Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1]   Dolje

Autor Tema: toscana - savjet !?  (Posjeta: 1554 )

david

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: midnight star
toscana - savjet !?
« : 04. Travanj 2007, 15:50:40 »

planiram se ovo ljeto zaputiti u Toscanu. sta tamo obici, pogledati? ima netko tko je bio tamo? neke znamenitosti u Firenzi i Pisi, ali i neka manje poznata mjesta.
Molim savjet!
Evidentirano

ducalfist

• *
  • Vozi: VFR
Odg: toscana - savjet !?
« Odgovori #1 : 04. Travanj 2007, 16:43:17 »

To je i meni želja proći motorom. Bijah na 4-dnevnom izletu busom u organizaciji e-tours-a i oduševljen! Ono što se obilazi tim skupnim izletima je Firenza, Ravenna, Pisa, Luca, San Gimignano (mislim da se tako piše), Lago di Terme... Najbolje, naravno, s dobrim vodičem jer ima tooooliko toga za čut i vidjet!  :shock:
Definitivno najljepši dio Italije i najbolje ga je posjetiti u 6. mjesecu.  :palacgore:
Evidentirano

Daemona

• dipling
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Dorothy
« Odgovori #2 : 04. Travanj 2007, 17:25:49 »

uh jao...davno sam tamo bila...u pisi nemas nesto vise osim tornja...
ali ako zelis u blizini ti je mali gradic san giminiano tamo mozes kupit njihovo vino..chianti i imas mueso delle torture gdje su ti izlozene sve sprave za mucenje iz razdoblja inkvizicije...
firenza je isto malen gradic i dost brzo ces ga proc...a za nesto ostalo ti ne mogu puno pomoc..
Evidentirano
www.crnakraljica.com
...someday everything will all make perfect sense...
Sport & Food

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
« Odgovori #3 : 04. Travanj 2007, 19:01:06 »

uh jao...davno sam tamo bila...u pisi nemas nesto vise osim tornja...
ali ako zelis u blizini ti je mali gradic san giminiano tamo mozes kupit njihovo vino..chianti i imas mueso delle torture gdje su ti izlozene sve sprave za mucenje iz razdoblja inkvizicije...
firenza je isto malen gradic i dost brzo ces ga proc...a za nesto ostalo ti ne mogu puno pomoc..

Ti si stvarno odavno bila u Firenci. Možda prije 200-300 godina, jer Firenca je najveći i glavni grad Toscane. Sami centar ima oko 400-500.000 stanovnika a sa predgrađima ima skoro milion stanovnika... :shock:
Znači daleko od toga da je mali, a još gora je konstatacija da ćeš ga brzo proći. Pa najbrže moguće, ako bi sve htio da vidiš, je 7 dana obilaska. Grad je prelijep kao i cijela oblast Toscane. Samo Firenca ima oko 2 miliona turista godišnje. Što se tiče Pize, imaš Piaca dei Miracoli ili Pjaca čuda u slobodnom prevodu. Na toj pjaci se nalezi i krivi toranj, kojeg pored ostalih crkava na tom mjestu ni ne primjećuješ, osim što je kriv, pa ti je malo čudno. Iz Firence treba krenuti sporednim putevima po malim mjestima, bez ikakvog reda, samo vozi. Na kraju obavezno treba obići Sienu, koja je fantastična... :palacgore:
Predložio bih, kada ste već tu, da obiđete i oblast Cinque terre, koja je sjeverno od La Spezie uz more. Nećete se pokajati... :palacgore:
Naravno, svuda treba stati i probati lokalne specijalitete, specijalno vina...

http://images.google.com/images?q=siena+italy&hl=en&um=1&sa=X&oi=images&ct=title
http://images.google.com/images?q=cinque+terre&hl=en&um=1&sa=X&oi=images&ct=title

Mali_r

• **
  • Vozi: R1150RT / R1200RT
« Odgovori #4 : 04. Travanj 2007, 19:14:04 »

prelijep krajolik! mene su se posebno dojmila manja mjesta. svakako obiđi san gimignano. nazivaju ga još manhattan toscane. puno starih tornjeva koji izgledaju kao neboderi. malo ti je nezgodno jer si motorom, al probaj posjetiti bar jednu vinariju.
pisa je isto super, čovjek ostane pod dojmom kako ti talijani od svakog zajeba mogu napravit poso. ako ćeš kupovat kojekakve drangulije, najbolje to napravi u pisi. sva druga mjesta su dosta skuplja.
firenza isto super, al meni je najviše ostalo u sjećanju kako sam pizdio na occupare, il kako se već piše na talijanskom. u koji god kafić il restoran sjedneš platiš j* occupare, sjedarinu po naški.
sienu također obiđi, prelijepa je. ako se tamo potrefiš početkom 7. mjeseca onda možeš prisustvovati tradicionalnoj utrci konja na glavnom trgu. bude veliki dernek.
gdje god budeš išao imat ćeš prelijepe krajolike tako da ne možeš fulat.
svi gradovi imaju prebogatu povijest. bio sam tamo desetak dana i još mi nije jasno ko s kim koga zašto... uglavnom, svi su ratovali protiv svih. valjda zato svaki grad ima svoj muzej tortura :)
ima sličnih tema od ranije pa malo prosurfaj po forumu. evo ti jedan link od prošle godine http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,18895.0.html nije samo o toscani, al imaš korisnih informacija.
Evidentirano
hey ho let's go!

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #5 : 04. Travanj 2007, 20:37:17 »

U svezi San Gimignana-gledao davno emisiju na BBC-u o arhitekturi i po onome što je tamo prikazano obavezno otići pogledati. Svaka plemićka obitelj je dizala tornjeve u kojima su živjeli a neke familije su imale i nekoliko njih(ovisno u moći), i gradić se smatra za preteću današnjih modernih gradova-u pogledu vertikalnih gradjevina jelte,

poz
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

david

• *
« Odgovori #6 : 05. Travanj 2007, 09:20:36 »

hvala na savjetima.
planiramo ići u drugoj polivici 7 mj. - da izbjegnemo 8. jer sam čitao da su tada užasne gužve. još planiram rutu, ali za sada je zg-venezia (1 dan) - verona i gardaland (2 dana) - firenza (1 dan) i onda po toscani po vašim savjetima (4-5 dana), povratak do zg po autoputu
Evidentirano

ROKYA

• **
  • Vozi: DL 1000 K7
« Odgovori #7 : 05. Travanj 2007, 11:21:05 »

hvala na savjetima.
planiramo ići u drugoj polivici 7 mj. - da izbjegnemo 8. jer sam čitao da su tada užasne gužve. još planiram rutu, ali za sada je zg-venezia (1 dan) - verona i gardaland (2 dana) - firenza (1 dan) i onda po toscani po vašim savjetima (4-5 dana), povratak do zg po autoputu
ja idem 07.06.-17.06. probaj izbjeci 8 mjesec, jer su paklene vrucine..obicno se u Toscanu ide u 6-om ili 9-om mjesecu :palacgore:
Evidentirano
Ako zelis pobijediti..ne smijes izgubiti:-)))..
Bojim se samo da mi nebo ne padne na glavu:-)))..

david

• *
« Odgovori #8 : 05. Travanj 2007, 12:21:39 »

daj mi reci još za noćenja - gdje planiraš? kampovi, apartmani ili nešto treće ?
Evidentirano

ROKYA

• **
  • Vozi: DL 1000 K7
« Odgovori #9 : 05. Travanj 2007, 13:50:25 »

daj mi reci još za noćenja - gdje planiraš? kampovi, apartmani ili nešto treće ?
odi na google ili yahoo..upisi farmhouses Tuscany..ili jos bolje oni na www.tuscany.net..tam imas sve :palacgore:
Evidentirano
Ako zelis pobijediti..ne smijes izgubiti:-)))..
Bojim se samo da mi nebo ne padne na glavu:-)))..

david

• *
« Odgovori #10 : 06. Travanj 2007, 08:09:04 »

po savjetima vjerojatno mjenjam rutu - Venezia-Verona-genova pa uz obalu do Toscane
za one koji su bili tamo- jel uz obalu ima kampova za prespavat kao kod nas ili moram tražit apartmane, sobe..?
Evidentirano

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #11 : 06. Travanj 2007, 09:47:19 »

Ukoliko namjeravaš spavati kraj Pise, preporučan Tirreniu, malo turističko mjesto uz more. Imaš sobe i kampove. Tamo smo spavali kada smo išli na Korziku.

Imaš ovdje par slika iz Pise.

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,20127.0.html

skiman

• *
  • Vozi: Honda VFR 800, Atomic GS 11 i SL 11
« Odgovori #12 : 06. Travanj 2007, 14:11:19 »

Jako sam uživao na cesti u centru pokrajine Chianti (vinorodni okoliš), cesta zvana Chintigiana (Castellina in Chianti, Radda in Chianti), preko koje stižeš u Sienu....Ludo dobar asfalt, serpentinasta cesta..... Isto tako cesta San Gimignano-Volterra....Ostalo standard: Firenze, Siena, Lucca, Pisa (valja vidjeti toranj), San Gimignano (Museo dell turtura i vrlo dobar sladoled), selo Vinci (rojstno selo Leonarda da Vinci-ja). Spavao u termama Montecatini Terme (odprilike kao Rogaška Slatina ali puno veče) u aranžmaju avstrijskog Hofera, koji ima (ako niste znali) svoju putnu agenciju - Hofer Reissen. Hotel bio  :palacgore:, polupenzion za 102 eura za tri nočenja po glavi (akcijski zakup hotela za Hoferove turiste). Više na www.hofer.at.....

suomy

• **
  • Vozi: samo Apriliju
« Odgovori #13 : 13. Travanj 2007, 22:36:11 »

ako si fan utrka obavezno svrati u mugello. nekih 30-40 km od firenze

Daemona

• dipling
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Dorothy
« Odgovori #14 : 14. Travanj 2007, 09:55:43 »

Ti si stvarno odavno bila u Firenci. Možda prije 200-300 godina, jer Firenca je najveći i glavni grad Toscane. Sami centar ima oko 400-500.000 stanovnika a sa predgrađima ima skoro milion stanovnika... :shock:
Znači daleko od toga da je mali, a još gora je konstatacija da ćeš ga brzo proći. Pa najbrže moguće, ako bi sve htio da vidiš, je 7 dana obilaska. Grad je prelijep kao i cijela oblast Toscane. Samo Firenca ima oko 2 miliona turista godišnje. Što se tiče Pize, imaš Piaca dei Miracoli ili Pjaca čuda u slobodnom prevodu. Na toj pjaci se nalezi i krivi toranj, kojeg pored ostalih crkava na tom mjestu ni ne primjećuješ, osim što je kriv, pa ti je malo čudno. Iz Firence treba krenuti sporednim putevima po malim mjestima, bez ikakvog reda, samo vozi. Na kraju obavezno treba obići Sienu, koja je fantastična... :palacgore:
Predložio bih, kada ste već tu, da obiđete i oblast Cinque terre, koja je sjeverno od La Spezie uz more. Nećete se pokajati... :palacgore:
Naravno, svuda treba stati i probati lokalne specijalitete, specijalno vina...

http://images.google.com/images?q=siena+italy&hl=en&um=1&sa=X&oi=images&ct=title
http://images.google.com/images?q=cinque+terre&hl=en&um=1&sa=X&oi=images&ct=title

vec je proslo puno vremena i isla sam sa skolom..imala sam priliku obilazit samo centar..koji mi nije bio prevelik..
ali sorry..krivo sam napisal
za spavanje je vec netko spomenuo montecattini terme...standardno njihovi albergi i to..navecer imas gdje izac a nije nista daleko...sto se cijena tice ne znam koliko su ti aranzmani kostali jer je sve bilo sa skolom
i da..sienu je suepr posjetit
Evidentirano
www.crnakraljica.com
...someday everything will all make perfect sense...
Sport & Food

Gasho

« Odgovori #15 : 14. Travanj 2007, 16:16:46 »

:palacgore:

munjen

• *
« Odgovori #16 : 06. Svibanj 2007, 20:36:48 »

Spavanje u Montecatini Terme hotel park hotel moderno *** noćenje 2 osobe 68 eura ali se bojim da u 7 mjesecu cijena je veća
imaš u montacetini terme kineski restoran (Kraj ferrari i bently salona)jeftin i extra dobar (Probat juhu sa kristal salatom)
Od montacetini terme prema monsano terme isto ima par dobrih i jeftinih hotela.Pošto ti je sve blizu izaberi neki hotel koji će ti biti baza i putuj.Na obali su ti strašne cijene hotela min 110 do 800 Eura osoba noć,čak i hoteli bez zvjezda šibaju cijene za putnike namjernike.6-7 mjesec je za njih ful sezona cijene najveće sve puno prebogatih rusa,amerikenjaca i engleza,šoping zaboravit cipele min 300-400 eura gumenjaće.
Ako ideš iz ancone obavezno nemoj ić auto-putom nego probaj cestu preko planine nešto najljepše nema prometa zavoji cesta extra kvalitete,šume mala sela male seoske gostionice hrana extra.
a da auto-put bologna -Firenca promet extrra-extra-extra gust kolona šlepera jedan-za drugim malo manji promet je između 1-4 sata iz jutro
Opasnost ogromna vrijeme skoru uvijek pada kiša proljeće-zima ljeti ne znam.Godišnje idem 5-6 puta u firenzu niki dan prvi put u 10 godina da nije padala kiša u firentinskim brdima,Auto put sam prvi put istinski vidija jer nije bilo magle ali i zato što je bija trafik jam pa sam vozija 10-20 km/h
Evidentirano

david

• *
« Odgovori #17 : 10. Svibanj 2007, 11:44:33 »

izbjegavam bologna-firenza
..zadnja ruta(koja se jos moze promijeniti): zg - venecija(1 dan) - verona(1 dan)- gardaland(1 dan) - genova(samo u prolazu prema jugu) - cinque terre prema pisi gdje na obali trazimo kamp koji ce biti baza i onda u toscani ostajemo 5-6 dana, poslije toga prema anconi na trajekt po tvojoj preporuci preko planine.
jel ima jos netko koji savjet jer se polako i blizi pocetak 7 mj kad i planiramo krenut. zanima me i cesta verona-genova, jel netko prolazio tuda - gdje mi je najbolje ici?
Evidentirano

Glažar

• **
  • Vozi: v-strom dl 1000
« Odgovori #18 : 14. Svibanj 2007, 19:53:33 »

izbjegavam bologna-firenza
..zadnja ruta(koja se jos moze promijeniti): zg - venecija(1 dan) - verona(1 dan)- gardaland(1 dan) - genova(samo u

Dobro razumen da trebaš iz Zagreba do Venecije 1 dan ,a što se tiče od Venecije - verone -gardelanda ti ne če trebat više od jednog dana i ako ideš lokalnim  .
Evidentirano
Najpametneje se je učiti na napakah drugih
So najcenejše ,neboleče in poceni

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #19 : 15. Svibanj 2007, 17:28:09 »

, poslije toga prema anconi na trajekt po tvojoj preporuci preko planine.

Nažalost bio u svim tim mjestima koja imaš namjeru obići!Nemam ti niš lijepo o njima za ispričati,ali pri povratku ka Anconi preko planine nemoj zaobići Urbino i obavezno rezerviraj kartu za brod iz Ancone,da ne bi bio u neizvjesnosti kao mi hoče li te utrpati ili ne na trajekt!  :wink:

Gasho

« Odgovori #20 : 15. Svibanj 2007, 19:50:23 »

Nažalost bio u svim tim mjestima koja imaš namjeru obići!Nemam ti niš lijepo o njima za ispričati,ali pri povratku ka Anconi preko planine nemoj zaobići Urbino i obavezno rezerviraj kartu za brod iz Ancone,da ne bi bio u neizvjesnosti kao mi hoče li te utrpati ili ne na trajekt!  :wink:
:LOL: :LOL: :LOL:
 Str: [1]   Gore

Stranica je generirana za 0.133 sekundi uz 15 upita.