... ima postupak za kromiranje aluminja,.... kad sam nosio svoja dekla od Z900, prva namjera mi je bila kromirati,.... medutim firma koja je to radila(u zg) nije htjela preuzeti rizik nepovratnog unistavanja dekla (a ni ja) , naime, ako u aluminiju koji se treba kromirat ima veliki postotak necega(ne sjecam se vise cega,bilo to prije 4god, ugljika mislim), aluminijski komad bude tako pojeden nakon umakanja u otopinu da je poslje neupotrebljiv,.... a to se odnosi pogotovo na aluminijske proizvode starijih godista,.... jer mi je gosp. rekao da bi ze neke felge od automobila novije proizvodnje preuzeo taj rizik ali za nesto staro kao moja dekla,.... radije ne bi pokusavao,...
kako sam cuo od radnika,.... komad se prvo utapa u otopinu necega(gdje dolazi do nepovratnog ostecenja ako je taj postotak veci,....), pa se pobakri,... polira, te onda sljedi kromiranje,...
ja sam na kraju svoje ispolirao,... i kad su bili gotovi, zao bi mi bilo da su kromirani, jer mi je ovaj polirani prirodniji i ljepsi nego krom,....