Gost
« Odgovori #12 : 12. Ožujak 2007, 16:20:51 »

Stari moj, ti si se skroz promijenio  :mrgreen:

Vidi ti njega kako je iskocio iz zasjede  :mrgreen:
Evidentirano

Gasho

« Odgovori #13 : 12. Ožujak 2007, 16:27:51 »

Hvala na preporuci. S obzirom da ce to biti klasicno moto putovanje u stilu "vidio sam sto se vidi s ceste", nastojao bih (kad god to bude moguce) putovati lokalnim cestama (tzv. "scenic routes").

Jos jedno pitanje za one koji su bili u Albaniji, osobito ako su morali nociti. Bojim se da jedan dan za prolazak Albanije do granice s Grckom nece biti dovoljan pa ako itko zna neko mjesto na Jadranskoj obali gdje ima bikers friendly smjestaj ili kakav solidan hotel a do kojeg vodi solidnija cesta. Strah me makadama u Albaniji ne toliko zbog makadama koliko zbog kamiona i prasine od koje se nista ne vidi.

Prespavas u Baru i onda rano ujutro krenes. Mozes sve proci u jedan dan...

Dodicuss

• **
« Odgovori #14 : 12. Ožujak 2007, 16:34:10 »

Vidi ti njega kako je iskocio iz zasjede  :mrgreen:

Samo mi je palo na pamet kako te Ajaccio-u trebalo za rukav vuci da udjes u grad  :wink: ...a smrdilo mi je vec kad je Gasho predlozio rutu kroz gradove, a ti ne protestiras.  :mrgreen:

A za albaniju i corku ne brini, prespavas kod "kako da kazem" Rajka i ujutro ranije krenes, uz guranje na granici trebao bi izaci iz Al dok ne zadje sunce :)
Evidentirano
-=dux pessimus=-

ib

• Gost
« Odgovori #15 : 12. Ožujak 2007, 16:50:20 »

A za albaniju i corku ne brini, prespavas kod "kako da kazem" Rajka i ujutro ranije krenes, uz guranje na granici trebao bi izaci iz Al dok ne zadje sunce :)

Koliko je to km u pitanju? Pravac do Ohrida je otprilike 300 km, ovaj do Grcke, ovak nabrzinu gledajuci googlemaps, ima 400-450 km?
Evidentirano

Dodicuss

• **
« Odgovori #16 : 12. Ožujak 2007, 21:49:36 »

Koliko je to km u pitanju? Pravac do Ohrida je otprilike 300 km, ovaj do Grcke, ovak nabrzinu gledajuci googlemaps, ima 400-450 km?

Ich weiss nicht. Ali znam da kad dodjes na albansku granicu ne vrijede pravila kao za norveski trajekt  :mrgreen:, tako da opici preko reda i da ti nije palo na pamet stajati u koloni s autima... odma' pred rampu, malo po strani da ne smetas, sredi papire i po gasu. Ako upadens u kolotecinu i radis  po propisima ne gine ti 2h cekanja i to ako nije neka guzva  8)
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Gasho

« Odgovori #17 : 18. Ožujak 2007, 08:28:52 »

:palacgore:

itilas

• **
  • Vozi: vfr 800
« Odgovori #18 : 18. Ožujak 2007, 08:38:50 »

Jos jedno pitanje za one koji su bili u Albaniji, osobito ako su morali nociti.

Preporučujem ti da prespavaš u Draču(Durres) u hotelu Bela Vista (na Plazhi) potraži Tonija(poslat ću ti mob.ako hočeš na pp), hotel je na plaži, hrana vrlo dobra, sve jeftino, imaju garažu ispod-sve za 5...u jutro ako kreneš od tamo, bez brige stigneš gdje god poželiš :) ili kako Gašo kaže...uostalom, vidjet češ kako si s vremenom  :palacgore:
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #19 : 18. Ožujak 2007, 14:05:46 »

Preporučujem ti da prespavaš u Draču(Durres) u hotelu Bela Vista (na Plazhi) potraži Tonija(poslat ću ti mob.ako hočeš na pp), hotel je na plaži, hrana vrlo dobra, sve jeftino, imaju garažu ispod-sve za 5...u jutro ako kreneš od tamo, bez brige stigneš gdje god poželiš :) ili kako Gašo kaže...uostalom, vidjet češ kako si s vremenom  :palacgore:

Ne vidim puno smisla putovati zemljom u kojoj sam do sada bio sam jednom i prozujati u jednom danu. Volio bih lezernije, ostati negdje slobodan poslijepodne i malo prosetati, vidjeti kako ljudi zive, pojesti veceru na miru, itd... Zato sam uzeo 6 dana za put do Krete. Inace, da sam ko moj ludi frend Robert, mogao bih sve izvesti u 48 sati  :shock: :mrgreen:

Puno ti hvala za preporuku i svakako bih te molio za kontakt na pp. Ja cu se Toniju javiti par tjedana prije puta a tebe usput zamoliti da mu javis da si mi dao broj da covjeka ne zbunjujem ;)
Evidentirano

brum

• **
  • Vozi: Auto i bicikl
« Odgovori #20 : 20. Ožujak 2007, 23:50:49 »

Ako ti odgovara, mogu ti praviti društvo barem kroz SLO i HR  :palacgore:
Evidentirano
bruum, bruuum, bruuuum!!!!

ib

• Gost
« Odgovori #21 : 21. Ožujak 2007, 09:20:13 »

Ako ti odgovara, mogu ti praviti društvo barem kroz SLO i HR  :palacgore:

Naravno da mi odgovara  :palacgore:
Evidentirano

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
« Odgovori #22 : 21. Ožujak 2007, 12:42:13 »

Imas kod mene par putopisa o zemljama kroz koje planiras proci.
Mozda ti sta pomogne ili te potaknu...
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #23 : 21. Ožujak 2007, 12:49:20 »

Imas kod mene par putopisa o zemljama kroz koje planiras proci.
Mozda ti sta pomogne ili te potaknu...

Svaka pomoc je dobrodosla, hvala!
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #24 : 21. Ožujak 2007, 22:36:21 »

Evo Igore informacija o cestama i ostalome U Albaniji što sam obećao pa nek bude ovdje. Inače ako neko ima neko pitanje nek pita, ako znam napisat ću a ako ne pitam pa postam. Informacije koje imam su stare tjedan dana, a kolege iz firme gdje cura šljaka su bili dole na terenu mjesec dana(snimanje terena iz aviona za izradu karata).
Info:
1. Cesta od granice na prijelazu kod Hani i Hoti do Skadra je loša.
2. Cesta Skadar-Kukeš je ok.
3. Cesta Skadar-pa uz more na jug do otprilike mjesta koje se zove Bushnesh(na karti blizu grada Mamurasa) je dobra.
4. Cesta od Skadra do Kukeša je tak tak
4a. Od Bushnesha pa nadalje prema Tirani je loša cesta.
5. Cesta od Millota do Bulgize je loša(ima jedan tunel bez asfalta, i jedan fora viseći most)
6. Cesta od Drača do Rrogozhine je novi asfalt(poluautoput), dalje na sjever prema Cerriku i Elbasanu je novi asfalt.
7. Za slijedeći komad ceste od Elbasana do Ohridskog jezera nemam info kakva je cesta.
8. Cesta od Lushnje do Fiera je loša.
9. Cesta od Vlore do krajnjeg juga, tj mjesta Sarande je ok, ali zbog konfiguracije terena prosječna brzina vožnje je oko 50 km/h, pa prelazak te dionice traje oko 5h(Vlora-Sarande)
10. Cesta od Sarande pa na sjever do mjesta Jorgucat je novi asfalt, te Jorgucata na zapad prema gradu Gjirokasteru.
11. Cesta od Fiera do Gjirokastera je tak tak.
12. U Fieru u centru ima net caffe
13. Ako se ide u u unutrašnjost ima smještaj za 10 eura noćenje u gradu Beratu(pokušat ću nabaviti telefon)koji leži na rijeci Osum.
14. u Vlori u hotelu uz more ima smještaj za 20 eura noćenje sa doručkom(pokušat ću nabaviti telefon).

poz

Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

Gasho

« Odgovori #25 : 21. Ožujak 2007, 22:46:56 »

Ja samo da dodam da je cesta od granicnog prelaza Muriquan do Skadra odlicna, osim sto ima jedan drveni most da se pređe. Od Elbasana do Granice Makedonije (prema Ohridu) odlicna...
Za ostale informacije, hvala frgich-u

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #26 : 21. Ožujak 2007, 22:47:45 »

7.Elbasan - Ohridsko jezero ide bez problema i to s obje strane jezera!Bolja je Makedonska strana!  :palacgore:

Frgich

« Odgovori #27 : 21. Ožujak 2007, 22:51:07 »

Ja samo da dodam da je cesta od granicnog prelaza Muriquan do Skadra odlicna, osim sto ima jedan drveni most da se pređe. Od Elbasana do Granice Makedonije (prema Ohridu) odlicna...
Za ostale informacije, hvala frgich-u

Nema na čemu, ako nekog nešto zanima, pitajte. Inače Gasho ja idem sa curom i sa frendom u 8 mjesecu za Grčku, pa ću ti se biti slobodan javiti pošto planiramo ići na Žabljak, i biti dan i pol u Crnoj Gori da preporučiš što se isplati pogledati. Mislimo svratiti i do Tare, doduše ovaj put bez splavarenja  :palacgore: ,

poz
Evidentirano
Lao Tzu

Frgich

« Odgovori #28 : 21. Ožujak 2007, 22:52:47 »

7.Elbasan - Ohridsko jezero ide bez problema i to s obje strane jezera!Bolja je Makedonska strana!  :palacgore:

Hvala na info Chala  :cool:
Evidentirano
Lao Tzu

Gasho

« Odgovori #29 : 22. Ožujak 2007, 00:17:07 »

Nema na čemu, ako nekog nešto zanima, pitajte. Inače Gasho ja idem sa curom i sa frendom u 8 mjesecu za Grčku, pa ću ti se biti slobodan javiti pošto planiramo ići na Žabljak, i biti dan i pol u Crnoj Gori da preporučiš što se isplati pogledati. Mislimo svratiti i do Tare, doduše ovaj put bez splavarenja  :palacgore: ,

poz

Tu sam... :palacgore:

Frgich

« Odgovori #30 : 22. Ožujak 2007, 13:59:13 »

Evidentirano
Lao Tzu

Gasho

« Odgovori #31 : 22. Ožujak 2007, 14:34:17 »

Evo Igore informacija o cestama i ostalome U Albaniji što sam obećao pa nek bude ovdje. Inače ako neko ima neko pitanje nek pita, ako znam napisat ću a ako ne pitam pa postam. Informacije koje imam su stare tjedan dana, a kolege iz firme gdje cura šljaka su bili dole na terenu mjesec dana(snimanje terena iz aviona za izradu karata).
Info:
1. Cesta od granice na prijelazu kod Hani i Hoti do Skadra je loša.
2. Cesta Skadar-Kukeš je ok.
3. Cesta Skadar-pa uz more na jug do otprilike mjesta koje se zove Bushnesh(na karti blizu grada Mamurasa) je dobra.
4. Cesta od Skadra do Kukeša je tak tak
4a. Od Bushnesha pa nadalje prema Tirani je loša cesta.
5. Cesta od Millota do Bulgize je loša(ima jedan tunel bez asfalta, i jedan fora viseći most)
6. Cesta od Drača do Rrogozhine je novi asfalt(poluautoput), dalje na sjever prema Cerriku i Elbasanu je novi asfalt.
7. Za slijedeći komad ceste od Elbasana do Ohridskog jezera nemam info kakva je cesta.
8. Cesta od Lushnje do Fiera je loša.
9. Cesta od Vlore do krajnjeg juga, tj mjesta Sarande je ok, ali zbog konfiguracije terena prosječna brzina vožnje je oko 50 km/h, pa prelazak te dionice traje oko 5h(Vlora-Sarande)
10. Cesta od Sarande pa na sjever do mjesta Jorgucat je novi asfalt, te Jorgucata na zapad prema gradu Gjirokasteru.
11. Cesta od Fiera do Gjirokastera je tak tak.
12. U Fieru u centru ima net caffe
13. Ako se ide u u unutrašnjost ima smještaj za 10 eura noćenje u gradu Beratu(pokušat ću nabaviti telefon)koji leži na rijeci Osum.
14. u Vlori u hotelu uz more ima smještaj za 20 eura noćenje sa doručkom(pokušat ću nabaviti telefon).

poz

Možeš li samo malo više informacija da mi daš o ovome pod brojem 9. Zašto se mora voziti 140 kilometara 5 sati. Kakva je konfiguracija s obzirom da ideš pored mora...

Hvala

Gasho

« Odgovori #32 : 22. Ožujak 2007, 14:37:10 »

Ovo Kakavija misliš na Kavaja, ili ne...

Nives78

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Dragi: Suzuki V-Strom DL 1000
« Odgovori #33 : 22. Ožujak 2007, 15:40:17 »

Možeš li samo malo više informacija da mi daš o ovome pod brojem 9. Zašto se mora voziti 140 kilometara 5 sati. Kakva je konfiguracija s obzirom da ideš pored mora...

Hvala

Gasho imam dva filmića u .avi-u baš te ceste, ako želiš mogu ti poslati na mail (nisu jako velika) pa ih ti staviš gore na forum il nekaj...da vide ostali koga zanima (jer ja ne znam  :wink: )

btw. ja sam cura od Frgicha ;) (on radi pa je malo kratak s vremenom)
Evidentirano
Život je kretanje,
Kretanje je promjena,
Promjena je raznolikost,
Raznolikost je začin života.

Frgich

« Odgovori #34 : 22. Ožujak 2007, 17:46:10 »

Ovo Kakavija misliš na Kavaja, ili ne...

Nisi mene pitao ali Kakavija je mjesto na granici sa Grčkom, a Sixdays je možda mislio na pravac:Tirana-Drač-Rrogozhine-Lushnje-Fier-BalshTepelene-Gjirokaster-Kakavija(Granica),  :misli:

poz
Evidentirano
Lao Tzu

Frgich

« Odgovori #35 : 22. Ožujak 2007, 17:48:13 »

Hvala

Frendovi od cure(Nives) su rekli da je cesta uska i zavojita, tako da se ne možeš brzo vozit(naselj, krave i ostalo), e sad dal je 3 ili 5 sati, to ne znam dok ne prodjem  :palacgore:
Evidentirano
Lao Tzu

ZoltanBB

• **
  • Vozi: KTM 990S
« Odgovori #36 : 22. Ožujak 2007, 21:31:22 »

Nisi mene pitao ali Kakavija je mjesto na granici sa Grčkom, a Sixdays je možda mislio na pravac:Tirana-Drač-Rrogozhine-Lushnje-Fier-BalshTepelene-Gjirokaster-Kakavija(Granica),  :misli:

poz

Upravo to... navigator na ovom putu je bio PlavaKuca no u Grcku smo usli preko granicnog prijelaza Kakavije.
Evidentirano
Zoltan | Varazdin

Gasho

« Odgovori #37 : 23. Ožujak 2007, 08:35:16 »

Gasho imam dva filmića u .avi-u baš te ceste, ako želiš mogu ti poslati na mail (nisu jako velika) pa ih ti staviš gore na forum il nekaj...da vide ostali koga zanima (jer ja ne znam  :wink: )

btw. ja sam cura od Frgicha ;) (on radi pa je malo kratak s vremenom)

Šalji obavezno, hvala... :palacgore:

ib

• Gost
« Odgovori #38 : 25. Ožujak 2007, 16:06:43 »

Nikola, procitao sam tvoj putopis iz Ukrajine. Ove ju godine namjeravam proci u tranzitu - kroz Karpate, ako bude moguce. Jos nisam poceo gledati karte. Ono sto me zanima nisu ceste, nego viza.

Ne spominjes vize, a vidim na nasem MVP-u da postoji vizni rezim. Imas li nekih informacija, najvise koliko je sve to komplicirano, cijena, cekanje...
Evidentirano

mondeo

• *
  • Vozi: Suzuki Intruder M-800
« Odgovori #39 : 26. Ožujak 2007, 23:00:55 »

Pozdrav narode bajkerski.

Dio putovanja koji planiraš odraditi smo frend (Mali bandit) i ja odradili prošle godine, istinabok u suprotnom smjeru, iz Makedonije prem HR, preko Albanije i Crne Gore. Pošli smo iz Ohrida ujutro negdje oko 7 sati, a došli u  Bar negdje oko 6-7 navečer (još jednom Gasho hvala).

Sam prolaz kroz Albaniju mi je ostao u sjećanju po veeeeeeelikoj vrućini, bilo je valjda preko 40 stupnjeva i prelazili smo tih 300-tinjak kilometara oko 8 sati. Albanija ti je definitivno zemlja dviju stvari. Jedni su mercedesi i koliko se sjećam svaki 5-6 auto NIJE bio mercedes. Druga stvar su ti autopraonice. Prilično sam siguran da smo ih na tih 300-tinjak kilometara vidjeli barem 200-tinjak. To ti se tamo zove LAVAZH i imaju ti fenomenalno efektnu reklamu ako se uzme u obzir vanjska temperatura. Naime jednostavno ti učvrste crijevo za vodu tako da voda šprica u zrak. JAKO primamljivo kada si u kožnjaku na gore navedenoj temperaturi. Pripremi se za platiti 10 EUR-a ulazne i 2 EUR-a izlazne takse, i ako slučajno motor ne glasi na tebe OBAVEZNO ishodi neku punomoć ovjerenu kod notara. Frendovi s kojima smo putovali su imali poteškoće oko toga.

Same ceste ti nisu tako strašno loše osim jednog dijela (kojeg ti vjerovatno nećeš proći u svojoj putanji) gdje smo prolazili jedno 2-3 kilometra sa nogama spuštenim sa strane motora jer je ispod nas bilo oblo veliko kamenje. KOMA za motore.

Albanija ti je sad jedno veliko gradilište. Kod Elbasana se grade hoteli jedan za drugim nekakvih 4-5 kilometra non stop uz obalu i tamo ti je promet jako zakrčen, tako da smo jako puno vremena tamo izgubili.

Slike mosta koje ti šaljem u privitku su ti već kod izlaska (tebi ulaska) iz Albanije, nekih 30-tak kilometara od Ulcinja. Bilo je jako zanimljivo jer su se našli 2 auta, jedan sa jedne a drugi sa druge strane mosta točno na sredini. Sva sreća pa je bilo dovoljno mjesta za proći pored, pa neznam kako se to završilo.

Mi ti kroz cijelu Albaniju nismo ništa jeli. Ježiga, možda su predrasude u pitanju, a i nivo higijene koji smo sretali uz put je bio ispod nekog nama pristupačnog minimuma. Bilo je zanimljivo vidjeti kako se u nekim selima reklamira svježe meso u mesnicama (pojedinosti ću preskočiti, dat ću samo naznake....ovčja glava....štok od vrata).

Kaj se tiče benzinskih tu nemaš frke, ima ih cijelim putem, nemoraš brinuti da ćeš ostati bez benzina.

P.S. Vidim da spominješ Bugarsku. Osobno nisam tamo bio ali sam upoznao bajkere iz Skopja (MC Potfat) koji su tamo često. Jedan njihov član ti je ovdje na forumu. Nick mu je Ironforge pa ga možeš kontaktirati vezano za  to.

Pozdrav.

Saša

MK P.S.D. 2000
Evidentirano

Frgich

« Odgovori #40 : 26. Ožujak 2007, 23:15:54 »

Korisni info, hvala mondeo  :palacgore: , a inače po mojim informacijama na potezu od Sarande pa do Vlore ima samo jedna pumpa, jel to točno?
Evidentirano
Lao Tzu

mondeo

• *
« Odgovori #41 : 26. Ožujak 2007, 23:22:23 »

Kada bih ti sada dao neku ekzaktnu brojku muljao bih, da budem potpuno iskren ne sjećam se. Ali znam da je tih benzinskih pumpi na svakih par kilometara. Jedina fora je bila u tome što smo mi tražili neku koja je primala kartice jer nismo mjenjali novac u leke. Stvarno, ali stvarno tvrdim da se ukoliko se ide tim nekim magistralnim pravcima nesmije desiti da se ostane bez benzina a da se nema gdje natočiti. Albanija je definitivno drugačija od onoga što mi mislimo o  njoj.

E da, još jedan korisni info. Ako se žele slikati oni silni bunkeri po kojima je Albanija poznata to treba napraviti pri ulasku ili pri izlasku iz zemlje, jer ih u unutrašnjosti nismo vidjeli.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #42 : 26. Ožujak 2007, 23:25:10 »

Albanija ti je sad jedno veliko gradilište. Kod Elbasana se grade hoteli jedan za drugim nekakvih 4-5 kilometra non stop uz obalu i tamo ti je promet jako zakrčen, tako da smo jako puno vremena tamo izgubili.

Vidim da ne pratiš lik i djelo našega ib-a!  :wink:
Ali nema veze, zanima me ova obala kod Elbasana!To je obala čega?  :shock:

mondeo

• *
« Odgovori #43 : 26. Ožujak 2007, 23:29:21 »

Hm, a može biti da sam ja malo pobrkao te nazive gradova. Bit će ipak da se radi o Duressu (Drač). :?

Ježiga, prošlo je ipak već neko vrijeme, a i taj dio putovanja nije bio baš vrhunac puta.

Za razliku od Makedonije :palacgore:
Evidentirano

Gasho

« Odgovori #44 : 26. Ožujak 2007, 23:53:00 »

Korisni info, hvala mondeo  :palacgore: , a inače po mojim informacijama na potezu od Sarande pa do Vlore ima samo jedna pumpa, jel to točno?

Mondeo nije isao tim putem...
I definitivno je mislio na Dures (Drac)... :palacgore:

Frgich

« Odgovori #45 : 27. Ožujak 2007, 00:46:56 »

Sve pet samo sam mislio da čovjek možda ima info-samo to,

poz
Evidentirano
Lao Tzu

Nikola_M

• **
« Odgovori #46 : 28. Ožujak 2007, 17:52:18 »

Nikola, procitao sam tvoj putopis iz Ukrajine. Ove ju godine namjeravam proci u tranzitu - kroz Karpate, ako bude moguce. Jos nisam poceo gledati karte. Ono sto me zanima nisu ceste, nego viza.

Ne spominjes vize, a vidim na nasem MVP-u da postoji vizni rezim. Imas li nekih informacija, najvise koliko je sve to komplicirano, cijena, cekanje...

Clanak je o putovanju od prije gotovo 5 godina. Tada je trebalo pozivno pismo i viza. Na granici se cekalo nesto vise od jednog sata (administracija). Ove godine sam prosao kroz Ukrajinu sa tranzitnom vizom (tako da neznam dali jos uvijek trebas pozivno pismo) Ovoga puta je cijela procedura trajala jedva 5 minuta (naravno ovisi i o trenutnoj guzvi) i nisam ni silazio s motora. Na ulazu u carinski krug dobijes migracioni listic koji ispunis, u pasos ti lupe pecat u koji upisu i registarski broj motora i picis dalje. Ako oces U Zagrebu vizu isti dan placas duplo, postojao je i web sajt veleposlanstva Ukrajine u HR na hrvatskom jeziku ali ga sada ne mogu pronaci. Ne sjecam se cjene ali negdje oko 25-30 eura. Na granici se ne placa nista.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #47 : 18. Travanj 2007, 16:39:57 »

Nikola, gdje si izvadio tranzitnu vizu? Trazim adresu veleposlanstva Ukrajine i nadjem ovo:

http://www.airport-borispol.kiev.ua/embassy-ukr/Posolstvo_7227391.html

URL mrtav: http://www.ukrembassy.hr
Mail nedostupan: veleposlanstvo-ukrajine@zg.tel.hr

?

Na ovom site-u je nadam se tocna adresa i telefonski brojevi:

http://www.embassyworld.com/embassy/Ukraine/ukraine3.html

Embassy of Ukraine in Zagreb, Croatia - 10000 Zagreb,Vocharska Street, 52, Tel:(385-1) 455 6125, Fax: (385-1)  455 38 24    

Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #48 : 18. Travanj 2007, 17:06:50 »

Nikola, gdje si izvadio tranzitnu vizu? Trazim adresu veleposlanstva Ukrajine i nadjem ovo:

http://www.airport-borispol.kiev.ua/embassy-ukr/Posolstvo_7227391.html

URL mrtav: http://www.ukrembassy.hr
Mail nedostupan: veleposlanstvo-ukrajine@zg.tel.hr

?

Na ovom site-u je nadam se tocna adresa i telefonski brojevi:

http://www.embassyworld.com/embassy/Ukraine/ukraine3.html

Embassy of Ukraine in Zagreb, Croatia - 10000 Zagreb,Vocharska Street, 52, Tel:(385-1) 455 6125, Fax: (385-1)  455 38 24    

U Zagrebu, adresa je tocna. a broj telefona kojeg sam nasao u imeniku je 01 4633 728 (neznam dali je to i broj konzulata)
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #49 : 18. Travanj 2007, 17:19:53 »

Sad sam ih nazvao!Ovaj ib-ov broj ne postoji,ali je Nikolin urodio plodom!Kažem ja gđi da bi ja malo turistički motorom po Ukrajini krstario , a ona će na to da trebam imati turistički vaučer i potvrđene rezervacije hotela za svaku noć koju tamo imam namjeru provesti!Ja joj rekoh da mislim obilaziti malo po Ukrajini,a ona kaže da mi treba rezervacija od različitih Hotela!Cijena je 30 eura i dobije se za 5 dana!Ukoliko je hitno,  cijena je dupla i Viza se dobije za 2 dana!
Nikola , na koji način zaobići rezervacije hotela?  :misli:

Nikola_M

• **
« Odgovori #50 : 18. Travanj 2007, 17:29:34 »

Sad sam ih nazvao!Ovaj ib-ov broj ne postoji,ali je Nikolin urodio plodom!Kažem ja gđi da bi ja malo turistički motorom po Ukrajini krstario , a ona će na to da trebam imati turistički vaučer i potvrđene rezervacije hotela za svaku noć koju tamo imam namjeru provesti!Ja joj rekoh da mislim obilaziti malo po Ukrajini,a ona kaže da mi treba rezervacija od različitih Hotela!Cijena je 30 eura i dobije se za 5 dana!Ukoliko je hitno,  cijena je dupla i Viza se dobije za 2 dana!
Nikola , na koji način zaobići rezervacije hotela?  :misli:

Pozivno pismo od neke turisticke agencije koja ima ovlastenje da ih izdaje. Jednostavno ces ih naci na internetu.  Provjeri ih vise jer cijene znaju biti dosta razlicite. Prije 4 godine je pozivno pismo bilo 20-50 dolara.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #51 : 18. Travanj 2007, 18:13:49 »

To mi je prekomplicirano!  :misli: Još bi im i dal 30 ojrića,ali sad još i ovi klistiri...  :? Preveliki sam gotovan,pa da još se tolko hebem za ući u Ukrajinu!Budu oni ubrzo spustili kriterije!Dobili su Euro u nogometu skupa sa Poljacima!Ne ide mi se tam gdje me ne žele!  :palacdolje:

ib

• Gost
« Odgovori #52 : 18. Travanj 2007, 18:22:29 »

To mi je prekomplicirano!  :misli: Još bi im i dal 30 ojrića,ali sad još i ovi klistiri...  :? Preveliki sam gotovan,pa da još se tolko hebem za ući u Ukrajinu!Budu oni ubrzo spustili kriterije!Dobili su Euro u nogometu skupa sa Poljacima!Ne ide mi se tam gdje me ne žele!  :palacdolje:

Imas pravo. Ipak previse komplikacija za jednodnevni tranzit. Zelja mi je posjetiti Ukrajinu, al jednom kad olabave kriterije. Nadam se da ce skuzit nakon Eura...

Sad sam ovo procitao na wikipediji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Ukraine

"Since 2005 citizens of the USA, European Union, Canada, Switzerland, Russia, other former CIS countries no longer require a visa to visit Ukraine for tourism purposes."

Kak zivim u EU i imam trajni boravak, mozda mogu nekaj iskamcit da ne zafrkavaju...
« Zadnja izmjena: 18. Travanj 2007, 18:32:52 ib »
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #53 : 18. Travanj 2007, 18:46:54 »

Imas pravo. Ipak previse komplikacija za jednodnevni tranzit.

Za tranzitnu vizu ti ne trebaju nikakvi dodatni papiri. Jedino je pitanje dali ce ti je htjeti izdati, jer mogu reci da u npr, Poljsku iz Rumunjske mozes i preko Madjarske.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #54 : 18. Travanj 2007, 18:49:29 »

Za tranzitnu vizu ti ne trebaju nikakvi dodatni papiri. Jedino je pitanje dali ce ti je htjeti izdati, jer mogu reci da u npr, Poljsku iz Rumunjske mozes i preko Madjarske.

Vjerojatno ne kuze motoristicke spike... :(
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #55 : 18. Travanj 2007, 18:52:17 »

Ne ide mi se tam gdje me ne žele!  :palacdolje:

Zele te oni i te kako  :D

Jos to oni brzo i rjesavaju, Ukrajincima je trebalo za uci u HR sve to isto a cekali su oko 2 mjeseca za vizu (dodude to je podatak od prije 4 godine, ali ako se kod njih nije nista promijenilo vjerujem da nije ni kod nasih)
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #56 : 18. Travanj 2007, 18:54:32 »

Vjerojatno ne kuze motoristicke spike... :(

Nisu ti oni jedini koji ne kuze motoristicku spiku  :)
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #57 : 18. Travanj 2007, 19:18:46 »

Zele te oni i te kako  :D

Jos to oni brzo i rjesavaju, Ukrajincima je trebalo za uci u HR sve to isto a cekali su oko 2 mjeseca za vizu (dodude to je podatak od prije 4 godine, ali ako se kod njih nije nista promijenilo vjerujem da nije ni kod nasih)

Ne da mi se zahebavati s tim papirima,kad ima još uvijek hrpa destinacija gdje nisam bio!Gotovo smo gđa i ja definirali Karpate nakon Bugarske(sve u istom djiru) za lipanj,ali me ovo sada full odbilo!  :?

Nikola_M

• **
« Odgovori #58 : 18. Travanj 2007, 19:40:12 »

Ne da mi se zahebavati s tim papirima,kad ima još uvijek hrpa destinacija gdje nisam bio!Gotovo smo gđa i ja definirali Karpate nakon Bugarske(sve u istom djiru) za lipanj,ali me ovo sada full odbilo!  :?

Ako ti treba kontakt za Sofiju javi.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #59 : 18. Travanj 2007, 19:54:24 »

Javljam na vrijeme ukoliko će trebati!  :wink:

danek

• **
« Odgovori #60 : 18. Travanj 2007, 20:00:16 »

IB,
jel si popunil ekipicu za putovanje?
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #61 : 18. Travanj 2007, 20:06:57 »

IB,
jel si popunil ekipicu za putovanje?

Ako zelis samnom, vise si nego dobrodosao  :palacgore:
Evidentirano

danek

• **
« Odgovori #62 : 18. Travanj 2007, 20:15:44 »

Ako zelis samnom, vise si nego dobrodosao  :palacgore:

Bumo još vidli...
ali drago mi to čuti...  :palacgore:
Evidentirano

Gasho

« Odgovori #63 : 18. Travanj 2007, 20:33:55 »

Bumo još vidli...
ali drago mi to čuti...  :palacgore:

Ej, kad si stigao, slike, utisci... :shock:

danek

• **
« Odgovori #64 : 18. Travanj 2007, 21:34:02 »

Ej, kad si stigao, slike, utisci... :shock:

Bit će,bit će,prijatelju  :palacgore:
Malo je gužvica,sad samo malo rekreativno škicam...
još dan,dva
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #65 : 19. Travanj 2007, 11:23:52 »

Obziro da mnogi ne prate h.r.m, prenosim on-topic dio teme o ovom putovanju:

Citat:
bi silno htio proc kroz Ukrajinu ove godine, polako se pripremam i evo

Ceste su ocajne. Toliko ocajne da ih se da usporediti s albanskima.

Citat:
me ubija taj blesavi vizni rezim. Prilicno komplicirano jer treba pozivno pismo ili neki vaucer turisticke agencije sto kosta para (20-50 USD), pa viza koja kosta 30 E i prekomplicirano za maksimalno dvodnevni posjet zemlji.

Ne treba ti to. Dovoljno je bookirati smjestaj negdje u nekom hostelu (ili hotelu za bilo koji period) i oni ce ti poslati potvrdu s kojom ides po vizu. Postoje ugostitelji koji ce ti to naplatiti cifrom koju spominjes i postoje oni koji ce ti to jednostavno faksirati. Fax je dovoljan da s njime dobijes vizu. Barem je meni bio.

U posoljstvu (ambasadi) dobit ces listic u kojem ces izmedju ostalog i navesti razloge svog posjeta (osobni, turisticki ili poslovni), datum od-do planiranog boravka, odredista isl.

Sto se maksimalno dvodnevnog posjeta tice, to nije tocno. Tranzitna viza traje pet dana, turisticka, ako se ne varam, do tri  mjeseca ili neki takav, dovoljno dug, period.

Treca, najpovoljnija opcija, je da ti netko (fizicka osoba) napise pozivno pismo i da prijavis boraviste kod te osobe.

Za trosak vize pisi propalo, moras dati 30 EUR.

Ne znam tocno kako je sada, tako je bilo prije tri, odnosno pet godina kad sam boravio tamo.

Citat:
Postoji li jednostavniji nacin za dobit vizu? I znas li mozda moze li osoba koja ima trajni boravak u EU ali putovnicu Hrvatske (ima naznake da EU gradjani ne trebaju vizu za turisticki posjet) u Ukrajinu bez vize?

Mislim da u tom slucaju moras imati EU putovnicu.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #66 : 19. Travanj 2007, 11:26:57 »

Nikola, glede trece opcije za dobivanje vize - imas li kontakt s nekim motoristom iz Ukrajine koji bi bio voljan napisati kratko pozivno pismo i ponuditi (fiktivni) smjestaj kod sebe? Hvala!

Inace, sto se tice pozivnih pisama, za moj posjet Engleskoj koncem 2005, morao sam izvaditi vizu i proci isto sranje s tim da je dobivanje vize kostalo 150 E ... Kaj se toga tice, Ukrajina je mila majka...
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #67 : 19. Travanj 2007, 13:09:15 »

Nikola, glede trece opcije za dobivanje vize - imas li kontakt s nekim motoristom iz Ukrajine koji bi bio voljan napisati kratko pozivno pismo i ponuditi (fiktivni) smjestaj kod sebe? Hvala!

Inace, sto se tice pozivnih pisama, za moj posjet Engleskoj koncem 2005, morao sam izvaditi vizu i proci isto sranje s tim da je dobivanje vize kostalo 150 E ... Kaj se toga tice, Ukrajina je mila majka...

Davno je Jura rekao da ne ide na Otok dok god nam ne ukinu Vize i vidi što je uslijedilo...  :wink:

Nikola_M

• **
« Odgovori #68 : 19. Travanj 2007, 13:16:30 »

To sto su ti napisali na newsima je samo donekle tocno. Ceste kroz Karpate su sada potpuno obnovljene i prava je milina kroz njih voziti. Cesta postaje ocajna poslije Strilja prema Lavovu i dalje prema Kijevu, ali ako sam se ja vozio s mojim motorom moci ces se i ti s tvojim, tvoj je sigurno puno  udobniji. Malo paznje i sve ce biti u redu. Ta cesta se svakodnevno obnavlja tako da je sada dobrog asfalta sigurno puno vise.
Dakle cesta kroz Karpate je u odlicnom stanju, a ostale mogu biti od dobrih do ocajnih. Sto se tice prometa ljudi voze sasvim normalno. Ako prekoracis brzinu a policija te zaustavi jos uvijek mozes proci s 10-20 dolara mita (Kolike bi te to kostalo na zapadu iskusio si i sam)

Nabavak vaucera, jer svaki ugostitelj kako ti kazu na newsima, mora ti poslati vaucer, je jednostavan putem interneta. Mozda se varam ali tesko da ce ti netko od njih poslati vaucer a da ga ne platis. Pozivno pismo je isto jednostavno nabaviti od ukrajinskih turistickih agencija koje imaju ovlastenje da ih izdaju. One ce isto fiktivno staviti mjesta, tj. hotele, gdje ces ti boraviti.
Privatno pozivno pismo je mislim najlosija opcija, (pretpostavljam da je kao i kod Rusa) Taj koji ce ti ga poslati mora takodjer platiti odredjenu taksu i *ebavati se oko administracije. Ali ako oces mogu ti poslati jedan kontakt iz Kijeva.
Da, Ukrajinski konzulat prihvata te dokumente i faksirane (bar je tako bilo 2002.) a to onda samo znaci da ne moras placati postarinu za original.
Tebi treba tranzitna viza i za nju ti ne trebaju nikakvi dodatni papiri, i mislim da ona traje 5 dana sigurno a mozda cak i 7. Dali ce ti je izdati, iz razloga koji sam ranije naveo, to je vec druga prica, ali nazoves ih unaprijed i pitas.
Lavov je lijepi grad (njega nisam obilazio pješke) a u Kijevu imas zaista dosta toga za vidjeti.
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.373 sekundi uz 15 upita.