prelijep krajolik! mene su se posebno dojmila manja mjesta. svakako obiđi san gimignano. nazivaju ga još manhattan toscane. puno starih tornjeva koji izgledaju kao neboderi. malo ti je nezgodno jer si motorom, al probaj posjetiti bar jednu vinariju.
pisa je isto super, čovjek ostane pod dojmom kako ti talijani od svakog zajeba mogu napravit poso. ako ćeš kupovat kojekakve drangulije, najbolje to napravi u pisi. sva druga mjesta su dosta skuplja.
firenza isto super, al meni je najviše ostalo u sjećanju kako sam pizdio na occupare, il kako se već piše na talijanskom. u koji god kafić il restoran sjedneš platiš j* occupare, sjedarinu po naški.
sienu također obiđi, prelijepa je. ako se tamo potrefiš početkom 7. mjeseca onda možeš prisustvovati tradicionalnoj utrci konja na glavnom trgu. bude veliki dernek.
gdje god budeš išao imat ćeš prelijepe krajolike tako da ne možeš fulat.
svi gradovi imaju prebogatu povijest. bio sam tamo desetak dana i još mi nije jasno ko s kim koga zašto... uglavnom, svi su ratovali protiv svih. valjda zato svaki grad ima svoj muzej tortura

ima sličnih tema od ranije pa malo prosurfaj po forumu. evo ti jedan link od prošle godine
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,18895.0.html nije samo o toscani, al imaš korisnih informacija.