Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: Putovanje 2007: do Krete i natrag  (Posjeta: 2574 )

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
Odg: Putovanje 2007: do Krete i natrag
« Odgovori #50 : 18. Travanj 2007, 17:29:34 »

Sad sam ih nazvao!Ovaj ib-ov broj ne postoji,ali je Nikolin urodio plodom!Kažem ja gđi da bi ja malo turistički motorom po Ukrajini krstario , a ona će na to da trebam imati turistički vaučer i potvrđene rezervacije hotela za svaku noć koju tamo imam namjeru provesti!Ja joj rekoh da mislim obilaziti malo po Ukrajini,a ona kaže da mi treba rezervacija od različitih Hotela!Cijena je 30 eura i dobije se za 5 dana!Ukoliko je hitno,  cijena je dupla i Viza se dobije za 2 dana!
Nikola , na koji način zaobići rezervacije hotela?  :misli:

Pozivno pismo od neke turisticke agencije koja ima ovlastenje da ih izdaje. Jednostavno ces ih naci na internetu.  Provjeri ih vise jer cijene znaju biti dosta razlicite. Prije 4 godine je pozivno pismo bilo 20-50 dolara.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Spol: Muški
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #51 : 18. Travanj 2007, 18:13:49 »

To mi je prekomplicirano!  :misli: Još bi im i dal 30 ojrića,ali sad još i ovi klistiri...  :? Preveliki sam gotovan,pa da još se tolko hebem za ući u Ukrajinu!Budu oni ubrzo spustili kriterije!Dobili su Euro u nogometu skupa sa Poljacima!Ne ide mi se tam gdje me ne žele!  :palacdolje:

ib

• Gost
« Odgovori #52 : 18. Travanj 2007, 18:22:29 »

To mi je prekomplicirano!  :misli: Još bi im i dal 30 ojrića,ali sad još i ovi klistiri...  :? Preveliki sam gotovan,pa da još se tolko hebem za ući u Ukrajinu!Budu oni ubrzo spustili kriterije!Dobili su Euro u nogometu skupa sa Poljacima!Ne ide mi se tam gdje me ne žele!  :palacdolje:

Imas pravo. Ipak previse komplikacija za jednodnevni tranzit. Zelja mi je posjetiti Ukrajinu, al jednom kad olabave kriterije. Nadam se da ce skuzit nakon Eura...

Sad sam ovo procitao na wikipediji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Ukraine

"Since 2005 citizens of the USA, European Union, Canada, Switzerland, Russia, other former CIS countries no longer require a visa to visit Ukraine for tourism purposes."

Kak zivim u EU i imam trajni boravak, mozda mogu nekaj iskamcit da ne zafrkavaju...
« Zadnja izmjena: 18. Travanj 2007, 18:32:52 ib »
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #53 : 18. Travanj 2007, 18:46:54 »

Imas pravo. Ipak previse komplikacija za jednodnevni tranzit.

Za tranzitnu vizu ti ne trebaju nikakvi dodatni papiri. Jedino je pitanje dali ce ti je htjeti izdati, jer mogu reci da u npr, Poljsku iz Rumunjske mozes i preko Madjarske.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #54 : 18. Travanj 2007, 18:49:29 »

Za tranzitnu vizu ti ne trebaju nikakvi dodatni papiri. Jedino je pitanje dali ce ti je htjeti izdati, jer mogu reci da u npr, Poljsku iz Rumunjske mozes i preko Madjarske.

Vjerojatno ne kuze motoristicke spike... :(
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #55 : 18. Travanj 2007, 18:52:17 »

Ne ide mi se tam gdje me ne žele!  :palacdolje:

Zele te oni i te kako  :D

Jos to oni brzo i rjesavaju, Ukrajincima je trebalo za uci u HR sve to isto a cekali su oko 2 mjeseca za vizu (dodude to je podatak od prije 4 godine, ali ako se kod njih nije nista promijenilo vjerujem da nije ni kod nasih)
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #56 : 18. Travanj 2007, 18:54:32 »

Vjerojatno ne kuze motoristicke spike... :(

Nisu ti oni jedini koji ne kuze motoristicku spiku  :)
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #57 : 18. Travanj 2007, 19:18:46 »

Zele te oni i te kako  :D

Jos to oni brzo i rjesavaju, Ukrajincima je trebalo za uci u HR sve to isto a cekali su oko 2 mjeseca za vizu (dodude to je podatak od prije 4 godine, ali ako se kod njih nije nista promijenilo vjerujem da nije ni kod nasih)

Ne da mi se zahebavati s tim papirima,kad ima još uvijek hrpa destinacija gdje nisam bio!Gotovo smo gđa i ja definirali Karpate nakon Bugarske(sve u istom djiru) za lipanj,ali me ovo sada full odbilo!  :?

Nikola_M

• **
« Odgovori #58 : 18. Travanj 2007, 19:40:12 »

Ne da mi se zahebavati s tim papirima,kad ima još uvijek hrpa destinacija gdje nisam bio!Gotovo smo gđa i ja definirali Karpate nakon Bugarske(sve u istom djiru) za lipanj,ali me ovo sada full odbilo!  :?

Ako ti treba kontakt za Sofiju javi.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #59 : 18. Travanj 2007, 19:54:24 »

Javljam na vrijeme ukoliko će trebati!  :wink:

danek

• **
  • Vozi: Kawasaki KLV 1000
« Odgovori #60 : 18. Travanj 2007, 20:00:16 »

IB,
jel si popunil ekipicu za putovanje?
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #61 : 18. Travanj 2007, 20:06:57 »

IB,
jel si popunil ekipicu za putovanje?

Ako zelis samnom, vise si nego dobrodosao  :palacgore:
Evidentirano

danek

• **
« Odgovori #62 : 18. Travanj 2007, 20:15:44 »

Ako zelis samnom, vise si nego dobrodosao  :palacgore:

Bumo još vidli...
ali drago mi to čuti...  :palacgore:
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #63 : 18. Travanj 2007, 20:33:55 »

Bumo još vidli...
ali drago mi to čuti...  :palacgore:

Ej, kad si stigao, slike, utisci... :shock:

danek

• **
« Odgovori #64 : 18. Travanj 2007, 21:34:02 »

Ej, kad si stigao, slike, utisci... :shock:

Bit će,bit će,prijatelju  :palacgore:
Malo je gužvica,sad samo malo rekreativno škicam...
još dan,dva
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #65 : 19. Travanj 2007, 11:23:52 »

Obziro da mnogi ne prate h.r.m, prenosim on-topic dio teme o ovom putovanju:

Citat:
bi silno htio proc kroz Ukrajinu ove godine, polako se pripremam i evo

Ceste su ocajne. Toliko ocajne da ih se da usporediti s albanskima.

Citat:
me ubija taj blesavi vizni rezim. Prilicno komplicirano jer treba pozivno pismo ili neki vaucer turisticke agencije sto kosta para (20-50 USD), pa viza koja kosta 30 E i prekomplicirano za maksimalno dvodnevni posjet zemlji.

Ne treba ti to. Dovoljno je bookirati smjestaj negdje u nekom hostelu (ili hotelu za bilo koji period) i oni ce ti poslati potvrdu s kojom ides po vizu. Postoje ugostitelji koji ce ti to naplatiti cifrom koju spominjes i postoje oni koji ce ti to jednostavno faksirati. Fax je dovoljan da s njime dobijes vizu. Barem je meni bio.

U posoljstvu (ambasadi) dobit ces listic u kojem ces izmedju ostalog i navesti razloge svog posjeta (osobni, turisticki ili poslovni), datum od-do planiranog boravka, odredista isl.

Sto se maksimalno dvodnevnog posjeta tice, to nije tocno. Tranzitna viza traje pet dana, turisticka, ako se ne varam, do tri  mjeseca ili neki takav, dovoljno dug, period.

Treca, najpovoljnija opcija, je da ti netko (fizicka osoba) napise pozivno pismo i da prijavis boraviste kod te osobe.

Za trosak vize pisi propalo, moras dati 30 EUR.

Ne znam tocno kako je sada, tako je bilo prije tri, odnosno pet godina kad sam boravio tamo.

Citat:
Postoji li jednostavniji nacin za dobit vizu? I znas li mozda moze li osoba koja ima trajni boravak u EU ali putovnicu Hrvatske (ima naznake da EU gradjani ne trebaju vizu za turisticki posjet) u Ukrajinu bez vize?

Mislim da u tom slucaju moras imati EU putovnicu.
Evidentirano

ib

• Gost
« Odgovori #66 : 19. Travanj 2007, 11:26:57 »

Nikola, glede trece opcije za dobivanje vize - imas li kontakt s nekim motoristom iz Ukrajine koji bi bio voljan napisati kratko pozivno pismo i ponuditi (fiktivni) smjestaj kod sebe? Hvala!

Inace, sto se tice pozivnih pisama, za moj posjet Engleskoj koncem 2005, morao sam izvaditi vizu i proci isto sranje s tim da je dobivanje vize kostalo 150 E ... Kaj se toga tice, Ukrajina je mila majka...
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #67 : 19. Travanj 2007, 13:09:15 »

Nikola, glede trece opcije za dobivanje vize - imas li kontakt s nekim motoristom iz Ukrajine koji bi bio voljan napisati kratko pozivno pismo i ponuditi (fiktivni) smjestaj kod sebe? Hvala!

Inace, sto se tice pozivnih pisama, za moj posjet Engleskoj koncem 2005, morao sam izvaditi vizu i proci isto sranje s tim da je dobivanje vize kostalo 150 E ... Kaj se toga tice, Ukrajina je mila majka...

Davno je Jura rekao da ne ide na Otok dok god nam ne ukinu Vize i vidi što je uslijedilo...  :wink:

Nikola_M

• **
« Odgovori #68 : 19. Travanj 2007, 13:16:30 »

To sto su ti napisali na newsima je samo donekle tocno. Ceste kroz Karpate su sada potpuno obnovljene i prava je milina kroz njih voziti. Cesta postaje ocajna poslije Strilja prema Lavovu i dalje prema Kijevu, ali ako sam se ja vozio s mojim motorom moci ces se i ti s tvojim, tvoj je sigurno puno  udobniji. Malo paznje i sve ce biti u redu. Ta cesta se svakodnevno obnavlja tako da je sada dobrog asfalta sigurno puno vise.
Dakle cesta kroz Karpate je u odlicnom stanju, a ostale mogu biti od dobrih do ocajnih. Sto se tice prometa ljudi voze sasvim normalno. Ako prekoracis brzinu a policija te zaustavi jos uvijek mozes proci s 10-20 dolara mita (Kolike bi te to kostalo na zapadu iskusio si i sam)

Nabavak vaucera, jer svaki ugostitelj kako ti kazu na newsima, mora ti poslati vaucer, je jednostavan putem interneta. Mozda se varam ali tesko da ce ti netko od njih poslati vaucer a da ga ne platis. Pozivno pismo je isto jednostavno nabaviti od ukrajinskih turistickih agencija koje imaju ovlastenje da ih izdaju. One ce isto fiktivno staviti mjesta, tj. hotele, gdje ces ti boraviti.
Privatno pozivno pismo je mislim najlosija opcija, (pretpostavljam da je kao i kod Rusa) Taj koji ce ti ga poslati mora takodjer platiti odredjenu taksu i *ebavati se oko administracije. Ali ako oces mogu ti poslati jedan kontakt iz Kijeva.
Da, Ukrajinski konzulat prihvata te dokumente i faksirane (bar je tako bilo 2002.) a to onda samo znaci da ne moras placati postarinu za original.
Tebi treba tranzitna viza i za nju ti ne trebaju nikakvi dodatni papiri, i mislim da ona traje 5 dana sigurno a mozda cak i 7. Dali ce ti je izdati, iz razloga koji sam ranije naveo, to je vec druga prica, ali nazoves ih unaprijed i pitas.
Lavov je lijepi grad (njega nisam obilazio pješke) a u Kijevu imas zaista dosta toga za vidjeti.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.144 sekundi uz 15 upita.