Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?  (Posjeta: 2651 )

31

• Gost
dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?
« : 12. Lipanj 2007, 12:05:09 »

Nakon utrke u Novoj Rači malo sam analizirao situaciju i došao do zaključka da nešto ne štima.Utrke oldtimera barem u najjačim klasama prešle su iz revijalnog rundanja u žestoku borbu za bodove i vremena.Nažalost pravilnik to ne prati a posljedice su sve veća zaobilaženja pravilnika i sve veća opasnost na stazama i stazicama.Verifikacija motora je smiješna.Prolaze motori novijih godišta,većih kubikaža i još puno sitnih prevarica.Posljedice?Usporedimo,1985 godine Božo Janežić osvaja prvenstvo Juge u superbikeu na Suzukiju rg500 sa vremenom kruga na grobniku 1.47.xx.U oldtimerima g.Emil Mokrovščak radi to vrijeme na Kawasakiju z 1000 iz 197xgodine,ja idem 1.49,x na gs 1000 iz 79godine!U Oroslavlju lani Biščan je na starom boldoru jurio čini mi se 3ili 4 sekunde sporije os Saše Kranjeca na k-5(ako se ne varam)Nova Rača,ako izuzmemo Opeta koji je extra klasa vozio 29,xsec krug ostali vozači supermota su bili na 31-33sec po krugu a oldtimeri klasa 6 i 7 nas čini mi se 9 od 35 do 38 sec po krugu!E sada usporedite motore onda i danas i motore koji se danas voze u disciplini oldtimera.Pojačavaju se mašine,režu se rame i na to se meću bremze i ovjes iz prošlog stoljeća,pa ti sada juri.Najgore je kaj se juri,samo pitanje je kada će netko ostati freska na zidu crkve u Bjelovaru ili nekoj sličnoj utrci.Naravno,da o tome nitko ne razmišlja kod nas ali vani postoji klasa koja se zove Klassic specijal i ona dozvoljava montiranje kvalitetnog ovjesa i kočnica na stare motore-doduše pod uvjetom da su postojali u ono doba pa makar i na gp motorima,ali je i godina dignuta na 84.Dizanje kubikaže i varanje na godinama modela,npr z 1000a1,do a4 pa modeli J,R ili gpz1100 ne prolaze.Karburatori su takodje limitirani veličinom itd,itd. Kod nas bi prošlo da u starog Guzzija  staviš novu mašinu jer je izvana ista,a usis kojebe,nema veze dal je ajnšpric,flahšiberi ili membrane(koda to ima veze).Kako buš stal i kak buš kroz zavoj nema veze,ili staviš piggy back ohlinse iz 2007 i recimo plutajući 320(tko to još mjeri)brembo disk i stvar riješena,a ostale budale nek se voze na onome kaj imaju,ko im kriv kad čitaju pravilnik.U Novoj Rači je to sve nekima prošlo!I još nešto.U Alpe Adria prvenstvu boduju se države i rangira se njihov poredak.U bodovanje brzinskog moto sporta spadaju klase 125sp i gp 600,1000ss,sbk,sst te oldtimeri gp 500,classic i classic special.Dakle pripadamo brzinskom moto sportu.U lijepoj našoj šipak.Prvenstvo klubova elita posebno a stare kante za sebe i za zabavu po vašarima.Posljedica,tko od eventualnih sponzora ima za motiv dodati kakvu pinkicu u naš proračun za sezonu,nitko naravno osim ako nisi baš s nekim prijatelj.Moje mišljenje tu treba korijenito nešto mijenjati,a vaše?  Ispričavam se gore imenovanoj gospodi nisam ih prozvao već samo upotrijebio za usporedbu da bi se bolje shvatilo koliko se brzo juri u tim klasama.  Žao mi je,izuzetno mi je žao što moram to napisati jer je domaćin u NR ostavio zaista lijepi dojam na mene,ali još jedanput se pitam dali je jurnjava izmedju zidova i kozjim stazicama širine 2,5m prava stvar za motosport?Ok nemamo staze osim grobnika,nemamo love za voziti po Italiji i Madjarskoj,pa moramo voziti gdje nas puste,ali gospodo pravilnike treba onda prilagoditi tome i držati ih se a isto tako treba uzeti u obzir i neke specifičnosti,Npr može li se u NR zagrijati guma za utrku sa 1 krugom zagrijavanja ako je staza dugačka 700m?ima još ali kasnije
Evidentirano

zeto

• Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha TZR 125
Odg: dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?
« Odgovori #1 : 12. Lipanj 2007, 12:21:24 »

dobro si ti to primjetio......... :palacgore:
pa valjda budu nešto promjenili.......ili ako bi se držali pravilnika tko bi onda kod nas nastupio......????
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

romel

• **
« Odgovori #2 : 12. Lipanj 2007, 13:15:03 »

Pozdrav,
ima nešto u tome, i sam sam sudjelovao u izradi pravilnika koji zasigurno nije idealan ali se tome teži.
Činjenica je da je naša staza jako kratka, 2001. pola staze bilo je široko samo 3,8 metara i proširili smo ju o vlastitom trošku na 6m.
Mislim da je za oldtimere klasa 1,2,4,tomos cup i MZ cup idealna, možda i za klasu 5, klase 6 i 7 su teži i brži motori, problemi sa kočenjem...grijanjem guma...
Sve opravdane kritike su O.K. osobno ću se zalagati da iduće godine ne budu zabranjeni flach šiberi (koji su sasvim slučajno zabranjeni-osobno sam bio protiv toga ali je krivi pravilnik otišao na savez), nastojati ću da se odobre npr.plivajući diskovi, druga kočiona kliješta... pogotovo za klasu 7 koja je izuzetno brza.
Što se tiće sigurnosti-bilo je padova-ACI ako se ne varam ovaj mail si ti pisao-ćuo sam da te je netko iz klase zatvorio u 1. zavoju,-EDIN ŠEĆIĆ je pao jer mu je blokirala prva kočnica-zvao sam ga i rekao mi je da je sam kriv jer je eksperimentirao, Furbock je pao (kaže da mu je skliznuo 1. kotač drugi kažu da je odvrnuo gas i proklizao je zadnji???) Lampe je imao kontakt na samom startu....činjenica i sreća da nitko nije ozbiljno nastradao.

Pozdrav iz Nove Rače!

Jesmo selo (čitaj vukojebina) ali priznajte da je veći gušt voziti kada znaš da te gleda hrpa ljudi a ne desetak sa nekog kamena. Grobnik je predivan i mora se voziti ali....

Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

romel

• **
« Odgovori #3 : 13. Lipanj 2007, 06:28:49 »

ok, postoje neke ideje za dodatno asfaltiranje pa bi i krug podigli za 300-500m ali.....nofci su u pitanju...
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

BLADERIDER

• Vozi: Hondu mio 600(freza)
« Odgovori #4 : 17. Lipanj 2007, 22:00:25 »

Trebalo bi nesto promijeniti i sa TOMOS kupom,   da mogu voziti i vozaci stariji od 21 godine. :( :( :( :( :(
Evidentirano
BLADE BILOGORSKI OD  STALE
                                       VIRTUOZ NA VILAMA                 
KRALJ BILOGORE!!!!
               NEKA IM BOG OPROSTI JER JA NE MOGU!!!

stalker2

• *
« Odgovori #5 : 18. Lipanj 2007, 21:47:05 »

Grüß Gott!
U Novoj Raci je tak kak je - bolja je takva utrka nego sediti doma i srditi se kaj Rossi nije prvi, a kaj se tice pravilnika, zalozio bih se za uvodjenje klase kao u Alpe Adria - do 1984e i schluss - takvih pila ima u hrvatskoj za svinje hranit!
Pozdrav stalker2
Evidentirano

EXD9M

• **
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
« Odgovori #6 : 25. Lipanj 2007, 21:38:22 »

Trebalo bi nesto promijeniti i sa TOMOS kupom,   da mogu voziti i vozaci stariji od 21 godine. :( :( :( :( :(

Pisi zahtjev HMS-u da se odobri senior klasa za starije od 21 godine, znam da smo se o tome vec dopisivali, ali ja planiram jos jedno pisamce napisati kroz tjedan dva i trebaju  mi svi zainteresirani da bismo sastavili popis. Trebalo bi nas biti bar 5 da ima smisla. 8)
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #7 : 26. Lipanj 2007, 00:29:25 »

:misli: Ma meni puno toga kaj se tih klinaca tiče nije jasno, a prvo bi bilo, jesu li oni uopće oldtimeri i jel oni potpadaju pod našu disciplinu ili neku drugu, jer ne kužim zakaj ih ne vode na Grobnik, i zakaj kad god nešto organizator zbrlja s satnicom, onda njima ukinu drugi trening i stvar ide dalje...... i još milion takvih sitnica koje kod odraslih oldtimera nebi prošle bez vike i galame, koja je u ovom sportu postala  pravilo a ne izuzetak...... :blahblah:
Evidentirano

romel

• **
« Odgovori #8 : 26. Lipanj 2007, 08:35:40 »

Trebali bi biti pod oldtimerima, nemaju što tražiti na Grobniku, da bi bili ravnopravni trebalo bi ih za sezonu 2008 staviti u oldtimere pod npr. klasu Tomos (0;A-1...?)
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

wrc

• **
  • Vozi: miša
« Odgovori #9 : 26. Lipanj 2007, 12:21:16 »

Mislim da je ime "Tomos cup" uredu nisu ni old timeri a nisu ni brzi za Grobnik.
Da se vozi sa D-5 ili D-6 ili starijim Tomosima od 79 g. onda ih mozes staviti u oldtimere.
Dercki su stvarno nabrijani i to je za svaku pohvalu samo im treba dati da voze sve gradske trke s oldtimerima.
Taj kup moze biti dobra odskocna daska za te klince da skupe iskustvo i postanu danas sutra dobri trkaci.
Da treba razmisljati o dobnoj granici treba,ima i starijih koji bi vozili taj kup.
Mozda ih podjeliti u dvije kategorije junior i senior.  :palacgore:  :palacgore:
Evidentirano
born to be wild

Ogi

« Odgovori #10 : 26. Lipanj 2007, 14:40:29 »

Mislim da je ime "Tomos cup" uredu nisu ni old timeri a nisu ni brzi za Grobnik.
Da se vozi sa D-5 ili D-6 ili starijim Tomosima od 79 g. onda ih mozes staviti u oldtimere.
Dercki su stvarno nabrijani i to je za svaku pohvalu samo im treba dati da voze sve gradske trke s oldtimerima.
Taj kup moze biti dobra odskocna daska za te klince da skupe iskustvo i postanu danas sutra dobri trkaci.
Da treba razmisljati o dobnoj granici treba,ima i starijih koji bi vozili taj kup.
Mozda ih podjeliti u dvije kategorije junior i senior.  :palacgore:  :palacgore:
e sa time se u potpunosti slažem i podržavam,  :palacgore: e pa meni se čini da su oni i najbrojnija klasa , i da su u mnogim stvarima ozbiljniji od ovih "odraslih"
Evidentirano

husaberg

• **
  • Vozi: husaberg 650
« Odgovori #11 : 26. Lipanj 2007, 15:48:14 »

ova klasa je za klince prilika da se okušaju u utzrkama i treba im dat priliku da se voze
pod krivu temu sam napisao ovo :
pošto ove godine imamo u oltajmerima 7 klasa a manje motora nego prije trebalo bi za iduču godinu napravit još klasa pa da u svakoj nebude više od 3 vozača i svi bi dobili pehare pa če nam se desit i u križevcima kao i u bjelovaru da nas otkantaju jer je smiješno za dva vozača u klasi kupovat pehare
a sad ozbiljno :trebalo bi razmislit sa pomicanjem godina kao šta je netko napisao do 1984 ali ne to radit u 5 mjesecu tjedan dana prije utrke nego ujesen
Evidentirano

EXD9M

• **
« Odgovori #12 : 27. Lipanj 2007, 09:28:13 »

Nisam u moto sport vodama u hrvata - još za sad, ali mislim da ovo sa usvajanjem Alpe adria pravilnika ima smilsla i da ne treba otkrivati toplu vodu! :palacgore:
Dobna granica i Tomosi -ukidanje ili uvođenje "senior" klase i evo i mene u moto sport vode! (ipak sam ja "starac " proizveden '75). :mrgreen:
Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

zeto

« Odgovori #13 : 03. Srpanj 2007, 21:04:54 »

meni bi bilo najbolje da su napravi junior i senior tomos kup.......znači do 21 i preko 21 godine,jer ipak mislim da nema smisla da voze stariji i mlađi,al da treba dati priliku i starijima,to svakako.........i mislim da bi bila najbrojnija klasa,jer ovi mlađi trebaju od nečega početi,al i to bi bila jeftina klasa,pa i oni sa manje šuške u novčaniku se mogu utrkivati,što nemora značiti da nemaju talenta,a koliko samo takvih ima...........
e sada,samo me zanima,da li je to nekome u interesu da se napravi ili nije........

a sada,netko je rekao,što tomosi imaju tražiti na grobniku........pa može se i tamo nešto odvoziti,jer koliko znam,kada se vozilo sa BTovima onda je vozio i igor jerman,pa kezić.......i prosječna brzina je bila 100km/h,a motori su išli 115 i bili zračno hlađeni.......a jerman je 1989 godine bio prvi i vozio je krug 2:27:40.........tako da mislim da to nije za odbaciti.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

zeto

« Odgovori #14 : 04. Srpanj 2007, 18:53:39 »

Daj malo obrazloži to tvoje klasificiranje do 21 godine? Po tebi bi Stoner i Lorenzo mogli voziti tomos kup a Rossi i npr Edvards ne!!!Ajde reci ti sad nešto....

pa nemožeš to tako uspoređivati.......nisu svi kod nas rossi i lorenzo.......al i dobro onda,ako je tako kako ti misliš,zašto onda uopće postoji neka dobna granica,onda neka se zove tomos kup i neka svi nastupaju,bez obzira na godine,to bi bilo još daleko jednostavnije.......samo što kažu drugi na to i savez.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

zeto

« Odgovori #15 : 04. Srpanj 2007, 20:19:19 »

a i to bi bilo dobro,da bude samo klasa 50cc i da se vozi kao i klasa 125cc.......i da mogu nastupiti svi motori sa mjenjačem,pa i oni stari,a i ovi novi......da bude vodeno hlađenje,6 brzina,pa bi onda tu bilo i tomosa,BTova,apnaca,a i recimo aprilija RS,TZRki......al postoji problem,jer da recimo imaš love središ RSa od 50cc i udri,onda njima treba zabraniti bilo kakve KIT cilindre,onda bi to sve izgubilo prvotnu smisao,jer opet bi samo nastupali oni koji imaju novca da srede motore,a ne oni koji imaju da uzmu tomos,pa da po svome si srede i pojačaju motor,ima puno toga što bi trebalo uskladiti.......

recimo u srbiji se vozi klasa 50cc,znači marka motora nije valjda bitna,samo ej bitno da je karburator max 22mm,da ima 5 brzina i zračno hlađenje,a sve ostalo je sporedna stvar.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

bmr27

• *
« Odgovori #16 : 04. Srpanj 2007, 23:26:48 »

recimo u srbiji se vozi klasa 50cc,znači marka motora nije valjda bitna,samo ej bitno da je karburator max 22mm,da ima 5 brzina i zračno hlađenje,a sve ostalo je sporedna stvar.......

To je bilo do prije 5 god,sada se 50 cc vozi u sklopu oldtimer sampionata,a tacan pravilnik ne znam,ima nesto o tome na www.motomagazin.co.yu
Evidentirano

wrc

• **
« Odgovori #17 : 05. Srpanj 2007, 10:06:04 »

a i to bi bilo dobro,da bude samo klasa 50cc i da se vozi kao i klasa 125cc.......i da mogu nastupiti svi motori sa mjenjačem,pa i oni stari,a i ovi novi......da bude vodeno hlađenje,6 brzina,pa bi onda tu bilo i tomosa,BTova,apnaca,a i recimo aprilija RS,TZRki......al postoji problem,jer da recimo imaš love središ RSa od 50cc i udri,onda njima treba zabraniti bilo kakve KIT cilindre,onda bi to sve izgubilo prvotnu smisao,jer opet bi samo nastupali oni koji imaju novca da srede motore,a ne oni koji imaju da uzmu tomos,pa da po svome si srede i pojačaju motor,ima puno toga što bi trebalo uskladiti.......

Previše ga komplicirate.Ako se dozvoli da voze i drugi motori osim Tomosa došlo bude do konfuzije i neregularnosti.
Treba ostati "Tomos kup" ali dozvoliti svima bez obzira na starost da voze kup.
Eventualno u budučnosti ako bude zainteresiranih(dovoljan broj motora) napraviti klasu serija i racing.
Odnosno seriske motore i trkače (npr. D-6,D-5)
« Zadnja izmjena: 05. Srpanj 2007, 20:56:30 wrc »
Evidentirano
born to be wild

Ogi

« Odgovori #18 : 05. Srpanj 2007, 16:30:58 »

Previše ga komplicirate.Ako dozvolimo da voze i drugi motori osim Tomosa došlo bude do konfuzije i neregularnosti.
Treba ostati "Tomos kup" ali dozvoliti svima bez obzira na starost da voze kup.
Eventualno u budučnosti ako bude zainteresiranih(dovoljan broj motora) napraviti klasu serija i racing.
Odnosno seriske motore i trkače (npr. D-6,D-5,kreidler itd.)

Nisam skužio, kaj zanči  "kada bude dovoljan broj..."      pa kolko sam ja u zadnje dvije godine mogao primjetiti ta klasa je duplo brojnija od bilo koje druge, odnosno na utrkama su po brojnosti debelo na prvom mjestu i zašto onda braniti starijima, kad ionako imaju hendikep, a to je definitiuvno težina i refleksi, nije mi jasno i zašto nesmiju voziti drugi motocikli osim tomosa? meni to sve smrde neki klupski interesi i zaštite nekih u odnosu na druge, a to je ponašanje naših političara a ne nemora biti i nas  sportaša ....
 :palacgore: Da i nikad mi neće biti jasno zašto ih degradirate stalno, jer kao npr. na vašoj prošlogodišnjoj trci ste im ukinuli drugi trening da bi mogli izravnati satnicu koju niste ispoštovali, vi kao organizator, i stvarno mi nije jasno zašto se to moralo prebijati preko njihovih leđa,  :misli: vjerojatno zato što su najmlađi i mogu najviše trpiti bez da se njihove kritike uzimaju ozbiljno...... 
Evidentirano

svakak

• Vozi: Yamaha Tenere 1VJ
« Odgovori #19 : 05. Srpanj 2007, 16:41:30 »

nije mi jasno i zašto nesmiju voziti drugi motocikli osim tomosa?

Zato što se zove Tomos Cup i smiju voziti samo Tomosi, to je barem jasno.

Ja sam za to da bude u Senior Tomos Cup, ne zato da starci ne ugroze Juniore, nego baš suprotno - treba da ti starcima šansu kraj mladaca.

Ili, kao što neki predlažu, dozvoliti svima sudjelovanje u Tomos Cupu, ja bi se prvi pojavio na startu nekih utrka, iako nemam nabrijan stroj - zašto ne doći i malo se zabaviti utrkivanjem.
Evidentirano
Sve su gljive jestive, neke samo jednom.
http://togs.biz/josip

wrc

• **
« Odgovori #20 : 05. Srpanj 2007, 20:45:24 »

Gle Ogi ovo "kad bude dovoljan broj motora".D-5 i D-6 kod nas u RH kolko ja znam bas i nema.Imaju ih Slovenci.
Ak si dobro procital post ja sam predlozil da se u buducnosti ako bude dovoljan broj motora napravi klasa tomos serija,znaci seriski tomosi npr. APN,BT itd.i tomos racing gdje bi se vozilo s D-5,D-6.
I predlozil sam da se ukine dobna granica za tomos cup.
Makar kak je i u postu iznad napisano junior i senior podjela koristi samo seniorima a ne juniorima
s obzirom na tezinu itd.
Dozvolom da i stariji voze  cup dobilo bi se na jos vecoj popularnosti te klase(cupa).
Za par sto eura imas pilu za trku.
U kreiranju pravilnika nisam sudjeloval i nemam namjeru se u to mjesati.
Mogu na forumu o tome raspravljati.
Decki iz tomos cupa su fakat zakon na utrkama.Mali Prozek i Kosi su majstori u tom kupu.

Evidentirano
born to be wild

romel

• **
« Odgovori #21 : 06. Srpanj 2007, 10:11:22 »

U Novoj Rači ih voze od 2001. i vozit će sve dok bude utrka. U planu za dogodine možda i 2 puta.
Napisani pravilnik je za TOMOSE i treba ga malo doraditi (minimalno).
Najviše tomose voze dečki iz križevaca, poneki iz bjelovara i što mi je drago iz Oroslavja.
Nema klupskih interesa, samo TOMOS i gotovo-nema šanse provlačenja sa drugim motorima (bar u Novoj Rači).

Pozdrav
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

zeto

« Odgovori #22 : 07. Srpanj 2007, 16:11:37 »

ajd onda da napravimo jedan pravilnik za tomos kup i da da ga damo savezu na razmatranje, i to je to.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #23 : 09. Srpanj 2007, 09:37:17 »

ajd onda da napravimo jedan pravilnik za tomos kup i da da ga damo savezu na razmatranje, i to je to.......

:palacgore: Pokušaj, al ja mislim da ti to nije ni blizu tako jednostavno kako misliš, da te ne razuvjerim, odmah na početku, al pozdravljam inicijativu, a da te uputim, pogledaj malo na HMS-ovu stranicu kome se trebaš javiti i koliko potpisa trebaš skupiti, a ak ih bu dovoljno, možda i uzmu tvoje prijedloge u razmatranje za 2009 ili 10-tu.....
Evidentirano

zeto

« Odgovori #24 : 09. Srpanj 2007, 22:15:14 »

pa volio bi da se već nešto napravi i za slijedeću godinu......a valjda budem što se tiče potpisa mogao računati na ljude sa foruma........jer sam to nemogu, al neću se predati......puno je tvrdoglavih ljudi u savezu, to znam.......

al ako ništa neuspijem, budem igrao po njihovim pravilima..........nije problem, al budem dao sve od sebe, uz to, imam veliku podršku, da je malo bolja financijska situacija, sve stvari bi se riješile u trenutku......al što je tu je.....i da napomenem, jedna me stvar živcira, da recimo gosp. Kubaska, pričao sam s njim i koliko sam shvatio nema interesa da išta radi...... :palacdolje:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #25 : 10. Srpanj 2007, 14:39:25 »

pa volio bi da se već nešto napravi i za slijedeću godinu......a valjda budem što se tiče potpisa mogao računati na ljude sa foruma........jer sam to nemogu, al neću se predati......puno je tvrdoglavih ljudi u savezu, to znam.......

al ako ništa neuspijem, budem igrao po njihovim pravilima..........nije problem, al budem dao sve od sebe, uz to, imam veliku podršku, da je malo bolja financijska situacija, sve stvari bi se riješile u trenutku......al što je tu je.....i da napomenem, jedna me stvar živcira, da recimo gosp. Kubaska, pričao sam s njim i koliko sam shvatio nema interesa da išta radi...... :palacdolje:
:misli: mislim da si jako brzo svatio o čemu se radi.... (naime , razgovarao si sa predsjednikom)  :misli: :wink: meni je trebalo 3 godine i  brdo vremena živaca i nešto malo novaca,....   :? a ak trebaš podršku i želiš li da se nešto pozitivno dogodi, podržavam, i za normane stvari možeš očekivati moj potpis.
Evidentirano

EXD9M

• **
« Odgovori #26 : 11. Srpanj 2007, 13:21:54 »

I ja sam tu, ali mislim da umjesto pojedinačnih prijedloga treba napraviti jedan zajednički i onda krenuti dalje-iz tog razloga sam prošle godine i pokrenuo temu na forumu, ali nas se nije skupilo dovoljno!

Moj prijedlog pravilnika (tomos OLDTIMER kup) bio bi samo:
- rama - T 11,12,14,15, Apn 4,7-kao D5, D6 (vizualno)
- doboš kočnice (jel su tada bile) dakle u sklopu oldtimer klase-imam i diskove, ali ovako je zabavnije!
- limitirana veličina karburatora (22,24,26 stvar dogovora)
- zračno hlađenje
- cilindar gus (da bude kompliciranije, brz a bez pregrijavanja)
- možda klip limitirati do 40mm

ali o svemu se može diskutirati ukoliko postoje sugovornici koji znaju o čemu se priča!
Nakon toga usaglašen pravilnik, i pravac HMS, naravno uz potpise potencijalnih vozača za 2008. :mrgreen:

Evidentirano

bmr27

• *
« Odgovori #27 : 12. Srpanj 2007, 21:43:26 »

Meni ni u dzep ni iz dzepa,ali zasto ne napravite sljedece:

Podjelite klasu na zracnjake i vodenjake,zracno hladjenje max 22 karburator,vodeno  26 pa ko sta ima neka potera!I da -STROGO 50 cc!
Evidentirano

zeto

« Odgovori #28 : 14. Srpanj 2007, 16:47:10 »

al opet nemogu zračni i vodeni u isti koš i ograničenje karburatora......meni je osobno svejedno,jer ću riješiti vodeno hlađenje.....

daj samo da bude što jednostavnije........recimo 50cc i da bude max 40mm klip, pa 22 ili 24 max karb i 5 brzina, doboš kočnice ili samo disk naprijed, zračno hlađenje i obavezno tomos motor.......i to je to,a ostalo neka radi tko što hoče.......ako več postavljamo ograničenja

a može to i ovako izgledati......50cc, pa proizvoljan karb, moguće stavljanje roto diska,promjena hoda dozvoljena,6 brzina,vodeno hlađenje........i onda se utrkujemo ko ljudi, samo onda bude velike razlike između vozača, jer neki će puno bolje napraviti i uložiti od drugih,pa že igrati ulogu samo motori,a ne i vozači.......

al što se napravi meni svejedno.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

BABA OS

• Vozi: engleski hibrid
« Odgovori #29 : 14. Srpanj 2007, 22:40:13 »

Romele moram primjetiti da si se neprimjereno razgovarao sa ACIem.On je brz i ti njega anatomski nemožeš razumjeti.Niti nemoraš.No moraš se pokloniti našem najboljem vozaču trenutno bez obzira što si si zamislio.Voziš se sporo na kantama i neprimjereno je obraćati se lekcijama  najbržem vozaču u disciplini oldtajmer.Osim toga čovjek je napisao i tekst o neregularnosti natjecanja u kojem možeš naučiti koješta.Pokazao je i kako se komunicira i iznosi stav.
Predlažem da se ubuduće ne zalažeš toliko u komisiji jer ionako je dosta gluposti.To sa Tomosima kao i sa ostalim klasama je revija promašaja i nemaštovitosti.Zašto svi Tomosi nemaju mogućnost utrkivanja,zašto samo neki.Zašto su vozači limitirani godinama.Zašto ne mogu voziti 50 ccm sa drugim motorom itd.Postoje GP motori a i specijalke Tomosi 50 ccm.Neka im kup ali gdje su pravila i za druge.Katastrofa.Oni nisu predviđeni pravilnikom.Zašto?Svi imaju pravo utrkivati se ako ne to je diskriminacija od nekih koji ne vide dalje od svog nosa ili svog džepa ili kluba.
Ima još ali nema smisla više o tome.

romel

• **
« Odgovori #30 : 15. Srpanj 2007, 10:45:47 »

Aciju nisam održavao nikakove lekcije, sa njim sam osobno razgovarao za vrijeme ručka na treningu pri čemu sam i napomenuo da nam je staza banana pogotovo za brze motore ali da mi je drago što je kao jedan od ponajboljih (nisam rekao najbolji) vozača došao na utrku u ovako malo mjesto poput naše Nove Rače. Npr.Bišćan Darko iz našeg kluba je pomalo izgubljen na Grobniku ali je zato nenadmašan na svim gradskim utrkama gdje je potrebno imati nešto više od šablonskog rundanja po pistama. Ovom izjavom ne kažem da su gradske utrke idealne nego da je dobra zamisao pomiješati staze jer bi u protivnom svi išli samo na Grobnik, nama kontinentalcima malo preskupo.
Nadalje, vozim se sa starim kantama i uvjek naglašavam da sam iz kategorije sporijih vozača (ipak imam 37 godina a ni u mladosti se nisam previše vozio sa motorima jer nisam imao mogućnosti), utrke posjećujem i vozim isključivo iz kolegijalnosti prema prijateljima koji su zajedno osnovali mali moto klub i bili prvaci Hrvatske u klasi oldtimeri 2004. godine.
Ako pratiš Hrvatski moto sport (koji je na jako niskim granama), mogao si primjetiti da se u Novoj Rači voze utrke tomosa još od 2001. godine, počelo se je sa mopedima sa i bez mjenjača, bilo je niz prevaranata koji su nastupali sa kojekakvim hibridima od 80 ccm. ... radi toga se napravio jedan pravilnik (Marijan Krmoptić ga je osobno izradio) koji vjerojatno ima dosta propusta, ali da nije sačinjen u HMS-u nitko ne bi reagirao i rekao "...pa dajte djeci da se voze..."
Dobro si pročitao djeci, neka se ovi dječaci ne ljute  (nije pogrdno), njih izuzetno cijenim i to si mogao od mene čuti na svakoj utrci-posebno ih bodrim jer voze sa srcem i ne predaju se do samog kraja utrke.
Možda sam neke stvari napravio krivo, tko radi taj i griješi-ništa nije idealno, moje puno ime i prezime je ROMEO POCRNIĆ,ne predstavljam se samo sa "nickom", imam jako dobre kontakte sa dečkima koji voze utrke i stvarno mi je žao kada netko tako nisko razmišlja.
NE KLANJAM SE NIKOME, ONAJ KOJI SE KLANJA JE POTLAČENI STVOR. Prijatelju, doba feudalizma je davno iza nas.
Ovom prilikom te molim da se predstaviš, kažeš iz Osijeka si, 32.godine vjerujem da si onda već dosta učinio na području moto sporta u Hrvatskoj. Ako se ne želiš predstaviti i reči par riječi o sebi znači da si samo jedan od provokatora i te riječi mi u tom slučaju ne znače ništa.
OVOM PRILIKOM SE ISPRIČAVAM ACIJU I SVIM VOZAČIMA ODNOSNO PRIJATELJIMA MOTOSPORTA AKO SAM IH NEKAKO UVRIJEDIO, AKO SAM UČINIO NEŠTA KRIVO SLOBODNO MI POŠALJITE E-MAIL I RECITE SVOJE MIŠLJENJE.

Na kraju prijatelju i tebe pozdravljam i želim puno sretnih kilometara!
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

BABA OS

« Odgovori #31 : 15. Srpanj 2007, 22:31:52 »

Romele odmah u prvoj rečenici kazat ću sljedeće.Sve što znam o tebi je da si korisni član tog natjecanja.Saznao sam da si i uzorak za poštenog i dobronamjernog člana natjecanja u disciplini oldtajmer.To nije sporno.Uopće.
Sve to je istina ali nemoj se osjećati neprijatno kad se otvoreno bez ustezanja započne neka tema.
Aci je došao voziti kod vas i o utiscima se je očitovao.Rekao je lijepe stvari.To smo pročitali i to je u redu.Vaša utrka nije takodjer sporna.Čovjeku si ponudio razlog zašto je imao problem na stazi.Po tvom netko ga je zatvorio.On to nije rekao.Pa i zašto bi.To uopće nije bila tema.On je progovorio o jurnjavi na toj maloj i uskoj stazi.Nije pogrdno govorio.Naprotiv.Da je bilo bi to nekorektno.Dakle što je bilo zanimljivo u njegovom članku.On je brz.Motocikl mu je napravljen za jurnjavu.Na toj stazi on i njegov motocikl imaju problem.To je jasno.O tome je želio govoriti i tražio je sugovornika.Kad je progovarao o tome bio je stručan i korektan i dobronamjeran.Toliko o Aciju.
Šta je mene zasmetalo.Bilo je više padova očito ako sam dobro razumio iz tvog teksta.Svima si imputirao svoj razlog.LJudi koji su pali nisu imali priliku.Pitaj njih i onda koristi to u članku.Jednog su po tvom zatvorili,jedan je rano otvorio a drugi je opet sam kriv itd.,itd..Zašto si imao potrebu pravdati situacije u korist organizatora kad to nije potrebno.Nije zbog toga što organizatoru nitko ne prigovara.Dapače mora mu se skinut kapa za organizaciju utrke.Samo se progovaralo o tekućoj problematici a činio je to trenutno NAJBRŽI vozač u tom natjecanju.Najbrži mora od svih nas uživati skromno poštovanje i ništa više.Ima još sjajnih kao što je i Biščan ali oni nisu pisali članak.

pozdrav,

romel

• **
« Odgovori #32 : 15. Srpanj 2007, 23:01:40 »

Pozdrav i Vama u Osijeku, ne želim se "prepucavati putem e-mailova. Nakon utrke, stvarno drugi dan sam nazvao Edu Šečića, javio mi se Miljenko Gereš...koji su mi dali riječi podrške... i rekli"...Romeo ne brini se, staza je banana
ali je jednaka za sve..."
Izuzetno mi je važno razmišljanje vozača o samoj utrci, stazi,...jer njihova iskustva i savjete želim dogodine ugraditi u novu utrku koja bi bila još bolja od ove. Ako se nalazite u organizaciji utrke u Osijeku shvatit ćete koliko je to bitno. Mala smo sredina i svi radimo volonterski, trudimo se da sve bude dobro. Grobnik je zakon, ali vozačima je super i kada ih dođe vidjeti publika (koje u Novoj Rači ima dovoljno).
Gubimo utrke (oldtimer) redom u Rovinju, Karlovcu, Bjelovaru, Požegi, Koprivnici a možda i u Križevcima. Ovo je 6 utrka koje sam u svojoj skromnoj karijeri na "starim kantama" (NSU 175 i MZ 250) odvezao.
Negdje sam imao više a negdje manje sreće, ukratko ako nekome smetam ja ili moji motocikli koji su meni jednako dragi kao nekima skupocjeni motocikli kao VAŠ, molim da mi to osobno kaže pa ako treba mogu se slobodno maknuti ili maknuti nekoga tko mi se nađe na putu a ne sviđa mi se.
Misli da smo mi motoristi jedna mala ugrožena vrsta koja se treba što više družiti i međusobno poštivati.

Na kraju želim puno sreće u organizaciji moto utrke u Osijeku, možda jednom prilikom i tamo provezemo neku jubilarnu utrku.

Pozdrav iz Nove Rače svim motoristima i prijateljima moto sporta, posebno Vama u Osijeku.

Romeo
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

BABA OS

« Odgovori #33 : 16. Srpanj 2007, 15:31:32 »

Romele u ovim pisanjima ničeg nema osobnog.Nijedna tema nije danas zabranjena.Nadovezao sam se na razmišljanje u tekstu "dali treba mijenjati pravilnik".Pri tome sam primjetio da taj čovjek dobro govori.Oprosti ako sam to komentirao tebi neprihvatljivim tonom ali ja zaista mislim da utrkivanje podrazumijeva voziti se brzo.Zbog toga sam izrazio podršku najbržem koji usput kazano ipak zaslužuje pozornost,općenito ako ne od nas pojedinaca.Ništa više.Čovjek koji mnogo zna o tom natjecanju pričao nam je da si ti jedan od korisnih , vrijednih i zaslužnih u svemu tome.Zamolio me da upristojim komunikaciju pod svaku cijenu.To sam učinio iako nisam imao namjeru razgrađivati nego suprotno.
Hvala na podršci od svih nas.Osobno se također zahvaljujem.Ovime zatvaram moje učestvovanje u temi pozdrav tebi i tvojim prijateljima sa kojima se voziš.

pozdrav,

romel

• **
« Odgovori #34 : 17. Srpanj 2007, 10:32:36 »

Pozdrav svima, takodjer mi je drago da smo neke stvari raščistili. Još jednom napominjem da smo ugrožena vrsta koja može opstati samo u duhu zajedništva.

Puno sretnih km !
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

zeto

« Odgovori #35 : 29. Srpanj 2007, 20:28:43 »

i onda,hočemo nešto napraviti?
mislim da je krajnje vrijeme,ako hočemo da to zaživi slijedeće godine......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

EXD9M

• **
« Odgovori #36 : 30. Srpanj 2007, 16:35:07 »

Samo kratki update - vezano na Tomose.

Prije par dana dobio sam odgovor da se (na žalost) neće ništa mijenjati tj. neće se uvoditi nova klasa :palacdolje:.
Promjene pravilnika za 2008. odnose sa samo na moguće razdvajanje u klasi 1 (do 175 cc. i od 175-250)!

Kako stvari stoje, provozati ću se nagodinu možda koji put samo Van konkurencije (ako mi daju), a Tomos za sad ide na zid u garaži!
Evidentirano

wrc

• **
« Odgovori #37 : 30. Srpanj 2007, 20:43:43 »

Postoji mogucnost da se ukine dobna granica u Tomos cup_u.  :palacgore:
Evidentirano
born to be wild

zeto

« Odgovori #38 : 05. Kolovoz 2007, 13:48:39 »

pa ako hoče,neka bude i po njihovom,ali samo da nema dobne granice.......jer ove piz****** nemaju kraja.....kako u srbiji i sloveniji postoji klasa i da samo vidite koji motori tamo nastupaju i koliko se ulaže i znanja i novca,a ovdje kod nas mora postojati problem......govorim za klasu od 50cc......ako se to radi o kubaski,onda tu treba nešto poduzeti......i javiti se njegovim nadređenima,pa nije on jedini u savezu,valjda postoji i netko iznad njega.......jer to ko da je pravljen pravilnik samo za njega ili njegove,al s vremenom treba i nešto mjenjati,jer i vremena se mjenjaju......
al onda ću otići voziti njegdje dalje i sa ovim neću imati veze,tako mi svejedno više.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

zeto

« Odgovori #39 : 05. Kolovoz 2007, 13:51:24 »

Samo kratki update - vezano na Tomose.

Prije par dana dobio sam odgovor da se (na žalost) neće ništa mijenjati tj. neće se uvoditi nova klasa :palacdolje:.
Promjene pravilnika za 2008. odnose sa samo na moguće razdvajanje u klasi 1 (do 175 cc. i od 175-250)!

Kako stvari stoje, provozati ću se nagodinu možda koji put samo Van konkurencije (ako mi daju), a Tomos za sad ide na zid u garaži!

a da li u toj do 175cc ima dobne granice :LOL:,i da li tamo mogu nastupati tomosi :misli:????
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

EXD9M

• **
« Odgovori #40 : 06. Kolovoz 2007, 10:41:26 »

Pitanje iskusnim trkačima!

Da li se od simsona 425s može napraviti konkurentno vozilo za klasu 1. (jedan mi je ponuđen jeftino, a u OK stanju je) jedino me muči 14 konja, ali navodno postojala je i verzija sa 19ks (sa prikolicom), pa ako ništa drugo evo mene u klasi 1!

Tomos ostaje na zidu dok mi djeca ne narastu, a usput prodajem razne dijelove za Tomos-e-navali narode na pp-od friziranih cilindara do karburatora!
« Zadnja izmjena: 06. Kolovoz 2007, 10:51:32 EXD9M »
Evidentirano

Ogi

« Odgovori #41 : 06. Kolovoz 2007, 11:59:29 »

Pitanje iskusnim trkačima!

Da li se od simsona 425s može napraviti konkurentno vozilo za klasu 1. (jedan mi je ponuđen jeftino, a u OK stanju je) jedino me muči 14 konja, ali navodno postojala je i verzija sa 19ks (sa prikolicom), pa ako ništa drugo evo mene u klasi 1!

Tomos ostaje na zidu dok mi djeca ne narastu, a usput prodajem razne dijelove za Tomos-e-navali narode na pp-od friziranih cilindara do karburatora!
kaj je to 175 ili 250 ccm-a? ja ti držim fige jer imaš jaku konkurenciju, Honda, Ducati, MV avgusta, Jawa, MZ, To su sve puno konkurentniji motocikli, a i na stazi su kod nas ,već dobre uspjehe polučli, tak da sretno, i moli boga da ti nezmenjaju previlnik :wink:
Evidentirano

zeto

« Odgovori #42 : 06. Kolovoz 2007, 17:41:01 »

pa gledao sam nešto,ima klasa do 250cc i ograničenje je 1979 godina i onda još ako razdvoje do 175cc i do 1979 godine,onda bi se sa tomosom moglo nastupiti uz dotjeranu mašinu od e90 i recimo 80cc,drugi cilindar koji paše od cross motora sa vodenim hlađenjem,i da vidiš ludorije,i to smjestiti na D6 ramu.......ili ako nemože vodeno dotjerati cilindar od e90 i zračno hlađenje i tu bi se onda moglo nastupati........
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

EXD9M

• **
« Odgovori #43 : 06. Kolovoz 2007, 18:26:21 »

Zeto,

klasa 1. ti je do 1967. od Tomosa tu bi odgovarao D5, ili T11-T12 koliko su konkurentni ne znam, ali sumljam!
Ovo što ti gledaš do 1979. nema šanse jer tu voze RD250, CB 250 koje u seriji imaju 25-30 ks, izbrijani MZ (navodno i do 40 ks) tako da tu nema šanse.
Sve u svemu, bez prave 50ccm klase nema smisla gurati se Tomosima. Ako se makne dobna granica to je dobar početak, ali onda je bolje raditi motor na BT bazi (ne D6) jer su kočnice bolje, okvir čvršči a i lakše je naći cilindre sa ravnim usisom od onih sa kosim!
Trenutno zajedno sa poznanikom slažem nešto slično za njegovog sina za 2008. pa ćemo vidjeti!

Ogi,
Simson je 250, 4t motor, dijelova 'ko u priči!
http://www.ostmotorrad.de/simson/awo/prospekt/simson425swerb.JPG
Još uvijek samo gledam, moram još malo prostudirrati konkurenciju prije kupnje!
Evidentirano

zeto

« Odgovori #44 : 06. Kolovoz 2007, 21:14:12 »

kažeš okvir čvršći i kočnice bolje,al pogledaj širinu BTa i D6.......
cilindar ravni ili kosi,tako je svejedno ide na obje rame bez greške.......

al eto,probam ugurati tomose negdje......jer ako od e90 mašine napraviš zvjer,i imaš d6 ramu,ipak nekih 55kg i lako upravljiv motor pored MZa,možda bi se nešto i napravilo pogotovo sa cilindrom od 80cc od cross motora,ako se smije upotrijebiti i dobio bi preko 20ks........što usporedno sa 55kg bi išlo bez greške i možda bilo konkurentno........pitam,da vidim mišljenja
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

romel

• **
« Odgovori #45 : 07. Kolovoz 2007, 07:55:32 »

klasa 1 = do 250 ccm proizvedeni do 1965., zabranjeno ubacivanje cross, trial,spidvey motora...pogledajte pravilnik na www.hms-moto.hr

Pozdrav svima :palacgore:

Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

Ogi

« Odgovori #46 : 07. Kolovoz 2007, 14:06:19 »

klasa 1 = do 250 ccm proizvedeni do 1965., zabranjeno ubacivanje cross, trial,spidvey motora...pogledajte pravilnik na www.hms-moto.hr

Pozdrav svima :palacgore:

Pa ako sam ja razumjeo dobro, "mali" je govorio o klasi 4, a ne o 1, a simson svakako ulazi u 1 i to je konkurentan motor , jer koliko ja znam, taj motor je nekada bio popularan i osvajao je neka prvenstava, čak postoje i nešto kao GP inačice tog modela. a kaj se tiče 50ccm, ne kužim zašto im stalno stavljaju neke zabrane, uprkos svemu, najbrojniji su, i po vremenima na krugu, gotovo cijela 1-2-3 "divizija" je iza njih, a i evo ove godine , g. Haider s Maicom 125 je na postolju gotovo na svakoj utrci,u klasi 250, što znači da upornost i sportski duh su puno jači od svih pravilnika i sl. događanja koja se na šankovima rješavaju., (uuups  :oops: , oprostite mislio sam na zeleni stol).....
 :misli:  mislim da deci treba pomoći, a ne ih ograničavati. mislim da bi bilo dovoljno da se napravi nešto što se zove "OPEN" gdje bi mogli voziti oni koji zbog ovih ili onih razloga nezadovoljavaju pravilnik za dosadašnju klasu, i da samo treba uvjetovati minimum 5 vozila na startu ili min. 15-tak vozila tokom sezone, i nakon godinu dana znat će se odmah jel to bio promašaj ili uspjeh, i kako dalje oblikovati pravila.....jer nema smisla raditi pravilnik za klase u kojima se pojave 2 ili 3 motocikla tokom godine , kao npr, ovogodišnja klasa 2,3 i 6 ...... možda će neki biti povrijeđeni ovim mojim razmišljanjem, al sada je u našem prvenstvu takva realnost, ja ne govorim o onome što je bilo prije 3,4,5 i više godina nego kako je to danas. :cbanana:
Evidentirano

romel

• **
« Odgovori #47 : 08. Kolovoz 2007, 09:44:41 »

Prva pozivna utrka koju smo vozili u Novoj Rači je klase oldtimera svrstala u godinu proizvodnje do '65. i do '79. a kubikaže do 250ccm i preko 250ccm pa ko voli nek izvoli.

pozdrav svima
Evidentirano
pocrnic@gmail.com

MCK NOVA RAČA

zeto

« Odgovori #48 : 08. Kolovoz 2007, 21:59:43 »

a sve gledam da odustanem i da se prestanem brinuti o takvim stvarima......samo zbog takvih ljudi,koji su tvrđe glave,i nežele nešto poduzeti.......
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

zeto

« Odgovori #49 : 09. Kolovoz 2007, 21:27:03 »

il što mislite,ako naprave klasu do 175cc,kako je rečeno,da li bi se moglo tamo voziti s tomosom,sa e90 friziranom mašinom,ili koja klasa bi bila najbolja.......pa puknite neki prijedlog.....
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

EXD9M

• **
« Odgovori #50 : 10. Kolovoz 2007, 09:12:00 »

Zeto,

već sam ti rekao da E-90 ne dolazi u obzir zbog godišta proizvodnje!Imaš postojeći pravilnik pa vidi klasa 1 je do 1967. Dakle treba ti E-90 proizveden do te godine!

a u ostalim klasama nema što tražiti!

Zaboravi, završi svoju D6 repliku, stavi ju na zid i čekaj neka druga vremena, ako nas se dosta skupi možda organiziramo SVOJE prvenstvo, bez službenih bodova, nešto kao D6 replika kup! (Zakupi se kartodrom na par sati i to je to).

U Mađarskoj je ekipa okupljena oko Simson foruma (50 cc) sama odredila pravilnik, odabrala stručna tijela, odredili staze na kojima se vozi (kartodromi koji se mogu zakupiti na sat).
Danas to izgleda ovako:
3 klase, (serija, tunning, open)
6 utrka godišnje + 3 (6 se boduje, ove 3 su samo službeni treninzi kad idu na novu stazu).
Kotizacija za svaku utrku (za pokriće troškova i nagrade), imaju i par sponzora!
Ne obaziru se na njihom Savez i voze po svom, za gušt i zezanciju! - nije profesionalno, ali sigurno može zadovoljiti želju za utrkivanjem u relativno kontroliranim uvjetima!

Na utrci na kojoj sam ja bio bilo je više od 60 vozača, najviše u prve dvije klase!

S obzirom da pisanjem na forumu ionako nećemo ništa promjeniti mislim da je bolje da se ostavimo ćorava posla!

Evidentirano

Ogi

« Odgovori #51 : 10. Kolovoz 2007, 15:14:56 »

Ogi ti znaš da oboje razmišljamo bez osobnih interesa.Protiv smo neozbiljnih ili zločestih.Protiv smo neaktivnih i neinteligentnih pa i bezobzirnih.
Reci mi što misliš o pravilniku općenito.Misliš li kao i ja.Pravilnik je izvan prostora i vremena pravljen na osnovama improvizacije i osobnih interesa.Da je bar smislen i stručan nebi ništa rekao.Car je lucidan i osjetio je što je kamen spoticanja.Drago mi je da i ti misliš da tim mladićima treba pomoći da postanu natjecatelji.Oni(odgovorni) to ne osjećaju.Kako dati nadu mladima.Strašno mi je neprijatno a nisam kriv.Pa i sam nevozim zbog sličnih stvari dvije godine i pitanje dali ću ikad više jer tako to nema smisla.
:misli: Evo prvo da odmah kažem da netreba odustajati, jer  to je najlakše, a kasnije se pokaže kao kriva odluka, zato mislim da zeto i exd9m trebaju ići dalje, i trebaju se uhvatiti jednog vozila, bez obzira na klasu, i odmah im mogu reći da će im trebati najmanje godinu ili dvije kretanja po utrkama, da bi samo upoznali svoj motor , sebe i svoje mogućnosti, te pravila ponašanja na stazi i u box-u, mislim da od pravilnika netreba očekivati čuda, nego treba vozilo pripremiti prema međunarodnim standardima da se može nastupati i izvan zemlje, makar na AA prvenstvu ako ne i negdje drugdje, mislim da nema smisla živce, vrijeme i novac trošiti na vozilo koje smije samo kod  nas nastupati, jer vjeruj te mi, uvjek će se naći netko kome ćete zasmetati, i onda vam sav trud pada u vodu... to vam može potvrditi osim mene, još najmanje dvadesetak vozaća (među njima ima i onih koji su zlatne kacige osvajali) koji su direktno oštećeni i s namjerom, kada se donosio ovaj sadašnji pravilnik, al mislim da moje mišljenje je i dosta subjektivno, jer nastupam u prvenstvu pa mi je teško skroz objektivno sagledat situaciju.
Malo sam napisao o Tomosima, jer tamo ne nastupam, niti imam takve afinitete, al poznam i dosta ekipa s kojima sam često u box-u pa gledam na tu situaciju trezvenije, jer na utrkama se u 7 klasa pojavljuje 30-tak vozaća, negdje više negdje manje, al ta je brojka česta, a samo u tomos klasi ih na svakoj utrci ima preko 20, al to nikoga ne interesira prilikom dogovora i razgovora o idućim sezonama, to mi je čudno, i s time se ne slažem, jer ti klinci, čim narastu da mogu s nogama do poda na normalnom motoru, odmah pometu konkurenciju, a to  ljudima u oldtimer vodstvu, vjerojatno nije u interesu.....
Ove godine su me kolege nagovorili pa sam s mojim T.W.N. -om otišao i na neke Oldtimerske rallye, kako bi sebi bolje mogao razjasniti naš pravilnik, jer tamo je normalna pojava da ima jako puno klasa, tako da je teško i doći a ne odnijeti neku nagradu, al to mi je i jasno, jer to nije SPORT, nego više druženje, tamo se za 150kn kotizacije 3-4 puta jede u restoranima i uvijek se dobije puno sitnica od raznih sponzora,  :palacgore: al to nema nikakve veze sa sportom utrkama i onime što nas interesira, u prvom redu, a to je STAZA i vrijeme na štoperici, a  zašto  smo mi dozvolili da naš pravilnik na njihov sve više sliči,  to neznam.
Evidentirano

zeto

« Odgovori #52 : 12. Kolovoz 2007, 18:25:56 »

Zeto,

već sam ti rekao da E-90 ne dolazi u obzir zbog godišta proizvodnje!Imaš postojeći pravilnik pa vidi klasa 1 je do 1967. Dakle treba ti E-90 proizveden do te godine!

a u ostalim klasama nema što tražiti!

Zaboravi, završi svoju D6 repliku, stavi ju na zid i čekaj neka druga vremena, ako nas se dosta skupi možda organiziramo SVOJE prvenstvo, bez službenih bodova, nešto kao D6 replika kup! (Zakupi se kartodrom na par sati i to je to).

U Mađarskoj je ekipa okupljena oko Simson foruma (50 cc) sama odredila pravilnik, odabrala stručna tijela, odredili staze na kojima se vozi (kartodromi koji se mogu zakupiti na sat).
Danas to izgleda ovako:
3 klase, (serija, tunning, open)
6 utrka godišnje + 3 (6 se boduje, ove 3 su samo službeni treninzi kad idu na novu stazu).
Kotizacija za svaku utrku (za pokriće troškova i nagrade), imaju i par sponzora!
Ne obaziru se na njihom Savez i voze po svom, za gušt i zezanciju! - nije profesionalno, ali sigurno može zadovoljiti želju za utrkivanjem u relativno kontroliranim uvjetima!

Na utrci na kojoj sam ja bio bilo je više od 60 vozača, najviše u prve dvije klase!

S obzirom da pisanjem na forumu ionako nećemo ništa promjeniti mislim da je bolje da se ostavimo ćorava posla!

ovo ti je dobro,možemo i za sebe nešto napraviti......samo malo mi je krivo,što ovi tamo sjede,a kada treba nešto napraviti onda ih nema.....zašto je tako,to se nezna,barem ne ja.....a niti osobno poznajem nekoga od tih ljudi......
tražili smo jako malu stvar........

samo mi nije jasno kako u tome se uspije u sloveniji i srbiji.....slovenci to već voze godinama i mislim da je klasa C1,dok u srbiji se vozilo prije,pa stanka,i sada opet.........i onda mi je baš jadno,da nemože se i kod nas nešto napraviti,što imamo boljih mogučnosti od njih,samo neželimo,tj. nežele......... :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #53 : 13. Kolovoz 2007, 17:37:20 »

Koliko znam iz klase 3 u klasu 6 prebačeni su motori Weslake iz Austrije,Triton iz Osijeka,Norton Commando iz Zagreba,BMW iz Oroslavlja te XS Yamaha iz Njemačke.Nekako mi je to bilo prihvatljivo iako nisam znao razlog.NORMALNA PROCEDURA.Sad vidim Norton Commando opet vozi klasu tri a klasa 6 nema potreban broj natjecatelja.Kažu normalna procedura.Ja kažem nenormalna.Navodno je vozač tog motora(Veljko Žveglić) napisao zamolbu da ga vrate u klasu tri.Netko tu je "moralna nakaza". Nadam se da postoji pisani trag.Želim to vidjeti .
:misli: moje iskustvo je sično, kada još pravilnik nije bio "prevomoćan" ja sam pitao za proceduru pisanja žalbe, jer sam bio direktno oštećen , a u prvim skicama pravilnika sam bio i naveden imenom i prezimenom, što je u najmanju ruku smiješno, a na moje upite o proceduri i kome treba uručiti moju žalbu, prvo su mi se slatko nasmijali u klubu, a onda još slađe u HMS-u, tako da sam izgubio volju za pravna riješavanja stvari, i nabavio sam novi motor (nova klasa i....),  sada imam još koju godinu fore dok opet nekome ne zasmetam,  :( al mislim da to nije pravo riješenje, al sm izgubio snagu za borbu u tom smjeru, jer ja se ovim sportom bavim radi utrka, brzine, tehnike, a zeleni stolovi i slična događanja nisu moje područje......
Evidentirano

husaberg

• **
  • Vozi: husaberg 650
« Odgovori #54 : 13. Kolovoz 2007, 20:50:24 »

ovo šta vi spominjete on je napisao žalbu i vratili su ga u klasu 3 ,neznam jel bi rekao da je to smješno ili žalosni i tko je taj supergenijalac koji je to dozvolio
ja sam jednom napisao na forumu neka i za mene naprave klasu u kojoj če moj motor bit najjači pa da stalno pobjeđujem
ako je pravilnik za klase onda nepostoje nikakve žalbe,kako za jednog tako i za sve,ali ako je nekom užitak nosit pehar sa utrke iz klase u kojoj su vozila 2 vozača onda mu treba kupit 10 pehara pa neka si ih nosi
opet kažem treba odredit koliko treba bit motora da bi se klasa bodovala a ovako nam se puno puta smiju kad voze 2 motora u jednoj klasi
Evidentirano

Ogi

« Odgovori #55 : 14. Kolovoz 2007, 03:09:20 »

ovo šta vi spominjete on je napisao žalbu i vratili su ga u klasu 3 ,neznam jel bi rekao da je to smješno ili žalosni i tko je taj supergenijalac koji je to dozvolio
ja sam jednom napisao na forumu neka i za mene naprave klasu u kojoj če moj motor bit najjači pa da stalno pobjeđujem
ako je pravilnik za klase onda nepostoje nikakve žalbe,kako za jednog tako i za sve,ali ako je nekom užitak nosit pehar sa utrke iz klase u kojoj su vozila 2 vozača onda mu treba kupit 10 pehara pa neka si ih nosi
opet kažem treba odredit koliko treba bit motora da bi se klasa bodovala a ovako nam se puno puta smiju kad voze 2 motora u jednoj klasi
:shock: alooooo, pa prouči pravilnik  :misli: koliko je meni poznato, u starom pravilniku su postojale odredbe da na startu utrke moraju biti minimum 3 vozila, al, u ovom novom pravilniku(2007), su napravili da je dovoljan jedan motocikl, za koga to i kome to odgovara, znamo svi, al bar ja nesmem na forumu napisat, jer sam već sam dobio po prstima zbog toga sto sam napisao što svi znaju, al nitko ne reagira.....pa po rezultatima u protekle 3 godine (   2005,06i07 koji su meni dostupni) nema niti jedne utrke da su 2 vozača nastupila u jednoj klasi, možda da su završili jer su ostali porikavali, al na startu ih je uvijek bilo više od 3...... a i kada tako vičeš, probaj nabaviti motocikl do 65-te godine veći od 250ccm, i dodji onda s njime po Grobniku odzujati 30-tak krugova,(jedna utrka) vjeruj mi da ću ti ja osobno kupiti 10-tak pehara, jer će ti prisjesti od investicija koje u to moraš uložiti, a da bi se totalno razočarao kada vidiš vremena na štoperici, jer ipak su to motori preko 40godina stari ,bubanj kočnice,oko 150-200kg,   a dijelovi se nemogu kupiti u dućanu.....
Evidentirano

zeto

« Odgovori #56 : 16. Kolovoz 2007, 20:19:21 »

Ogi pogledaj statistički kako to izgleda.U svibnju mjesecu ove godine u utrci sa klasama 1,2,3 od 16 učesnika utrke samo su 5 natjecatelja završili 5 krugova ostalih 11 vozili su u istoj utrci po krug manje.Ponovo kažem krug manje i to zbog sporosti a o utrkama je riječ ali ništa ih nije spriječilo da dobiju pehare i četvorica takovih.Jedan za prvo mjesto"nazdravlje"dva druga mjesta i jedno treće mjesto.Bećari to tako od ruke?
Druga utrka isti dan klase 4,5,6,7 isto tako.Od 22 natjecatelja dvanaest je u utrci napravilo krug manje a nagrađeni su peharom za dva druga i dva treća mjesta.Nazdravlje opet.Pdsjećam da je o utrkama riječ.Dvije utrke 23 vozača prave krug manje od ostalih 15 vozača.Što je to ?Ja znam a ti?I još dobiju te silne pehare.
U Alpe Adria utrci Classic i Oldtajmer toga dana od 16 natjecatelja samo je jedan imao krug manje od ostalih.To je statistika rekla i to ima svoje značenje
Taj nesposobni voditelj discipline napravio je dva kruga manje od ostalih i šta misliš dali je dobio pehar?Da dobio je pehar za treće mjesto u klasi od tri natjecatelja.Mogao je VOZITI CIJELI DAN do cilja opet bi bio treći i dobio bi PEHAR.
Opet bi istaknuo uvijek najbržeg Cara sa vremenom 1,52,6 kojem onda taj isti nesposobni i licemjerni anti-trkač dodjeljuje pehar na postolju nasred Grobnika kao anti veličanje dobrog rezultata.Čovjeku se treba zahvaliti.Onaj koji dodjeljuje nagrade mora biti posebno naglešen nečim vrijednim.Što god mislili svi mi, ali to je tako.

koji ste vi majstor!!
"mogao je voziti cjeli dan,i opet bi dobio pehar"   :palacgore:
a nedaju da se skupe tomosi gdje bi bilo borbe,i bilo barem 20tak vozača......bulje da umjesto te klase stave tomose iznad 22 godine......ovo je ludnica, i najbolje odustati od svega toga,jer rezultata nema......barem za sada......i nedaj bože,da dođem na utrku i da mi nedozvole voziti,kako je bilo,tj kako sam čuo da nisu dozvolili voziti ziegleru od 80cc,što je daleko pravi trkači motor iz prošlosti......  8)
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #57 : 17. Kolovoz 2007, 19:45:17 »

Pardon :mrgreen:11-13.05.2007AA-oldtimer Race

:palacgore: svaka čast, meni bu trebalo još desetak godina da do toga dodjem ak nastavim ovak ko do sada, al nikad se nezna, ja se bum trudil ....
Evidentirano

zeto

« Odgovori #58 : 17. Kolovoz 2007, 19:54:03 »

Evo motocikl kojem dinosaurusi nisu dali da vozi u PH ove godine na grobniku.

e to je baš taj...... :palacgore:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

stalker2

• *
Odg: Gospon Haider na svom prastarom MAICU 250...
« Odgovori #59 : 18. Kolovoz 2007, 09:02:08 »

sa mini tromellbremzom fura na grobniku 2.04 kaj uopce nije lose za jedno prvenstvo oldtimera, a s obzirom da ima 67 kuki top vrijeme! Molim lijepo!
Lepi pozdrav!
Evidentirano
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.344 sekundi uz 15 upita.