Evo ovako, post bi moga' ispast malo dui, pa neka čita samo onaj koga stvarno zanima. Naime, općepoznato je da nas je bura sve sjebala nekidan. I odlučim ja tako kupit ceradu (prekrivalo u smislu zatite od atmosferilija), a eventualno i rukavice. I normalno, nema druge, nego na motor i po dućanima. Al', kad sam već iao, računam pogledat ću i ostalo ta imaju. Ocjenjivao sam cijenu, uslugu, dobru volju... Tako sam napravio jedan mali rivju svega toga. Dućani idu redom kako mi padnu napamet. Znači nisu redani kvalitetom nego bez veze.
1. Streetfighter
Ceradu imaju jedan model. Kvaliteta izvrsna, cijena 500-600 kuna. Skupo. Kaciga malo, rukavica 10 ak modela različitih firmi. Konkurentan je cijenom, ali nema velik izbor. Usluga odlična. Dva momka koji rade spremni su potroit vrime na tebe. Naručit se moe sve.
2. ago
Ceradu isto imaju jedan model. Cijena 350kn. Kvaliteta-nita posebno. Ostalo: imaju puno vrsti kaciga, 10-ak vrsta rukavica, moto-gaće, jakete-20-ak modela (dvije firme). Usluga-nije loa, ali u tom mi dućanu uvik neto fali. To je samo moje miljenje.
3. Aprillia
Ceradu nisam pogledao (zaboravio). Jakete-10-ak modela. Sve su mi bile rune. Usluga-bez veze. Imaju dosta skutera, ali ostalo malo zapinje. Uglavnom, ovo mi je dućan u koji idem kad ba moram.
4. Katunarić
Ceradu imaju jednu, 140kn. Nita posebno. Rukavice nemaju. Jakete samo original Yamahine. Za vidit je odlična, ali se ne moe skinit postava!! Trenutno su na snienju (920kn), pa... Dobar izbor Yamahinih modela motora. Usluga je zakon!
5. Suzuki
Ovdje moete doć samo kupit motor. Tu o kvaliteti sve znate. Nita drugo uglavnom nemaju. Jedne rukavice!! Ceradu ni slučajno. Kacige-2 modela. Boe sačuvaj. Cijeli je dućan očajan. Usluga-teka nula. Teka!
6. Motogama-Trogir (nisan siguran da je točan naziv Motogama)
Ceradu nisam naao, rukavice par modela. Kaciga ima 15-ak modela. Jakete-slab izbor. Cijene nisu loe, a na uslugu nemam nijednu primjedbu.
7. Trivium-Trogir
Jakete samo IXS, rukavice slabo, kacige isto. Dobar izbor skutera. Usluga dobra. Čak i jedna enska radi u dućanu. Cijene dobre.
8. Piaggio centar
Dućan san moda nepravedno zapostavija jer prodaju Piaggio motore (skutere), a ono ta je meni tribalo, odnosno bilo primarno, je cerada za moj motor, pa nisan pretpostavija da će je imat. Moda krivo. Dakle, morat ću prepisat Niku iz posta ispod, ta mislim da je najpotenije.
"Imamo 4 vrste rukavica, 4 vrste pojaseva, 8 vrsta navlaka za motore. 2 zida kaciga, kufere, naočale, lance i katance za diskove. (Jakete ne drimo)." Jo bi malo nadopunija Niku. Naime, kad sam bija tamo, nisan primijetija da im fali neki model koji Piaggio ima u ponudi. Moe uvik doć u dućan i kazat "ja bi ovo", platit i otić doma. A takvih dućana u Splitu je, osim ovog, jo samo jedan.
Samo bi komentira, da kad san zadnji put bija, rukavice nisam vidija, ali ne kaen da ih nema. Jednostavno nisu bile istaknute. A kod kupovanja cerade nisan mislija uzet neku koja bi "mogla pokrit moj motor", nego neku koja će sigurno pokrit moj motor. Ova ta san je kupija ima točnu veličinu i kroj za ovo ta ja vozim.
A kad sam svojevremeno kupova' kacige, istina, bilo je vie modela, ali nije neki pretjerani izbor. Usluga je u dućanu uvik bila dobra. Mislim, nikad nisam naletija na nijednog nervoznog prodavača, uvik moe pitat, naručit će se ako je izvedivo...A bija sam puno puta.
Samo mi se čini da su cijene dosta visoke. Jer, obične aruljice sam plaća po 15 kuna.
9. Piccilo-Stobreč
Ovoga sam namjerno ostavija za zadnjeg. Zato? Sad ću vam reć. Ne bi tija čoviku radit mukte reklamu, stvarno ne bi. Ali!!! Moja iskustva s tim dućanom:
Cerade: cca 4 modela. Od 150-350 kuna (ova najskuplja je dosta kvalitetna).
Rukavice-20 ak modela, različitih proizvođača. Ima jedne samo od neoprena (IXS), cca 200kn, stvarno su mi se svidile.
Jakete-30-ak pari, Dainese i jo neki proizvođači.
Kacige-30ak modela svega i svačega. Otvorene, zatvorene. Moj favorit je jedna s Tasmanijskim vragom, samo je skupa za ispalit.
Sve gore navedeno u milijun veličina. I odma' "kupljivo".
Dodatna oprema za motore je izuzetno zastupljena. Ima puno toga. Isto tako i rezervnih dijelova. Vidija sam bar 10-ak modela bubrenjaka (veličine-sve).
Izbor motora-fenomenalan. Na lageru imaju masu skutera, oba Fazera, XJR, R1, R6, TDM. Nisan vidija da im neki model fali. Sve je u dućanu.
Usluga-odlična (ne Piccilo, nego djelatnici). Kad san ja kupova tamo motor, bija san 5-6 puta. Nikad me nisu pilali. Ja san pila' njih. Verali se ja, ena i mali po motoru. A sad, kad god dođem, uvik ostanem bar po ure. Nikad im nije teko skinit 10-ak modela jaketa, vadit rukavice, trait po dućanu ta mi triba. A ne kupim uvik. U biti, vie puta ne kupim, nego kupim.
Cijena-motori su u svim dućanima istih cijena, pa tu nemam zamjerki, ali za ostalo mogu reć da bi moglo bit puno jeftinije. Puno. Piccilo, skidaj cijene. Manje mare sebi!!! Prodaja će ić za ispalit. Jakete i kacige moraju bit jeftinije. Nema tu puno filozofije.
E, na kraju, moj izbor. Ako mi neto triba, a volija bi to imat odma', idem u Piccila. Bez razmiljanja. Ali, da je skuplji, moram priznat.
Ostali dućani u Splitu imaju pojedini maksimalno 25% Piccilove ponude. Ne vie. Ali! Streetfighter-ovci su mi pokazali najvie elje za nabavit neto, a konkurentni su cijenom. Sebi uzimaju stvarno malu maru. Oni su mi izbor kad nisam nestrpljiv. Isto tako i Katunarić. Odma' vadi katalog i pita ta će da ti naruči.
Evo, to je to. Mislim, to su dućani koje sam proao. Jo idem vidit jednog, pa će bit ubačen u listu. Ako se neto jo sitim, stavit ću. Ovo ta san napisa moje je miljenje samo u vezi usluge. Jer, nisu prodavači prema svima isti i nemaju svi ista iskustva. Ali, zastupljenost pojedinih proizvoda u nekom dućanu i cijena istog, nisu moje miljenje, nego nepobitne činjenice.
Jesan bija dovoljno temeljit?
Dodatak 1: Dodan Piaggio centar
Oprosti Nike, zaboravija sam.
S druge strane, ja nemam koristi nikoga hvalit ni gadit, pa mislim da sam objektivan ta se tiče kompletne ponude svih. Meni je najbolji onaj dućan u kojem ću ODMAH nać ono ta mi triba, za cijenu MANJU nego kod konkurencije, iste ili VEĆE kvalitete nego kod konkurencije. Zato traim. Kao i svi, pretpostavljam. Kad nađem, kupim.