Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 301   Dolje

Autor Tema: Hornet Fun Club  (Posjeta: 229935 )

kruntas

• Spol: Muški
  • Vozi: Hornet 600

zašto umjesto nepotrebnih ulaganja u 600 ne nabaviti horneta 900 sa puno više snage od 600 i sa svim podešanjanjem ovjesa napred i nazad?

Mozda zato sto nema USD vilicu?  :misli:
Pitanje je na mjestu, jer ulagati silne novce da se podigne snaga na kojih 8-10 konja, pomalo zvuci bezveze. Ali shvacam potrebu za tim da netko ima malo drugaciji motor od ostalih tvornickih.
Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR

Kad malo bolje pogledaš, u ovoj zemlji da ostaviš tvornički motor, onda bi bio drugačiji od svih. heh  :mrgreen:

A nabavit jaču makinju nije gušt ko prčkat po staroj makinji  :palacgore:
Evidentirano

Banditos

• **
  • Vozi: 99. RR :)

zašto umjesto nepotrebnih ulaganja u 600 ne nabaviti horneta 900 sa puno više snage od 600 i sa svim podešanjanjem ovjesa napred i nazad?

mozda zato jer je DRASTICNO skuplji... drze abnormalno cjenu,trazio sam ga dugo,i samo sam nasao jednoga iz 2003. po pristupacnoj cjeni...(za primjer: oovaj moj koji ima samo 10 000km i pod garancijom je jos...je bio jeftiniji za 400 e od toga iz 2003. koji je u ono...u ok stanju)
koji mi je naravno utekao pred nosom...  :?
svi bi mi radje vozili 900-tice...
PS. ima jedan u kastelima se prodaje... motor ne lici na nista,potrgano sve zivo na njemu,cak i felga je svinuta malo u rubu,mjenjane vilice,kemije puste,digitalni displej ne radi od padanja,2004. godina,i momak ga prodaje za 5500 zadnja cjena,trazio je 6
Evidentirano
...To fear Death ,is to limit life...
Shit happens...but mostly to me,so dont wory...

NEKID

• Vozi: gospodičnu

Mozda zato sto nema USD vilicu?  :misli:
Pitanje je na mjestu, jer ulagati silne novce da se podigne snaga na kojih 8-10 konja, pomalo zvuci bezveze. Ali shvacam potrebu za tim da netko ima malo drugaciji motor od ostalih tvornickih.
dobro bi bilo staviti usd vilicu od dobrog  R motora sa štelanjem, ovakva usd vilica kakva je na malom hornetu nije neka sreća.a iskreno sumnjam da hyperpro zna napraviti dugoročno nešto bolje od honde, nešto dobiješ ali nešto sigurno i izgubiš, ustvari više izgubiš nego dobiješ.
sigurno je da veliki hornet ima osjetno više snage a momenta da ne govorimo, od ovog malog :neznam:
Evidentirano
mrzim muhe                                              http://www.youtube.com/watch?v=OKzcEcR-XPM

NEKID

mozda zato jer je DRASTICNO skuplji... drze abnormalno cjenu,trazio sam ga dugo,i samo sam nasao jednoga iz 2003. po pristupacnoj cjeni...(za primjer: oovaj moj koji ima samo 10 000km i pod garancijom je jos...je bio jeftiniji za 400 e od toga iz 2003. koji je u ono...u ok stanju)
koji mi je naravno utekao pred nosom...  :?
svi bi mi radje vozili 900-tice...
razumijem ali dodatna ulaganja isto treba uračunati u cijenu  :misli:
a za 900 iz 2003 bi isto rebao ulagati u ovjes.tek od 2004 ima sva štelanja
Evidentirano
mrzim muhe                                              http://www.youtube.com/watch?v=OKzcEcR-XPM

Banditos

• **

.a iskreno sumnjam da hyperpro zna napraviti dugoročno nešto bolje od honde, nešto dobiješ ali nešto sigurno i izgubiš, ustvari više izgubiš nego dobiješ.
a zasto to mislis... to bi znacilo i da su njihova kociona crjeva bolja od pletenih iz velike gorice recimo,ili da je filter zraka bolji od nekog tamo K&N ...kuzis sta hocu rec... ima puno kvlitetnijih aftermarket djelova od tvornickih...pa bila to Honda,Mercedes ili sta ja znam...
Evidentirano

Banditos

• **

tim gore...znaci pogledaj cifru tek onda...
mislim da je ipak isplativo donekle malo podignut 600-ticu i malo cesce saltat nizu,i sve ok ;)
Evidentirano

aurellie

• Vozi: S1000RR

dobro bi bilo staviti usd vilicu od dobrog  R motora sa štelanjem, ovakva usd vilica kakva je na malom hornetu nije neka sreća.a iskreno sumnjam da hyperpro zna napraviti dugoročno nešto bolje od honde, nešto dobiješ ali nešto sigurno i izgubiš, ustvari više izgubiš nego dobiješ.
sigurno je da veliki hornet ima osjetno više snage a momenta da ne govorimo, od ovog malog :neznam:

Honda mora napravit motor koji će radit i za onoga koji ide po kruh sa njom, i za onoga tko će na grobniku cijedit dušu iz tog motora, za onoga koji ima 60kg i za onoga od 160kg...ili za vozača i suvozača teških 200+kg...u svakom slučaju tvornički ovjes mora radit dobro ali sigurno u niti jednom području nije vrhunski. Aftermarket komponentama prilagođavaš motor sebi i svom stilu vožnje. U suprotnom nikadn itko ne bi dirao ništa na motorima...

razumijem ali dodatna ulaganja isto treba uračunati u cijenu  :misli:

Ako i sve uračunaš u cijenu, hornet 600 će opet bi jeftiniji, bit će sporiji, ali će imat i vrhunske kočnice, ovjes...hornet 900 je puno jači od 600 ali opet imaš tvornički ovjes, prijenos, ovo ono, i onda opet iznova počnu ulaganja... :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

NEKID

a zasto to mislis... to bi znacilo i da su njihova kociona crjeva bolja od pletenih iz velike gorice recimo,ili da je filter zraka bolji od nekog tamo K&N ...kuzis sta hocu rec... ima puno kvlitetnijih aftermarket djelova od tvornickih...pa bila to Honda,Mercedes ili sta ja znam...
mislim da bi opletena crijeva od honde bila bolja od opletenih iz velike gorice,u gorici nisu testirali svoje crijevo na zadanom motoru već ga krimpaju na mjeru kako ko donese...
mislim da je honda razvila motor i testirala ga puno bolje i zahtijevnije od hyperpro-a.
nešto se time dobije ali nešto se i zgubi sasvim sigurno. istina postoje vrhunske firme koje mogu parirati originalima i biti bolji od njega ali ih je malo. staviš kompletan akrapović pa i ohlins je ovjes broj jedan i da ga staviš napred i nazad mogao bi kupiti još jedan hornet 600, to je ono što sam mislio reći
Evidentirano

NEKID

Ako i sve uračunaš u cijenu, hornet 600 će opet bi jeftiniji, bit će sporiji, ali će imat i vrhunske kočnice, ovjes...hornet 900 je puno jači od 600 ali opet imaš tvornički ovjes, prijenos, ovo ono, i onda opet iznova počnu ulaganja...
naveo sam primjer što ipak imaš hornet ali puno snažniji a ovjes možeš podešavati sam, ne moraš dodatno ulagati u njega jer je podesiv, prijenos je ionako par sto kuna
Evidentirano

Banditos

• **

mislim da bi opletena crijeva od honde bila bolja od opletenih iz velike gorice,u gorici nisu testirali svoje crijevo na zadanom motoru već ga krimpaju na mjeru kako ko donese...
mislim da je honda razvila motor i testirala ga puno bolje i zahtijevnije od hyperpro-a.
nešto se time dobije ali nešto se i zgubi sasvim sigurno. istina postoje vrhunske firme koje mogu parirati originalima i biti bolji od njega ali ih je malo. staviš kompletan akrapović pa i ohlins je ovjes broj jedan i da ga staviš napred i nazad mogao bi kupiti još jedan hornet 600, to je ono što sam mislio reći

da,samo sta bi ta opletena crjeva od honde kostala jedno 50 puta vise nego ova nasa,a bila bi MOZDA za jednu malu nijansu bolja u samoj praksi...i tako je sa svime ostalim,da ne nabrajam... i aurelije je napisao ostalo...
ne sporim da se skoro nijedan aftermarket proizvodjac djelova nemoze mjerit sa Hondinim testiranjem i razvojom... oni MOGU bolje,ali NE ZELE u nekim segmentima,i namjerno stave "losije" komponente na jeftinije motore...cisti zakon trgovine... sigurno nece na horneta 600 ici cetveroklipna kljesta i titanium auspuh... ili sta ja znam..
i mislim da je ista stvar i sa oprugama vilica...zato cu stavit Hyper pro i adios ;)
malo smo OT. ovdje i previse smo rastegli ovu trakavicu...
Evidentirano

Frane

• Vozi: 625sxc '06

i koji pojam si napisao u google? daj par pojmova da pokusam ;) :)

Pa najbolje da se raspitaš na stranim forumim specijaliziranim za Honde... evo ja sam na jednom koji je baš za TTR   http://www.tcdo99.de/tt600r/

Vani imaš foruma baš specijaliziranih za određene modele tipa Fazer, Hornet, GSX-R, ima tu još xxx primjera... samo je upitno kako ti idu jezici. :wink:
Evidentirano

Stršljen

• Vozi: Suzumebachi 919 ....honda px50

Zašto ne 900 umjesto 600? :misli:
Zbog toga jer je 600 duplo ljepši,ima usd vilicu koja doduše nije podesiva al eto,zbog cijene koja je dooosta manja,zbog toga jer se 600 vozi duplo bolje od 900-tke....i to je to...I još jednom da rečem da je duplo ljepši! :mrgreen:

I opet bih imao svoje hireve kao što su prijenos,auspuh,ovo ono,uglavnom mali milijun aftermarket pi*darija u pogledu dizajna,sigurnosne opreme,podizanja snage.... :palacgore:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

ToWaRR

• **
  • Vozi: Boze sacuvaj, bolje da nevozi :))

Mozda nekome pomogne, samo je problem sta je na njemackon:
http://www.hornet-home.de/index.php?id=14&opened=0
Evidentirano
Tomorrow never comes until is too late

Tko radi taj i grijesi........ rece pijetao i sidje sa patke
Klikni link pilizz :)
http://freerapid.sk/?id=hm23bY951

www.me2everyone.com/43151

Stršljen

:palacgore: :palacgore: :palacgore:
Usput da ovdje pitam jel zna tko ima li za Horneta 600 onaj set podesivih fuzića i mjenjača/poluge kočnice?
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

Banditos

• **

:palacgore: :palacgore: :palacgore:
Usput da ovdje pitam jel zna tko ima li za Horneta 600 onaj set podesivih fuzića i mjenjača/poluge kočnice?
imas univerzalni set sportskih kupit... nisu bas jeftini...neznam koliko je to nuzno uopce,izvidas one granicnike sa fuzica,i ide on do lakta na pod ;)
Evidentirano

Banditos

• **

Mozda nekome pomogne, samo je problem sta je na njemackon:
http://www.hornet-home.de/index.php?id=14&opened=0

a yebite se :(
daj na Engleskom nesto sunce mu... tu kuzim i tehnicke izraze vecinom,ali svabski... nula bodova :(
Evidentirano

Stršljen

imas univerzalni set sportskih kupit... nisu bas jeftini...neznam koliko je to nuzno uopce,izvidas one granicnike sa fuzica,i ide on do lakta na pod ;)

Druže pitam zato jer mi je poluga kočnice uhvatila asfalt! :wink: pa da vidiš plesa... :?Na magistrali...a što ću na Grobniku? :?
Znam da nisu jeftini,oko 2500 kn.... :palacdolje: :misli:
A graničnike nisam odvidavao,rastopili su se sami.... :mrgreen:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

Stršljen

BTW...gledam ima dosta topica  kao npr. za tuono,er 5 šta ja znam...
Jel nas ima dosta pa da i mi dobijemo svoj kutak? :misli: :mrgreen:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

ToWaRR

• **

BTW...gledam ima dosta topica  kao npr. za tuono,er 5 šta ja znam...
Jel nas ima dosta pa da i mi dobijemo svoj kutak? :misli: :mrgreen:

Mudro zboris, samo cini mi se da nas nema dovoljno da bi se razvila ta tema.
Evidentirano

SaleKT

• Vozi: Više ne vozi

Druže pitam zato jer mi je poluga kočnice uhvatila asfalt! :wink: pa da vidiš plesa... :?Na magistrali...a što ću na Grobniku? :?
Znam da nisu jeftini,oko 2500 kn.... :palacdolje: :misli:
A graničnike nisam odvidavao,rastopili su se sami.... :mrgreen:

na grobniku nećeš zastrugat ako ćeš pazit na položaj tijela  u nagibu i pogodiš putanju, a zavoji su prebrzi da se nagneš do kraja

ako već u nešto mislite ulagat, prvo kupite progresivne opruge i sredite ovjes, a zatim gledajte snagu i opletena crijeva
Evidentirano

Stršljen

Hornet Fan
Banditos
Kruntas
DeeJay
Nekid (nisam siguran)
Kuzma Hornet
Stršljen
To je koliko ja znam,valjda ih ima još...Hebiga kad ne znaju ljudi šta valja! :mrgreen:
 pa na kraju krajeva i ovi sa Cbr-ima 600 F,ipak imamo istu mašinu,izmjenjenu u  nekim detaljima.... :misli: :mrgreen:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

Stršljen

na grobniku nećeš zastrugat ako ćeš pazit na položaj tijela  u nagibu i pogodiš putanju, a zavoji su prebrzi da se nagneš do kraja

ako već u nešto mislite ulagat, prvo kupite progresivne opruge i sredite ovjes, a zatim gledajte snagu i opletena crijeva

Imaš pravo,sve je u položaju tijela...u zadnje vrijeme sam aktivnije počeo to vježbat....
Samo ne znam oće li bit moguće na Hornetu izvest knee draggin bez struganja fuzića i poluga.... :misli:

Doduše u nas na jugu ima dosta grbavih dijelova pa se u nagibu počne dosta uvijat vjerojatno je i zato došlo do kočnice... :misli:
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

SaleKT

• Vozi: Više ne vozi

Imaš pravo,sve je u položaju tijela...u zadnje vrijeme sam aktivnije počeo to vježbat....
Samo ne znam oće li bit moguće na Hornetu izvest knee draggin bez struganja fuzića i poluga.... :misli:

Doduše u nas na jugu ima dosta grbavih dijelova pa se u nagibu počne dosta uvijat vjerojatno je i zato došlo do kočnice... :misli:

zato prvo ovjes, ja sam imao Z 750, da vidiš kak se taj uvijao, kad sam se nagnuo bila je borba da ga održim u pravcu.
motoru je i 100KS dosta , samo treba rješit ovjes, izdvojit oko 2000 kuna za druge opruge i mjenjanje.
probajte nazvat NOVEMA-NOVU za hyperpro, oni drže i još neke, a najbolje je promjenit i prednje i zadnje
Evidentirano

ToWaRR

• **

Hornet Fan
Banditos
Kruntas
DeeJay
Nekid (nisam siguran)
Kuzma Hornet
Stršljen
To je koliko ja znam,valjda ih ima još...Hebiga kad ne znaju ljudi šta valja! :mrgreen:
 pa na kraju krajeva i ovi sa Cbr-ima 600 F,ipak imamo istu mašinu,izmjenjenu u  nekim detaljima.... :misli: :mrgreen:

Hehe ja san na prvon mistu, koja cast. Sad san ponosan na sebe  :mrgreen:
Evidentirano

Str: 1 [2] 3 4 ... 301   Gore

Stranica je generirana za 0.177 sekundi uz 16 upita.