Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 5  Sve   Dolje

Autor Tema: Cagiva raptor 650  (Posjeta: 4657 )

Sphinx

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki gsx 1402
Cagiva raptor 650
« : 30. Travanj 2007, 11:41:22 »

Bok ljudi!

Ja sam novi na vašem forumu ii odlučio sam postati motorista, tako da trenutno kupujem motor.
Ja sam se odlučio za Cagiva Raptor 650 ( polovna 2001. godište s oko 45000 km) pa me zanima šta mislite o tom motoru, njegove prednosti i nedostatke!!?? Inače ja sam iz Rijeke i početnik sam ali me to ne brine jer ako imaš kontrolu nad sobom svaki motor je super. Pa molio bih vaše komentare o tom motoru i savjete. Hvala
Evidentirano

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
Odg: Cagiva raptor 650
« Odgovori #1 : 30. Travanj 2007, 12:30:42 »

Član sa nickom Pivi će ti sve objasnit o tom motoru  :mrgreen:
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #2 : 30. Travanj 2007, 12:34:05 »

I meni zaniljivo prometalo  :D
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #3 : 30. Travanj 2007, 14:47:19 »

Član sa nickom Pivi će ti sve objasnit o tom motoru  :mrgreen:

Ali tek za 8-9 dana. Momentalno je na hlađenju :mrgreen:
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

miro

• Dežurni petokolonaš
  • Vozi: DUCATI
« Odgovori #4 : 30. Travanj 2007, 16:10:41 »

Ali tek za 8-9 dana. Momentalno je na hlađenju :mrgreen:
Onda ću ja reći.  :mrgreen:

Raptor 650. Agustina rama, suzukijev motor, galucijev dizajn, brembo kočnice - za one koji shvaćaju sve to raptor je poslastica u svojoj klasi. Njegova pojava je jednostavno čista exkluziva, a krasi ga gomila do u sitno uređenih detalja koju ima malo koji motor. Obzirom dase radi o suzukijevom dvocilindrašu, kvaliteta je zagarantirana i provjerena - čitava gama motocikla korist baš taj motor za svoje modele. Na raptoru je on 70, negdje 72 konja, sasvim dovoljno za jedan naked, pojurit će ti do 205 km/h, ali za takav podvig treba imati ugrađen vjetrobran (koji ti mogu prodati :mrgreen:) ili se radi o strašnoj borbi za koju je bolje da dugo ne traje. U biti, ono što inače uvijek kažem za nakede, može se potrjetari brzo, ali svako duže izlaganje većoj brzini donosi zamor od borbe s vjetrom i motor nije stabilan čisto zbog svoje aerodinamike. S dobrim vjetrobranom je druga stvar (mogu ti ga prodati :mrgreen: part II). Motor vuče od niskih, doslvno, kočenje motorom je jako izraženo, potrošnja se kreće od 4.5 do 6 litara, ali samo u jako forsiranoj vožnji. Ja sam u prosjeku bio između 5 i 5.5, 6 nisam nikad dosegao, a obzirom da se radi o 19 litarskom rezervaru - velik radijus vožnje je zagarantiran. Kočnice u brembo zlatna serija - nešto su tvrđe i traže odlučniji stisak, a ipak ćeš dobro kočiti, ali budi uvjeren da ih nećeš uspjeti pregrijati kao niti će ti kočnica propadati - već u startu imaš opletena crijeva. Zvuk je nešto prigušeniji, ali po meni odličan, jer već nakon 4000 okretaja zvuči fenomenalno, na svako otpuštanje gasa ljudi masovno okreći glave - vrlo specifičan zvuk kojeg nijedan suzukijev sv nije imao. Položaj sjedenja je gotovo sportski, kontrola je potpuna, ali motor jednostavno traži da ga se vozi brrzo, nevjerojatan osjećaj, po meni je najbolji od 80 do 140 - to je savršenstvo, mada ti nikakva brrzina neće biti problem, ali pri toj brrzini vjetar te taman drži u nekom savršenom položaju. Zavoji - e vidiš, za to je napravljen taj motor. Kupi dobre gume i granica nagiba ne postoji, vrlo je siguran, super lako se vozi, kao igračka, no jedini nedostak naazim u pretvrdoj prednjoj vilici - za naše ceste pune rupčaga i kvrga, no ako je cesta dobra - raptor vlada. Original topovi su mi pravo umjetničko djelo, kao i cijeli motocikl. Nikad nisam razumio nedostatak vizije hrvatskih motorista i zašto ga ima tako malo kod nas - po meni taj motor pruža daleko više od ostalih u klasi, izuzev monstera čiji je on pandan. Nikad nećeš osjetiti niti najmanje uvijanje motora pri bilokakvim egzibicijama. Mjenjač ti ne treba puno jer vuče kad god daš gas, osim ako si u lovu na R motore (u tom sam ja uvijek bio) morat ćeš se pozabavit ponekom promjenom bRRzine. Nikad ne bi rekao da motor raspolaže sa samo 70 konja. Sjedalo je udobno, opet lijepo dizajnirano, satovi - savršenstvo - vrh sata služi ti kao nišan a dok sjediš kao da si zajahao zmaja. Ruke raširene, noge odozad, dva cilindra po mudima, nikad neću prežaliti taj motor. Kvačilo je kao putar. Održavanje - badave, samo se nemoj slupati. No onda je svaki motor skup. Lošeg iskustva nisam imao. No servisna knjižica kao i porjeklo bilo bi dobro znati. No svaki bolji serviser moći će ti održavati taj motor. Kaj te još zanima? :mrgreen:

(ovako ga ni pivi ne bi nahvalio) 8) :palacgore: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano
"I'M A NIGHT RIDER!!!!!!!!
I'M A FUEL INJECTED SUICIDE MACHINE!!!!!"
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

sid

« Odgovori #5 : 30. Travanj 2007, 16:54:46 »

Ahhhhhhhhhhhhhhhhh, lijepo, moja jebena sreca je ta da kad sam ja kupovao motor nije bilo niceg, doslovno, koji tjedan kasnije evo i Guzzija, i Reptora. Pa da puknes. :bonk:
Evidentirano

miro

• Dežurni petokolonaš
« Odgovori #6 : 30. Travanj 2007, 17:11:46 »

Ahhhhhhhhhhhhhhhhh, lijepo, moja jebena sreca je ta da kad sam ja kupovao motor nije bilo niceg, doslovno, koji tjedan kasnije evo i Guzzija, i Reptora. Pa da puknes. :bonk:
šteta da, jer rpator svojim komponentama ovjesa, pogotovo za 2001 godinu odskačle za klasu iznad, kao i svime osim snagom, no kako se radi o 2 cylindra i većoj iskoristivosti - možemo reći i da je tu ravnopravan.  :palacgore:
Evidentirano

sid

« Odgovori #7 : 30. Travanj 2007, 19:33:33 »

Meni nije snaga priorite, i ovih 40 i kusur je previse za moje znanje i potrebe, ali mi se svidja motor do bola.  :palacgore:
Evidentirano

Sphinx

• *
« Odgovori #8 : 30. Travanj 2007, 19:42:11 »

Hvala ljudi , a pogotovo miri koji mi ja tako lijepo i opširno opisao i nahvalio motor. Kad ga kupim stavit ću slike. Evp ne mogu dočekati,!!
Evidentirano

miro

• Dežurni petokolonaš
« Odgovori #9 : 30. Travanj 2007, 20:14:29 »

Hvala ljudi , a pogotovo miri koji mi ja tako lijepo i opširno opisao i nahvalio motor. Kad ga kupim stavit ću slike. Evp ne mogu dočekati,!!
Nahvalio ga jesam, ali to i jest motor drukčiji od drugih. meni osobno je stara linija ljepša od nove, oni rukohvati na novom odozad je da imaju svrhu, ali mu nekako ne pristaju.
Evidentirano

tutankamon

« Odgovori #10 : 30. Travanj 2007, 20:39:57 »

otiđi do izvora sa njim :palacgore: pa će ga miro poslikati :mrgreen:
Evidentirano
Nalazite se na moderatorskoj listi praćenja. :LOL:

zorozic

• **
  • Vozi: Yamaha
« Odgovori #11 : 30. Travanj 2007, 21:19:48 »

Pozdrav.
Daj ti prijatelju stani malo na loptu. Prvi motor (jer kako navodis da si odlucio postati motorista) pa 650ccm ?!? Savjetuj se malo s starijom gardom iz Rijeke, znam da tamo ima iskusnih likova uvijek spremnih pomoci novim motoristima. Moje misljenje je da to nije motor za tebe a ujedno ti se i ispricavam jer nisi ni trazio misljenje tipa koje sam ti ja napisao. Nemoj zamjeriti ovo je cisto dobronamjerno a svatko tko ti hoce dobro u zivotu reci ce ti ovo sto sam ja gore napisao...
Evidentirano
Motorist...

Pedrosa

• Vozi: RS 125 2006
« Odgovori #12 : 30. Travanj 2007, 21:33:16 »

Pozdrav.
Daj ti prijatelju stani malo na loptu. Prvi motor (jer kako navodis da si odlucio postati motorista) pa 650ccm ?!? Savjetuj se malo s starijom gardom iz Rijeke, znam da tamo ima iskusnih likova uvijek spremnih pomoci novim motoristima. Moje misljenje je da to nije motor za tebe a ujedno ti se i ispricavam jer nisi ni trazio misljenje tipa koje sam ti ja napisao. Nemoj zamjeriti ovo je cisto dobronamjerno a svatko tko ti hoce dobro u zivotu reci ce ti ovo sto sam ja gore napisao...

Po meni to i nije strašno,nije R nego naked...znam da ni Raptor nije igračka ali uz povećanu pažnju prvih par tisuća km ne vidim razloga zašto ga nebi ukrotio  :palacgore:
Evidentirano
I've never had a bad experience with needles or an injection, it's just that I don't like ... I don't mind being thumped over the head with a mallet, but I hate being stuck with a horrible pin-like thing

zorozic

• **
« Odgovori #13 : 30. Travanj 2007, 21:42:56 »

Po meni to i nije strašno,nije R nego naked...znam da ni Raptor nije igračka ali uz povećanu pažnju prvih par tisuća km ne vidim razloga zašto ga nebi ukrotio  :palacgore:
Sve 5 ako ce se moci suzdrzati...
Kada se sjetim svojih pocetaka, da sam imao takav motor danas nebi bio medju zivima sigurno. Preporucam slijed: automatik, APN, elektronik (tesko pronaci), neka kroserica pa tek neki naked, pa puno kilometara, pa jos kilometara, pa ako si u komadu R...
Cisto iz iskustva...
Evidentirano
Motorist...

Pedrosa

« Odgovori #14 : 30. Travanj 2007, 21:45:20 »

Sve 5 ako ce se moci suzdrzati...
Kada se sjetim svojih pocetaka, da sam imao takav motor danas nebi bio medju zivima sigurno. Preporucam slijed: automatik, APN, elektronik (tesko pronaci), neka kroserica pa tek neki naked, pa puno kilometara, pa jos kilometara, pa ako si u komadu R...
Cisto iz iskustva...
Ma sve to stoji,ali to se sve prolazi u mladim danima...iako bi to zasigurno bilo najbolje teško je sad nekog od 20+ posjest na APN-a  :wink:
Evidentirano
I've never had a bad experience with needles or an injection, it's just that I don't like ... I don't mind being thumped over the head with a mallet, but I hate being stuck with a horrible pin-like thing

zorozic

• **
« Odgovori #15 : 30. Travanj 2007, 21:50:18 »

Ma sve to stoji,ali to se sve prolazi u mladim danima...iako bi to zasigurno bilo najbolje teško je sad nekog od 20+ posjest na APN-a  :wink:
A cuj, ja vozim od 7 godina, i imao sam takav sljed, ziv sam, da sam zdrav nemogu reci, da sam polomljen - nisam, a kada bi morao ponovno isti put bi izabrao tako da i dalje mislim da bi trebao poceti s necim manjim. Ili kako bi ja u sali rekao nek pocne s Hondom to ionako samo cure voze..
Bez uvrede Hondasi ...
Evidentirano
Motorist...

Pedrosa

« Odgovori #16 : 30. Travanj 2007, 22:17:15 »

A cuj, ja vozim od 7 godina, i imao sam takav sljed, ziv sam, da sam zdrav nemogu reci, da sam polomljen - nisam, a kada bi morao ponovno isti put bi izabrao tako da i dalje mislim da bi trebao poceti s necim manjim. Ili kako bi ja u sali rekao nek pocne s Hondom to ionako samo cure voze..
Bez uvrede Hondasi ...
Pa i ja  :palacgore: zato i kažem..to je super ako se sve prođe ko klinac ali sad...  :wink:
Evidentirano

sid

« Odgovori #17 : 30. Travanj 2007, 22:56:44 »

Slican put i ja imao, samo sa Puchom Pony expresom.
Nego imam ja prijedlog.
Covjek lijepo od mene kupi GS-a a ja dem po Reptora, i poslije od mene kupi Reptora a ja na Brevu.  :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

Sphinx

• *
« Odgovori #18 : 01. Svibanj 2007, 09:27:35 »

Bez uvrede Hondasi ...
Pa nisam ni ja od jučer, kao mulac imao sam automatika, a pored toga stalno uzimao od bratića apena i vozio se po naselju, poslje jako kratko sam vozio skutera, znači vozio sam sve te motoriće. Pored toga imam 22 godine, izdivaljao sam se s autom i imao malu tj. potencijalno veliku nezgodu ( na svu sreću bez ikakvih ozljeda, bio sam sam u autu) tako da pored svega toga sam se jebeno opametio i kupujem motor za gušt i jebeni gušt( nadam se da će tako i ostati kad ga budem imao) . Pored svega toga mrcina sam ( imam preko 100 kila) pa ne mogu baš neki mali motorić sebi kupiti pogotovo jer je Rijeka jebena uzbrdica. I naravno da sam se posavjetovao sa starijom ekipom ne ide se na takav motor grlom u jagode.
Evidentirano

Sphinx

• *
« Odgovori #19 : 01. Svibanj 2007, 09:30:59 »

Bez uvrede Hondasi ...
I hvala na konstuktivnoj kritici znam i ja da treba biti takav sljed od maloga prema većem motoru, ali to sam vozio prije pa sam imao veću pauzu pa sam sad odlučio krenuti s nečim većim, samo pomalo i to je to..
Evidentirano

sid

« Odgovori #20 : 01. Svibanj 2007, 09:36:05 »

Sretno ti bilo  :palacgore: stavi slike ljepotice kad ju ubodes.  :cheer:
Evidentirano

zorozic

• **
« Odgovori #21 : 01. Svibanj 2007, 10:17:05 »

majstore sretno. i polako ...
Pozdrav :palacgore:...
Evidentirano
Motorist...

perepero

• Vozi: ...e, a se ne vidi....
« Odgovori #22 : 01. Svibanj 2007, 15:22:29 »

Pozdrav.
Daj ti prijatelju stani malo na loptu. Prvi motor (jer kako navodis da si odlucio postati motorista) pa 650ccm ?!?

...nemaš frke... to je motor za curice...  8)
Evidentirano
MK All Saints

CLOSE YOUR MOUTH WHEN RIDING A BIKE!!!!
"BEST FRIENDS ARE FOR LIFE,
BUT MY DUC IS FOREVER!"

oracle

• PROROČICA
  • Spol: Ženski
  • Vozi: intergalaktičku SP 1
« Odgovori #23 : 01. Svibanj 2007, 15:25:20 »

I hvala na konstuktivnoj kritici znam i ja da treba biti takav sljed od maloga prema većem motoru, ali to sam vozio prije pa sam imao veću pauzu pa sam sad odlučio krenuti s nečim većim, samo pomalo i to je to..
samo ti kupi sebi cagivu i pamet u glavu....
želim ti puno sretnih kilometara :palacgore:
Evidentirano
O&G Team
..." Ali ipak uz mene se može, mada je neobično.
 Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram... "

Koko

• Vozi: ...trenutno slini za paKLEnim
« Odgovori #24 : 01. Svibanj 2007, 16:59:41 »

Sretno stari :palacgore: .Sad kad sam pročitao Mirin tekst,sam dobil volju da si kupim tak nekaj :mrgreen: .Bok.
 Str: [1] 2 3 ... 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.156 sekundi uz 15 upita.