Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2]  Sve   Dolje

Autor Tema: Slavonija - Sarajevo (DILLIGAF)- Visoko, 29.06.2007.  (Posjeta: 1311 )

skullseek

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha XT125X
Odg: Slavonija - Sarajevo (DILLIGAF)- Visoko, 29.06.2007.
« Odgovori #25 : 05. Srpanj 2007, 13:06:37 »

Dakle, krenusmo do baščaršije i prvo nas dočekaše golubovi, brdo golubova. Pletu se pod nogama i ne bježe ni kad ih teraš. Na svakom ćošku je burekdžinica, aščinica, fildžani i džezve i dosadni cigani što prodaju rejbanke. Ono što me iznenadilo je masa radnji koje prodaju, u biti, jedno te isto. Tako da ako svratiš u jednu i pregledaš sve, vidio si ono šta imaju i drugi. I vrpa je stvari napravita od čahura metaka ili granata. Ali sve ipak izgleda super. I očekivo sam majstore vani kako lupaju po tepsijama, a ono samo ponekad negdje iz dubine radnje čuješ poneki udarac o lim. Ulice su uske, živopisne. Ima se šta vidit.

A našli smo i Begovu džamiju na baščaršiji. Daria je morala nositi maramu unutra  :mrgreen: hehe. Dobro joj stoji. Čovjeka što nas je uveo unutra smo ispitali svega i svačega o islamu. A on je nas samo pito zašto bajkeri uvjek nose čizme. I dosta stvari nam je sada jasnije. A džamija je velika, bez puno kićenja ko što po crkvama zna biti. I tepihe ima svuda, pa čak i podno grijanje.

Malo smo ogladnili i svratili u aščinicu  na neko jelo. No pregledavši vizualno svako, odlučismo se na ćevape sa kajmakom. Inatrag u bazu.
Pošto smo bili popodne u gradu, propustili smo bajkerske igre pa nema izvještaja sa toga ;). Fešta se nastavila do negdje ponoć kad su podjelili zahvalnice klubovima. A onda pederi policijski zabraniše koncert da se nastavi. Neću objašnjavat točno sve, ali zajebali nas papani.

Ujutro, u subotu, smo se digli i nisu nas pustili kući bez kave. Cjela ekipa MC Rajvosa je za svaku pohvalu. I mi nemamo nikakvih zamjerki. Samo na papane. Kroz razgovor je ispalo da pola sarajlija ima nekog u Brodu ;). Pozdravili smo se i pravac mahala. Jer i to se mora vidjeti.

Mahala je stari dio grada i uzbrdo. Suzuki se jedva popeo, ali se isplatilo. Banuli smo na muslimansko groblje iznad Sarajva, i moram priznati da je oduševljenje bilo veće od vrela Bosne. Pogled sa groblja na Sarajevo je nevjerojatan. Da sam negdje vidio slike sa njega, a nisam bio, pojeo bih se živ. Neko vrijeme smo ostali gore, divili se pogledu i pripremali dupeta za put. Sljedeća stanica Visoko i piramide.

Evidentirano
Never forget that only dead fish swim with the stream...
http://bikepics.com/members/skullseek
http://www.independent.hr/

skullseek

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Yamaha XT125X
Odg: Slavonija - Sarajevo (DILLIGAF)- Visoko, 29.06.2007.
« Odgovori #26 : 05. Srpanj 2007, 13:07:44 »

Idemo dalje, no prvo mali uvod. Planirali smo na moto susret, no pošto prolazimo pored Visokog, piramide smo željeli vidjeti isto. Ali pri istraživanju na netu i forumima kako da dođem do njih, nisam uspio ništa. Jedna osoba mi je dobro rekla da samo pronađem nekoga iz Visokog na susretu u Sarajvu i vjerojatno će te odvesti do piramida. I tako i bi. Gledam okolo, čitam boje na prslucima i pronađem MC Karo Visoko.

Uz ovo ima i još jedna zanimljivost. Dok smo Daria i ja jeli ćevape na baščaršiji, do nas sjedoše dva starija lika i pitaju nas da li smo poznavali Karu. Kažu njega je znala cjela Yuga, bio je ljudina i bajker, ali pogine na motoru prije 3 godine. Oni su sada bivši bajkeri jer ne mogu više od žena da se vozaju  :mrgreen:

Dakle, priđem tipu sa bojama MC Kare i upoznam se sa njime. Bio je to Osmo. Uputio me do presidenta kluba MC Karo, Hape, jer možda bude sutra išo na more pa neće biti da mi pokaže piramide. Hape, ljudina, kaže samo dođi do Visokog, stani pred birtiju pred kojom ima motor i pitaj bajkera za piramide. Sigurno će te odvesti. I tako i bi. Ušli smo u Visoko, našli restoran Verdi ispred kojeg su bila 3 motora i stali. Neki tipovi sjede vani i ja dok se skidam pitam ih je su li to njihovi motori. A ono konobar izađe van i zove unutra sa rječima da nas čekaju. A iz lokala se čuje: "Vamo bajkeri, vamo". Za stolom sjede Hape, Osmo, Sejo vlasnik i još jedan (sorry, zaboravi ime). Pakuju se u svatove u Kiseljak kod još jednog bajkera. Osmo nije otišo na more i ponudio se da nas odvede do piramida.

Vidili smo jednu iskopinu, ispitali o piramidama, družili se par sati i uvjek će nam ostati u memoriji gostoprimstvo Visočana, a pogotovu Osme.

I nakon par sati druženja, pravac Brod. Stali smo još u Žepču na picu.
A evo još i slika novih prijatelja i meni zanimljivih fotki.

Eto ljudovi, podjelih ovo svoje putovanje sa vama. Sad i vi imate djelić toga.
Evidentirano
Never forget that only dead fish swim with the stream...
http://bikepics.com/members/skullseek
http://www.independent.hr/
 Str: 1 [2]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.049 sekundi uz 15 upita.