Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Probne vožnje  (Posjeta: 2947 )

Frula

• *
Probne vožnje
« : 01. Rujan 2004, 14:57:08 »

Zanima me kakva su vaša iskustva s mogučnošću probne vožnje pri kupovini novih motora.
Naime, čovjek kad kupuje prvi pravi motor, ne računam automatike i sl., nema baš iskustva i nezna što bi u probnoj vožnji isprobao. Tako je bilo sa mnom kad sam kupio prvi pravi motor. E sad, spremam se kupiti drugi motor i poučen iskustvom znam zašto bi mi bilo dobro motor isprobat jer imam neke želje i kriterije. Pogotovo ako se radi o novom modelu. Konkretno me zanima takva mogućnost kod Kawasaki-jevih dilera.

Pozdraf
Evidentirano

spox

Re: Probne vožnje
« Odgovori #1 : 01. Rujan 2004, 17:18:54 »

Citat: Frula
Zanima me kakva su vaša iskustva s mogučnošću probne vožnje pri kupovini novih motora.
Naime, čovjek kad kupuje prvi pravi motor, ne računam automatike i sl., nema baš iskustva i nezna što bi u probnoj vožnji isprobao. Tako je bilo sa mnom kad sam kupio prvi pravi motor. E sad, spremam se kupiti drugi motor i poučen iskustvom znam zašto bi mi bilo dobro motor isprobat jer imam neke želje i kriterije. Pogotovo ako se radi o novom modelu. Konkretno me zanima takva mogućnost kod Kawasaki-jevih dilera.

Pozdraf

Zamisli kad bi svi išli na probnu vožnju,onda bi taj motor što bi ti kupio imao oko 2-3000 km
Evidentirano
Moto shop "Moto Bean"

www.moto-bean.com

Frula

• *
Probne vožnje
« Odgovori #2 : 01. Rujan 2004, 17:31:13 »

Da imao bi!!!
Ali ako auto trgovci mogu imati test vozila, ne kužim zakaj to nebi bio slučaj s motorima.

Pozdraf
Evidentirano

Vedran

• Spol: Muški
Probne vožnje
« Odgovori #3 : 01. Rujan 2004, 17:49:58 »

Kod nas je premalo tržište motora, da bi diler mogao priuštiti si jedan motor od svakog modela da imao kao probni motor, stvarno moraš dobro poznavati gazdu salona da bi mogao izvuči jedan đir na motoru koj ti se sviđa.
A i vjeruj mi niš ti to neće pomoći, jer i dalje taj motor ne isprobaš onak kak bi trebalo, nego bi se samo trkeljao s njim pazio da ne padneš i tak, to ti manje više niš ne znači.
Najvažnije ti je da vidiš kak je sjedit na njemu i u kojem ti je položaju tijelo kad sjediš na njemu ko da se voziš, a to možeš isprobati i dok se ne voziš.
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Cigla

• Vozi: kaj stigne :)
Probne vožnje
« Odgovori #4 : 02. Rujan 2004, 08:17:08 »

Citat: Frula
Ali ako auto trgovci mogu imati test vozila, ne kužim zakaj to nebi bio slučaj s motorima.

Nije to baš isto...kao što i Vedran veli, tržište motorima kod nas još nije dovoljno jako da bi imali testne motore...osim toga, kod probne vožnje auta s tobom ide trgovac i može te koliko toliko kontrolirati, a na motoru je skroz druga stvar...jel bi ti sjeo s nekim koga ne poznaš i ne znaš kakva je budala, iza na sic, kad znaš da te može ubiti kao od šale...a pustiti ga samog još gore...
Evidentirano
Anyone can ride fast in a straight line, it only counts in the twisties

tomee

• BANMAHER
  • Vozi: Kredenc koji vleče frižider
Probne vožnje
« Odgovori #5 : 02. Rujan 2004, 08:23:55 »

jasno je ko dan kaj pricate .nek jos malo ojacaju.

al pojedine modele koji se puno kupuju bi mogli imat fino full kasko pa nek kumovi lome poslije ga prodaju ko testni primjerak i prici kraj

i jos jedno pitanjce .mene stvarno zanima kaj je s onim motorima koji idu na razne testove u razne redakcije i slicno  :?:
Evidentirano

Cigla

• Vozi: kaj stigne :)
Probne vožnje
« Odgovori #6 : 02. Rujan 2004, 08:27:10 »

Citat: tomee
i jos jedno pitanjce .mene stvarno zanima kaj je s onim motorima koji idu na razne testove u razne redakcije i slicno  :?:

Da, to i mene zanima...?
Evidentirano
Anyone can ride fast in a straight line, it only counts in the twisties

IgorS

• **
  • Vozi: Z750
Probne vožnje
« Odgovori #7 : 02. Rujan 2004, 08:51:41 »

Ti modeli se krajem sezone prodaju po nešto povoljnijoj cijeni.

Imam kolegu koji je prošle jeseni tako kupio BMW-a za 3000 eura jeftinije. Motor je imao oko 4000 km na satu.
Evidentirano

Pugsley Adams

• **
Probne vožnje
« Odgovori #8 : 02. Rujan 2004, 09:40:38 »

Citat: IgorS
Ti modeli se krajem sezone prodaju po nešto povoljnijoj cijeni.

Imam kolegu koji je prošle jeseni tako kupio BMW-a za 3000 eura jeftinije. Motor je imao oko 4000 km na satu.

A zasto taj isti motor nebi bio ostavljen za test voznje? Shvacam da je malo trziste, al takvo ce i ostat ako se zastupnici ne potrude osigurati bolju ponudu
Evidentirano

EXC

• *
Probne vožnje
« Odgovori #9 : 02. Rujan 2004, 10:01:45 »

:shock: Nije malo tržište, nego je mala konkurencija prodavača.Kad če se morat trgovac borit za svaku kunu onda če imat i test motore,a kad zna da če i bez toga sve prodat mu se j... .Slovenija je manji trg a imaju testne probe za sve motore.
Evidentirano

Frula

• *
Probne vožnje
« Odgovori #10 : 02. Rujan 2004, 12:13:49 »

Diskusija se razvija u pravom smjeru.
Potpuno sam svjestan da držanje testnog motora košta i da to ovisi o veličini tržišta, riziku koji je tu prisutan itd.
No međutim, to je najnormalnija poslovna praksa u razvijenom svijetu, pa ako tome težimo onda valjda i mi imamo pravo na to. Za sada su naša prava ta da plačamo motore puno skuplje nego u drugim zemljama, a nemremo ih ni probat.  :mrgreen:
Evidentirano

Fenring

• **
  • Vozi: R1200S
Probne vožnje
« Odgovori #11 : 02. Rujan 2004, 12:52:04 »

Vjerujem da je opcenito problem, ne samo u sirini usluge i ponude, nego i ostalih stvari, koje ljudi ocekuju da budu na razini Europe ili svijeta, tesko rijesiti u jednoj maloj zemlji kao sto je Hrvatska.
Npr. propaganda drzavne uprave je da "kupujemo hrvatsko". Medjutim, to je nerealno, jer to bi znacilo da Hrvatska mora moci proizvoditi sve stvari koje su potrebne njezinim gradjanima. "Mala" zemlja to jednostavno ne moze i mora trgovati.

Na temu "test drive-a motora" se to odnosi tako da ce prodavaci dopustati probne voznje onda kad ce im se to isplatiti. Mozda se to desi kad zemlja bude puno bogatija i trziste motora naraste, ali to se mozda nece nikad desiti, jer bez obzira na bogatstvo, trziste moze ostati premalo zbog toga sto je sama zemlja relativno mala.
Evidentirano
Fenring
'07 BMW R1200S /w ABS, Öhlins, heated grips

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
Probne vožnje
« Odgovori #12 : 02. Rujan 2004, 13:55:58 »

Citat: Vedran
Kod nas je premalo tržište motora, da bi diler mogao priuštiti si jedan motor od svakog modela da imao kao probni motor, stvarno moraš dobro poznavati gazdu salona da bi mogao izvuči jedan đir na motoru koj ti se sviđa.
A i vjeruj mi niš ti to neće pomoći, jer i dalje taj motor ne isprobaš onak kak bi trebalo, nego bi se samo trkeljao s njim pazio da ne padneš i tak, to ti manje više niš ne znači.
Najvažnije ti je da vidiš kak je sjedit na njemu i u kojem ti je položaju tijelo kad sjediš na njemu ko da se voziš, a to možeš isprobati i dok se ne voziš.

To nije stvar tržišta niti gazde dilera.
Problem je u tome što se kod nas svaki bezveznjak može bavit poslom koji želi ako ima para.
Većina dilera nije školovana za taj posao a o kulturi poslovanja nemaju kurčevog pojma.
Osim toga su ŽICERI do bola i prije bi si nogu odrezali hrđavom pilom nego nabavili nekoliko motora za probne vožnje.
Zato i postoje svakakvi bezvezni dileri koji se međusobno kolju sa cijenama jer misle da je to JEDINI način da se proda.
Osim toga, kad proizvođači odluče da je naše tržište dovoljno ozbiljno, doći će oni direktno pa ćeš vozit što god hoćeš i još će ti reć HVALA što ste probali.

Dileri s autima su na to već došli.
Za motore ćemo još pričekat.

Da vidiš kak će ovi isti bit fini kad ih stisne.

srki
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

Dylan

• Vozi: Kawasaki ER 5
Probne vožnje
« Odgovori #13 : 02. Rujan 2004, 14:54:34 »

Migi, hvala ti što si mi omogućio probnu vožnju TransAlpa. Zadovoljan sam doživljenim i mislim da onaj ko bude kupio tvoj motor ( ako to ne budem ja ) neće biti nezadovoljan.
Drago mi je što smo se upoznali, popričali i popili sokić.
Evidentirano
...mi trkači... :)

Blue_Knight

• **
  • Vozi: Suzuki V-Strom DL650AK8 Matte Black
  • Lokacija: Bjelovar-Koprivnica-Bjelovar, gotovo svakodnevno...
Probne vožnje
« Odgovori #14 : 02. Rujan 2004, 15:30:55 »

sad je i meni žao kaj sam zaspal  :(
Evidentirano
Najbolje stvari u životu su nemoralne ili zakonom zabranjene...
Vrlo često oboje...
:mrgreen:

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #15 : 02. Rujan 2004, 16:31:58 »

A meni je žao što te nisam prije nazvao i obavjestio o svojim namjerama. Odvozio sam lijepih dvijestotine km plus desetak na Hondi TransAlp koju Migi prodaje. Dok sam ja testirao TransAlpa, Migi je testirao Dylana. :mrgreen:
Evidentirano

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
Probne vožnje
« Odgovori #16 : 02. Rujan 2004, 17:25:53 »

I Dylan, odluka je pala, novi kotači za 2005???
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #17 : 02. Rujan 2004, 18:01:34 »

Nažalost, odluka još nije definitivna.
A ti, jesi prodao pomorsko dobro :mrgreen: ?
Evidentirano

migi

• **
  • Vozi: XJR 1300
Probne vožnje
« Odgovori #18 : 02. Rujan 2004, 19:10:12 »

Citat: Dylan
Migi, hvala ti što si mi omogućio probnu vožnju TransAlpa. Zadovoljan sam doživljenim i mislim da onaj ko bude kupio tvoj motor ( ako to ne budem ja ) neće biti nezadovoljan.
Drago mi je što smo se upoznali, popričali i popili sokić.

Nema na čemu meni je drago kad mogu ljudima pomoći! Meni je isto drago što smo se upoznali!  

P.S. Eto ja napisao u svoj topic da smo se upoznali itd!
Evidentirano
Pametno sa dodavanjem gasa

Blue_Knight

• **
  • Vozi: Suzuki V-Strom DL650AK8 Matte Black
  • Lokacija: Bjelovar-Koprivnica-Bjelovar, gotovo svakodnevno...
Probne vožnje
« Odgovori #19 : 02. Rujan 2004, 21:26:19 »

dylan ak buš trebal kakva lobiraja same jaaaaaaaaaavi  :mrgreen:
Evidentirano
Najbolje stvari u životu su nemoralne ili zakonom zabranjene...
Vrlo često oboje...

Vedran

Probne vožnje
« Odgovori #20 : 02. Rujan 2004, 21:38:38 »

2Srki.... bi kupio Fazera da si ga recimo dobio na probnu vožnju prije nego si ga kupio?
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

VEKI

• Vozi: garavušu :-) cb1300
Probne vožnje
« Odgovori #21 : 03. Rujan 2004, 09:27:10 »

2Dylan: Transalp ti je odličan motor,nečeš falit ako se odlučiš,neuništiva mašina, mala potrošnja VELIKI užitak u vožnji.Neznam jesi li ikad vozio nešto drugo osim skutera,ali ja sam prije 5 miseci sa skutera od 80ccm preša na transalpa i motor je super za stjecanje iskustva.s njim možeš i po gradu i na otvorenu cestu! :palacgore:
Evidentirano
we will either find way or make  one
"netko mora nastavit ostvarivat snove"- soichiro honda

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #22 : 03. Rujan 2004, 14:31:01 »

A po selu? :mrgreen:  :mrgreen:
Veki, znam da je TransAlp odličan motor, kojemu kilometraže preko 100 000 km nisu problem, vozi se ko bicikl. Visoko je pozicioniran na listi mojih želja, međutim trenutno mi je nedostupan zbog nekih drugih financijskih planova. Naravno, neka povoljna kombinacija uvjek igra; ako Migi ispita kombinaciju sa svojim bratom lako je moguće da se dogovorimo.
Evidentirano

Replica

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: 600RR 2007
Probne vožnje
« Odgovori #23 : 03. Rujan 2004, 14:48:51 »

Preostaje ti jedino otić i rentat model koji misliš kupit, al to bu te koštalo... :?
Evidentirano
Replica više nema Replicu...

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
Probne vožnje
« Odgovori #24 : 03. Rujan 2004, 14:49:38 »

Citat: Vedran
2Srki.... bi kupio Fazera da si ga recimo dobio na probnu vožnju prije nego si ga kupio?[/quote

vrlo vjerojatno NE. probo bi dodat još novaca i kupit nešto drugo.

ali daleko od toga da sam nezadovoljan. Čoek bi trebo imat 2-3 motora da pokrije želje i zahtjeve.

ionak je ovo još jedan korak prema pravom motoru. Mislim onom jednom koji mi je totalno do jaja

srki
šuPAK Li
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.102 sekundi uz 15 upita.