vjerojatno taj model ima ugradjen imobilizer u instrument tabli.....koji naravno ne prepoznaje kod tvog kljuca...ti bi trebao nabaviti kljuc od tog motora sa kojega je skinut taj km sat....Taj kljuc prislonis uz tvoj kljuc...das kontakt i trebao bi kresnuti.....To bi bilo neko logicko objasnjenje....Jer...ako je to stvarno tako..da je immobilizer integriran u komandnoj ploci...nema sanse da ces ga upaliti bez kljuca tog motora sa kojeg je ta tabla... 
da, imobilizator je u komandnoj ploči...no postoji i opcija manualanog otključavanja koda i mislim da su tu dečki bili na dobrom tragu ali su negdje u proceduri zabrljali

.. isto tako mislim da sad nakon manuelnog otključavanja i promjene koda ni ključ koji pristaje uz sat ne bi pokrenuo motor, no ne mogu to sa sigurnošću izjaviti...
Mislim da su uzeli sat sa motora na kojem je kod za pristup ostao 00000 i sa tim su kodom ušli u program ali nisu uprogramirali nove ključeve ili tako nekako.
Promijenio sam dosta satova untar garancije poradi maglenja i čini mi se da je uvijek trebalo uporgramirati oba ključa... Mislim da kaže minimum 2 max 8...