Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: multivar za maxi skutere  (Posjeta: 2075 )

Alen_22

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamahu R1 07'
multivar za maxi skutere
« : 26. Travanj 2007, 18:26:07 »

ovak...buraz ima u planu uzet malossi multivar za svog nexusa 500,2004 godina...   :wink:

Sad,posto taj variomat kosta poprilicno puno,dal se njega isplati stavljat na nexusa?  :misli:
Tocnije,dal se osjeti razlika s njim naspram serijskog variomat,cuo sam da se na nexusu osjeti jako velik napredak nakon stavljanja multivara,al to je kazao-rekao?  :misli:

pa slusam vas...Joke,Nike...svejedno ko zna sta...   :mrgreen:
Evidentirano
GASSSS

sven54

• **
  • Vozi: VXR209,Yamaha YZF R6 (2005.g)
Odg: multivar za maxi skutere
« Odgovori #1 : 26. Travanj 2007, 19:10:53 »

osjeti se. kupi ak novac ne predstavlja problem. usput pikni federe za kuplung i gas.
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #2 : 26. Travanj 2007, 22:46:25 »

joke i nike to nikada nisu stavli na svoj skuter :mrgreen:
ja san s time prošao cca 20000 km. prolistaj malo prošle teme pa češ nešto pronaći :LOL:
Nismo na svoj nego smo 2 godine prije tebe to stavili na skuter od firme i tebi savjetovali da to kupiš. Pošto si nas poslušao, to si kupio i bio si sretan 20.000 km
Evidentirano
D.F.F.D.

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #3 : 26. Travanj 2007, 22:46:52 »

ovak...buraz ima u planu uzet malossi multivar za svog nexusa 500,2004 godina...   :wink:

Sad,posto taj variomat kosta poprilicno puno,dal se njega isplati stavljat na nexusa?  :misli:
Tocnije,dal se osjeti razlika s njim naspram serijskog variomat,cuo sam da se na nexusu osjeti jako velik napredak nakon stavljanja multivara,al to je kazao-rekao?  :misli:

pa slusam vas...Joke,Nike...svejedno ko zna sta...   :mrgreen:
Da, isplati se
Evidentirano
D.F.F.D.

damirvxr

• **
  • Vozi: Gilera Nexus 500
« Odgovori #4 : 26. Travanj 2007, 22:47:28 »

Kupio Nexus prije 2mj. starog godinu i pol. Nakon 10-ak dana stavio malossi multivar i to je velika razlika. Ide ko metak. Svaka kuna se isplati za to staviti.  Na moj Nexus ide malossi sa 8 rolica, a na tvoj mislim da ide sa 6 rolica (nisam  siguran). Uglavnom motor više nije trom
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #5 : 26. Travanj 2007, 22:51:41 »

a na mašinu od 250? - dal se isplati i jel se time poveća potrošnja?

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #6 : 26. Travanj 2007, 22:54:05 »

da, potrošnja se ne mora povećati ako ravnomjerno dodavaš gas
Evidentirano
D.F.F.D.

Scarface

• *
  • Vozi: Beverly250
« Odgovori #7 : 26. Travanj 2007, 23:51:45 »

Jel bed stavit ak imam 18 000. Jel se smanjuje trajnost?
Evidentirano
Bolje biciklom u kurve nego Mercedesom na posao.

Fottach

• **
  • Vozi: bicikl
« Odgovori #8 : 27. Travanj 2007, 08:25:59 »

Ako sam dobro shvatio princip funkcioniranja sportskog variomata, on vec kod malih brzina pusta motoru da se razvrti prema maksimalnom broju okretaja i na taj nacin povecava ubrzanje skutera. Za razliku od tvornickog variomata koji do nekih 80kmh (Bev250) drzi motor na optimalnom broju okretaja i onda ga pusti u maksimalne okretaje?
Omogucuje se puno bolje ubrzanje na ustrb vece potrosnje goriva (veca snaga motora pri malim brzinama) a maksimalna brzina ostaje ista.

Eh, ako sam ja sve to dobro pokapirao, onda netko tko se nema namjeru utrkivati sa drugim skuterima (a od 99% automobila je ionako startniji) nema potrebe ugradjivati variomat.
Osim toga, dok se motor zagrije nije ga dobro zakucavati u vise brojeve okretaja; znaci sa sportskim variomatom bi trebao pricekati na mjestu da se motor malo zagrije a sa tvornickim mogu upalit i odmah lagano krenuti.

Jesam li dobro poslozio sve kockice?  :misli:
Evidentirano
<< Kad odustanes, izgubio si. >>

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #9 : 27. Travanj 2007, 08:35:52 »

svaka kuna se isplati za taj variomat. ja sam to ugradio na skuter kada je imao cca 30000 pređenih km. poslje toga prošao 20000 km i nikakvih problema po motor nije bilo...s time da sam još ugradio istodobno leo vinci ispuh.
samo bi ti preporučio da ne stavljaš one male malossi federčiće na kumplug, te da staviš samo onaj centralni veliki feder. kada su mi na kraju bili oslabili original federi kumpluga (ne zbog vožnje nego nečeg drugog...) stavio sam malossijeve i to bijele (prvi su u nizu po jačini) i jednostavno me nerviralo jer pri kretanju je kretao s još dodatno povečanim đirima...a što mi je ipak bilo nepotrebno za svakodnevnu upotrebu.
Evidentirano

sven54

• **
  • Vozi: VXR209,Yamaha YZF R6 (2005.g)
« Odgovori #10 : 27. Travanj 2007, 10:18:18 »

potrosnja goriva nakon ugradnje sportskog variomata se ne povecava nego se performanse skutera poboljsavaju (linearnije i lakse ubrzavanje skutera) sto na nas djeluje tako da ga pocnemo vise stiskati jer vidimo da ide bolje a samim time trosimo vise goriva nego prije kada je skuter bio serijski.

Znam iz vlastitog iskustva
Evidentirano

Alen_22

• **
  • Vozi: Yamahu R1 07'
« Odgovori #11 : 27. Travanj 2007, 15:17:26 »

cek zasto na burazov nexus nebi mogao multivar sa 8 rolica?'  :misli:
Evidentirano
GASSSS

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #12 : 27. Travanj 2007, 22:03:12 »

cek zasto na burazov nexus nebi mogao multivar sa 8 rolica?'  :misli:
Zato jer moraš koristiti serijski poklopac variomata sa 4 klizača a ti imaš sa 3. Ako misliš staviti Variomat sa 8 rolica, moraš i taj poklopac naručiti ali od Piaggia a ne od Malossija jer ga Malossi ne radi
Evidentirano
D.F.F.D.

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #13 : 02. Svibanj 2007, 08:20:49 »

zašto uopće razmišljati o broju rolica :misli:
malossi je to sve napravija kako treba i svejedno je 4 ili 8 ide brale izvrsno :D
Evidentirano

Mr J

• **
  • Vozi: Sve sto se jako cuje i brzo ide
« Odgovori #14 : 02. Svibanj 2007, 15:43:53 »

malossi je to sve napravija kako treba i svejedno je 4 ili 8 ide brale izvrsno :D

vjerojatno mislis 6 ili 8
Evidentirano
Vozim samo lijepe cure
----------------------
BANNED USER

TomiTraktor

• **
  • Vozi: Runner 180SP
« Odgovori #15 : 02. Svibanj 2007, 16:01:12 »

racunajte i na jako jako skraceno trajanje rolica sa malossijevim sportskim variomatom

polini bi trebao biti puno bolje sto se toga tiče..što ti kažes sven pošto imas sad polinija?
Evidentirano
www.dontcar.com

Male...21...muscular...will have sex for money or faster motorbike. PM 4 more info

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #16 : 02. Svibanj 2007, 23:19:54 »

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Stvarno si me nasmija sada
Pa normalno je da je svejedno koji variomat staviš. Ti si staviija variomat sa 6 rolica jer na tvoj nisi mogao ugraditi variomat sa 8 rolica a na novi Atlantic se ne može stavit tvoj variomat sa 6 rolica....
Treba razmišljati da ne kupiš krivi
Evidentirano
D.F.F.D.

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #17 : 03. Svibanj 2007, 08:20:05 »

znam koliko san ih stavija, iman ih u kesi doma još 12 kom ali starih.
poanta mi je bila upravo da rečem kako staviš onaj variomat koji i ide na tvoj skuter, jer nevidim velikog razloga za kombinacije.
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #18 : 03. Svibanj 2007, 10:50:01 »

znam koliko san ih stavija, iman ih u kesi doma još 12 kom ali starih.
poanta mi je bila upravo da rečem kako staviš onaj variomat koji i ide na tvoj skuter, jer nevidim velikog razloga za kombinacije.
a kako će znati je li mu ide 6 ili 8 kuglica dok ne rastavi motor?  :mrgreen:
Evidentirano
D.F.F.D.

CatchME

• **
  • Vozi: miškoooo
« Odgovori #19 : 03. Svibanj 2007, 13:55:51 »

a na mašinu od 250? - dal se isplati i jel se time poveća potrošnja?

Isplati....sam start je puno bolji, do 100km/h vuče bolje a onda iznad 100km/h ide isto, čak mi je krajnja brzina za koji km veča, kad kažem na par km onda mislim na 3-4-5km  8)

Potrošnja je brijem totalno ostala ista, mislim i ako je veča nije ništa osjetno, s tim da se stalno praktično vozim fukll gas, krečem full gas i kočim na crveno i tak, potrošnja 4L
Evidentirano

damirvxr

• **
« Odgovori #20 : 03. Svibanj 2007, 17:09:20 »

Ja kada sam kupovao variomat u servisu nisu bili sigurni jel ide 6 ili 8 rolica , mada su znali godinu motora ( 05. ). Prodali su mi sa 6. Rastavio motor i vidio da ide u moj sa 8 rolica. Otišao u dućan i zamjenio za drugi... :palacgore:
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #21 : 03. Svibanj 2007, 19:03:10 »

ala šta se praviš pametan :lipotan:
ti istina znaš što si prodavao i cijene tih djelova, ali baš i neznaš kako, što ili zašto... :blahblah: ...da se i ja malo pravin pametan :mrgreen:
jer recimo undak, kada san kupovao kod tebe taj multivar i one federe vidio sam da znaš samo načelno otprilike o tim stvarima :D
imao sam sve te kombinacije postavljene oko prijenosa i točno znam što se u kojoj kombinaciji dešeavalo...a to sam ukratko i spomenija prije gore :wink:
ti si samo prodavao!!! :LOL:

Za razliku od tebe ja i jesam pametan
16 puta ti pričam da NITKO NE ZNA KOLIKO MU UTEGA IDE U MOTOR DOK NE RASTAVI VARIOMAT JER PIAGGIO TO NIJE PRODAVAO PO REDOSLJEDU (prvo sve motore sa 6 utega pa onda sa 8 ) NEGO PO ZALIHAMA, a tebi je izgleda lakše ugurati metar u guzicu nego centimetar u glavu.

Maloprije nego šta sam pročitao ovaj post sam ti u kafiću ispričao cijelu priču o tome kako nitko ne zna koliko ima rolica u Piaggio 500 mašinama dok ne rastavi motor i sad kad sam vidio kako sereš bez veze u temama u kojima se nemaš šta javljati (vidi post od DamiraVXR), žao mi je šta se ovoliko trudim tebi, stručnjaku sve to objasniti, a nikad u životu nisi vidio kvačilo ni variomat dok nisu tvoj na Atlanticu drugi rastavljali

Od danas si mi na ignore listi

Trudim se koliko mogu u svoje slobodno vrijeme ovde po skuter podforumu ljudima savjetovat šta da kupe i kako da kupe variomat, a ti sereš bez prestanka.

Pa od danas kad misliš da si tako pametan ti dijeli savjete forumašima, a ja ću surfati negdje drugdje. Žao mi je šta će zbog tebe drugi patiti...
« Zadnja izmjena: 03. Svibanj 2007, 19:12:45 Nike »
Evidentirano
D.F.F.D.

ZZR1100

• **
  • Vozi: -II-
« Odgovori #22 : 03. Svibanj 2007, 20:08:55 »

Maloprije nego šta sam pročitao ovaj post sam ti u kafiću ispričao cijelu priču o tome kako nitko ne zna koliko ima rolica u Piaggio 500 mašinama dok ne rastavi motor i sad kad sam vidio kako sereš bez veze u temama u kojima se nemaš šta javljati (vidi post od DamiraVXR), žao mi je šta se ovoliko trudim tebi, stručnjaku sve to objasniti, a nikad u životu nisi vidio kvačilo ni variomat dok nisu tvoj na Atlanticu drugi rastavljali
Čekaj malo, već je bio upućen, pa je opet došao na forum sprdati.... to već spada pod podjebavanje i mogao bi lako ban dobiti kad je već proljetno čišćenje u toku :!:

damirvxr

• **
« Odgovori #23 : 03. Svibanj 2007, 22:54:27 »

Svako treba dati ili podijelit mišljenje, neko istustvo itd. na ovakom forumu jer on tome služi. Treba pričati tj. pisati o onome što se zna i u što si siguran  jer tako nešto pomaže drugome ali ovaj aprillia sere li ga sere. Dečko se voli malo praviti pametan a očigledno mu baš to i nejde od ruke. Aprillia je jedan kvalitetan jebivjetar... Nike ti je fino objasnio   
 ali ni to ti nije dosta da shvatiš. Dobro ti je rekao za omijer metra i centimetra...  :ujaja: 

Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #24 : 04. Svibanj 2007, 08:14:43 »

lipo je objasnija nakon što sam napisao prethodnu poruku. tako da i nebi onako pisa nakon našeg susreta.
a je si ti nike slabih živaca :D koliko pivi je dosta da te udobrovoljin!?
a za tu zafrkanciju u piaggiu nisan zna i u najmanju ruku to je bezobrazno od njih...da ne ulazin dalje.
stojin i dalje na stajalištu da dok nemaš iskustva tj. nisi vozio određeno vrijeme s određenim djelovima nemožeš mjerodavan sud ni donjeti. tako da sam samo o tome pričao, a ne o broju rolica.
Evidentirano
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.18 sekundi uz 15 upita.