Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Probne vožnje  (Posjeta: 2947 )

Frula

• *
Probne vožnje
« : 01. Rujan 2004, 14:57:08 »

Zanima me kakva su vaša iskustva s mogučnošću probne vožnje pri kupovini novih motora.
Naime, čovjek kad kupuje prvi pravi motor, ne računam automatike i sl., nema baš iskustva i nezna što bi u probnoj vožnji isprobao. Tako je bilo sa mnom kad sam kupio prvi pravi motor. E sad, spremam se kupiti drugi motor i poučen iskustvom znam zašto bi mi bilo dobro motor isprobat jer imam neke želje i kriterije. Pogotovo ako se radi o novom modelu. Konkretno me zanima takva mogućnost kod Kawasaki-jevih dilera.

Pozdraf
Evidentirano

spox

Re: Probne vožnje
« Odgovori #1 : 01. Rujan 2004, 17:18:54 »

Citat: Frula
Zanima me kakva su vaša iskustva s mogučnošću probne vožnje pri kupovini novih motora.
Naime, čovjek kad kupuje prvi pravi motor, ne računam automatike i sl., nema baš iskustva i nezna što bi u probnoj vožnji isprobao. Tako je bilo sa mnom kad sam kupio prvi pravi motor. E sad, spremam se kupiti drugi motor i poučen iskustvom znam zašto bi mi bilo dobro motor isprobat jer imam neke želje i kriterije. Pogotovo ako se radi o novom modelu. Konkretno me zanima takva mogućnost kod Kawasaki-jevih dilera.

Pozdraf

Zamisli kad bi svi išli na probnu vožnju,onda bi taj motor što bi ti kupio imao oko 2-3000 km
Evidentirano
Moto shop "Moto Bean"

www.moto-bean.com

Frula

• *
Probne vožnje
« Odgovori #2 : 01. Rujan 2004, 17:31:13 »

Da imao bi!!!
Ali ako auto trgovci mogu imati test vozila, ne kužim zakaj to nebi bio slučaj s motorima.

Pozdraf
Evidentirano

Vedran

• Spol: Muški
Probne vožnje
« Odgovori #3 : 01. Rujan 2004, 17:49:58 »

Kod nas je premalo tržište motora, da bi diler mogao priuštiti si jedan motor od svakog modela da imao kao probni motor, stvarno moraš dobro poznavati gazdu salona da bi mogao izvuči jedan đir na motoru koj ti se sviđa.
A i vjeruj mi niš ti to neće pomoći, jer i dalje taj motor ne isprobaš onak kak bi trebalo, nego bi se samo trkeljao s njim pazio da ne padneš i tak, to ti manje više niš ne znači.
Najvažnije ti je da vidiš kak je sjedit na njemu i u kojem ti je položaju tijelo kad sjediš na njemu ko da se voziš, a to možeš isprobati i dok se ne voziš.
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Cigla

• Vozi: kaj stigne :)
Probne vožnje
« Odgovori #4 : 02. Rujan 2004, 08:17:08 »

Citat: Frula
Ali ako auto trgovci mogu imati test vozila, ne kužim zakaj to nebi bio slučaj s motorima.

Nije to baš isto...kao što i Vedran veli, tržište motorima kod nas još nije dovoljno jako da bi imali testne motore...osim toga, kod probne vožnje auta s tobom ide trgovac i može te koliko toliko kontrolirati, a na motoru je skroz druga stvar...jel bi ti sjeo s nekim koga ne poznaš i ne znaš kakva je budala, iza na sic, kad znaš da te može ubiti kao od šale...a pustiti ga samog još gore...
Evidentirano
Anyone can ride fast in a straight line, it only counts in the twisties

tomee

• BANMAHER
  • Vozi: Kredenc koji vleče frižider
Probne vožnje
« Odgovori #5 : 02. Rujan 2004, 08:23:55 »

jasno je ko dan kaj pricate .nek jos malo ojacaju.

al pojedine modele koji se puno kupuju bi mogli imat fino full kasko pa nek kumovi lome poslije ga prodaju ko testni primjerak i prici kraj

i jos jedno pitanjce .mene stvarno zanima kaj je s onim motorima koji idu na razne testove u razne redakcije i slicno  :?:
Evidentirano

Cigla

• Vozi: kaj stigne :)
Probne vožnje
« Odgovori #6 : 02. Rujan 2004, 08:27:10 »

Citat: tomee
i jos jedno pitanjce .mene stvarno zanima kaj je s onim motorima koji idu na razne testove u razne redakcije i slicno  :?:

Da, to i mene zanima...?
Evidentirano
Anyone can ride fast in a straight line, it only counts in the twisties

IgorS

• **
  • Vozi: Z750
Probne vožnje
« Odgovori #7 : 02. Rujan 2004, 08:51:41 »

Ti modeli se krajem sezone prodaju po nešto povoljnijoj cijeni.

Imam kolegu koji je prošle jeseni tako kupio BMW-a za 3000 eura jeftinije. Motor je imao oko 4000 km na satu.
Evidentirano

Pugsley Adams

• **
Probne vožnje
« Odgovori #8 : 02. Rujan 2004, 09:40:38 »

Citat: IgorS
Ti modeli se krajem sezone prodaju po nešto povoljnijoj cijeni.

Imam kolegu koji je prošle jeseni tako kupio BMW-a za 3000 eura jeftinije. Motor je imao oko 4000 km na satu.

A zasto taj isti motor nebi bio ostavljen za test voznje? Shvacam da je malo trziste, al takvo ce i ostat ako se zastupnici ne potrude osigurati bolju ponudu
Evidentirano

EXC

• *
Probne vožnje
« Odgovori #9 : 02. Rujan 2004, 10:01:45 »

:shock: Nije malo tržište, nego je mala konkurencija prodavača.Kad če se morat trgovac borit za svaku kunu onda če imat i test motore,a kad zna da če i bez toga sve prodat mu se j... .Slovenija je manji trg a imaju testne probe za sve motore.
Evidentirano

Frula

• *
Probne vožnje
« Odgovori #10 : 02. Rujan 2004, 12:13:49 »

Diskusija se razvija u pravom smjeru.
Potpuno sam svjestan da držanje testnog motora košta i da to ovisi o veličini tržišta, riziku koji je tu prisutan itd.
No međutim, to je najnormalnija poslovna praksa u razvijenom svijetu, pa ako tome težimo onda valjda i mi imamo pravo na to. Za sada su naša prava ta da plačamo motore puno skuplje nego u drugim zemljama, a nemremo ih ni probat.  :mrgreen:
Evidentirano

Fenring

• **
  • Vozi: R1200S
Probne vožnje
« Odgovori #11 : 02. Rujan 2004, 12:52:04 »

Vjerujem da je opcenito problem, ne samo u sirini usluge i ponude, nego i ostalih stvari, koje ljudi ocekuju da budu na razini Europe ili svijeta, tesko rijesiti u jednoj maloj zemlji kao sto je Hrvatska.
Npr. propaganda drzavne uprave je da "kupujemo hrvatsko". Medjutim, to je nerealno, jer to bi znacilo da Hrvatska mora moci proizvoditi sve stvari koje su potrebne njezinim gradjanima. "Mala" zemlja to jednostavno ne moze i mora trgovati.

Na temu "test drive-a motora" se to odnosi tako da ce prodavaci dopustati probne voznje onda kad ce im se to isplatiti. Mozda se to desi kad zemlja bude puno bogatija i trziste motora naraste, ali to se mozda nece nikad desiti, jer bez obzira na bogatstvo, trziste moze ostati premalo zbog toga sto je sama zemlja relativno mala.
Evidentirano
Fenring
'07 BMW R1200S /w ABS, Öhlins, heated grips

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
Probne vožnje
« Odgovori #12 : 02. Rujan 2004, 13:55:58 »

Citat: Vedran
Kod nas je premalo tržište motora, da bi diler mogao priuštiti si jedan motor od svakog modela da imao kao probni motor, stvarno moraš dobro poznavati gazdu salona da bi mogao izvuči jedan đir na motoru koj ti se sviđa.
A i vjeruj mi niš ti to neće pomoći, jer i dalje taj motor ne isprobaš onak kak bi trebalo, nego bi se samo trkeljao s njim pazio da ne padneš i tak, to ti manje više niš ne znači.
Najvažnije ti je da vidiš kak je sjedit na njemu i u kojem ti je položaju tijelo kad sjediš na njemu ko da se voziš, a to možeš isprobati i dok se ne voziš.

To nije stvar tržišta niti gazde dilera.
Problem je u tome što se kod nas svaki bezveznjak može bavit poslom koji želi ako ima para.
Većina dilera nije školovana za taj posao a o kulturi poslovanja nemaju kurčevog pojma.
Osim toga su ŽICERI do bola i prije bi si nogu odrezali hrđavom pilom nego nabavili nekoliko motora za probne vožnje.
Zato i postoje svakakvi bezvezni dileri koji se međusobno kolju sa cijenama jer misle da je to JEDINI način da se proda.
Osim toga, kad proizvođači odluče da je naše tržište dovoljno ozbiljno, doći će oni direktno pa ćeš vozit što god hoćeš i još će ti reć HVALA što ste probali.

Dileri s autima su na to već došli.
Za motore ćemo još pričekat.

Da vidiš kak će ovi isti bit fini kad ih stisne.

srki
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

Dylan

• Vozi: Kawasaki ER 5
Probne vožnje
« Odgovori #13 : 02. Rujan 2004, 14:54:34 »

Migi, hvala ti što si mi omogućio probnu vožnju TransAlpa. Zadovoljan sam doživljenim i mislim da onaj ko bude kupio tvoj motor ( ako to ne budem ja ) neće biti nezadovoljan.
Drago mi je što smo se upoznali, popričali i popili sokić.
Evidentirano
...mi trkači... :)

Blue_Knight

• **
  • Vozi: Suzuki V-Strom DL650AK8 Matte Black
  • Lokacija: Bjelovar-Koprivnica-Bjelovar, gotovo svakodnevno...
Probne vožnje
« Odgovori #14 : 02. Rujan 2004, 15:30:55 »

sad je i meni žao kaj sam zaspal  :(
Evidentirano
Najbolje stvari u životu su nemoralne ili zakonom zabranjene...
Vrlo često oboje...
:mrgreen:

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #15 : 02. Rujan 2004, 16:31:58 »

A meni je žao što te nisam prije nazvao i obavjestio o svojim namjerama. Odvozio sam lijepih dvijestotine km plus desetak na Hondi TransAlp koju Migi prodaje. Dok sam ja testirao TransAlpa, Migi je testirao Dylana. :mrgreen:
Evidentirano

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
Probne vožnje
« Odgovori #16 : 02. Rujan 2004, 17:25:53 »

I Dylan, odluka je pala, novi kotači za 2005???
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #17 : 02. Rujan 2004, 18:01:34 »

Nažalost, odluka još nije definitivna.
A ti, jesi prodao pomorsko dobro :mrgreen: ?
Evidentirano

migi

• **
  • Vozi: XJR 1300
Probne vožnje
« Odgovori #18 : 02. Rujan 2004, 19:10:12 »

Citat: Dylan
Migi, hvala ti što si mi omogućio probnu vožnju TransAlpa. Zadovoljan sam doživljenim i mislim da onaj ko bude kupio tvoj motor ( ako to ne budem ja ) neće biti nezadovoljan.
Drago mi je što smo se upoznali, popričali i popili sokić.

Nema na čemu meni je drago kad mogu ljudima pomoći! Meni je isto drago što smo se upoznali!  

P.S. Eto ja napisao u svoj topic da smo se upoznali itd!
Evidentirano
Pametno sa dodavanjem gasa

Blue_Knight

• **
  • Vozi: Suzuki V-Strom DL650AK8 Matte Black
  • Lokacija: Bjelovar-Koprivnica-Bjelovar, gotovo svakodnevno...
Probne vožnje
« Odgovori #19 : 02. Rujan 2004, 21:26:19 »

dylan ak buš trebal kakva lobiraja same jaaaaaaaaaavi  :mrgreen:
Evidentirano
Najbolje stvari u životu su nemoralne ili zakonom zabranjene...
Vrlo često oboje...

Vedran

Probne vožnje
« Odgovori #20 : 02. Rujan 2004, 21:38:38 »

2Srki.... bi kupio Fazera da si ga recimo dobio na probnu vožnju prije nego si ga kupio?
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

VEKI

• Vozi: garavušu :-) cb1300
Probne vožnje
« Odgovori #21 : 03. Rujan 2004, 09:27:10 »

2Dylan: Transalp ti je odličan motor,nečeš falit ako se odlučiš,neuništiva mašina, mala potrošnja VELIKI užitak u vožnji.Neznam jesi li ikad vozio nešto drugo osim skutera,ali ja sam prije 5 miseci sa skutera od 80ccm preša na transalpa i motor je super za stjecanje iskustva.s njim možeš i po gradu i na otvorenu cestu! :palacgore:
Evidentirano
we will either find way or make  one
"netko mora nastavit ostvarivat snove"- soichiro honda

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #22 : 03. Rujan 2004, 14:31:01 »

A po selu? :mrgreen:  :mrgreen:
Veki, znam da je TransAlp odličan motor, kojemu kilometraže preko 100 000 km nisu problem, vozi se ko bicikl. Visoko je pozicioniran na listi mojih želja, međutim trenutno mi je nedostupan zbog nekih drugih financijskih planova. Naravno, neka povoljna kombinacija uvjek igra; ako Migi ispita kombinaciju sa svojim bratom lako je moguće da se dogovorimo.
Evidentirano

Replica

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: 600RR 2007
Probne vožnje
« Odgovori #23 : 03. Rujan 2004, 14:48:51 »

Preostaje ti jedino otić i rentat model koji misliš kupit, al to bu te koštalo... :?
Evidentirano
Replica više nema Replicu...

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #24 : 03. Rujan 2004, 14:49:38 »

2Srki.... bi kupio Fazera da si ga recimo dobio na probnu vožnju prije nego si ga kupio?[/quote

vrlo vjerojatno NE. probo bi dodat još novaca i kupit nešto drugo.

ali daleko od toga da sam nezadovoljan. Čoek bi trebo imat 2-3 motora da pokrije želje i zahtjeve.

ionak je ovo još jedan korak prema pravom motoru. Mislim onom jednom koji mi je totalno do jaja

srki
šuPAK Li
Evidentirano
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

migi

• **
  • Vozi: XJR 1300
Probne vožnje
« Odgovori #25 : 03. Rujan 2004, 14:51:39 »

2 Dylan  Ja ispito kombinaciju sa bratom, a on ko ovo vrijeme čas oblačno čas sunce čas kiša! Bio je zagrižen da bi kupio skuter i od kad sam dovezao TransAlpa malo se probao vozit i odustao od skutera i sad hoće nešto takvo!!!!

Ali gledaj pošto sam ja rekao da hoću pomoći ljudima da se što više voze i da uživaju imam ja par kombinacija pa možemo preko pm ako si zainteresiran!????
Evidentirano
Pametno sa dodavanjem gasa

Dylan

Probne vožnje
« Odgovori #26 : 03. Rujan 2004, 21:31:06 »

Slušam :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano

4rijeke

• Vozi: SVE
Probne vožnje
« Odgovori #27 : 06. Rujan 2004, 23:07:24 »

Citat: Srki
Zato i postoje svakakvi bezvezni dileri koji se međusobno kolju sa cijenama jer misle da je to JEDINI način da se proda.srki

a ti kupuješ kod skupljeg dilera :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano
POZDRAV SVIM BIKERIMA - BEZ OBZIRA KOJI I KAKAV (ili nikakav) MOTOR VOZILI I KAKVU GOD NOSILI KAHLICU NA GLAVI

sasha19_81

• **
  • Vozi: Gs 700 Es
Probne vožnje
« Odgovori #28 : 08. Rujan 2004, 08:12:00 »

migi..
koja je godina transalpica i kolko novaca?
Evidentirano
MK KOMPA

Za uspomenu na Darka..
POZDRAV SVIM BIKERIMA - BEZ OBZIRA KOJI I KAKAV (ili nikakav) MOTOR VOZILI I KAKVU GOD NOSILI KAHLICU NA GLAVI

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #29 : 08. Rujan 2004, 10:12:50 »

Citat: 4rijeke
Zato i postoje svakakvi bezvezni dileri koji se međusobno kolju sa cijenama jer misle da je to JEDINI način da se proda.srki

a ti kupuješ kod skupljeg dilera :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

jbga, ja sam kupio tam di je bilo :mrgreen:

cijena je bila ista kod svih.

i bila je povoljna. Da su 2 dilera imala taj motor po istoj cijeni, dobro bi si razmislio di ću ga uzet.

ono što ne kuže ni kupci a kamoli trgovci, je da kupnjom motora kod dilera XX i kupac i prodavač ulaze u partnerski odnos (trebali bi). Diler bi se trebao brinuti o tom motoru kvalitetnim servisom, 2 puta godišnje nazvat i pitat jel sve u redu, podsjetit na servise, ponudit s kavom i poklonit majicu, obavijestit o novom proizvodu ili usluzi. Jer kupac je zakon, Bog. On tom dileru omogućava da ovaj ima kaj jesti u nedelju za ručak, da može platit račune i klincima platit vrtić. To ovi zaboravljaju.

Takvom dileru bi se ja kao kupac UVIJEK vraćao. I ne bi mi cijena bila JEDINI parametar.

Kako to kod nas izgleda? Mislim da je o tome puno već ovdje rečeno, da se ne ponavljamo.
Za početak, većini "dilera" bi tečaj lijepog ponašanja bio neophodan. "Dobar dan, izvolite, hvala, kako vam mogu pomoći".

Bit će i to jednog dana kad se civilizacijska razina ove države podigne.
Al pitanje je da li će onda biti njih.

srki
jebo, al stvarno im jebo
Evidentirano
www.betonskepatke.net

Dek..Dadek

• Dek Cicogled
  • Vozi: na ćelavoj gumi jer sam siromašan
Probne vožnje
« Odgovori #30 : 08. Rujan 2004, 11:53:05 »

a kaj da velim...
slažem se sa Srkijem,i mogu reći da je primjer jednog takvog ljubaznog i "normalnog" dealera Top-Moto,g.Željko Djurdjek.
iako ga znam već godinama,tek povremeno navratim kod njega pitat za neku stvar.
Napominjem,iako uglavnom samo pitam,a rijetko kada i kupim,uvijek mi i za najmanju sitnicu izadje u susret,maltretira se po mikrofilmovima i to.
I zato sam rekao,po novu hondu jednog dana idem kod njega.i točka.
da je malo više "takta",i drugi bi dileri radili puno uspješnije nego do sada.
jer kad se zainatim i nisam zadovoljan uslugom ili informacijom,taj me više neće vidjeti,bez obzira na cijenu.
Evidentirano
SAME GAS I POLAKO!

Freshman

• Vozi: V-Strom
Probne vožnje
« Odgovori #31 : 08. Rujan 2004, 12:07:42 »

On tom dileru omogućava da ovaj ima kaj jesti u nedelju za ručak, da može platit račune i klincima platit vrtić.

Točno tak.

Srkija za dilera (naravno motora).
Evidentirano

Vedran

Probne vožnje
« Odgovori #32 : 08. Rujan 2004, 12:27:48 »

Inakon svega toga kaj ste napisali, zakaj vi ne otvorite dučan s motorima i prodajete , vidim jako dobro bi vam išlo.
Kog vi zavaravate.
Trenutno sad u bilo koj dučan sam nazvao i raspitivao se za motor ili za nekakvu opremu ljudi su bili OK sve ti vele kaj te zanima ako naravno imaju podatke.
A i u svako slučaju moraš ti biti prema njima pristojan, a ne ponašat se ko budala, on za tebe mora dati sve, mora ali u granicam mogučnosti.
Ti ćeš se njemu vratiti kao potrošač, ko njemu daje garanciju za to da ćeš se ti vratiti. doći će neki drugi diler jeftiniji a ti ćeš reći ko fučka ka je tu jeftinije idem ja tam di mi je skuplje, aha da baš bi bilo tak
Isto ti je tako u svemu, potpiši ugovor da ćeš servisirat motor kod njega i samo kod njega kupovat opremu i dijelove i gume, a ne ići u Sloveniju kupovat i onda vratit se sim i tražit da bude on prema tebi ko da si ti svetinja i da on tebi baš mora pomoći i ljubiti te u guzicu akj si došel kod njega.
nemojte  sve doslovno shvatit ali u biti to je to
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #33 : 08. Rujan 2004, 12:27:55 »

http://www.motorist.si/vsebine/pdf/cenik_08_2004.pdf

prije usporedbe sa hrvatskim cijenama preporučljivo je sjest na stolac

i jebo priče o trošarinama, ovome il onome.

ak može Kawa kod nas koštat isto ko i tam, onda može i Honda i Ducati i Yamaha.

srki
jebo
Evidentirano
www.betonskepatke.net

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #34 : 08. Rujan 2004, 12:42:36 »

Inakon svega toga kaj ste napisali, zakaj vi ne otvorite dučan s motorima i prodajete , vidim jako dobro bi vam išlo.
Kog vi zavaravate.

Ti ćeš se njemu vratiti kao potrošač, ko njemu daje garanciju za to da ćeš se ti vratiti. doći će neki drugi diler jeftiniji a ti ćeš reći ko fučka ka je tu jeftinije idem ja tam di mi je skuplje, aha da baš bi bilo tak
Isto ti je tako u svemu, potpiši ugovor da ćeš servisirat motor kod njega i samo kod njega kupovat opremu i dijelove i gume, a ne ići u Sloveniju kupovat i onda vratit se sim i tražit da bude on prema tebi ko da si ti svetinja i da on tebi baš mora pomoći i ljubiti te u guzicu akj si došel kod njega.
nemojte  sve doslovno shvatit ali u biti to je to

Vedran NEMA GARANCIJE. To ljudi nikak da shvate. Moja lova, idem di hoću. A ti vidi što meni treba da bi se vratio.

Jesi dobio privjesak za ključeve kad si kupio motor? Nisi, jer visi na pultu sa cijenom od 110 kn. Jebeni gumeni privjesak za ključeve na kojem piše Yamaha. Jebote trebo bi bit sretan kaj oćeš to gumeno govno uopće objesit na ključeve svog motora.

Frend kupio novi motor u Njemačkoj. Ducati. Dobio orginal ruksak, 8 majica, privjeske, karticu za popust u njihovom servisu (pa ti idi negdje drugdje).
Na motoru je uspio spustit cijenu 5%.
Ups, zaboravio sam: cijena je u startu bila niža 20 (DVADESET)% nego kod nas.
Kaj misliš da li će se vratit u taj dućan??

e da, i nije potpiso nikakvu GARANCIJU

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
Probne vožnje
« Odgovori #35 : 08. Rujan 2004, 12:47:41 »

srki
jebo

Kaj ti misliš da su exportne cijene za sve države iste, varaš se.
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

shadow

• **
Probne vožnje
« Odgovori #36 : 08. Rujan 2004, 12:54:35 »

Citat: Bandit

srki
jebo

E sad, export u HR i SLO za kawu je isti, a za ostale marke različit???
???
Evidentirano
Ustaj Ferdinande, idemo u Sarajevo!

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #37 : 08. Rujan 2004, 13:30:35 »

Citat: Bandit

srki
jebo

Vjeruj, iste su.
Za sve dilere koji ispunjavaju uvjete proizvođača. Kae Slovenija neko tržište, neki potencijal za budućnost, pa da imaju povoljne cijene? Njih 2,5 Slovenca kaj ih tam ima?

Velike firme rade razlike u cijenama na nivou kontinenata ili dijelova kontinenata, a ne između 2 dvorišča.

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net

Dirty

• Vozi: Honda Hornet 900
Probne vožnje
« Odgovori #38 : 08. Rujan 2004, 13:39:45 »

Razmislite da li svako od nas kada prodaje svoj motor bez obzira koliko je star i u kakvom je stanju daje motor na probu svakom potencijalnom kupcu koji dodnje na oglas.Mislim da ko god resi da kupi nov motor i ode u prodavnicu vrlo dobro zna po koji motor je dosao, ako bema vec neko licno iskustvo i ili necije tudje onda neka nekuje taj model dok ne stekne odredjena iskustva , a jedna voznja ne moze biti merilo da li nesto treba da se kupi ili ne.
Evidentirano
Nema potpisa

4rijeke

Probne vožnje
« Odgovori #39 : 08. Rujan 2004, 19:20:20 »

i bila je povoljna. Da su 2 dilera imala taj motor po istoj cijeni, dobro bi si razmislio di ću ga uzet.

:roll: nešto mi nije jasno :?:  :?:  :?:  prvo kažeš:cijena je bila ista kod svih a onda :Da su 2 dilera imala taj motor po istoj cijeni, dobro bi si razmislio di ću ga uzet, što je u stvari :?:  :?:  :?:  nadam se da ne pričaš o Kawasakiju jer cijena a niti kvaliteta servisa NIKAD nije i neće biti ista.....nadam se jer ako je priča o Kawi onda jednostavno ne može biti istinita :mrgreen:
Evidentirano

Pugsley Adams

• **
Probne vožnje
« Odgovori #40 : 08. Rujan 2004, 22:24:32 »

Ma bez obzira na exportnu cijenu, kod nas su svi osim Kawasakija preskupi. Ni kawa nebi bila jeftinija da nema 2 paralelna zastupnika koji se tuku za trziste. Najbolji primjer je Dudo, pa kaj je tim ljudima? Kaj je bolje prodat 3 motora godisnje uz 10% provizije ili 150 sa 5% provizije...ovo govorim bezveze jer neznam koliko uzimaju. Kod nas nema prave konkurencije, i dok je nebude motori ce biti veliki luksuz. Evo gledam ovaj cjenik i zanimljivo je da je Honda cbr 1000 30000 tolara skuplja od suzukija gsxr1000, koji ima priblizno istu cijenu ko zx10r. I sad ko je tu lud? Dudo veli da su njegovi motori puno skuplji zato kaj su puno kvalitetniji od ostalih....kaj onda slovenci dobe škart suze?  :mrgreen:
Evidentirano

4rijeke

Probne vožnje
« Odgovori #41 : 08. Rujan 2004, 23:28:21 »

Tako je! Zato uporno i tvrdim da su paralelne mreže najbolja stvar koja nam se može desiti.....i za kupovinu novog a isto tako i za servise
Evidentirano

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #42 : 09. Rujan 2004, 09:09:42 »

Citat: 4rijeke

:roll: nešto mi nije jasno :?:  :?:  :?:  prvo kažeš:cijena je bila ista kod svih a onda :Da su 2 dilera imala taj motor po istoj cijeni, dobro bi si razmislio di ću ga uzet, što je u stvari :?:  :?:  :?:  nadam se da ne pričaš o Kawasakiju jer cijena a niti kvaliteta servisa NIKAD nije i neće biti ista.....nadam se jer ako je priča o Kawi onda jednostavno ne može biti istinita :mrgreen:

pa da, CIJENA je ista, ali samo jedan je imao taj MOTOR. Drugi su imali samo CIJENU :mrgreen:

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net

bolcic

• **
Probne vožnje
« Odgovori #43 : 09. Rujan 2004, 11:01:49 »

VEDRAN... ne znam za koga radis i sta radis i koga stitis sa tim pricama koje mogu proc nazalost samo u Hrvatskoj. Uvijek kad krene neka prica o razlikama izmedju nas i ostatka normalnog svijeta, bar sto se moto scene tice, ti nadjes neku teoriju kako je to kod nas sve u stvari normalno. Ne kuzim zasto niti jednom nisi mogao napisati barem realno stanje u HR.
Svaki put, ama bas svaki put, kad krene bilo kakva prica o prodaji i servisima ti prvi stanes u obranu svih njih i pocnes plakat: nemojte ici u Sloveniju, nemojte ici u Italiju, nemojte ici u Austriju....
Dobro da li je tebi jasno da nitko od nas ne radi toliko kilometara iz svog gusta nego zato jer su nas tamo doslovno potjerali nasi prodavaci i serviseri sa svojom kretenoidnom poslovnoscu, nevjerojatnom bezobraznoscu i uzasno visokim cijenama te nestrucnoscu servisera. Sta mislis da recimo nema Talijana koji idu u Sloveniju na servise i shoping ili da nema Austrijanaca koji idu u Njemacku ako im je isplativije???? Zasto jednog dana oni ne bi dolazili kod nas?!?!?! Zato jer nemaju nikakvog razloga!!!! (nazalost)

4rijeke... nisam bas siguran koliko je dobro imati dvije linije zastupnika, jer vidis sta se dogadja ljudima koji odu na servis kod drugoga. Po meni je pametnije imati jednog pravog koji ima cijene jednake kao i ostali zastupnici u drugim drzavama(naravno u mjeri koliko je to moguce).

Srki.... svaka cast! 100% se slazem sa tobom. Nikako mi ne ide u glavu da kod nas moze Kawasaki biti najjeftiniji ama bas u svim kategorijama motocikala, dok kad citam strane novine, se zna dogoditi da je jos u nekima i najskuplji. Kuzim sve sa KMS i Kaptolom, ali ne kuzim da Honda, Yamaha & Co. ne mogu stavit neke normalnije cijene.
Evidentirano
FORZA DUCATI !!!

tomee

• BANMAHER
  • Vozi: Kredenc koji vleče frižider
Probne vožnje
« Odgovori #44 : 09. Rujan 2004, 12:23:25 »

gledo sam za KTM austija bitno skuplja a slovenija sitno jeftinija .dakle
mislim da je s KTM om sve OK
Evidentirano

4rijeke

Probne vožnje
« Odgovori #45 : 11. Rujan 2004, 21:37:05 »

Citat: bolcic

4rijeke... nisam bas siguran koliko je dobro imati dvije linije zastupnika, jer vidis sta se dogadja ljudima koji odu na servis kod drugoga. Po meni je pametnije imati jednog pravog koji ima cijene jednake kao i ostali zastupnici u drugim drzavama(naravno u mjeri koliko je to moguce).

Srki.... svaka cast! 100% se slazem sa tobom. Nikako mi ne ide u glavu da kod nas moze Kawasaki biti najjeftiniji ama bas u svim kategorijama motocikala, dok kad citam strane novine, se zna dogoditi da je jos u nekima i najskuplji. Kuzim sve sa KMS i Kaptolom, ali ne kuzim da Honda, Yamaha & Co. ne mogu stavit neke normalnije cijene.

Kako ne vidiš da pobijaš sam sevbe?????
Pa prodajne cijene Kawasakija govore da je odlično to što se događa....i zato ne kritiziraj dilere Kawe nego radije opali po ostalim dilerima, ne čini li ti se tako poštenije???
Evidentirano

Vedran

Probne vožnje
« Odgovori #46 : 11. Rujan 2004, 22:13:34 »

2 Bolcic.... samo cu ti jednu stvar reci, svaki put kad odes van i kupis nesto, ljepo na ulasku u HR prijavi da si to kupio plati porez i carinu i trošarinu i onda pričaj o skupoči nasih dilera.
Dunlop gume u sloveniji kod furlana neznam kak su tako jeftine, jer ak pogledas kod njihovog generalnog uvoznika/zastupnika cijene su ko i kod nas.
Motori su vani jeftiniji zato sto.... ako nitko od vas nije čuo da postoji
POPUST NA KOLIČINU
A da ne velim koliko se više motora proda u njemačkoj, austriji, italiji... itd.
Ako zelite realnost bacite se u poduzetničke vode pa onda govorite blah blah blah
 :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Srki

• Dezurni pojebavatelj
Probne vožnje
« Odgovori #47 : 11. Rujan 2004, 22:25:53 »

ŠOOORAAA, ŠOOORAAA!!!!!

srki
Evidentirano
www.betonskepatke.net

sambazg

• *
Probne vožnje
« Odgovori #48 : 11. Rujan 2004, 23:39:36 »

Ja ne prihvačam objašnjenje tipa: pre malo smo tržište... To mene ne zanima  ja kao kupac dajem cijelu je...benu ušteđenvinu za motor i nedopustivo je da nemožeš motor probat, ako imam nekoliko otvorenih opcija i dvoumim se oko pojedinih modela..to če se morat promjenit kad tad..
Evidentirano

bolcic

• **
Probne vožnje
« Odgovori #49 : 12. Rujan 2004, 17:20:11 »

4 rijeke... molim te procitaj jos jednom moj cijeli post pa ces vidjeti da sam napomenuo kako bi i svi drugi trebali imat normalnije cijene.

Vedran... da ne bi bilo da ne zivim u realnosti, cijela moja familija zivi vise nego solidno od poduzetnistva mog oca koji inace ima jedno od zastupstva vezanog uz vozila ( ne zelim sada navodit detalje ) i to bas zahvaljujuci "poduzetnosti" konkurencije (koja se ponasa kao vecina trgovaca u HR vezanih uz auto moto svijet) je uspio postic to sto je.

Inace Hrvatska je vise nego dvostruko veca od Slovenije.
Evidentirano
FORZA DUCATI !!!

4rijeke

Probne vožnje
« Odgovori #50 : 12. Rujan 2004, 22:15:04 »

Citat: bolcic

Pa sad trebamo pljuvati uvoznike koji su nam omogućili da neke motore imamo jeftinije nego vani :D
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.195 sekundi uz 15 upita.