Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Gradske utrke  (Posjeta: 2653 )

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki KLV
Gradske utrke
« : 23. Travanj 2007, 14:14:47 »

Predlazem Sasi kao predstavniku vozaca da svakako dobro prodje ovu temu i sve objave koje ce se ticati organizacije gradske utrke. Slucajno da se to desi i u moto-sportu, svi skuopa mogu zaboraviti na gradske utrke - ikad ubuduce...

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,51160.new.html#new
Evidentirano

marko88

• ex. bikerboy
  • Vozi: Yamahu R6 2007
Odg: Gradske utrke
« Odgovori #1 : 23. Travanj 2007, 17:09:37 »

vito razgovor na koju temu????

da su gradske utrke opasne jesu i po vozače i po gledatelje ali to se već odavno zna

moje mišljenje je da organizator u ovom slučaju nije kriv

i zašto bi se moglo zaboravit na gradske utrke ako se to ponovi????

takve stvari su se nažalost događale već više puta :( :( :(

nesreće u kojima su pogibali gledatelji dešavale su se i na zatvorenim trkalištima
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #2 : 23. Travanj 2007, 17:20:21 »

da su gradske utrke opasne jesu i po vozače i po gledatelje ali to se već odavno zna

u konkretnom slučaju nije kriv nitko drugi osim organizatora...  :palacdolje:

jedno je ono što bi mi htjeli, željeli i voljeli, a drugo je ono što je po zakonu i pravilniku.. Naravno da organizator nije kriv za izletanje vozila, ali je kriv za nedovoljno osiguranu izletnu zonu i za dozvolu da se u izletnoj zoni zadržavaju osobe kojima tamo nije mjesto .. Ako je to već bilo mjesto gdje je nastradali živio, onda je trebalo bolje osigurati da vozilo koje izleti ne može doći čovjeku u dvorište...

U Požegi je jedne godine odgođen start na 10 minuta dok se gledatelji nisu maknuli u zonu koja je bila označena za gledatelje... i svi sretni i zadovoljni ..

Organizacija auto (moto) utrka nije isto što i organizacije privatnog rođendanskog slavlja...
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

marko88

• ex. bikerboy
« Odgovori #3 : 23. Travanj 2007, 17:28:51 »

u konkretnom slučaju nije kriv nitko drugi osim organizatora...  :palacdolje:

jedno je ono što bi mi htjeli, željeli i voljeli, a drugo je ono što je po zakonu i pravilniku.. Naravno da organizator nije kriv za izletanje vozila, ali je kriv za nedovoljno osiguranu izletnu zonu i za dozvolu da se u izletnoj zoni zadržavaju osobe kojima tamo nije mjesto .. Ako je to već bilo mjesto gdje je nastradali živio, onda je trebalo bolje osigurati da vozilo koje izleti ne može doći čovjeku u dvorište...

U Požegi je jedne godine odgođen start na 10 minuta dok se gledatelji nisu maknuli u zonu koja je bila označena za gledatelje... i svi sretni i zadovoljni ..

Organizacija auto (moto) utrka nije isto što i organizacije privatnog rođendanskog slavlja...
izletna zona je uovom slučaju bila napravljena i označena :wink:

neki govore da je tamo trebao biti betonski zidić a to bi bilo najgluplje riješenje  :wink:
na tom mjestu nije mogao stajati zidić iz razloga što je to izletna zona i ona mora biti slobodna!organizatori su imali namjeru postavit neki zidić tamo ali je to izazvalo negodovanje kod vozača jel se to nalazi na kraju duge ravnice i zidiću nije tamo mjesto jel bi bio pogibeljan po vozaće :wink:
opet žao mi je poginulog gledatelja ali opet ostaje činjenica da on nije smjeo izaći iz tog dvorišta za vrijeme trajanja utrke a i pogriješio je u tome jer je okrenuo leđa stazi tj. autima koji su dolazili i time si onemogučio nekakvu reakciju :wink:

opet kažem da po mom mišljenju organizator tu nije kriv ili u najgorem slučaju ne snosi cijelu krivicu
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #4 : 23. Travanj 2007, 17:35:47 »

izletna zona je uovom slučaju bila napravljena i označena :wink:

neki govore da je tamo trebao biti betonski zidić a to bi bilo najgluplje riješenje  :wink:
na tom mjestu nije mogao stajati zidić iz razloga što je to izletna zona i ona mora biti slobodna!organizatori su imali namjeru postavit neki zidić tamo ali je to izazvalo negodovanje kod vozača jel se to nalazi na kraju duge ravnice i zidiću nije tamo mjesto jel bi bio pogibeljan po vozaće :wink:
opet žao mi je poginulog gledatelja ali opet ostaje činjenica da on nije smjeo izaći iz tog dvorišta za vrijeme trajanja utrke a i pogriješio je u tome jer je okrenuo leđa stazi tj. autima koji su dolazili i time si onemogučio nekakvu reakciju :wink:

opet kažem da po mom mišljenju organizator tu nije kriv ili u najgorem slučaju ne snosi cijelu krivicu
negodovanje kod vozača ne znači i generalno da su u pravu ...  :wink: ... a vozači uvijek zbog nečega negoduju...  :mrgreen:

Po mom mišljenju je tamo trebao stajati redar, sudac ili već neka druga odgovorna osoba koja će paziti na takve stvari... Čovjek koji je nastradao, vjerovatno nije niti bio svjestan rizika kojem se izlaže, ali uostalom, to i nije bila njegova stvar da mora znati....

Druga stvar je ako je čovjek upozoren na moguće posljedica, ali ga je "bolio qurac" za to ...
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

marko88

• ex. bikerboy
« Odgovori #5 : 23. Travanj 2007, 17:40:24 »

negodovanje kod vozača ne znači i generalno da su u pravu ...  :wink: ... a vozači uvijek zbog nečega negoduju...  :mrgreen:

Po mom mišljenju je tamo trebao stajati redar, sudac ili već neka druga odgovorna osoba koja će paziti na takve stvari... Čovjek koji je nastradao, vjerovatno nije niti bio svjestan rizika kojem se izlaže, ali uostalom, to i nije bila njegova stvar da mora znati....

Druga stvar je ako je čovjek upozoren na moguće posljedica, ali ga je "bolio qurac" za to ...
po  priči nekih koji su bili tamo on je gledao utrku iz susjedovog dvorišta i krenuo doma baš u trenutku kada se nažalost desilo to što se desilo :( :(

ne može organizator paziti na svako dvorište i ko bude istrčao iz kojega!

sudac je postojao na tom zavoju i vjerovatno nije ni stigao upozoriti poginulog pošto se nažalost sve desilo tako brzo :( :(

opet kada se dođe gledati neka gradska utrka ili rally/brdo mislim da svako zna koje su moguće posljedice stajanja u izletnoj zoni a nažalost po našim utrkama su te izletene zone najčešće pune gledatelja jel je često od tamo najbolji pogled
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #6 : 23. Travanj 2007, 17:52:32 »

po  priči nekih koji su bili tamo on je gledao utrku iz susjedovog dvorišta i krenuo doma baš u trenutku kada se nažalost desilo to što se desilo :( :(

ne može organizator paziti na svako dvorište i ko bude istrčao iz kojega!

sudac je postojao na tom zavoju i vjerovatno nije ni stigao upozoriti poginulog pošto se nažalost sve desilo tako brzo :( :(

opet kada se dođe gledati neka gradska utrka ili rally/brdo mislim da svako zna koje su moguće posljedice stajanja u izletnoj zoni a nažalost po našim utrkama su te izletene zone najčešće pune gledatelja jel je često od tamo najbolji pogled
Gledatelj NE mora, a vrlo često i NEzna koje su posljedice stajanja u izletnoj zoni.. to je stvar organizatora....  :palacgore:
Evidentirano

Ninja

• Vozi: beciklin
« Odgovori #7 : 23. Travanj 2007, 18:57:04 »

Predlazem Sasi kao predstavniku vozaca da svakako dobro prodje ovu temu i sve objave koje ce se ticati organizacije gradske utrke. Slucajno da se to desi i u moto-sportu, svi skuopa mogu zaboraviti na gradske utrke - ikad ubuduce...

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,51160.new.html#new

Ako mogu Irci imati legalne ulicne,gradske utrke ne vidim razloga zasto ih nebi i Hrvatska imala
Osim sto mozda irski trkaci imaju malo veca jajca od hrvatskih 8)

http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-4366393965547739926&q=irish+road+racing

http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-5991359273293157223&q=irish+road+racing
Evidentirano
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

gigi

• Macan
  • Vozi: Z 750
« Odgovori #8 : 23. Travanj 2007, 20:46:07 »

Pa normalno - ustav RH ti daje slobodu kretanja po teritoriju RH. Tko je onda tamo neki sudac koji ti ne da da se šetaš gdje te volja  :mrgreen:
Evidentirano
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death

Bomo

• Dežurni idiot-povratnik
  • **
« Odgovori #9 : 23. Travanj 2007, 21:13:02 »

Pa normalno - ustav RH ti daje slobodu kretanja po teritoriju RH. Tko je onda tamo neki sudac koji ti ne da da se šetaš gdje te volja  :mrgreen:

kaj se po tome onda i po minskom polju smiješ neobuzdano šetati  :misli:
Evidentirano

gigi

• Macan
  • Vozi: Z 750
« Odgovori #10 : 23. Travanj 2007, 21:20:53 »

Članak 32.
Svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima pravo slobodno se kretati i birati
boravište
...

Pravo kretanja na teritoriju Republike Hrvatske, pravo ulaska u nju i izlaska iz nje može se iznimno
ograničiti zakonom, ako je to nužno radi zaštite pravnog poretka, ili zdravlja, prava i sloboda drugih.
Evidentirano
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death

IgorZ

• Vozi: aprilia & ducati
« Odgovori #11 : 23. Travanj 2007, 21:49:07 »

Svi spominju da je organizator kriv,šta ne postoji neka komisija koja pregleda stazu prije utrke i ocijeni dal je dovoljno sigurna ili nije??

Ovo nije prvi put da je u Poreču bilo stradalih gledatelja, lani je bila slična priča na sreću bez tragičnih posljedica
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #12 : 23. Travanj 2007, 22:05:46 »

Svi spominju da je organizator kriv,šta ne postoji neka komisija koja pregleda stazu prije utrke i ocijeni dal je dovoljno sigurna ili nije??

Ovo nije prvi put da je u Poreču bilo stradalih gledatelja, lani je bila slična priča na sreću bez tragičnih posljedica
ima, direktor utrke ... ali i on spada u tim organizatora ...  :mrgreen:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #13 : 23. Travanj 2007, 22:06:18 »

Članak 32.
Svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima pravo slobodno se kretati i birati
boravište
...

Pravo kretanja na teritoriju Republike Hrvatske, pravo ulaska u nju i izlaska iz nje može se iznimno
ograničiti zakonom, ako je to nužno radi zaštite
pravnog poretka, ili zdravlja, prava i sloboda drugih.

:palacgore:
Evidentirano

SP

• Vozi: GSXR1000,Kruzer
« Odgovori #14 : 23. Travanj 2007, 22:12:09 »

pa u splitu se desilo nesto slicno ovome ima par god. samo je gledatelj prezivia,mislim da organizator nije kriv jer san vidia na gradskoj utrci u dugopolju kako se ljudi ponasaju kraj staze.Neki preskacu preko ograde i pretrcavaju cestu ,a neki maknu ogradu sta blize stazi i tu stoje s djecom,a o izletnim zonama da i ne govorim ljudi se ponasaju kao da ovi nikad ne izlecu i stoje u njima.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #15 : 23. Travanj 2007, 22:14:22 »

pa u splitu se desilo nesto slicno ovome ima par god. samo je gledatelj prezivia,mislim da organizator nije kriv jer san vidia na gradskoj utrci u dugopolju kako se ljudi ponasaju kraj staze.Neki preskacu preko ograde i pretrcavaju cestu ,a neki maknu ogradu sta blize stazi i tu stoje s djecom,a o izletnim zonama da i ne govorim ljudi se ponasaju kao da ovi nikad ne izlecu i stoje u njima.
to stoji, i činjenica je da se ljudi često ponašaju poput stoke u takvim slučajevima, ali organizator mora biti svjestan takvih stvari i proiznaći riješenje za to ...  :palacgore:
Evidentirano

SP

« Odgovori #16 : 23. Travanj 2007, 22:22:02 »

znas ti da su u splitu policajci trcali za ludacima koji su usli u stazu,i da tog debila pogodi koji auto onda bi org. ispa kriv jer ga nije pazia :mrgreen:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #17 : 23. Travanj 2007, 22:30:10 »

znas ti da su u splitu policajci trcali za ludacima koji su usli u stazu,i da tog debila pogodi koji auto onda bi org. ispa kriv jer ga nije pazia :mrgreen:
u Požegi je na moto crossu vozač izletio i polomio nogu jednoj gledateljici... Iako je žena bila upozorena da stoji gdje joj nije mjesto i da rizikuje sigurnost, tužila je organizatora i dobila sud ... A kako je sudska odluka konačni ishod u takvom slučaju, mogu samo reći da je, koliko god ja želio da to nije tako, organizator bio kriv ...  :palacdolje:

A na auto utrci prije dvije ili tri godine je odgođen start na 10ak minuta da bi se gledatelji "povukli" na za to predviđena mjesta...
Evidentirano

SP

« Odgovori #18 : 23. Travanj 2007, 22:31:44 »

ma to su debili neznan kako ne shavacaju da im ljudi to govore radi njihove sigurnosti
Evidentirano

marko88

• ex. bikerboy
« Odgovori #19 : 23. Travanj 2007, 23:57:14 »

to stoji, i činjenica je da se ljudi često ponašaju poput stoke u takvim slučajevima, ali organizator mora biti svjestan takvih stvari i proiznaći riješenje za to ...  :palacgore:
stavi se u položaj organizatora :wink:
primjer
imaš gledatelja koji stoji normalni iza zidića/ograde i sve 5 utrka se vozi i odjednom on odluči preskočiti ogradu i preči na drugu stranu(to se događa jako često kod nas :palacdolje:) i mislim da je tu organizator nemoćan tj. neznam kak da to spriječi
Evidentirano

mato

« Odgovori #20 : 23. Travanj 2007, 23:57:41 »

u Požegi je na moto crossu vozač izletio i polomio nogu jednoj gledateljici... Iako
to ju je moj frend opizdio :mrgreen:
poslje je prodo nekim ljudima u požegu jamahu i tak priča i ta koju je pogodio je teta od tog dečka :mrgreen:
Evidentirano

mato

« Odgovori #21 : 23. Travanj 2007, 23:59:59 »

stavi se u položaj organizatora :wink:
primjer
imaš gledatelja koji stoji normalni iza zidića/ograde i sve 5 utrka se vozi i odjednom on odluči preskočiti ogradu i preči na drugu stranu(to se događa jako često kod nas :palacdolje:) i mislim da je tu organizator nemoćan tj. neznam kak da to spriječi
kolko puta za vrijeme treninga na gradskoj je neko pretrčavo isped mene, al ja ne kočim, boli me k, ak treba bum ga pogodio i opo,mislim da će on proć gore neg ja,a kreteni će se naučit pameti,  a kaj je najgore jednom je žena i malo djete tak pretrčavali u bj za vrijeme treninga, njih baš nebi nišanio :mrgreen:
Evidentirano

crni mille

• **
  • Vozi: sad gleda
« Odgovori #22 : 24. Travanj 2007, 00:38:38 »

kolko puta za vrijeme treninga na gradskoj je neko pretrčavo isped mene, al ja ne kočim, boli me k, ak treba bum ga pogodio i opo,mislim da će on proć gore neg ja,a kreteni će se naučit pameti,  a kaj je najgore jednom je žena i malo djete tak pretrčavali u bj za vrijeme treninga, njih baš nebi nišanio :mrgreen:
...nebi mamu nisanio... :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

mato

« Odgovori #23 : 24. Travanj 2007, 00:43:07 »

...nebi mamu nisanio... :LOL: :LOL: :LOL:
ak nije dobra onda ju motorom nišanim  :mrgreen: :mrgreen:
ak je onda s kuburom :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

Pivi

• čovik sa škoja
  • Vozi: ne vozi
« Odgovori #24 : 24. Travanj 2007, 01:18:42 »

i zašto bi se moglo zaboravit na gradske utrke ako se to ponovi????

takve stvari su se nažalost događale već više puta :( :( :(

nesreće u kojima su pogibali gledatelji dešavale su se i na zatvorenim trkalištima

jesi ti puka? A tko je kriv nego organizator? Starac koji je izašo ispred svoje kuće, gdje auti uopće nisu smjeli dospit?
Evidentirano
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.188 sekundi uz 16 upita.