Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?  (Posjeta: 2651 )

31

• Gost
dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?
« : 12. Lipanj 2007, 12:05:09 »

Nakon utrke u Novoj Rači malo sam analizirao situaciju i došao do zaključka da nešto ne štima.Utrke oldtimera barem u najjačim klasama prešle su iz revijalnog rundanja u žestoku borbu za bodove i vremena.Nažalost pravilnik to ne prati a posljedice su sve veća zaobilaženja pravilnika i sve veća opasnost na stazama i stazicama.Verifikacija motora je smiješna.Prolaze motori novijih godišta,većih kubikaža i još puno sitnih prevarica.Posljedice?Usporedimo,1985 godine Božo Janežić osvaja prvenstvo Juge u superbikeu na Suzukiju rg500 sa vremenom kruga na grobniku 1.47.xx.U oldtimerima g.Emil Mokrovščak radi to vrijeme na Kawasakiju z 1000 iz 197xgodine,ja idem 1.49,x na gs 1000 iz 79godine!U Oroslavlju lani Biščan je na starom boldoru jurio čini mi se 3ili 4 sekunde sporije os Saše Kranjeca na k-5(ako se ne varam)Nova Rača,ako izuzmemo Opeta koji je extra klasa vozio 29,xsec krug ostali vozači supermota su bili na 31-33sec po krugu a oldtimeri klasa 6 i 7 nas čini mi se 9 od 35 do 38 sec po krugu!E sada usporedite motore onda i danas i motore koji se danas voze u disciplini oldtimera.Pojačavaju se mašine,režu se rame i na to se meću bremze i ovjes iz prošlog stoljeća,pa ti sada juri.Najgore je kaj se juri,samo pitanje je kada će netko ostati freska na zidu crkve u Bjelovaru ili nekoj sličnoj utrci.Naravno,da o tome nitko ne razmišlja kod nas ali vani postoji klasa koja se zove Klassic specijal i ona dozvoljava montiranje kvalitetnog ovjesa i kočnica na stare motore-doduše pod uvjetom da su postojali u ono doba pa makar i na gp motorima,ali je i godina dignuta na 84.Dizanje kubikaže i varanje na godinama modela,npr z 1000a1,do a4 pa modeli J,R ili gpz1100 ne prolaze.Karburatori su takodje limitirani veličinom itd,itd. Kod nas bi prošlo da u starog Guzzija  staviš novu mašinu jer je izvana ista,a usis kojebe,nema veze dal je ajnšpric,flahšiberi ili membrane(koda to ima veze).Kako buš stal i kak buš kroz zavoj nema veze,ili staviš piggy back ohlinse iz 2007 i recimo plutajući 320(tko to još mjeri)brembo disk i stvar riješena,a ostale budale nek se voze na onome kaj imaju,ko im kriv kad čitaju pravilnik.U Novoj Rači je to sve nekima prošlo!I još nešto.U Alpe Adria prvenstvu boduju se države i rangira se njihov poredak.U bodovanje brzinskog moto sporta spadaju klase 125sp i gp 600,1000ss,sbk,sst te oldtimeri gp 500,classic i classic special.Dakle pripadamo brzinskom moto sportu.U lijepoj našoj šipak.Prvenstvo klubova elita posebno a stare kante za sebe i za zabavu po vašarima.Posljedica,tko od eventualnih sponzora ima za motiv dodati kakvu pinkicu u naš proračun za sezonu,nitko naravno osim ako nisi baš s nekim prijatelj.Moje mišljenje tu treba korijenito nešto mijenjati,a vaše?  Ispričavam se gore imenovanoj gospodi nisam ih prozvao već samo upotrijebio za usporedbu da bi se bolje shvatilo koliko se brzo juri u tim klasama.  Žao mi je,izuzetno mi je žao što moram to napisati jer je domaćin u NR ostavio zaista lijepi dojam na mene,ali još jedanput se pitam dali je jurnjava izmedju zidova i kozjim stazicama širine 2,5m prava stvar za motosport?Ok nemamo staze osim grobnika,nemamo love za voziti po Italiji i Madjarskoj,pa moramo voziti gdje nas puste,ali gospodo pravilnike treba onda prilagoditi tome i držati ih se a isto tako treba uzeti u obzir i neke specifičnosti,Npr može li se u NR zagrijati guma za utrku sa 1 krugom zagrijavanja ako je staza dugačka 700m?ima još ali kasnije
Evidentirano

zeto

• Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha TZR 125
Odg: dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?
« Odgovori #1 : 12. Lipanj 2007, 12:21:24 »

dobro si ti to primjetio......... :palacgore:
pa valjda budu nešto promjenili.......ili ako bi se držali pravilnika tko bi onda kod nas nastupio......????
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

romel

• **
« Odgovori #2 : 12. Lipanj 2007, 13:15:03 »

Pozdrav,
ima nešto u tome, i sam sam sudjelovao u izradi pravilnika koji zasigurno nije idealan ali se tome teži.
Činjenica je da je naša staza jako kratka, 2001. pola staze bilo je široko samo 3,8 metara i proširili smo ju o vlastitom trošku na 6m.
Mislim da je za oldtimere klasa 1,2,4,tomos cup i MZ cup idealna, možda i za klasu 5, klase 6 i 7 su teži i brži motori, problemi sa kočenjem...grijanjem guma...
Sve opravdane kritike su O.K. osobno ću se zalagati da iduće godine ne budu zabranjeni flach šiberi (koji su sasvim slučajno zabranjeni-osobno sam bio protiv toga ali je krivi pravilnik otišao na savez), nastojati ću da se odobre npr.plivajući diskovi, druga kočiona kliješta... pogotovo za klasu 7 koja je izuzetno brza.
Što se tiće sigurnosti-bilo je padova-ACI ako se ne varam ovaj mail si ti pisao-ćuo sam da te je netko iz klase zatvorio u 1. zavoju,-EDIN ŠEĆIĆ je pao jer mu je blokirala prva kočnica-zvao sam ga i rekao mi je da je sam kriv jer je eksperimentirao, Furbock je pao (kaže da mu je skliznuo 1. kotač drugi kažu da je odvrnuo gas i proklizao je zadnji???) Lampe je imao kontakt na samom startu....činjenica i sreća da nitko nije ozbiljno nastradao.

Pozdrav iz Nove Rače!

Jesmo selo (čitaj vukojebina) ali priznajte da je veći gušt voziti kada znaš da te gleda hrpa ljudi a ne desetak sa nekog kamena. Grobnik je predivan i mora se voziti ali....

Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

romel

• **
« Odgovori #3 : 13. Lipanj 2007, 06:28:49 »

ok, postoje neke ideje za dodatno asfaltiranje pa bi i krug podigli za 300-500m ali.....nofci su u pitanju...
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

BLADERIDER

• Vozi: Hondu mio 600(freza)
« Odgovori #4 : 17. Lipanj 2007, 22:00:25 »

Trebalo bi nesto promijeniti i sa TOMOS kupom,   da mogu voziti i vozaci stariji od 21 godine. :( :( :( :( :(
Evidentirano
BLADE BILOGORSKI OD  STALE
                                       VIRTUOZ NA VILAMA                 
KRALJ BILOGORE!!!!
               NEKA IM BOG OPROSTI JER JA NE MOGU!!!

stalker2

• *
« Odgovori #5 : 18. Lipanj 2007, 21:47:05 »

Grüß Gott!
U Novoj Raci je tak kak je - bolja je takva utrka nego sediti doma i srditi se kaj Rossi nije prvi, a kaj se tice pravilnika, zalozio bih se za uvodjenje klase kao u Alpe Adria - do 1984e i schluss - takvih pila ima u hrvatskoj za svinje hranit!
Pozdrav stalker2
Evidentirano

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
« Odgovori #6 : 25. Lipanj 2007, 21:38:22 »

Trebalo bi nesto promijeniti i sa TOMOS kupom,   da mogu voziti i vozaci stariji od 21 godine. :( :( :( :( :(

Pisi zahtjev HMS-u da se odobri senior klasa za starije od 21 godine, znam da smo se o tome vec dopisivali, ali ja planiram jos jedno pisamce napisati kroz tjedan dva i trebaju  mi svi zainteresirani da bismo sastavili popis. Trebalo bi nas biti bar 5 da ima smisla. 8)
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #7 : 26. Lipanj 2007, 00:29:25 »

:misli: Ma meni puno toga kaj se tih klinaca tiče nije jasno, a prvo bi bilo, jesu li oni uopće oldtimeri i jel oni potpadaju pod našu disciplinu ili neku drugu, jer ne kužim zakaj ih ne vode na Grobnik, i zakaj kad god nešto organizator zbrlja s satnicom, onda njima ukinu drugi trening i stvar ide dalje...... i još milion takvih sitnica koje kod odraslih oldtimera nebi prošle bez vike i galame, koja je u ovom sportu postala  pravilo a ne izuzetak...... :blahblah:
Evidentirano

romel

• **
« Odgovori #8 : 26. Lipanj 2007, 08:35:40 »

Trebali bi biti pod oldtimerima, nemaju što tražiti na Grobniku, da bi bili ravnopravni trebalo bi ih za sezonu 2008 staviti u oldtimere pod npr. klasu Tomos (0;A-1...?)
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

wrc

• **
  • Vozi: miša
« Odgovori #9 : 26. Lipanj 2007, 12:21:16 »

Mislim da je ime "Tomos cup" uredu nisu ni old timeri a nisu ni brzi za Grobnik.
Da se vozi sa D-5 ili D-6 ili starijim Tomosima od 79 g. onda ih mozes staviti u oldtimere.
Dercki su stvarno nabrijani i to je za svaku pohvalu samo im treba dati da voze sve gradske trke s oldtimerima.
Taj kup moze biti dobra odskocna daska za te klince da skupe iskustvo i postanu danas sutra dobri trkaci.
Da treba razmisljati o dobnoj granici treba,ima i starijih koji bi vozili taj kup.
Mozda ih podjeliti u dvije kategorije junior i senior.  :palacgore:  :palacgore:
Evidentirano
born to be wild

Ogi

« Odgovori #10 : 26. Lipanj 2007, 14:40:29 »

Mislim da je ime "Tomos cup" uredu nisu ni old timeri a nisu ni brzi za Grobnik.
Da se vozi sa D-5 ili D-6 ili starijim Tomosima od 79 g. onda ih mozes staviti u oldtimere.
Dercki su stvarno nabrijani i to je za svaku pohvalu samo im treba dati da voze sve gradske trke s oldtimerima.
Taj kup moze biti dobra odskocna daska za te klince da skupe iskustvo i postanu danas sutra dobri trkaci.
Da treba razmisljati o dobnoj granici treba,ima i starijih koji bi vozili taj kup.
Mozda ih podjeliti u dvije kategorije junior i senior.  :palacgore:  :palacgore:
e sa time se u potpunosti slažem i podržavam,  :palacgore: e pa meni se čini da su oni i najbrojnija klasa , i da su u mnogim stvarima ozbiljniji od ovih "odraslih"
Evidentirano

husaberg

• **
  • Vozi: husaberg 650
« Odgovori #11 : 26. Lipanj 2007, 15:48:14 »

ova klasa je za klince prilika da se okušaju u utzrkama i treba im dat priliku da se voze
pod krivu temu sam napisao ovo :
pošto ove godine imamo u oltajmerima 7 klasa a manje motora nego prije trebalo bi za iduču godinu napravit još klasa pa da u svakoj nebude više od 3 vozača i svi bi dobili pehare pa če nam se desit i u križevcima kao i u bjelovaru da nas otkantaju jer je smiješno za dva vozača u klasi kupovat pehare
a sad ozbiljno :trebalo bi razmislit sa pomicanjem godina kao šta je netko napisao do 1984 ali ne to radit u 5 mjesecu tjedan dana prije utrke nego ujesen
Evidentirano

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
« Odgovori #12 : 27. Lipanj 2007, 09:28:13 »

Nisam u moto sport vodama u hrvata - još za sad, ali mislim da ovo sa usvajanjem Alpe adria pravilnika ima smilsla i da ne treba otkrivati toplu vodu! :palacgore:
Dobna granica i Tomosi -ukidanje ili uvođenje "senior" klase i evo i mene u moto sport vode! (ipak sam ja "starac " proizveden '75). :mrgreen:
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

zeto

« Odgovori #13 : 03. Srpanj 2007, 21:04:54 »

meni bi bilo najbolje da su napravi junior i senior tomos kup.......znači do 21 i preko 21 godine,jer ipak mislim da nema smisla da voze stariji i mlađi,al da treba dati priliku i starijima,to svakako.........i mislim da bi bila najbrojnija klasa,jer ovi mlađi trebaju od nečega početi,al i to bi bila jeftina klasa,pa i oni sa manje šuške u novčaniku se mogu utrkivati,što nemora značiti da nemaju talenta,a koliko samo takvih ima...........
e sada,samo me zanima,da li je to nekome u interesu da se napravi ili nije........

a sada,netko je rekao,što tomosi imaju tražiti na grobniku........pa može se i tamo nešto odvoziti,jer koliko znam,kada se vozilo sa BTovima onda je vozio i igor jerman,pa kezić.......i prosječna brzina je bila 100km/h,a motori su išli 115 i bili zračno hlađeni.......a jerman je 1989 godine bio prvi i vozio je krug 2:27:40.........tako da mislim da to nije za odbaciti.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

zeto

« Odgovori #14 : 04. Srpanj 2007, 18:53:39 »

Daj malo obrazloži to tvoje klasificiranje do 21 godine? Po tebi bi Stoner i Lorenzo mogli voziti tomos kup a Rossi i npr Edvards ne!!!Ajde reci ti sad nešto....

pa nemožeš to tako uspoređivati.......nisu svi kod nas rossi i lorenzo.......al i dobro onda,ako je tako kako ti misliš,zašto onda uopće postoji neka dobna granica,onda neka se zove tomos kup i neka svi nastupaju,bez obzira na godine,to bi bilo još daleko jednostavnije.......samo što kažu drugi na to i savez.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

zeto

« Odgovori #15 : 04. Srpanj 2007, 20:19:19 »

a i to bi bilo dobro,da bude samo klasa 50cc i da se vozi kao i klasa 125cc.......i da mogu nastupiti svi motori sa mjenjačem,pa i oni stari,a i ovi novi......da bude vodeno hlađenje,6 brzina,pa bi onda tu bilo i tomosa,BTova,apnaca,a i recimo aprilija RS,TZRki......al postoji problem,jer da recimo imaš love središ RSa od 50cc i udri,onda njima treba zabraniti bilo kakve KIT cilindre,onda bi to sve izgubilo prvotnu smisao,jer opet bi samo nastupali oni koji imaju novca da srede motore,a ne oni koji imaju da uzmu tomos,pa da po svome si srede i pojačaju motor,ima puno toga što bi trebalo uskladiti.......

recimo u srbiji se vozi klasa 50cc,znači marka motora nije valjda bitna,samo ej bitno da je karburator max 22mm,da ima 5 brzina i zračno hlađenje,a sve ostalo je sporedna stvar.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

bmr27

• *
« Odgovori #16 : 04. Srpanj 2007, 23:26:48 »

recimo u srbiji se vozi klasa 50cc,znači marka motora nije valjda bitna,samo ej bitno da je karburator max 22mm,da ima 5 brzina i zračno hlađenje,a sve ostalo je sporedna stvar.......

To je bilo do prije 5 god,sada se 50 cc vozi u sklopu oldtimer sampionata,a tacan pravilnik ne znam,ima nesto o tome na www.motomagazin.co.yu
Evidentirano

wrc

• **
« Odgovori #17 : 05. Srpanj 2007, 10:06:04 »

a i to bi bilo dobro,da bude samo klasa 50cc i da se vozi kao i klasa 125cc.......i da mogu nastupiti svi motori sa mjenjačem,pa i oni stari,a i ovi novi......da bude vodeno hlađenje,6 brzina,pa bi onda tu bilo i tomosa,BTova,apnaca,a i recimo aprilija RS,TZRki......al postoji problem,jer da recimo imaš love središ RSa od 50cc i udri,onda njima treba zabraniti bilo kakve KIT cilindre,onda bi to sve izgubilo prvotnu smisao,jer opet bi samo nastupali oni koji imaju novca da srede motore,a ne oni koji imaju da uzmu tomos,pa da po svome si srede i pojačaju motor,ima puno toga što bi trebalo uskladiti.......

Previše ga komplicirate.Ako se dozvoli da voze i drugi motori osim Tomosa došlo bude do konfuzije i neregularnosti.
Treba ostati "Tomos kup" ali dozvoliti svima bez obzira na starost da voze kup.
Eventualno u budučnosti ako bude zainteresiranih(dovoljan broj motora) napraviti klasu serija i racing.
Odnosno seriske motore i trkače (npr. D-6,D-5)
« Zadnja izmjena: 05. Srpanj 2007, 20:56:30 wrc »
Evidentirano
born to be wild

Ogi

« Odgovori #18 : 05. Srpanj 2007, 16:30:58 »

Previše ga komplicirate.Ako dozvolimo da voze i drugi motori osim Tomosa došlo bude do konfuzije i neregularnosti.
Treba ostati "Tomos kup" ali dozvoliti svima bez obzira na starost da voze kup.
Eventualno u budučnosti ako bude zainteresiranih(dovoljan broj motora) napraviti klasu serija i racing.
Odnosno seriske motore i trkače (npr. D-6,D-5,kreidler itd.)

Nisam skužio, kaj zanči  "kada bude dovoljan broj..."      pa kolko sam ja u zadnje dvije godine mogao primjetiti ta klasa je duplo brojnija od bilo koje druge, odnosno na utrkama su po brojnosti debelo na prvom mjestu i zašto onda braniti starijima, kad ionako imaju hendikep, a to je definitiuvno težina i refleksi, nije mi jasno i zašto nesmiju voziti drugi motocikli osim tomosa? meni to sve smrde neki klupski interesi i zaštite nekih u odnosu na druge, a to je ponašanje naših političara a ne nemora biti i nas  sportaša ....
 :palacgore: Da i nikad mi neće biti jasno zašto ih degradirate stalno, jer kao npr. na vašoj prošlogodišnjoj trci ste im ukinuli drugi trening da bi mogli izravnati satnicu koju niste ispoštovali, vi kao organizator, i stvarno mi nije jasno zašto se to moralo prebijati preko njihovih leđa,  :misli: vjerojatno zato što su najmlađi i mogu najviše trpiti bez da se njihove kritike uzimaju ozbiljno...... 
Evidentirano

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #19 : 05. Srpanj 2007, 16:41:30 »

nije mi jasno i zašto nesmiju voziti drugi motocikli osim tomosa?

Zato što se zove Tomos Cup i smiju voziti samo Tomosi, to je barem jasno.

Ja sam za to da bude u Senior Tomos Cup, ne zato da starci ne ugroze Juniore, nego baš suprotno - treba da ti starcima šansu kraj mladaca.

Ili, kao što neki predlažu, dozvoliti svima sudjelovanje u Tomos Cupu, ja bi se prvi pojavio na startu nekih utrka, iako nemam nabrijan stroj - zašto ne doći i malo se zabaviti utrkivanjem.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

wrc

• **
« Odgovori #20 : 05. Srpanj 2007, 20:45:24 »

Gle Ogi ovo "kad bude dovoljan broj motora".D-5 i D-6 kod nas u RH kolko ja znam bas i nema.Imaju ih Slovenci.
Ak si dobro procital post ja sam predlozil da se u buducnosti ako bude dovoljan broj motora napravi klasa tomos serija,znaci seriski tomosi npr. APN,BT itd.i tomos racing gdje bi se vozilo s D-5,D-6.
I predlozil sam da se ukine dobna granica za tomos cup.
Makar kak je i u postu iznad napisano junior i senior podjela koristi samo seniorima a ne juniorima
s obzirom na tezinu itd.
Dozvolom da i stariji voze  cup dobilo bi se na jos vecoj popularnosti te klase(cupa).
Za par sto eura imas pilu za trku.
U kreiranju pravilnika nisam sudjeloval i nemam namjeru se u to mjesati.
Mogu na forumu o tome raspravljati.
Decki iz tomos cupa su fakat zakon na utrkama.Mali Prozek i Kosi su majstori u tom kupu.

Evidentirano
born to be wild

romel

• **
« Odgovori #21 : 06. Srpanj 2007, 10:11:22 »

U Novoj Rači ih voze od 2001. i vozit će sve dok bude utrka. U planu za dogodine možda i 2 puta.
Napisani pravilnik je za TOMOSE i treba ga malo doraditi (minimalno).
Najviše tomose voze dečki iz križevaca, poneki iz bjelovara i što mi je drago iz Oroslavja.
Nema klupskih interesa, samo TOMOS i gotovo-nema šanse provlačenja sa drugim motorima (bar u Novoj Rači).

Pozdrav
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

zeto

« Odgovori #22 : 07. Srpanj 2007, 16:11:37 »

ajd onda da napravimo jedan pravilnik za tomos kup i da da ga damo savezu na razmatranje, i to je to.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #23 : 09. Srpanj 2007, 09:37:17 »

ajd onda da napravimo jedan pravilnik za tomos kup i da da ga damo savezu na razmatranje, i to je to.......

:palacgore: Pokušaj, al ja mislim da ti to nije ni blizu tako jednostavno kako misliš, da te ne razuvjerim, odmah na početku, al pozdravljam inicijativu, a da te uputim, pogledaj malo na HMS-ovu stranicu kome se trebaš javiti i koliko potpisa trebaš skupiti, a ak ih bu dovoljno, možda i uzmu tvoje prijedloge u razmatranje za 2009 ili 10-tu.....
Evidentirano

zeto

« Odgovori #24 : 09. Srpanj 2007, 22:15:14 »

pa volio bi da se već nešto napravi i za slijedeću godinu......a valjda budem što se tiče potpisa mogao računati na ljude sa foruma........jer sam to nemogu, al neću se predati......puno je tvrdoglavih ljudi u savezu, to znam.......

al ako ništa neuspijem, budem igrao po njihovim pravilima..........nije problem, al budem dao sve od sebe, uz to, imam veliku podršku, da je malo bolja financijska situacija, sve stvari bi se riješile u trenutku......al što je tu je.....i da napomenem, jedna me stvar živcira, da recimo gosp. Kubaska, pričao sam s njim i koliko sam shvatio nema interesa da išta radi...... :palacdolje:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.16 sekundi uz 15 upita.