Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: "Mladi Vozač"  (Posjeta: 1679 )

burnout

• Spol: Muški
  • Vozi: apriliu RS (2^7)-3
"Mladi Vozač"
« : 21. Travanj 2007, 23:59:19 »

Eto ovako, krenem prije nekih 35min po curu par kilometara od mene, odem 500m od kuće i murja me zaustavi, daju mi puhati, napušem 0,0, i onda lik gleda u vozačku i prema vozačkoj sam "mladi vozač" il kak se već to zove i to mi vrijedi do 20.06, ali imam uredno položeno 2001. za H (mopedi) i 2003. za A(A1 jer onda nisam jos 18 imal) i onda 2005. polozio B kategoriju. I sad me lik počne pilati pa zakaj ides i kam ides...bla bla....
Uglavnom uzeli mi vozačku do jutra i spičili mi kaznu 500kn  :opakoljut: (ode mi sad pare za novi cd radijo majku mu  :cijpadrva:)
dao mi neki formular i to sam potpisal.
Uglavnom veli mi ovaj lik koji je popunjaval formular (trebalo mu dobrih pola sata, smrzo sam se ko pička u kratkoj majici) veli nesmes voziti jer smo ti zeli vozačku i zovi starce, i sad ja krenem prema autu, vadim mobitel da zovem staru kad mi veli ovaj prika, ajde odi doma, ja mu velim da ne smem voziti da bum dobil kaznu  :jesus: a ovaj: ajde odi.
I sad ono glavno pitanje, jel mogu kak a da ne platim kaznu? Dajte par riječi of wisdom
Bolje da sam ostal u Varaždinu.
Evidentirano

moover

• Kuća stara
  • Vozi: Versys - Leteću djevicu
Odg: "Mladi Vozač"
« Odgovori #1 : 22. Travanj 2007, 00:02:56 »

Koliko sam shvatio, vozio si auto... u vrijeme kad ga ne smiješ vozit.... budi sretan da te pustio doma s autom....

Potpisao si... dakle, elemenata za žalbu nema... plati kaznu i drugi put ne čini prekršaj...  :palacgore:

Sori ak mi je post malo grublji, al hebga... nema bolje škole od one životne...  :misli:
Evidentirano
Hebeš krizu, život nema reprizu.

burnout

« Odgovori #2 : 22. Travanj 2007, 00:06:01 »

ma imal sam 500m do doma.
A jos sam si razmisljal dal da potpisem il ne.
a u qurac
Evidentirano

Pedrosa

• Vozi: RS 125 2006
« Odgovori #3 : 22. Travanj 2007, 00:07:47 »

Po meni to nema veze...potpisao si samo da si preuzeo...ne znači da se ne možeš žalit iako si potpisao...međutim mislim da i nemaš neke osnove,jer je sve kristalno jasno,možeš se žalit eventualno da nisi sat prebacio na ljetno vrijeme ali sumnjam da će proć  :mrgreen:
Evidentirano
I've never had a bad experience with needles or an injection, it's just that I don't like ... I don't mind being thumped over the head with a mallet, but I hate being stuck with a horrible pin-like thing

Medo

• Vozi: Bi ja al mi zabranili
« Odgovori #4 : 22. Travanj 2007, 00:09:06 »

Jesi zajebo, jesi!
Budi muško i plati ili izbjegavaj sudski poziv (ako ga uopće i bude)!
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #5 : 22. Travanj 2007, 00:12:11 »

ak imaš kakve svjedoke i želiš se inatit, možeš ih prijavit da su te pustili da voziš bez vozačke...  :mrgreen: i da su ti se službene osobe činile kao da su pod utjecajem alkohola... i da su smrdili na travu...  :mrgreen:

Nego, kolika je kazna?
Evidentirano

burnout

« Odgovori #6 : 22. Travanj 2007, 00:13:08 »

A jebga, al majku mu pa jesu me morali kaznit 500m od kuće,lijepo sam ih zamolil da idem doma sam da ne pise, al ne  :(
Evidentirano

burnout

« Odgovori #7 : 22. Travanj 2007, 00:14:37 »

ak imaš kakve svjedoke i želiš se inatit, možeš ih prijavit da su te pustili da voziš bez vozačke...  :mrgreen: i da su ti se službene osobe činile kao da su pod utjecajem alkohola... i da su smrdili na travu...  :mrgreen:

Nego, kolika je kazna?

Da imam svjedoka, moj frend taman doletio s kombijem, i njega hopili, i mislim da je čuo da sam se s ovima razgovaral, ovaj mi iza ledja govori da moram zvati starce, a ovaj ko da me tjera da idem s autom.

P.S. KAzna je 500kn.
Trebo sam ih pitat jel moze na IXICU  :LOL: :LOL:
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #8 : 22. Travanj 2007, 00:14:55 »

jebga, naišao si na...  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:

Evidentirano

Pedrosa

« Odgovori #9 : 22. Travanj 2007, 00:15:13 »

A jebga, al majku mu pa jesu me morali kaznit 500m od kuće,lijepo sam ih zamolil da idem doma sam da ne pise, al ne  :(
tako sam i ja pobrao...za kao preticanje po punoj...a preticao sam strani auto na apsolutnoj ravnici od jedno kilometar...a auto se kretao 10 na sat i valjda tražio apartman i ja ga preteknem i hop... :palacdolje:
i nisu mi oprostili,još su bezobrazni bili  :palacdolje:

2 moover-500 kn
Evidentirano
I've never had a bad experience with needles or an injection, it's just that I don't like ... I don't mind being thumped over the head with a mallet, but I hate being stuck with a horrible pin-like thing

Alen_22

• **
  • Vozi: Yamahu R1 07'
« Odgovori #10 : 22. Travanj 2007, 00:15:19 »

ja sam prije 4 god izbjegavao kaznu koja je stizala na kucnu adresu radi pa su mi dosli plavci na vrata..a mislio ic na foru "zastare"  :x
Evidentirano
GASSSS

moover

• Kuća stara
« Odgovori #11 : 22. Travanj 2007, 00:16:17 »

ja sam prije 4 god izbjegavao kaznu koja je stizala na kucnu adresu radi pa su mi dosli plavci na vrata..a mislio ic na foru "zastare"  :x

i šta su ti plavci na vratima rekli/napravili?
Evidentirano

burnout

« Odgovori #12 : 22. Travanj 2007, 00:17:19 »

A nebi mene hebalo platit da radim, znam da sam kriv, al majku mu kad jos o starcima ovisim i onda mi je  :palacdolje: Več sam dobil jezikovu juhu, sad "učim poslovnu ekonomiju" A kaj češ, budem skresal djeparac. Dobro da sam prestal pušiti  :LOL: :LOL:
Evidentirano

Hrvoje

• Najbolji forumaš 2008. Offtopic master 2006.&2007.
  • Vozi: CBR 1000RR- do jaja!
« Odgovori #13 : 22. Travanj 2007, 00:18:08 »

Po meni to nema veze...potpisao si samo da si preuzeo...ne znači da se ne možeš žalit iako si potpisao...međutim mislim da i nemaš neke osnove,jer je sve kristalno jasno,možeš se žalit eventualno da nisi sat prebacio na ljetno vrijeme ali sumnjam da će proć  :mrgreen:
Upravo tako.
 :mrgreen:
Iako je dao potpis na potvrdu o oduzimanju vozačke i vjerojatno na prekršajni nalog. S time da je kod prekršajnog naloga fora da ako se žališ sud može uzeti u obzir žalbu, može je odbaciti, ali pri tome (za razliku od redovitog prek. postupka) može eventualno i povisiti kaznu, ako je zakonom propisano da može biti i veća od 500kn.
Evidentirano
SMRT RIŠPEKTU, SLOBODA NARODU! Live free or diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie

Svi lažu

burnout

« Odgovori #14 : 22. Travanj 2007, 00:20:44 »

Upravo tako.
Iako je dao potpis na potvrdu o oduzimanju vozačke i vjerojatno na prekršajni nalog. S time da je kod prekršajnog naloga fora da ako se žališ sud može uzeti u obzir žalbu, može je odbaciti, ali pri tome (za razliku od redovitog prek. postupka) može eventualno i povisiti kaznu, ako je zakonom propisano da može biti i veća od 500kn.
Hrvoje: S obzirom da su mi dozvolili da idem s autom doma, a vozačku su mi uzeli a i frend je sve to vidio, dal imam kakve šanse da dobim parnicu?  :mrgreen:
Evidentirano

Alen_22

• **
« Odgovori #15 : 22. Travanj 2007, 00:21:16 »

i šta su ti plavci na vratima rekli/napravili?

Osobno iso s njima nakon sta sam se spremio..Lijepo pise na dnu papira(poziva za sud)da ako se covjek ne odazove da ce bit prislino doveden...Isto ko i regutacija za vojsku... Kenjara  :palacdolje:
Evidentirano
GASSSS

Medo

« Odgovori #16 : 22. Travanj 2007, 00:22:48 »

Čuj, ak ti starci daju da voziš auto u doba kada ne smiješ voziti onda je red da i oni plate kaznu!
Sjećam se dana kada sam bio klinjo i kada sam sam morao plaćati kazne od 8kn :mrgreen: za nenošenje kacige na Automaticu!
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #17 : 22. Travanj 2007, 00:23:20 »

Osobno iso s njima nakon sta sam se spremio..Lijepo pise na dnu papira(poziva za sud)da ako se covjek ne odazove da ce bit prislino doveden...Isto ko i regutacija za vojsku... Kenjara  :palacdolje:

Krivična ili prekršajna?

Kakva je bila ta kazna koju si izbjegavao?
Evidentirano

burnout

« Odgovori #18 : 22. Travanj 2007, 00:24:05 »

Osobno iso s njima nakon sta sam se spremio..Lijepo pise na dnu papira(poziva za sud)da ako se covjek ne odazove da ce bit prislino doveden...Isto ko i regutacija za vojsku... Kenjara  :palacdolje:
Bed  :palacdolje:

Kaj je da je , ja sam se snjima na lijepi način spominjal i ovaj se jedan razgovaral tak lijepo s menom o faxu i o utrkama sutra, al neda se krstiti da oprosti kaznu  :jesus:
Evidentirano

Pedrosa

« Odgovori #19 : 22. Travanj 2007, 00:26:08 »

Hrvoje: S obzirom da su mi dozvolili da idem s autom doma, a vozačku su mi uzeli a i frend je sve to vidio, dal imam kakve šanse da dobim parnicu?  :mrgreen:

mislim da nemaš šanse  :mrgreen:
prvo,sada je izglasan drugi zakon u saboru i sada će sve to ići puno brže,sa limitiranom mogućnošću žaljenja!
drugo,ukazanje na njihove nepravilnosti ne oslobađa tebe od krivnje
treće,nebi bilo oke ni s moralnog gledišta ga ić cinkat jer je u biti on tebi učinio uslugu
Evidentirano

burnout

« Odgovori #20 : 22. Travanj 2007, 00:26:39 »

Čuj, ak ti starci daju da voziš auto u doba kada ne smiješ voziti onda je red da i oni plate kaznu!
Sjećam se dana kada sam bio klinjo i kada sam sam morao plaćati kazne od 8kn :mrgreen: za nenošenje kacige na Automaticu!

A čuj 8kn je malo, al sve jedno nije ti to dobro bez kacige se vozati  :palacdolje:  :wink:
Kaj se tiće motora, nikad nisam imal problema, nikad prekrsaja napravil, al zato kaj smijem voziti i po danu i po noci.
Ma taj zakon je bas ljivada  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje: Eto sad bum 500kn doniral za snimanje novog nastavka  "Kiro prosviro", powered by Yubitu   :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

Alen_22

• **
« Odgovori #21 : 22. Travanj 2007, 00:26:50 »

Krivična ili prekršajna?

A bila je skoro 4000 kn kazne..2000 kn zbog neimanja vozacke,bez svjetala(noc je bila),bez tablice,neregistriran,po pjesackoj zoni,i bez kacige...kacigu nisam stavio jer sam isao tih 200 m i eto dovoljno bilo da me zaustave..lol  :mrgreen:
Evidentirano
GASSSS

burnout

« Odgovori #22 : 22. Travanj 2007, 00:27:54 »

prvo,sada je izglasan drugi zakon u saboru i sada će sve to ići puno brže,sa limitiranom mogućnošću žaljenja!
treće,nebi bilo oke ni s moralnog gledišta ga ić cinkat jer je u biti on tebi učinio uslugu
A ono i imas pravo.
Zaključak, moram platit
Evidentirano

Medo

« Odgovori #23 : 22. Travanj 2007, 00:31:05 »

A čuj 8kn je malo, al sve jedno nije ti to dobro bez kacige se vozati  :palacdolje:  :wink:
Kaj se tiće motora, nikad nisam imal problema, nikad prekrsaja napravil, al zato kaj smijem voziti i po danu i po noci.
Ma taj zakon je bas ljivada  :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje: Eto sad bum 500kn doniral za snimanje novog nastavka  "Kiro prosviro", powered by Yubitu   :LOL: :LOL: :LOL:
Znam da je 8Kn smješna cifra i zato i je :mrgreen: na kraju poruke.
Ali kako sam već par puta rekao, na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su prije 10 ili 15 godina nosili kacigu po gradu.
Sada nigdje bez nje jer znam čemu ona služi, ali onda niti sam znao čemu služi (osim da mi mušice ne idu u oči i usta i da me policija ne kazni) niti su mi stariji bili primjer jer ju niti oni nisu nosili.
Evidentirano

moover

• Kuća stara
« Odgovori #24 : 22. Travanj 2007, 00:33:15 »

Sada nigdje bez nje jer znam čemu ona služi, ali onda niti sam znao čemu služi (osim da mi mušice ne idu u oči i usta i da me policija ne kazni) niti su mi stariji bili primjer jer ju niti oni nisu nosili.

Al nekak mi se čini da se nekad manje ginulo...  :misli:
Evidentirano

Pedrosa

« Odgovori #25 : 22. Travanj 2007, 00:34:34 »

Al nekak mi se čini da se nekad manje ginulo...  :misli:
bilo je 5000 puta manje motora...ali nemojmo zaoffat temu  :wink:
Evidentirano

burnout

« Odgovori #26 : 22. Travanj 2007, 00:41:18 »

Eh da jos nest
Kad mi je rekel da si nek sutra iza 5 dodjem po vozacku pital sam ga; Pa jel smijem vozit, onda mi je rekel da smijem  :misli: :misli: amazing
Evidentirano

Hrvoje

« Odgovori #27 : 22. Travanj 2007, 08:57:21 »

Novi zakon još nije izglasan, ali stoji ovo pod 2 i 3.
Krivična ili prekršajna?

Posve je nebitno.
Evidentirano

Svi lažu

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #28 : 22. Travanj 2007, 09:31:14 »

Eto ovako, krenem prije nekih 35min po curu par kilometara od mene, odem 500m od kuće i murja me zaustavi, daju mi puhati, napušem 0,0, i onda lik gleda u vozačku i prema vozačkoj sam "mladi vozač" il kak se već to zove i to mi vrijedi do 20.06, ali imam uredno položeno 2001. za H (mopedi) i 2003. za A(A1 jer onda nisam jos 18 imal) i onda 2005. polozio B kategoriju. I sad me lik počne pilati pa zakaj ides i kam ides...bla bla....
Uglavnom uzeli mi vozačku do jutra i spičili mi kaznu 500kn  :opakoljut: (ode mi sad pare za novi cd radijo majku mu  :cijpadrva:)
dao mi neki formular i to sam potpisal.
Uglavnom veli mi ovaj lik koji je popunjaval formular (trebalo mu dobrih pola sata, smrzo sam se ko pička u kratkoj majici) veli nesmes voziti jer smo ti zeli vozačku i zovi starce, i sad ja krenem prema autu, vadim mobitel da zovem staru kad mi veli ovaj prika, ajde odi doma, ja mu velim da ne smem voziti da bum dobil kaznu  :jesus: a ovaj: ajde odi.
I sad ono glavno pitanje, jel mogu kak a da ne platim kaznu? Dajte par riječi of wisdom
Bolje da sam ostal u Varaždinu.

E sad cu ti ja reci da se nista ne sekiras, odi po svoju vozacku, a za policajca napisi sluzbeni prigovor nacelniku i upravi u Zg.
Kaznu mozes slobodno zaboraviti, vjerojatno je napisana po članku 221. stavak 9 i tu nacelnici postaja, nemaju pojma tumaciti zakon, a kamoli policajci na cesti.
Ako imas problema povedi pravnika sa sobom ili pozovi prvanu sluzbu HAK-a.

Uglavnom ako imas bilo koju dozvolu dvje godine, a ti imas. Ti po Zakonu nisi mladi vozac i za tebe se ne odnose odredbe Zakona.
Imao sam slucaj da desko od 28 godina dobije kaznu za motor, a 10 godina ima B kategoriju.
Policajci su krivo educirani od strane svojih predpostavljenih, ali kad dodjes na sud samo pojasni da ti imas vozacku vec dvije godine i da nisi maldi vozac :palacgore:

P.S. Inace za sve koje dodu u takvu situaciju, probajte policajcu pojasniti "ljubazno" te stvari kako bi izbjegli neugodnosti.
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERYDAY IS A RACE DAY

burnout

« Odgovori #29 : 22. Travanj 2007, 09:47:28 »

E sad cu ti ja reci da se nista ne sekiras, odi po svoju vozacku, a za policajca napisi sluzbeni prigovor nacelniku i upravi u Zg.
Kaznu mozes slobodno zaboraviti, vjerojatno je napisana po članku 221. stavak 9 i tu nacelnici postaja, nemaju pojma tumaciti zakon, a kamoli policajci na cesti.
Ako imas problema povedi pravnika sa sobom ili pozovi prvanu sluzbu HAK-a.

Uglavnom ako imas bilo koju dozvolu dvje godine, a ti imas. Ti po Zakonu nisi mladi vozac i za tebe se ne odnose odredbe Zakona.
Imao sam slucaj da desko od 28 godina dobije kaznu za motor, a 10 godina ima B kategoriju.
Policajci su krivo educirani od strane svojih predpostavljenih, ali kad dodjes na sud samo pojasni da ti imas vozacku vec dvije godine i da nisi maldi vozac :palacgore:

P.S. Inace za sve koje dodu u takvu situaciju, probajte policajcu pojasniti "ljubazno" te stvari kako bi izbjegli neugodnosti.

Ma lijepo sam ih zamolil da me puste, da se okrenem i odem doma, imam 500m do doma, ja uvijek idem na lijepi način, al kaj je da je ovo jucer mi nije trebalo. Evo sad budem isel po vozacku, a kaznu bum platil  :(
Evidentirano

speed attack

• Šverc commerce
  • Vozi: šaRRafe
« Odgovori #30 : 22. Travanj 2007, 09:48:44 »

mislim da to ne mijenja cinjenicu da si napravio prekrsaj

bez obzira jel to bilo 500km ili 500m od kuce

zajebo si 8)

kaj kad nekog cugnut zgazis, i to samo 500m od kuce??? da te onda puste jer je blizu kuce

8)

Evidentirano
prodajem kucu u srcu hrvatskog zagoRja
nije hitno, al je povoljno )))

burnout

« Odgovori #31 : 22. Travanj 2007, 09:52:29 »

mislim da to ne mijenja cinjenicu da si napravio prekrsaj

bez obzira jel to bilo 500km ili 500m od kuce

zajebo si 8)

kaj kad nekog cugnut zgazis, i to samo 500m od kuce??? da te onda puste jer je blizu kuce

8)

Pa znam da sam zajebo, al napuhal sam 0,0 bil sam vezan, definitivno nisam "mladi vozač" , al ak me mogel pustit da bez vozačke vozim do doma, mogel me pustit. Kaj sad, manji djeparac i bum platil  :jesus: (još sam dobil i 110kn za neke troškove) Uglavnom ode mi jedna čizma  :palacdolje:
Evidentirano

Sip

« Odgovori #32 : 22. Travanj 2007, 09:55:30 »

Ma lijepo sam ih zamolil da me puste, da se okrenem i odem doma, imam 500m do doma, ja uvijek idem na lijepi način, al kaj je da je ovo jucer mi nije trebalo. Evo sad budem isel po vozacku, a kaznu bum platil  :(

Halo, je li ti mene slusas. Ti po zakonu nisi napravio nikakva prekrsaj i zbilja si lud ako mislis kaznu platiti. Takodjer mi nije jasno na osnovu cega ti je policajac uzeo vozacku :misli: :misli:
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #33 : 22. Travanj 2007, 09:56:32 »

Pa znam da sam zajebo, al napuhal sam 0,0 bil sam vezan, definitivno nisam "mladi vozač" , al ak me mogel pustit da bez vozačke vozim do doma, mogel me pustit. Kaj sad, manji djeparac i bum platil  :jesus: (još sam dobil i 110kn za neke troškove) Uglavnom ode mi jedna čizma  :palacdolje:
sve ja to kuzim, i zalim te, ali kaj je tu je

samo sam htel rec da si u prekrsaju bil, bez obzira kolko blizu tvoje kuce to bilo

nego, zakaj mu nisi pokusal objasnit da nisi "mladi vozac" jer imas vozacku vec duze a ne moliti ga da te pusti :misli:
Evidentirano

burnout

« Odgovori #34 : 22. Travanj 2007, 09:58:11 »

Halo, je li ti mene slusas. Ti po zakonu nisi napravio nikakva prekrsaj i zbilja si lud ako mislis kaznu platiti. Takodjer mi nije jasno na osnovu cega ti je policajac uzeo vozacku :misli: :misli:
Gle da se mene pita ja ne bi platil, i zalil bi se!! Al eto kaj češ kad nije odluka na meni nego na mojim starcima. Nisam ja lud, bil sam jučer kad mi je kaznu pisal, ma i ja konj bil sam s ladom njivom, mogel sam samo po polju zakuriti kad sam ionak na selu  :LOL: :mrgreen: :LOL:
Evidentirano

Tananda

• Ana brum brum
  • **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Njofru
« Odgovori #35 : 22. Travanj 2007, 09:58:13 »

vec je bilo par rasprava na forumu da li je netko mladi vozac ako ima duze vrijeme A kategoriju i manje od dvije godine B kategoriju i zakljucak rasprave je bio da je to nedefinirano u zakonu. Nejasno je napisano i zbog toga dolazi do razlicitog tumacenja. Bila je tema cak nedavno, potrazi malo.
Evidentirano
... vezite se, polijecemo....
God is a DJ!
Don't take yourself so seriously. No one else does.

burnout

« Odgovori #36 : 22. Travanj 2007, 10:00:32 »

sve ja to kuzim, i zalim te, ali kaj je tu je

samo sam htel rec da si u prekrsaju bil, bez obzira kolko blizu tvoje kuce to bilo

nego, zakaj mu nisi pokusal objasnit da nisi "mladi vozac" jer imas vozacku vec duze a ne moliti ga da te pusti :misli:

Heloooouuuuu...... Pa naravno, još sam mu prstom pokazival po vozački: na gledi striček....tu i tu imam kategorije  :jesus:
Stalno me spitaval da kam idem, a ja mu rekel da idem kao do frenda po neku skriptu bla bla, i onda mi je rekel da kaj nemrem sutra, ja reko sutra su trke marofu i nema me doma  :jesus: E onda on meni o motorima i vozačima govoriti (o ovima kaj supermoto voze) ............i onak mislim si pa valda bu popustil....al ne i ne  :(
Evidentirano

Sip

« Odgovori #37 : 22. Travanj 2007, 10:04:49 »

Gle da se mene pita ja ne bi platil, i zalil bi se!! Al eto kaj češ kad nije odluka na meni nego na mojim starcima. Nisam ja lud, bil sam jučer kad mi je kaznu pisal, ma i ja konj bil sam s ladom njivom, mogel sam samo po polju zakuriti kad sam ionak na selu  :LOL: :mrgreen: :LOL:

Ma covjece, ti nisi kriv. Daj mi kopiraj prekrsajni nalog da ga vidim (molim te).

vec je bilo par rasprava na forumu da li je netko mladi vozac ako ima duze vrijeme A kategoriju i manje od dvije godine B kategoriju i zakljucak rasprave je bio da je to nedefinirano u zakonu. Nejasno je napisano i zbog toga dolazi do razlicitog tumacenja. Bila je tema cak nedavno, potrazi malo.

Upravo tako, nedefinirano je i policija vuce vodu na svoj mlin, ali sud to ne ferma ni pet posto. Za razliku od vecine ja sam prosao sve moguce sisteme kaznjavanja i slucajeva.
U ovom slucaju neka plati meni 250 kn, a ja cu platiti sve ostale troskove koji nastaju.
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

speed attack

• Šverc commerce
« Odgovori #38 : 22. Travanj 2007, 10:08:06 »

pa ak je tak, onda ima smisla zalit se. posto imas  vozacku vec duze vremena, nisi se smatrao "mladim vozacem" i nisi bio svjestan prekrsaja.
zalba, pa na sud, tam budi fin i pristojan, to tak objasni, reci da nemas primanja, student si i dosad nisi bio u prekrsaju.
kolko se sjecam prijasnjih rasprava na slicnu tematiku, postoji mogucnost da te oslobode kazne, i samo opomenu. nisam ziher, ali to ce nam drugovi     rec jel stima il ne

u svakom slucaju, ja bi se zalio
Evidentirano

burnout

« Odgovori #39 : 22. Travanj 2007, 10:08:26 »

Ma covjece, ti nisi kriv. Daj mi kopiraj prekrsajni nalog da ga vidim (molim te).

Upravo tako, nedefinirano je i policija vuce vodu na svoj mlin, ali sud to ne ferma ni pet posto. Za razliku od vecine ja sam prosao sve moguce sisteme kaznjavanja i slucajeva.
U ovom slucaju neka plati meni 250 kn, a ja cu platiti sve ostale troskove koji nastaju.
Ma nemam sad tu fotic
al napisi kaj te zanima pa ti napisem sve
Točno si napisal ono: ....počinio prekršaj iz članka 221 stavka 1, 4. točke___. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po članku 221. stavku 9. točki (dobil sam i negativni bod  :()
Evidentirano

burnout

« Odgovori #40 : 22. Travanj 2007, 10:10:20 »

Sad ispadne da smijem motor voziti po noči a koji je opasniji od auta.
Evidentirano

Sip

« Odgovori #41 : 22. Travanj 2007, 10:14:08 »

Ma nemam sad tu fotic
al napisi kaj te zanima pa ti napisem sve
Točno si napisal ono: ....počinio prekršaj iz članka 221 stavka 1, 4. točke___. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po članku 221. stavku 9. točki (dobil sam i negativni bod  :()

Nista se ti ne sekiraj i samo se zali.
Starcima reci da nazovu pravnu sluzbu HAK-a za savjet i tumacenje pa ces vidjeti sta oni kazu :palacgore:

Nisam ziher, ali to ce nam drugovi     rec jel stima il ne
u svakom slucaju, ja bi se zalio

Ko da oni znaju, kad sam bio u nedoumisi pricao sa par visoko rangiranig i dan danas im pojasnjavam da ne mogu primjenjivati kaznjavanje u ovom slucaju.
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

burnout

« Odgovori #42 : 22. Travanj 2007, 10:15:26 »

Nista se ti ne sekiraj i samo se zali.
Starcima reci da nazovu pravnu sluzbu HAK-a za savjet i tumacenje pa ces vidjeti sta oni kazu :palacgore:
Evo sad ovak, sad me mama vozi na PP po vozačku, i kaj da dalje napravim? I dal trebam kaj prije neg idem na PP napravit ak se mislim žalit??
Evidentirano

Hrvoje

« Odgovori #43 : 22. Travanj 2007, 10:27:46 »

Naklapaš?? No, no! :mrgreen:

Prekršaj je, nažalost. Ne piše u zakonu, ali je donesena neka uredba/ pravilnik ili nešto sl. (gledao u nju prošle jeseni) koja to detaljnije regulira i po kojoj se to smatra prekršajem. Dakle ako si imao 35 godina A, a onda položiš B smatraš se "mladim" jer je B kao jača od A kat pa blablabla...

Obrnuti slučaj nije jasan... ako si imao 100god B, a onda položiš A jer to nisu razjasnili niti zakonom niti pravilnikom. Već 100 puta bilo na forumu i ne da mi se objašnjavati po 458 put. Jer bi se opetposvađao sa Sleđom :mrgreen:
Vozačka je oduzeta na osnovu ZSPC-a, malo se bolje uputi u problematiku pa ćeš vidjeti :mrgreen:

I na kraju, zbog čega bi trebao prijaviti policajca :misli: Zbog toga jer mu je išao na ruku (barem malo) i pustio ga da se odtaljiga bez vozačke sa autom do doma?
I bajdvej: uputio si ga sa žalbom protiv policajca na krivu adresu, bojim se :mrgreen:
Evidentirano

Svi lažu

Hrvoje

« Odgovori #44 : 22. Travanj 2007, 10:29:38 »

Evo sad ovak, sad me mama vozi na PP po vozačku, i kaj da dalje napravim? I dal trebam kaj prije neg idem na PP napravit ak se mislim žalit??
Preuzimanje vozačke nema nikakve veze sa žaljenjem na prekršajni nalog, tako da ne trebaš niš posebno u PP napraviti.
Evidentirano

Svi lažu

Goran zzz

• Vozi: Fiata (GROMA)
« Odgovori #45 : 22. Travanj 2007, 10:34:01 »

Heloooouuuuu...... Pa naravno, još sam mu prstom pokazival po vozački: na gledi striček....tu i tu imam kategorije  :jesus:
Stalno me spitaval da kam idem, a ja mu rekel da idem kao do frenda po neku skriptu bla bla, i onda mi je rekel da kaj nemrem sutra, ja reko sutra su trke marofu i nema me doma  :jesus: E onda on meni o motorima i vozačima govoriti (o ovima kaj supermoto voze) ............i onak mislim si pa valda bu popustil....al ne i ne  :(

Krivo krivo mene kad su skuterom štopali prije ohoho kad još nisam smio biti vani iza 22-23h  :misli: uvijek sam m u rekal da idem od ženske i da me zadržala  :wink: i uvijek me pustili  :mrgreen:
Evidentirano
Z1000 2004-2007 (27835km)
Tuono Factory 2007

Sip

« Odgovori #46 : 22. Travanj 2007, 10:38:32 »

I bajdvej: uputio si ga sa žalbom protiv policajca na krivu adresu, bojim se :mrgreen:

Cika Hrvoje ponavljam vec puno puta, da jako, jako dobro poznam ustroj unutar same policije i zalba sigurno nije upucena na krivo mjesto.
Za policajca treba uputiti obicnu predstavku gradjana gdje kaze da ga je policajac isao kazniti, a da svojim ponasanjem nije izazvao bilo kakvu opasnost (da li ce se njemu nesto desiti, naravno da nece, alii i ja, a i ti bi trebao znati kao stvati stoje kad do toga dodje)

Sto se tice pravilnika, stav policije je oduvjek bio jasan i jasna je namjera sta se htjelo postici. Je li to u Zakonu pise, ne pise i na sudu je slucaj jasan. (ljutili se vi ili ne)

Jos bi bio zbilja zahvalan da me naucis zbog cega su mu uzeli vozacku (kod ovog slucaja).
Evidentirano

EVERYDAY IS A RACE DAY

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #47 : 22. Travanj 2007, 10:43:49 »

Prekršaj je, nažalost. Ne piše u zakonu, ali je donesena neka uredba/ pravilnik ili nešto sl. (gledao u nju prošle jeseni) koja to detaljnije regulira i po kojoj se to smatra prekršajem. Dakle ako si imao 35 godina A, a onda položiš B smatraš se "mladim" jer je B kao jača od A kat pa blablabla...

lol po ovom M kategorija (nekadašnja H) bi trebala bit najjača kategorije i glavno da nju imaš više od 2 godine i to je to :LOL:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

nienna

• Suradnik
  • Vozi: autotabanici...
« Odgovori #48 : 22. Travanj 2007, 11:04:01 »

pih...ja sam onda sreckovic...meni su samo digli vozacku na 6 sati  :mrgreen:

burnout...drugi put provaj treptat okicama  :LOL: :mrgreen:
Evidentirano
To stay a child for the whole lifetime is one of the most wonderful human dreams.

darko_b

• Vozi: BMW rodjaci
« Odgovori #49 : 22. Travanj 2007, 11:38:54 »

a jebemu ja sam se naplacao kazni i kazni hrpu..neznam im ni broj..dok nisam skuzio kako to ide..i sinoc sam autom klepil lika(dogovorno mu dao 600kn ) :D....ja ti preporucam da se zalis koliko te god volja...
napises da je kaznu dobio(tj navedes) tvoj stari,pa dok oni skuze da nije tvoj stari,pa ti vrate nazad prodje 6mj.,pa onda na staru,babu i tako redom i prodje ti 2god i vesela bosna...ako bas dodje dotle odes u zatvor na 2 dana i zdravo...nebi im dao ni lipe vise...pozdrav..
Evidentirano
NE SKUPLJAM BABE PO CESTI
NITI PIJANE KRETENE

www.mk-vinkovci.com

burnout

« Odgovori #50 : 22. Travanj 2007, 11:41:32 »

Krivo krivo mene kad su skuterom štopali prije ohoho kad još nisam smio biti vani iza 22-23h  :misli: uvijek sam m u rekal da idem od ženske i da me zadržala  :wink: i uvijek me pustili  :mrgreen:
Pa, kaj je najbolje i k njoj sam i isel, zapravo po nju, al malo dalje. A kaj češ.
Evidentirano

burnout

« Odgovori #51 : 22. Travanj 2007, 11:45:20 »

pih...ja sam onda sreckovic...meni su samo digli vozacku na 6 sati  :mrgreen:

burnout...drugi put provaj treptat okicama  :LOL: :mrgreen:
Ma mrak je bio pa valjda nije vidio  :LOL:
Evidentirano

burnout

« Odgovori #52 : 22. Travanj 2007, 11:46:29 »

Eto maloprije sam dosel iz PP sa vozačkom  8) i odlucil sam (nagovoril mamu) da se bum zalil  :jesus: Al nem ovog lika za nekaj optuzival, nego za ovo srenje da sam mladi vozač ....bla bla bla.......
 :palacgore:
Evidentirano

Hrvoje

« Odgovori #53 : 22. Travanj 2007, 11:51:15 »

Cika Hrvoje ponavljam vec puno puta, da jako, jako dobro poznam ustroj unutar same policije i zalba sigurno nije upucena na krivo mjesto.
Jesi možda: 1. falio instancu postaja/ uprava i 2.područna policijska uprava ili sam ja krivo shvatio gdje se to dogodilo?
:misli:
Za policajca treba uputiti obicnu predstavku gradjana gdje kaze da ga je policajac isao kazniti, a da svojim ponasanjem nije izazvao bilo kakvu opasnost (da li ce se njemu nesto desiti, naravno da nece, alii i ja, a i ti bi trebao znati kao stvati stoje kad do toga dodje)
:lolcry: Oš reć da policajac ne smije pisati prekršajnu prijavu ako prekršajem nijeizazvana nikakva opasnost ???
Bajdvej: čak i da je istina mup može trubiti da je burnout bio opasan sam za sebe time što nema iskustva :mrgreen:

Je li to u Zakonu pise, ne pise i na sudu je slucaj jasan. (ljutili se vi ili ne)
Ustav, zakon, podzakonski propisi, blablabla.
Po tvojoj logici Pravilnik o registraciji motornih vozila nije važeći pravni akt jer nije ZAKON i jer ga je donio ministar, a ne sabor. Itd, itd, itd... :mrgreen:
Jos bi bio zbilja zahvalan da me naucis zbog cega su mu uzeli vozacku (kod ovog slucaja).
Proučiš zakon o prekršajima i ZSPC. Sad sam na modemu 14400 i ne da mi se prokopavati po člancima. Imaš "Lektiru za nadobudne" pa ako te to muči u nedjeljno prijepodne- prouči :wink:

Da se razumijemo, meni je tih 500kn sasvim blesavo što su naplatili i ne slažem se s tim, ali sada trubiti da to nisu imali pravo, da ih treba prijaviti jer prekršajem nije izazvana opasnost i jer je položaj zvijezda bio takav i mars je bio u skladu s venerom na takav način da to nisu smjeli napraviti... e to mi jesmiješno.
I ja sedefinitivno ne ljutim. Sleđ duži tu liniju rada  :mrgreen:
Evidentirano

Svi lažu

Doomsday

• **
  • Vozi: CFMOTO E-jewel 150
« Odgovori #54 : 22. Travanj 2007, 11:58:12 »

I sad će se javit Sledž, i srušit će se baza, i nestat 7 dana postova...
 :LOL:
Evidentirano

burnout

« Odgovori #55 : 22. Travanj 2007, 12:12:24 »

se ih bum tuzil
 :paper: :mrgreen: :mrgreen:

zezam se
Evidentirano

Hrvoje

« Odgovori #56 : 22. Travanj 2007, 16:48:43 »

da®
Evidentirano

Svi lažu

Pedrosa

« Odgovori #57 : 22. Travanj 2007, 17:13:18 »

Hrvoje si siguran da nije izglasan taj zakon?
pričao mi stari još prije da će doć na snagu...i dobro zaboravio ja na to,kad neki dan slušam na tv-u da je u saboru izglasan novi zakon...eventualno ako sam prečuo nešto pa je u biti donesen prijedlog zakona...a bo  :?
Evidentirano

nienna

• Suradnik
  • Vozi: autotabanici...
« Odgovori #58 : 22. Travanj 2007, 17:43:07 »

narafno....a sta si mislio  :LOL: :LOL:
Evidentirano
To stay a child for the whole lifetime is one of the most wonderful human dreams.

_mala_

• biskvit
  • Vozi: kockicu shechera
« Odgovori #59 : 22. Travanj 2007, 22:15:37 »

a da ih tuzis jer su te sterali doma s autom, bez vozacke  :LOL: :LOL:
Evidentirano
Pun mi je kvisko vas i vashih mozgalica

Hrvoje

« Odgovori #60 : 22. Travanj 2007, 22:19:59 »

Hrvoje si siguran da nije izglasan taj zakon?
pričao mi stari još prije da će doć na snagu...i dobro zaboravio ja na to,kad neki dan slušam na tv-u da je u saboru izglasan novi zakon...eventualno ako sam prečuo nešto pa je u biti donesen prijedlog zakona...a bo  :?
Prijedlog izmjena zakona o prekršajima je neki dan poslan iz vlade na sabor. Znači još nije izglasan  :mrgreen:
Evidentirano

Svi lažu

Pedrosa

« Odgovori #61 : 22. Travanj 2007, 22:32:24 »

Prijedlog izmjena zakona o prekršajima je neki dan poslan iz vlade na sabor. Znači još nije izglasan  :mrgreen:
aha onda sam čuo o prijedlogu...hvala  :palacgore:
Evidentirano

hindu

• **
  • Vozi: o da
« Odgovori #62 : 22. Travanj 2007, 22:49:57 »

evo pajdo ak ti ništa ne prođe od svih tih žalbi koje spremaš ostaje ti još jedno riješenje manje bolno za tvoj budžet:
ako sam dobro shvatio student si?!?
reci da nemaš nikakvih primanja i dal bi kaznu mogao odraditi u npr CRVENOM KRIŽU nešto što oni zovu ako se ne varam "društveno korisni rad"
odeš tamo odsjediš dva tri sata i kazna "plačena"
tako su napravili neki moji frendovi i svi sretni i zadovoljni!
Evidentirano

Pedrosa

« Odgovori #63 : 22. Travanj 2007, 22:59:52 »

evo pajdo ak ti ništa ne prođe od svih tih žalbi koje spremaš ostaje ti još jedno riješenje manje bolno za tvoj budžet:
reci da nemaš nikakvih primanja i dal bi kaznu mogao odraditi u npr CRVENOM KRIŽU nešto što oni zovu ako se ne varam "društveno korisni rad"
I neki moji,oke većina mojih  :mrgreen:
ali su to pošteno odradili i nije bogami bilo 2-3 sata  :shock:
Evidentirano

hindu

• **
  • Vozi: o da
« Odgovori #64 : 23. Travanj 2007, 11:15:09 »

jasno ovisno gdje odrađuješ i na koga naletiš.
ali 500 kn mislim da je jedan dan ako se ne varam.
trebalo bi provjerit.
Evidentirano

burnout

« Odgovori #65 : 23. Travanj 2007, 14:45:58 »

Ma bude se rjesilo, nemam vremena se navlacit po crvenim krizevima, još me muči onaj kazneni bod. Ono, ak budem morao platit nakon žaljenja budem platil, al ovak sam mogel drugdje utrošit lovu, recimo u nabavku žizmi ili rukavica.

Evidentirano

Dek..Dadek

• Dek Cicogled
  • Vozi: na ćelavoj gumi jer sam siromašan
« Odgovori #66 : 23. Travanj 2007, 15:12:02 »

dal sam si(se) truda i pročito cijelu temu,i onak,iskreno,nisu te trebali kaznit za tu "glupost",ali jesu i to zato jer si bebač,tek si počel vozit i to,i bolje da ti sada ukažu kako zakon treba poštivati nego da poslije napraviš neku goru pizdariju s nekim gorim posljedicama.
tak sam se i ja pital zakaj su mi s 20 let zeli vozačku zbog alkohola,a baš su bili super dečki i tak,tad je još murija bila i lakše potkupljiva i sve,a nisu htjeli ni čut o "dogovoru" nekom ni niš....
E sad mi je jasno :wink:
Evidentirano
SAME GAS I POLAKO!

burnout

« Odgovori #67 : 23. Travanj 2007, 17:10:13 »

dal sam si(se) truda i pročito cijelu temu,i onak,iskreno,nisu te trebali kaznit za tu "glupost",ali jesu i to zato jer si bebač,tek si počel vozit i to,i bolje da ti sada ukažu kako zakon treba poštivati nego da poslije napraviš neku goru pizdariju s nekim gorim posljedicama.
tak sam se i ja pital zakaj su mi s 20 let zeli vozačku zbog alkohola,a baš su bili super dečki i tak,tad je još murija bila i lakše potkupljiva i sve,a nisu htjeli ni čut o "dogovoru" nekom ni niš....
E sad mi je jasno :wink:

Pa je, al vise se nem zajebaval tak s autom, budem isel radje s motorom po noči, sigurnije je  8)  :wink:
Evidentirano

Hrvoje

« Odgovori #68 : 23. Travanj 2007, 17:43:15 »

Dakle svrha kažnjavanja je u potpunosti postignuta :wink:
Evidentirano

Svi lažu

Sledgehammer

• Gost
« Odgovori #69 : 23. Travanj 2007, 17:46:01 »

Potpisao si... dakle, elemenata za žalbu nema...

Potpisao - ne potpisao... pjesmica je ista.  8) 8) 8)
Evidentirano

burnout

« Odgovori #70 : 23. Travanj 2007, 18:26:07 »

:jesus: :jesus: :jesus: :wink:
Evidentirano

perepero

• Vozi: ...e, a se ne vidi....
« Odgovori #71 : 28. Travanj 2007, 17:12:33 »

...jedan veli ovo, drugi ono... a ti plaćaj... harač rajo, harač...  8)
Evidentirano
MK All Saints

CLOSE YOUR MOUTH WHEN RIDING A BIKE!!!!
"BEST FRIENDS ARE FOR LIFE,
BUT MY DUC IS FOREVER!"
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.448 sekundi uz 15 upita.