Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: multivar za maxi skutere  (Posjeta: 2075 )

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Spol: Muški
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
Odg: multivar za maxi skutere
« Odgovori #25 : 04. Svibanj 2007, 16:26:42 »

ala šta se praviš pametan :lipotan:
ti istina znaš što si prodavao i cijene tih djelova, ali baš i neznaš kako, što ili zašto... :blahblah: ...da se i ja malo pravin pametan :mrgreen:
jer recimo undak, kada san kupovao kod tebe taj multivar i one federe vidio sam da znaš samo načelno otprilike o tim stvarima :D
Pošto mi je od tada prošlo bar 1000 zadovoljnih kupaca variomata i svega ostalog, sjetio sam se da ti nisi sam ugrađivao dijelove nego ti je ugrađivao netko drugi (moj prijatelj Baćo), kad je on rekao da ne trebaš uzeti oprugu ja sam je uzeo natrag i vratio ti novac. Pošto ja samo pomažem savjetima onima koji sami to ugrađuju, tebi namjerno nisam htio pametovat niti pobijat ono šta ti je Baćo preporučio, a ako je kod tebe koji to ne znaš sam ugradit steklo dojam da ja znam samo načelno o tome, to je tvoj problem a ne moj. EOD
Evidentirano
D.F.F.D.

aprilliaaa

• BLASTER
  • Vozi: ccc
« Odgovori #26 : 04. Svibanj 2007, 17:49:11 »

Pošto mi je od tada prošlo bar 1000 zadovoljnih kupaca variomata i svega ostalog, sjetio sam se da ti nisi sam ugrađivao dijelove nego ti je ugrađivao netko drugi (moj prijatelj Baćo), kad je on rekao da ne trebaš uzeti oprugu ja sam je uzeo natrag i vratio ti novac. Pošto ja samo pomažem savjetima onima koji sami to ugrađuju, tebi namjerno nisam htio pametovat niti pobijat ono šta ti je Baćo preporučio, a ako je kod tebe koji to ne znaš sam ugradit steklo dojam da ja znam samo načelno o tome, to je tvoj problem a ne moj. EOD

šta si se nadoveza...smiri malo :wink:
zar bi po tebi trebao sam raditi i servisirati skuter!?
a koju san to oprugu vratio? ...ako sam (redom) ugradio variomat i leo vinci auspuh, pa poslje centralni feder i nakon toga federe kumpluga.
nitko se naučen rodio nije, tako nisam ni ja. s vrimenom sam dolazio do zaključaka što i kako...
moj zaključak je: oprugice kumpluga su nepotrebne za cestovnu vožnju, jer skuter kreće s dodatno povečanim đirima (samom ugradnjom variomata su se malko povečali). centralni feder može, a nemora. ugradio sam ga tek na kraju kada je originalni več dobrano platija :D  i to je to.
Evidentirano

sven54

• **
  • Vozi: VXR209,Yamaha YZF R6 (2005.g)
« Odgovori #27 : 04. Svibanj 2007, 21:06:10 »

@aprilia-To ti je isto kretao ti autom na 1200 okretaja ili 4500. Nadam se da nemoram objasnjavati tko ce imati ''ubojitiji'' start.

Naravno svatko stavlja na motor ono sto njemu paše!
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #28 : 05. Svibanj 2007, 00:10:46 »

@aprilia-To ti je isto kretao ti autom na 1200 okretaja ili 4500. Nadam se da nemoram objasnjavati tko ce imati ''ubojitiji'' start.

Naravno svatko stavlja na motor ono sto njemu paše!

pa to sam i stavljao zbog ubrzanja i sasvim je dovoljno, ako ne i previše, opcija bez zamjene federa kumpluga.
stavio sam ja i te federe (bijele-prve u nizu) od malossija, samo to mi se nije svidilo. ako bi se recimo bavio jedino trkama ubrzanja to onda ima smisla. dok za sportsku vožnju, bilo po gradu ili na otvorenom, to nema svrhe. motor je bio stalno u velikim đirima iznad 5000, kazaljka ne pada isod. pored toga što motor nikada nema predaha povečana je i potrošnja kumpluga. kad kupiš te federe dobiješ u kutiji još žute i crvene, koje još iman pa ako ih tko hoće neka se javi. dam ih mukte :wink:
Evidentirano

Alen_22

• **
  • Vozi: Yamahu R1 07'
« Odgovori #29 : 09. Svibanj 2007, 23:56:48 »

multivar je gore...lijepo ide i vrti se u okretaje...cudo kolko se dobi s tim variomatm  :D

no nes me zanima...puno raniej hvata kvacilo nego prije...kako da rijesim da krece na visim okretajima?
apriliaaa veli da ne stavljam malossi federe kvacila...  :misli:
a jedino se tako moze našpanati kvacilo da prima tek da visoj centrifulalnoj sili tj okretajima ...

i da stavimo bijeli centarlni il ne?  :misli:
Evidentirano
GASSSS

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #30 : 10. Svibanj 2007, 08:40:59 »

Stavi bijeli centralni, ali ne stavljaj oprugice kvačila, skratit češ vijek samog kvačila i smanjit udobnost vožnje. To je za 50-ice možda i dobro, ali za 4-taktne jače skutere nebi preporučio
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #31 : 10. Svibanj 2007, 10:27:45 »

otprilike sam i ja to rekao prije. a centralni sam zamjenio na kraju kada sam već s originalom prošao dosta km i nakon ugrađenih bijelih federa kumpluga. ako te nisi stavio netrebaš ni taj centralni. on mi je bio potreban jer bez njega mi je motor neravnomjerno prenosio snagu tj. brzo bi digao đire a nebi sve to iskoristio preko prenosa. a s centralnim federom sam to izbalansirao, tako da je motor ravnomjernije prenosio snagu, te se malo usporilo dizanje điri, ajmo reč bez pokrića.
Evidentirano

joke

« Odgovori #32 : 10. Svibanj 2007, 11:10:02 »

Sve si sam rekao, bez federa neravnomjerno prenosi snagu, dakle feder je potrebno, a i najjednostavnije ga je ugraditi odmah
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #33 : 10. Svibanj 2007, 11:50:26 »

govorim samo što sam primjetio na vlastitom primjeru. nikakve potrebe za centralnim federom nisam imao dok nisam stavio oprugice kumpluga. a njih sam stavio jer su mi originalne skroz popustile i nije ih bilo za kupiti.
Evidentirano

joke

« Odgovori #34 : 10. Svibanj 2007, 14:02:20 »

govorim samo što sam primjetio na vlastitom primjeru. nikakve potrebe za centralnim federom nisam imao dok nisam stavio oprugice kumpluga. a njih sam stavio jer su mi originalne skroz popustile i nije ih bilo za kupiti.

Definitivno si prenaporan u svakoj temi.

Dakle, ako Malossi pakira centralnu oprugu kvačila zajedno s variomatom, nema logične, ni financijske potrebe da se ona stavlja naknadno. Stavi se zajedno s variomatom i to je to. Da nije potrebna, nebi ni bila u pakiranju.
Evidentirano

joke

« Odgovori #35 : 10. Svibanj 2007, 17:41:17 »

Aprilija smiri se malo, lakše mi je brisati nego tebi odgovarati.
Malossi variomat sa 8 utega ima serijski oprugu u kompletu, a sa 6 nema. U svakom slučaju ja i nike znamo što napamet, a za ono što neznamo imamo kataloge od Malossia, bez brige, svi dobiju pravu informaciju.
Evidentirano

aprilliaaa

• BLASTER
« Odgovori #36 : 11. Svibanj 2007, 08:07:04 »

Aprilija smiri se malo, lakše mi je brisati nego tebi odgovarati.
Malossi variomat sa 8 utega ima serijski oprugu u kompletu, a sa 6 nema. U svakom slučaju ja i nike znamo što napamet, a za ono što neznamo imamo kataloge od Malossia, bez brige, svi dobiju pravu informaciju.

onda se ovo nije treba zvati FORUM, već JOKE I NIKE ODGOVARAJU :zaljubljeni:
Evidentirano

Alen_22

• **
  • Vozi: Yamahu R1 07'
« Odgovori #37 : 11. Svibanj 2007, 16:04:12 »

dakle da metemo bijeli centralni,a opruge kvacila ne...
to je dakle to  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano
GASSSS
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.089 sekundi uz 14 upita.