Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Dolje

Autor Tema: 500 ccm skuteri i više  (Posjeta: 4764 )

aprilliaaa

• BLASTER
  • Spol: Muški
  • Vozi: ccc
Odg: 500 ccm skuteri i više
« Odgovori #50 : 26. Ožujak 2007, 12:52:04 »

bez tebe ovo ništa nebi vridilo :lipotan:
drago mi se s tobom nadmudrivati, samo nevolin kada gubiš živce :pjevajuci:
a ako pogledaš tko se na koga naveza mogao bi primjetiti upravo obrnuto...ti na mene.
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #51 : 26. Ožujak 2007, 13:47:01 »

Ja sam moderator, meni je dužnost da se nadovezujem na nove članove, ali ti si to vjerovatno krivo shvatio.
Zar ne vidiš da te "pratim" samo u podforumu skuteri, koji "dužim"  8)
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #52 : 26. Ožujak 2007, 14:42:04 »

pa onda pišimo... i šta ima veze što se vidimo u kafiću i šta ponekad idemo u đir... nadmudrujemo se mi i tamo, pa možemo i ovde :wink:
i uvik ispada da sam ja nešto krivo shvatio i slično...pročitaj svoje poruke i viditi češ da često omalovažavaš druge.
Evidentirano

joke

« Odgovori #53 : 26. Ožujak 2007, 14:59:50 »

Čak ako je to i istina, ja sam beba za npr. Matu :mrgreen:
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #54 : 26. Ožujak 2007, 15:10:18 »

di taj sudjeluje?
Evidentirano

joke

« Odgovori #55 : 26. Ožujak 2007, 15:12:44 »

di taj sudjeluje?

u old boys podforumu
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #56 : 26. Ožujak 2007, 15:57:47 »

malo da "skrenem" s vašeg offa, Apriliaa i Joke, zanima me kad se uzme u obzir omjer dobiveno i uloženo, zanima me koji je skuter po vama najisplativiji:

1. Yamaha T-max - cijena oko 70.000 kn
2. Honda SW 600 - cijena oko 77.000 kn
3. Beverly 500 - cijena oko 42.000 kn
4. X9 500 - cijena oko 44.000 kn
5. Kymco exciting 500 - cijena oko 43.000 kn
6. Gilera GP 800 - cijena oko 69.000 kn
7. Aprilia Scarabeo 500 - cijena oko 41.500 kn
8. Aprilia 500 sprint - oko 42.000 kn

Naime, zanima me kad bi bili kratki s lovom i kad bi morali pametno za svoj džep odlučiti, a treba Vam jedan skuter kojime bi zadovoljili sve potrebe. što bi izabrali?

Svjestan sam da postoje između njih velike razlike i u kvaliteti i u koncepciji, ali ono, što bi od toga izabrali?

joke

« Odgovori #57 : 26. Ožujak 2007, 16:07:07 »

Zašto Nexusa nisi upisao :misli:

Kad nebi postojalo pitanje pouzdanosti Piaggio agregata u sprezi sa našim benzinom, moj izbor bi bio Nexus. S druge strane najoptimalniji izbor bi bio X9 500, ali kažem, nervirao bi me problem s gorivom u karterom.
Gledajuči opet realno u tvojoj grupi se nalaze dvije vrste skutera, oni iz ekonomske klase, i oni iz Hi klase (fali Burgman), tako da su te dvije grupe definitivno neusporedive ukoliko se gleda i aspekt cijene. Kad nebi gledali cijenu normalno :mrgreen: da bi najisplativiji bio T-Max
Evidentirano

liberty

« Odgovori #58 : 26. Ožujak 2007, 16:18:52 »

u biti sam prilikom tipkanja zaboravio i nexusa i burgmana.

Recimo ja nisam probao voziti večinu od tih skutera i obzirom na cijenu bi izabrao nexusa 53.000 kn.

Kad ne bi gledao na cijenu birao bi između nexusa 500 i yamahe i to isključivo gledajući na to kakav mi je osjećaj u vožnji.

Taj problem s piaggio 500 agregatom je nevjerovatan....valjda će nova mašina povećana na 493 ccm i sa 2 sviječice riješiti problem.

Znaš Joke što me najviše začudilo - što u piaggio mašinu stane tek 1,9 litara ulja a u Yamahinu gotovo 2x od toga - nije ni čudo da imaju problema kad uđe benzin u karter ulja kad je ulja tako malo.

joke

« Odgovori #59 : 26. Ožujak 2007, 16:23:16 »

Ne bi sad ulazio u razlog problema, činjenica je da je kao problem navedena loša kvaliteta goriva koja se manifestira njegovim nepotpunim izgaranjem i ispiranjem tog nesagorenog dijela u karter, zajedno s uljem na stjenkama cilindra.
Da se pri izrade nove mašine na to posebno mislilo ukazuje i ugradnja dvije svječice koje če poboljšati izgaranje, ali da li če to problem rješiti moći će nam reči samo vlasnici Beverya Cruiser nakon pređenih 1000-3000 km.

Stvar je u tome da korisnika ne zanima kvaliteta goriva u njegovoj zemlji(problem se javlja i u Italiji), več ga zanima da ono što je kupio radi kako bi trebalo
Evidentirano

liberty

« Odgovori #60 : 26. Ožujak 2007, 16:28:22 »

Da znam, naime toliko sam čitao o tom problemu da sam prilikom kupovine odustao od mašine 500 - da tog problema nije bilo danas mi u garaži ne bi stajao 250

Piaggissimo

• **
  • Vozi: Y2K sa plinskom turbinom
« Odgovori #61 : 26. Ožujak 2007, 16:44:02 »

S druge strane najoptimalniji izbor bi bio X9 500,

U potpunosti se slažem :mrgreen: :palacgore:
Evidentirano
"Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."

Kresimir-Ri

• **
  • Vozi: SW600
« Odgovori #62 : 26. Ožujak 2007, 18:44:37 »

5. Kymco exciting 500 - cijena oko 43.000 kn

Kymco xciting 500 ne kosta 43.000 nego 40.950 kn  8)
Evidentirano
"Fizički me boli kada vidim nekog tko je elementarno glup"

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #63 : 26. Ožujak 2007, 23:51:10 »

Otkad sam provozio T-Maxa nikad više ne bi sjeo na išta drugo. Udobnost i vozne sposobnosti su za 3 klase iznad x9. Toliko o onome šta sam godinama bio uvjeren u nešto. Dok ne probaš drugo ne možeš bit objektivan. Koliko god je skuplji, toliko je i bolji
Evidentirano
D.F.F.D.

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #64 : 27. Ožujak 2007, 08:42:56 »

dosta istine i dosta predrasuda...ili čega već.
kao prvo, ako je rječ da moraš balansirati između želja i love, kupio bi i ja nexusa. jer je u sredini po lovi, a i sportski je orjentiran što mi odgovara.
kada nebi kuburio s lovom, e onda bi pričekao gileru GP 800. zašto netrebam spominjati.
po meni t-max bi opravdao cijenu tek kada bi imao bar 10 ks više, ali ne niječem da je momentalno najnaprediniji u pogledu ovijesa i voznih osobina u sportskom režimu... bar dok u dučane ne stigne gilera:)
sad će se dvojica gore smijati (neću im spominjati imena) ali taj problem s benzinom u karteru piaggiovih makinja je riješen kada se meni nakon 30000 pređenih km to počelo javlati.
ukratko priča: kada sam primjetio povečani nivo ulja obišao sam par servisera i shvatio da nikome nisu uspijeli riješiti problem. bilo je ili ću ga riješiti ili prodati skuter. zapeo sam i otišao na kraju kod điđija, popričali smo i on je predložio da promjenimo špricu (cijena malo više od 300 kn), što sam i učinio. i to je to!!! sve je bilo ponovo normalno do dana današnjeg!
a skinutu špricu sam odnio kod svog meštra od auta, čim ju je vidio prepoznao ju je i po broju kao istu koja se ugrađuje u neke modele auta. uglavnom more ih je promjenio zbog nekvalitete. odnio ju je i na ispitivanje kod čovika koji čisti šprice te se je i tamo pokazalo, što sam uvijek i tvrdio, da preko noći kapa kap po kap...
i to je tooo!!! šprice nevaljaju, a cijena nove je malo viša od 300 kn. po meni to i nije neki problem.
Evidentirano

liberty

« Odgovori #65 : 27. Ožujak 2007, 08:55:03 »

šprica je pretpostavljam injektor?

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #66 : 27. Ožujak 2007, 09:25:08 »

ahaa :wink:
Evidentirano

joke

« Odgovori #67 : 27. Ožujak 2007, 09:36:30 »

Cijeli svijet bio u krivu, tvornički mehaničari nisu uspjeli locirati problem, ali gigi i apriliaaa su ga riješili, i da, naravno, nisu našli shodno da svoje "otkriče" proslijede širim narodnim masama, ili uvozniku, ili ostalim serviserima (gigi je ovlašteni serviser Piaggia Gilere i Vespe) :LOL:

i da, šprica je sigurno ista i neispravna i u modelima od 250 ccm, a pogotovo u onim od 200 i 125 ccm koji isto "dižu nivo ulja" ali nemaju uopče šprice nego rasplinjač  :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

liberty

« Odgovori #68 : 27. Ožujak 2007, 09:43:03 »

znači po tebi Joke nije u tome problem, ako sam dobro shvatio....

joke

« Odgovori #69 : 27. Ožujak 2007, 09:52:21 »

Normalno da nije, više je nego glupo kao rješenje problema označiti injektor, kad se problem događa i kod modela sa rasplinjačem (Skipper, Runner, X9 u verzijama 125,150,200)
Evidentirano

liberty

« Odgovori #70 : 27. Ožujak 2007, 09:57:17 »

da, shvatio sam da je isti problem i stim leader mašinama

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #71 : 27. Ožujak 2007, 10:35:09 »

onako je kako sam napisao za 500-ticu i tu nemam što nadodati, a što se tiće leder agregata od 180-250 kubika, mislim da je dokaz njihove kvalitete i dobrih karakteristika to što se ugrađuju na puuno skutera raznih marki i modela.
ja sam imao dva hexagona, na kojima su se ugrađivali prvi takvi agregati i nikakvo dizanje nivoa nije bilo prisutno i mogu samo hvaliti...
a primjetio sam nekoliko x-max-eva kako prilikom paljenja ne pale baš najbolje...pa me zanima jeli to slučajno ili nije!?:)
liberty ti puno pitaš ljude koji nemogu biti baš nepristrani, što je i logično. samo i to uzmi u obzir.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #72 : 27. Ožujak 2007, 10:38:51 »

Cijeli svijet bio u krivu, tvornički mehaničari nisu uspjeli locirati problem, ali gigi i apriliaaa su ga riješili, i da, naravno, nisu našli shodno da svoje "otkriče" proslijede širim narodnim masama, ili uvozniku, ili ostalim serviserima (gigi je ovlašteni serviser Piaggia Gilere i Vespe) :LOL:

i da, šprica je sigurno ista i neispravna i u modelima od 250 ccm, a pogotovo u onim od 200 i 125 ccm koji isto "dižu nivo ulja" ali nemaju uopče šprice nego rasplinjač  :LOL: :LOL: :LOL:

naravno da smo riješili i dokazali. zar nisi pročitao što sam napisao :misli:
Evidentirano

joke

« Odgovori #73 : 27. Ožujak 2007, 10:44:18 »

onako je kako sam napisao za 500-ticu i tu nemam što nadodati, a što se tiće leder agregata od 180-250 kubika, mislim da je dokaz njihove kvalitete i dobrih karakteristika to što se ugrađuju na puuno skutera raznih marki i modela.
ja sam imao dva hexagona, na kojima su se ugrađivali prvi takvi agregati i nikakvo dizanje nivoa nije bilo prisutno i mogu samo hvaliti...
a primjetio sam nekoliko x-max-eva kako prilikom paljenja ne pale baš najbolje...pa me zanima jeli to slučajno ili nije!?:)
liberty ti puno pitaš ljude koji nemogu biti baš nepristrani, što je i logično. samo i to uzmi u obzir.

Moram te stvarno upitati, jesli li ti normalan?????

Ti, obični korisnik proizvoda ideš objasniti meni, voditelju prodaje Piaggia sa stažem od 9,5 godina koji su problemi, ko ih je imao, i kako su rješeni, i jesu li rješeni. :misli:

Netko je od nas dvoje lud, a ja to zasigurno nisam
Evidentirano

joke

« Odgovori #74 : 27. Ožujak 2007, 10:48:58 »

A da ti meni napraviš naljepnice za vrata (odnosno gledaš svoja posla)

ukoliko imaš nešto konstruktivno dodati na rasparavu dodaj, odustajanje od rasprave nije moj, a ni tvoj izbor
Evidentirano

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Gore

Stranica je generirana za 0.104 sekundi uz 14 upita.