O Umagu se pisalo i bu se pisalo pa bum ja malo o nasoj maloj rutici i voznjici doma ..
Clanovi ekspedicije: Adventurer na Z750S, Danek na KLV-u sa suprugom i ja na malom Stromu.
Pokret iz Umaga u 9 i polagano prema Slo i to primorskim djelom. Portoroz, Piran, Izola i Kopar se proslo u kratkom vremenu, te zaobilazimo Trst skroz Slo preko Kozine, Divace, Sezane do Nove Gorice. Tu napokon nagovaraju "teroristu"

, mene, da stanemo na kavu. Mene koji je htio popiti kavu jos prije puta ali se kretalo uzurbano.

Uz dolinu rijeke Soce prolazimo Kobarid, Tlomin, Bovec. Na cesti vidjesmo dosta pregazenih zmija. Od Boveca prema Trenti i napokon pocinje veselje, uspon na Vrsic. Do vrha na 1611 m/nv vodi nas samo 32 preljepa serpentine.

Nakon uspjesnog uspona, na vrhu pada fotkanje i spust preko sljedece 22 serpentine prema Kranjskoj Gori.
Obzirom da nije daleko, posjetili smo i Planicu i dosli do zakljucka da treba biti prvo dovoljno lud popeti se gore i samo pogledati prema dolje, a kamoli jos letjeti 200 metara nakon malo strmijeg zaleta.
Pauza je pala na Petrolu u Kranjskoj i sad vec puno brzim putnim tempom vozimo se preko Jesenica, Brnika prema Domzalama. Opet Petrol gdje Adventurer toci 10,84 litre, ja 10,94 a Danek 16 ili 18 na istoj kilometrazi i istoj putnoj brzini. Bu mi javil pa bum ispravil. Adventurer sa tank torbom i top casem, ja sa tri kofera a danek sa tri kofera i suprugom. Nastavak puta sliijedi tok domace nam rijeke Save preko Litije, Zidanog Mosta, Krskog i Brezica. Prijelaz izvrsen legalno, preko male Bregane i tu se nasa druzina raspada. Adventurer svojim poslom u Samobor, Danek prema zagorju nam lepem, a ja u centar metropole. Garazirao sam se u 18.45 nakon ravno 500 kilometara raznovrsnih cestica.