Dakle, krenusmo do baščaršije i prvo nas dočekaše golubovi, brdo golubova. Pletu se pod nogama i ne bježe ni kad ih teraš. Na svakom ćošku je burekdžinica, aščinica, fildžani i džezve i dosadni cigani što prodaju rejbanke. Ono što me iznenadilo je masa radnji koje prodaju, u biti, jedno te isto. Tako da ako svratiš u jednu i pregledaš sve, vidio si ono šta imaju i drugi. I vrpa je stvari napravita od čahura metaka ili granata. Ali sve ipak izgleda super. I očekivo sam majstore vani kako lupaju po tepsijama, a ono samo ponekad negdje iz dubine radnje čuješ poneki udarac o lim. Ulice su uske, živopisne. Ima se šta vidit.

A našli smo i Begovu džamiju na baščaršiji. Daria je morala nositi maramu unutra

hehe. Dobro joj stoji. Čovjeka što nas je uveo unutra smo ispitali svega i svačega o islamu. A on je nas samo pito zašto bajkeri uvjek nose čizme. I dosta stvari nam je sada jasnije. A džamija je velika, bez puno kićenja ko što po crkvama zna biti. I tepihe ima svuda, pa čak i podno grijanje.

Malo smo ogladnili i svratili u aščinicu na neko jelo. No pregledavši vizualno svako, odlučismo se na ćevape sa kajmakom. Inatrag u bazu.
Pošto smo bili popodne u gradu, propustili smo bajkerske igre pa nema izvještaja sa toga

. Fešta se nastavila do negdje ponoć kad su podjelili zahvalnice klubovima. A onda pederi policijski zabraniše koncert da se nastavi. Neću objašnjavat točno sve, ali zajebali nas papani.

Ujutro, u subotu, smo se digli i nisu nas pustili kući bez kave. Cjela ekipa MC Rajvosa je za svaku pohvalu. I mi nemamo nikakvih zamjerki. Samo na papane. Kroz razgovor je ispalo da pola sarajlija ima nekog u Brodu

. Pozdravili smo se i pravac mahala. Jer i to se mora vidjeti.

Mahala je stari dio grada i uzbrdo. Suzuki se jedva popeo, ali se isplatilo. Banuli smo na muslimansko groblje iznad Sarajva, i moram priznati da je oduševljenje bilo veće od vrela Bosne. Pogled sa groblja na Sarajevo je nevjerojatan. Da sam negdje vidio slike sa njega, a nisam bio, pojeo bih se živ. Neko vrijeme smo ostali gore, divili se pogledu i pripremali dupeta za put. Sljedeća stanica Visoko i piramide.