Ali tek za 8-9 dana. Momentalno je na hlađenju 
Onda ću ja reći.

Raptor 650. Agustina rama, suzukijev motor, galucijev dizajn, brembo kočnice - za one koji shvaćaju sve to raptor je poslastica u svojoj klasi. Njegova pojava je jednostavno čista exkluziva, a krasi ga gomila do u sitno uređenih detalja koju ima malo koji motor. Obzirom dase radi o suzukijevom dvocilindrašu, kvaliteta je zagarantirana i provjerena - čitava gama motocikla korist baš taj motor za svoje modele. Na raptoru je on 70, negdje 72 konja, sasvim dovoljno za jedan naked, pojurit će ti do 205 km/h, ali za takav podvig treba imati ugrađen vjetrobran (koji ti mogu prodati

) ili se radi o strašnoj borbi za koju je bolje da dugo ne traje. U biti, ono što inače uvijek kažem za nakede, može se potrjetari brzo, ali svako duže izlaganje većoj brzini donosi zamor od borbe s vjetrom i motor nije stabilan čisto zbog svoje aerodinamike. S dobrim vjetrobranom je druga stvar (mogu ti ga prodati

part II). Motor vuče od niskih, doslvno, kočenje motorom je jako izraženo, potrošnja se kreće od 4.5 do 6 litara, ali samo u jako forsiranoj vožnji. Ja sam u prosjeku bio između 5 i 5.5, 6 nisam nikad dosegao, a obzirom da se radi o 19 litarskom rezervaru - velik radijus vožnje je zagarantiran. Kočnice u brembo zlatna serija - nešto su tvrđe i traže odlučniji stisak, a ipak ćeš dobro kočiti, ali budi uvjeren da ih nećeš uspjeti pregrijati kao niti će ti kočnica propadati - već u startu imaš opletena crijeva. Zvuk je nešto prigušeniji, ali po meni odličan, jer već nakon 4000 okretaja zvuči fenomenalno, na svako otpuštanje gasa ljudi masovno okreći glave - vrlo specifičan zvuk kojeg nijedan suzukijev sv nije imao. Položaj sjedenja je gotovo sportski, kontrola je potpuna, ali motor jednostavno traži da ga se vozi brrzo, nevjerojatan osjećaj, po meni je najbolji od 80 do 140 - to je savršenstvo, mada ti nikakva brrzina neće biti problem, ali pri toj brrzini vjetar te taman drži u nekom savršenom položaju. Zavoji - e vidiš, za to je napravljen taj motor. Kupi dobre gume i granica nagiba ne postoji, vrlo je siguran, super lako se vozi, kao igračka, no jedini nedostak naazim u pretvrdoj prednjoj vilici - za naše ceste pune rupčaga i kvrga, no ako je cesta dobra - raptor vlada. Original topovi su mi pravo umjetničko djelo, kao i cijeli motocikl. Nikad nisam razumio nedostatak vizije hrvatskih motorista i zašto ga ima tako malo kod nas - po meni taj motor pruža daleko više od ostalih u klasi, izuzev monstera čiji je on pandan. Nikad nećeš osjetiti niti najmanje uvijanje motora pri bilokakvim egzibicijama. Mjenjač ti ne treba puno jer vuče kad god daš gas, osim ako si u lovu na R motore (u tom sam ja uvijek bio) morat ćeš se pozabavit ponekom promjenom bRRzine. Nikad ne bi rekao da motor raspolaže sa samo 70 konja. Sjedalo je udobno, opet lijepo dizajnirano, satovi - savršenstvo - vrh sata služi ti kao nišan a dok sjediš kao da si zajahao zmaja. Ruke raširene, noge odozad, dva cilindra po mudima, nikad neću prežaliti taj motor. Kvačilo je kao putar. Održavanje - badave, samo se nemoj slupati. No onda je svaki motor skup. Lošeg iskustva nisam imao. No servisna knjižica kao i porjeklo bilo bi dobro znati. No svaki
bolji serviser moći će ti održavati taj motor. Kaj te još zanima?

(ovako ga ni pivi ne bi nahvalio)