Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?  (Posjeta: 2651 )

EXD9M

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: shoping kolica u MeRRcatone-u!
Odg: dali treba mijenjati pravilnik za tzv oldtimere?
« Odgovori #50 : 10. Kolovoz 2007, 09:12:00 »

Zeto,

već sam ti rekao da E-90 ne dolazi u obzir zbog godišta proizvodnje!Imaš postojeći pravilnik pa vidi klasa 1 je do 1967. Dakle treba ti E-90 proizveden do te godine!

a u ostalim klasama nema što tražiti!

Zaboravi, završi svoju D6 repliku, stavi ju na zid i čekaj neka druga vremena, ako nas se dosta skupi možda organiziramo SVOJE prvenstvo, bez službenih bodova, nešto kao D6 replika kup! (Zakupi se kartodrom na par sati i to je to).

U Mađarskoj je ekipa okupljena oko Simson foruma (50 cc) sama odredila pravilnik, odabrala stručna tijela, odredili staze na kojima se vozi (kartodromi koji se mogu zakupiti na sat).
Danas to izgleda ovako:
3 klase, (serija, tunning, open)
6 utrka godišnje + 3 (6 se boduje, ove 3 su samo službeni treninzi kad idu na novu stazu).
Kotizacija za svaku utrku (za pokriće troškova i nagrade), imaju i par sponzora!
Ne obaziru se na njihom Savez i voze po svom, za gušt i zezanciju! - nije profesionalno, ali sigurno može zadovoljiti želju za utrkivanjem u relativno kontroliranim uvjetima!

Na utrci na kojoj sam ja bio bilo je više od 60 vozača, najviše u prve dvije klase!

S obzirom da pisanjem na forumu ionako nećemo ništa promjeniti mislim da je bolje da se ostavimo ćorava posla!

Evidentirano
..... .... ... .. . ...... ..... .... ... .. . ....... ...... ..... .... ... .. . ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. .

Ogi

• Vozi: starudije
« Odgovori #51 : 10. Kolovoz 2007, 15:14:56 »

Ogi ti znaš da oboje razmišljamo bez osobnih interesa.Protiv smo neozbiljnih ili zločestih.Protiv smo neaktivnih i neinteligentnih pa i bezobzirnih.
Reci mi što misliš o pravilniku općenito.Misliš li kao i ja.Pravilnik je izvan prostora i vremena pravljen na osnovama improvizacije i osobnih interesa.Da je bar smislen i stručan nebi ništa rekao.Car je lucidan i osjetio je što je kamen spoticanja.Drago mi je da i ti misliš da tim mladićima treba pomoći da postanu natjecatelji.Oni(odgovorni) to ne osjećaju.Kako dati nadu mladima.Strašno mi je neprijatno a nisam kriv.Pa i sam nevozim zbog sličnih stvari dvije godine i pitanje dali ću ikad više jer tako to nema smisla.
:misli: Evo prvo da odmah kažem da netreba odustajati, jer  to je najlakše, a kasnije se pokaže kao kriva odluka, zato mislim da zeto i exd9m trebaju ići dalje, i trebaju se uhvatiti jednog vozila, bez obzira na klasu, i odmah im mogu reći da će im trebati najmanje godinu ili dvije kretanja po utrkama, da bi samo upoznali svoj motor , sebe i svoje mogućnosti, te pravila ponašanja na stazi i u box-u, mislim da od pravilnika netreba očekivati čuda, nego treba vozilo pripremiti prema međunarodnim standardima da se može nastupati i izvan zemlje, makar na AA prvenstvu ako ne i negdje drugdje, mislim da nema smisla živce, vrijeme i novac trošiti na vozilo koje smije samo kod  nas nastupati, jer vjeruj te mi, uvjek će se naći netko kome ćete zasmetati, i onda vam sav trud pada u vodu... to vam može potvrditi osim mene, još najmanje dvadesetak vozaća (među njima ima i onih koji su zlatne kacige osvajali) koji su direktno oštećeni i s namjerom, kada se donosio ovaj sadašnji pravilnik, al mislim da moje mišljenje je i dosta subjektivno, jer nastupam u prvenstvu pa mi je teško skroz objektivno sagledat situaciju.
Malo sam napisao o Tomosima, jer tamo ne nastupam, niti imam takve afinitete, al poznam i dosta ekipa s kojima sam često u box-u pa gledam na tu situaciju trezvenije, jer na utrkama se u 7 klasa pojavljuje 30-tak vozaća, negdje više negdje manje, al ta je brojka česta, a samo u tomos klasi ih na svakoj utrci ima preko 20, al to nikoga ne interesira prilikom dogovora i razgovora o idućim sezonama, to mi je čudno, i s time se ne slažem, jer ti klinci, čim narastu da mogu s nogama do poda na normalnom motoru, odmah pometu konkurenciju, a to  ljudima u oldtimer vodstvu, vjerojatno nije u interesu.....
Ove godine su me kolege nagovorili pa sam s mojim T.W.N. -om otišao i na neke Oldtimerske rallye, kako bi sebi bolje mogao razjasniti naš pravilnik, jer tamo je normalna pojava da ima jako puno klasa, tako da je teško i doći a ne odnijeti neku nagradu, al to mi je i jasno, jer to nije SPORT, nego više druženje, tamo se za 150kn kotizacije 3-4 puta jede u restoranima i uvijek se dobije puno sitnica od raznih sponzora,  :palacgore: al to nema nikakve veze sa sportom utrkama i onime što nas interesira, u prvom redu, a to je STAZA i vrijeme na štoperici, a  zašto  smo mi dozvolili da naš pravilnik na njihov sve više sliči,  to neznam.
Evidentirano

zeto

• Vozi: Yamaha TZR 125
« Odgovori #52 : 12. Kolovoz 2007, 18:25:56 »

Zeto,

već sam ti rekao da E-90 ne dolazi u obzir zbog godišta proizvodnje!Imaš postojeći pravilnik pa vidi klasa 1 je do 1967. Dakle treba ti E-90 proizveden do te godine!

a u ostalim klasama nema što tražiti!

Zaboravi, završi svoju D6 repliku, stavi ju na zid i čekaj neka druga vremena, ako nas se dosta skupi možda organiziramo SVOJE prvenstvo, bez službenih bodova, nešto kao D6 replika kup! (Zakupi se kartodrom na par sati i to je to).

U Mađarskoj je ekipa okupljena oko Simson foruma (50 cc) sama odredila pravilnik, odabrala stručna tijela, odredili staze na kojima se vozi (kartodromi koji se mogu zakupiti na sat).
Danas to izgleda ovako:
3 klase, (serija, tunning, open)
6 utrka godišnje + 3 (6 se boduje, ove 3 su samo službeni treninzi kad idu na novu stazu).
Kotizacija za svaku utrku (za pokriće troškova i nagrade), imaju i par sponzora!
Ne obaziru se na njihom Savez i voze po svom, za gušt i zezanciju! - nije profesionalno, ali sigurno može zadovoljiti želju za utrkivanjem u relativno kontroliranim uvjetima!

Na utrci na kojoj sam ja bio bilo je više od 60 vozača, najviše u prve dvije klase!

S obzirom da pisanjem na forumu ionako nećemo ništa promjeniti mislim da je bolje da se ostavimo ćorava posla!

ovo ti je dobro,možemo i za sebe nešto napraviti......samo malo mi je krivo,što ovi tamo sjede,a kada treba nešto napraviti onda ih nema.....zašto je tako,to se nezna,barem ne ja.....a niti osobno poznajem nekoga od tih ljudi......
tražili smo jako malu stvar........

samo mi nije jasno kako u tome se uspije u sloveniji i srbiji.....slovenci to već voze godinama i mislim da je klasa C1,dok u srbiji se vozilo prije,pa stanka,i sada opet.........i onda mi je baš jadno,da nemože se i kod nas nešto napraviti,što imamo boljih mogučnosti od njih,samo neželimo,tj. nežele......... :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje: :palacdolje:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #53 : 13. Kolovoz 2007, 17:37:20 »

Koliko znam iz klase 3 u klasu 6 prebačeni su motori Weslake iz Austrije,Triton iz Osijeka,Norton Commando iz Zagreba,BMW iz Oroslavlja te XS Yamaha iz Njemačke.Nekako mi je to bilo prihvatljivo iako nisam znao razlog.NORMALNA PROCEDURA.Sad vidim Norton Commando opet vozi klasu tri a klasa 6 nema potreban broj natjecatelja.Kažu normalna procedura.Ja kažem nenormalna.Navodno je vozač tog motora(Veljko Žveglić) napisao zamolbu da ga vrate u klasu tri.Netko tu je "moralna nakaza". Nadam se da postoji pisani trag.Želim to vidjeti .
:misli: moje iskustvo je sično, kada još pravilnik nije bio "prevomoćan" ja sam pitao za proceduru pisanja žalbe, jer sam bio direktno oštećen , a u prvim skicama pravilnika sam bio i naveden imenom i prezimenom, što je u najmanju ruku smiješno, a na moje upite o proceduri i kome treba uručiti moju žalbu, prvo su mi se slatko nasmijali u klubu, a onda još slađe u HMS-u, tako da sam izgubio volju za pravna riješavanja stvari, i nabavio sam novi motor (nova klasa i....),  sada imam još koju godinu fore dok opet nekome ne zasmetam,  :( al mislim da to nije pravo riješenje, al sm izgubio snagu za borbu u tom smjeru, jer ja se ovim sportom bavim radi utrka, brzine, tehnike, a zeleni stolovi i slična događanja nisu moje područje......
Evidentirano

husaberg

• **
  • Vozi: husaberg 650
« Odgovori #54 : 13. Kolovoz 2007, 20:50:24 »

ovo šta vi spominjete on je napisao žalbu i vratili su ga u klasu 3 ,neznam jel bi rekao da je to smješno ili žalosni i tko je taj supergenijalac koji je to dozvolio
ja sam jednom napisao na forumu neka i za mene naprave klasu u kojoj če moj motor bit najjači pa da stalno pobjeđujem
ako je pravilnik za klase onda nepostoje nikakve žalbe,kako za jednog tako i za sve,ali ako je nekom užitak nosit pehar sa utrke iz klase u kojoj su vozila 2 vozača onda mu treba kupit 10 pehara pa neka si ih nosi
opet kažem treba odredit koliko treba bit motora da bi se klasa bodovala a ovako nam se puno puta smiju kad voze 2 motora u jednoj klasi
Evidentirano

Ogi

« Odgovori #55 : 14. Kolovoz 2007, 03:09:20 »

ovo šta vi spominjete on je napisao žalbu i vratili su ga u klasu 3 ,neznam jel bi rekao da je to smješno ili žalosni i tko je taj supergenijalac koji je to dozvolio
ja sam jednom napisao na forumu neka i za mene naprave klasu u kojoj če moj motor bit najjači pa da stalno pobjeđujem
ako je pravilnik za klase onda nepostoje nikakve žalbe,kako za jednog tako i za sve,ali ako je nekom užitak nosit pehar sa utrke iz klase u kojoj su vozila 2 vozača onda mu treba kupit 10 pehara pa neka si ih nosi
opet kažem treba odredit koliko treba bit motora da bi se klasa bodovala a ovako nam se puno puta smiju kad voze 2 motora u jednoj klasi
:shock: alooooo, pa prouči pravilnik  :misli: koliko je meni poznato, u starom pravilniku su postojale odredbe da na startu utrke moraju biti minimum 3 vozila, al, u ovom novom pravilniku(2007), su napravili da je dovoljan jedan motocikl, za koga to i kome to odgovara, znamo svi, al bar ja nesmem na forumu napisat, jer sam već sam dobio po prstima zbog toga sto sam napisao što svi znaju, al nitko ne reagira.....pa po rezultatima u protekle 3 godine (   2005,06i07 koji su meni dostupni) nema niti jedne utrke da su 2 vozača nastupila u jednoj klasi, možda da su završili jer su ostali porikavali, al na startu ih je uvijek bilo više od 3...... a i kada tako vičeš, probaj nabaviti motocikl do 65-te godine veći od 250ccm, i dodji onda s njime po Grobniku odzujati 30-tak krugova,(jedna utrka) vjeruj mi da ću ti ja osobno kupiti 10-tak pehara, jer će ti prisjesti od investicija koje u to moraš uložiti, a da bi se totalno razočarao kada vidiš vremena na štoperici, jer ipak su to motori preko 40godina stari ,bubanj kočnice,oko 150-200kg,   a dijelovi se nemogu kupiti u dućanu.....
Evidentirano

zeto

« Odgovori #56 : 16. Kolovoz 2007, 20:19:21 »

Ogi pogledaj statistički kako to izgleda.U svibnju mjesecu ove godine u utrci sa klasama 1,2,3 od 16 učesnika utrke samo su 5 natjecatelja završili 5 krugova ostalih 11 vozili su u istoj utrci po krug manje.Ponovo kažem krug manje i to zbog sporosti a o utrkama je riječ ali ništa ih nije spriječilo da dobiju pehare i četvorica takovih.Jedan za prvo mjesto"nazdravlje"dva druga mjesta i jedno treće mjesto.Bećari to tako od ruke?
Druga utrka isti dan klase 4,5,6,7 isto tako.Od 22 natjecatelja dvanaest je u utrci napravilo krug manje a nagrađeni su peharom za dva druga i dva treća mjesta.Nazdravlje opet.Pdsjećam da je o utrkama riječ.Dvije utrke 23 vozača prave krug manje od ostalih 15 vozača.Što je to ?Ja znam a ti?I još dobiju te silne pehare.
U Alpe Adria utrci Classic i Oldtajmer toga dana od 16 natjecatelja samo je jedan imao krug manje od ostalih.To je statistika rekla i to ima svoje značenje
Taj nesposobni voditelj discipline napravio je dva kruga manje od ostalih i šta misliš dali je dobio pehar?Da dobio je pehar za treće mjesto u klasi od tri natjecatelja.Mogao je VOZITI CIJELI DAN do cilja opet bi bio treći i dobio bi PEHAR.
Opet bi istaknuo uvijek najbržeg Cara sa vremenom 1,52,6 kojem onda taj isti nesposobni i licemjerni anti-trkač dodjeljuje pehar na postolju nasred Grobnika kao anti veličanje dobrog rezultata.Čovjeku se treba zahvaliti.Onaj koji dodjeljuje nagrade mora biti posebno naglešen nečim vrijednim.Što god mislili svi mi, ali to je tako.

koji ste vi majstor!!
"mogao je voziti cjeli dan,i opet bi dobio pehar"   :palacgore:
a nedaju da se skupe tomosi gdje bi bilo borbe,i bilo barem 20tak vozača......bulje da umjesto te klase stave tomose iznad 22 godine......ovo je ludnica, i najbolje odustati od svega toga,jer rezultata nema......barem za sada......i nedaj bože,da dođem na utrku i da mi nedozvole voziti,kako je bilo,tj kako sam čuo da nisu dozvolili voziti ziegleru od 80cc,što je daleko pravi trkači motor iz prošlosti......  8)
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

Ogi

« Odgovori #57 : 17. Kolovoz 2007, 19:45:17 »

Pardon :mrgreen:11-13.05.2007AA-oldtimer Race

:palacgore: svaka čast, meni bu trebalo još desetak godina da do toga dodjem ak nastavim ovak ko do sada, al nikad se nezna, ja se bum trudil ....
Evidentirano

zeto

« Odgovori #58 : 17. Kolovoz 2007, 19:54:03 »

Evo motocikl kojem dinosaurusi nisu dali da vozi u PH ove godine na grobniku.

e to je baš taj...... :palacgore:
Evidentirano
- yamaha TZR 125 2RL

stalker2

• *
Odg: Gospon Haider na svom prastarom MAICU 250...
« Odgovori #59 : 18. Kolovoz 2007, 09:02:08 »

sa mini tromellbremzom fura na grobniku 2.04 kaj uopce nije lose za jedno prvenstvo oldtimera, a s obzirom da ima 67 kuki top vrijeme! Molim lijepo!
Lepi pozdrav!
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.151 sekundi uz 15 upita.