Kako je Benny odlučio zbog kolača i čokolade napraviti 500 km, nije bilo u redu da mu barem ne pravimo društvo

Dakle, nekako smo se dogovorili da Benny, Kapetan Kuka i ja, naravno s našim najboljim polovicama odemo do Podčetrteka, odnosno izletišta Jelenovo greben i čuvene čokoladnice , pa preko Rogaške Slatine i Zagorje doma, u Zagreb, odnosno Rijeku.
Mi smo nakon jedne vrlo pogibeljne prometne situacije (dedica me nije vidio kada mi je izleti pri ohoho km/h

) uspijeli nekako doći do Jaruna, te s Kapetanom i Đanom doći Samobora, gdje su nas več čekali Banny i Sanja. Upoznavanje, kavica, kratak dogovor i krećemo.
Preko malog prijelaza, starom cestom do Brežica, Bizeljskog te Podčetrtka u kojem skrećemo za Olimje i nakon 3 km stižemo do Jelenovog grebena. Obzirom da je več dosta toga napisano oko tog izletišta - samo naši kratki utisci.
Velika vručina, velika gužva, puno autobusa, puno automobila i puno, puno ljudi, zaslužni su za to što nam krajnji utisak nije baš vrhunski, ali smo ga zato popravili u Čokoladnici, nekoliko stotina metara niže. Mmmmmm, to je bio raj za nepce

. Šteta što zbog vručine nismo mogli ponijeti sa sobom koju kilu odlične i prekrasne čokolade.
Zbog gužve smo odustali od ručka, te smo odlučili objedovati u nekom od restorana na putu do Rogaške Slatine. Da nam baš ne bi bilo dosadno, pobrinula se kiša (odnosno jedan veliki kišni oblak) koji nas je natjerao da se sklonimu u restoran dalmatinske kuhinje "Sunce" na ulazu u Rogašku.
Dok se vrijeme smirivalo, mi smo se počastili u odličnom restoranu, mada cijene nisu baš najpovoljnije, ali što je tu je, barem je kiša prestala. U svakom slučaju Tanja i ja nismo uspijeli smazati svoje porcije, jer su stvarno bile velike.
Povratak preko GP Lupinjaka, i Đurmanca, uz novoizgrađenu auto-cestu do Krapine i dalje preko Zaboka do Zagreba. Kod plitvičke kuće smo se oprostili od Kapetana Kuke, a mi smo s Bennyem i Sanjom popili još jednu kavu. Mi smo krenuli kući, a oni su preko stare karlovačke do Karlovca na odlične palačinke (Slatki centar

) pa dalje do Rijeke.
Pošto moje sliku nisu baš najbolje, ostatk ekipe će nadopuniti.
Ekipa u Samoboru