Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 5 6 [7]   Dolje

Autor Tema: 500 ccm skuteri i više  (Posjeta: 4764 )

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Spol: Muški
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
Odg: 500 ccm skuteri i više
« Odgovori #150 : 06. Travanj 2007, 11:09:55 »

lipo su te se želili rješiti da dalje ne čaćkaš. koliko ja znam sve živo si promjenio na motoru ali nisi prvo i osnovno špricu.
neznam odgovor za sve skutere što dižu nivo... samo sam iznio svoj primjer i saznanja glede toga.
I ti si prominio špricu i rekao si mi u Eureke da ti je opet diglo ulje i objasnio sam ti šta je razlog dizanja ulja. Znaš li da je jedan tip iz Trogira (crveni Nexus sa valovitim Malossi diskovima) svoj cilindar koji mu je dizao ulje odnio kod tokara da mu izmjeri i utvrdili su da motor sa 500km ima 0.2mm širi cilindar na vrhu nego na dnu... Njemu je zbog toga dizalo ulje....
Znači 3 razloga imamo za sada.
A toliko si se uhvatio šprica a tvrdio sam ti da ima jako puno Hexagona, X9 i runnera šta su dizali ulje 10 puta više i brže nego tvoj Atlantic 500
Evidentirano
D.F.F.D.

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #151 : 06. Travanj 2007, 11:10:35 »

lipo su te se želili rješiti da dalje ne čaćkaš. koliko ja znam sve živo si promjenio na motoru ali nisi prvo i osnovno špricu.
neznam odgovor za sve skutere što dižu nivo... samo sam iznio svoj primjer i saznanja glede toga.
Nisam ja čačkao nego oni. Nisam mjenjao ništa osim termostata  :mrgreen:
Evidentirano
D.F.F.D.

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #152 : 06. Travanj 2007, 11:20:02 »

dosta istine i dosta predrasuda...ili čega već.
sad će se dvojica gore smijati (neću im spominjati imena) ali taj problem s benzinom u karteru piaggiovih makinja je riješen kada se meni nakon 30000 pređenih km to počelo javlati.
ukratko priča: kada sam primjetio povečani nivo ulja obišao sam par servisera i shvatio da nikome nisu uspijeli riješiti problem. bilo je ili ću ga riješiti ili prodati skuter. zapeo sam i otišao na kraju kod điđija, popričali smo i on je predložio da promjenimo špricu (cijena malo više od 300 kn), što sam i učinio. i to je to!!! sve je bilo ponovo normalno do dana današnjeg!
a skinutu špricu sam odnio kod svog meštra od auta, čim ju je vidio prepoznao ju je i po broju kao istu koja se ugrađuje u neke modele auta. uglavnom more ih je promjenio zbog nekvalitete. odnio ju je i na ispitivanje kod čovika koji čisti šprice te se je i tamo pokazalo, što sam uvijek i tvrdio, da preko noći kapa kap po kap...
i, a cijena nove je malo viša od 300 kn. po meni to i nije neki problem.

Iz tvog prvog posta vidljivo je
- da si mislio da si problem rješio, jer ti se ponovno manifestira
- da si ponudio svoje rješenje kao univerzalno, bez obzira što neki modeli nemaju injection

p.s. i da, nas dvojica se sad smijemo
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #153 : 06. Travanj 2007, 12:00:08 »

ovo mi lići na gluvi telefon.
rješija sam problem promjenom šprice.
a prije dva miseca nakon servisa primjetio sam opet povečani nivo i otišao u piggio servis da mi se čekira motor... do tada nije bio priključen na komp. a tijekom prošle godine sam to mislio samo nitko nije mogao pronaći đek za priključiti. uglavnom vibor iz piaggia ga je pronašao di je i trebao biti (samo ga je trebalo napipati) i kada je priključio ustanovio je da treba poštelati co2 što je i napravio, jer je davao puno više goriva nego je trebalo.
tako da taj zadnji slučaj dizanja goriva je upravo bilo to!!!
iz ovoga se vidi da mogu biti razni razlozi dizanja goriva... a joke i ti si neki dan spomenija kako ti se u novom T-maxu isto digao nivo :mrgreen:
Evidentirano

joke

« Odgovori #154 : 06. Travanj 2007, 12:11:06 »

Onda, tko ima više utakmica po tebi, Vibor, Gigi, ili onaj tvoj meštar od auta koji je utvrdio da je tvoja šprica bila s greškom :misli:
Ili ima još nekoliko desetaka mehaničara po gradu koji su ti radili "motor"

P.s. meni više ovo liči na glupi, nego na gluhi telefon
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #155 : 06. Travanj 2007, 12:18:44 »

ovo mi lići na gluvi telefon.
rješija sam problem promjenom šprice.
a prije dva miseca nakon servisa primjetio sam opet povečani nivo i otišao u piggio servis da mi se čekira motor... do tada nije bio priključen na komp. a tijekom prošle godine sam to mislio samo nitko nije mogao pronaći đek za priključiti. uglavnom vibor iz piaggia ga je pronašao di je i trebao biti (samo ga je trebalo napipati) i kada je priključio ustanovio je da treba poštelati co2 što je i napravio, jer je davao puno više goriva nego je trebalo.
tako da taj zadnji slučaj dizanja goriva je upravo bilo to!!!
Volio bi da ti je problem riješen... Da samo znaš koliko puta je meni štelovan taj co2 i opet isto....
Provjeri za mjesec dana nivo pa se čitamo. Do tada EOD
Evidentirano
D.F.F.D.

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #156 : 06. Travanj 2007, 12:21:50 »

Onda, tko ima više utakmica po tebi, Vibor, Gigi, ili onaj tvoj meštar od auta koji je utvrdio da je tvoja šprica bila s greškom :misli:
Ili ima još nekoliko desetaka mehaničara po gradu koji su ti radili "motor"

P.s. meni više ovo liči na glupi, nego na gluhi telefon

neznam kako si postao moderator ali neznaš razgovarati!!!
samo omalovažavaš i pokušavaš plasirati niske udarce...samo na sve sam ti argumentirano odgovorio.
aprilia je izvanredan motor i prezadovoljan sam bio njim :D
Evidentirano

joke

« Odgovori #157 : 06. Travanj 2007, 12:26:59 »

Aj nastavimo mi u kafiću ovu priču, jer ionako prelazi u razinu kafanske rasprave.
Ja sam moderator s razlogom i bilo bi glupo tebi (relativno "friškom" članu) objašnjavati ih,ako ih nisi do sada skužio.
Dakle dalje konstruktivna rasprava molim
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #158 : 06. Travanj 2007, 12:34:32 »

aprilia je izvanredan motor i prezadovoljan sam bio njim :D

A bi li opet kupio takav motor?
I ja sam tako pričao da sam prezadovoljan s njime dok ga nisam prodao  :mrgreen:
Nikad ga više ne bi kupio

Nastavak rasprave u kafiću molim
Evidentirano
D.F.F.D.
 Str: 1 ... 5 6 [7]   Gore

Stranica je generirana za 0.088 sekundi uz 15 upita.